|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: IX miesiąc zaczynamy, Nogi ciągle zaciskamy :) Lipcówki 2016 część IX
Ale mnie T wkurzyl. Nie mam zamiaru z nim gadac
Już nie pamiętam kiedy mnie tak zdenerwował. Pajac
|
#332 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#333 |
|
Zadomowienie
|
Munia
Mąż pomalował mi paznokcie u stóp Mimo akrobacji nie udało mi się tego ogarnąć samodzielnie. Trochę koślawo mu wyszło, ale już nic nie mówię, dobre chęci miał
|
|
|
|
#334 |
|
Zakorzenienie
|
Miał po pracy mieć zebranie pracownicze. Ok. Powiedziałam, że go odbiorę, nie ma problemu. No bo ile może trwać takie zebranie? Godzina 22 i się pytam czy on wgl żyje bo nie odzywa się a on sobie piwo pije!!!!
To ja ☠☠☠☠a mac siedzę i czekam, nie mogę iść spać ani nic bo on pije piwo!! Nawet mnie nie informując, że ma taki zamiar i że się przedłuży!!!! Jak bym nie napisała to by cholera wie o której napisał! I pijany do tego! Gdyby mi napisał, że moge spokojnie pójść się kąpać, spać albo coś to bym nie miała pretensji. Ale ani słowem się nie odezwał. Burak
|
#335 |
|
Zakorzenienie
|
IZA, ja nam dokładnie takie samo podejście, jak się obróci to dobrze choć pewnie strach mnie obleci, że mam rodzić sn jednak
Ale cesarka jakieś tam plusy też ma, ja akurat do jej zdecydowanych przeciwników nie należę, jak będą musieli to niech tną. Damy radę A jak wymiary małej, u Ciebie wszystko wychodzi prawidłowo? Też tak boleśnie kopie Cię po pęcherzu? ![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- INKA, ja swojemu więcej nie dam dotknąć moich paznokci u stóp, ostatnio mi malował to był z siebie dumny jak paw, a efekt był hmm..mało estetyczny ![]() KAMILA, to nieładnie. Też bym się wkurzyła. Tak to jest z facetami Może jak wytrzeźwieje to zrozumie, że przesadził.
|
|
#336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Padłam!!! Ryknęłam śmiechem w głos i nie mogłam przestać!!! ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Kamila, zrąb go konkretnie i zapomnij -nie denerwuj Brzucha
|
|
|
|
|
#337 | ||
|
Zadomowienie
|
Kamila tylko wrzeszczała, że musi do kotów bo smutne
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Idę spać, dobranoc |
||
|
|
|
#338 | |
|
Zakorzenienie
|
Zasnął sobie zanim w ogóle zdążyłam siku zrobić i wejść do sypialni. Dobrze wie, że jestem zla.
Pierwszy i ostatni raz taki numer. Następnym razem niech śpi w pracy ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
|
|
#339 |
|
Zadomowienie
|
Napisze tylko: MUNIA jesteś moim miszczem poprawy humoru. Mogę iść spać z lepszym humorem
|
|
|
|
#340 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#341 |
|
Wtajemniczenie
|
Kamila kijem go!!!
Moj Tz wszedł przed chwila na wage..slysze "ku..to niemożliwe..".. po chwili jakies sapanie, stukanie..ide na paluszkach, a on ciezarki i jakies podskoki hahaha chyba przed snem chce wage zgubic.. dodam ze ostatnio ich uzyl w 08/2015 |
|
|
|
#342 |
|
Zakorzenienie
|
No tak mnie wykurzyc. Jeszcze jego kumpel się godzinę zastanawiał czy jechać nami czy kombinować dojazd do domu. Niech se nawet latający dywan zamówi bo ja na niego nie mialam zamiaru czekać
|
#343 |
|
Zakorzenienie
|
9 czerwca w Lidlu dzieciaczkowe ubranka letnie
![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Faceci są boscy!! |
|
|
|
#344 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale super wzory.. moja szuflada przyjmie?
ciekawe jak z jakoscia, te z ostatniej byly kiepskie..
|
|
|
|
#345 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() " panie doktorze, poproszę 10 pkt za mój poród" " a to ja mogę dać? " " może Pan " " to daje " ![]() Cytat:
rano wyklad. Także Kamila spoko - nie denerwuj się ![]() Mój jutro idzie do pubu żegnac kumpla z pracy. Zobaczymy jak będzie
Edytowane przez eskav8 Czas edycji: 2016-06-02 o 23:17 |
||
|
|
|
#346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idę spać chociaż tak mi ciśnienie podniósł, że nie zasne
|
|
#347 |
|
Wtajemniczenie
|
Dasz rade
pogadaj z mlodym, on ci takiego numeru nie wytnie![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Czytalyscie dziś czerwcowki? Jedna się posypala 4830 g chłopiec kolos!!! Dobrze że miała cc
|
|
|
|
#348 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki melduję się w nowym wątku...ja w tym nie rodzę
![]() Misia co za chłopak..po trupach do celu...jak można kogoś popchnąć żeby wygrać..dobrze, że synek wyszedł bez żadnych złamań/skręceń z tego.. Kattoo u mnie też różnica między terminem z OM i usg, ale ja wiedziałam, że tak będzie bo owu późna była jak zawsze.. Włosów zazdroszczę ![]() Arida ile waży? Kurcze waga prawie jak mojego w dniu urodzin Njaważniejsze, że rośnie i zdrowy cwk ja kupowałam dla synka od rozmiaru 3 i je bardzo lubiłam..mowa o pieluszkach Tesco Loves Baby ![]() dżojsticzek ale fotki synka Deksterowa ciekawe skąd ten ból..dobrze, że pojechałaś i Cię zbadali Aglo dobrze, że wszystko ok a że dziecko nie będzie duże to tylko się cieszyć ![]() Olutka nie wierzę, że nie wzięłaś bonu do Sephory ![]() Silver białe meble to jest to..ślicznie wyglądają Fajne ciuszki zwłaszcza pajace..u mnie w lumpku się takich cudeniek nie uświadczy ![]() Ja wszystko mam poprane, dziś byłam po nowe żelazko i pierdółki do torby..jutro planuję wielkie prasowanie i pakowanie ![]() Zabawek żadnych nie kupuję narazie bo noworodek do miesiąca to praktycznie i tak niczym się nie intersuje...coś tam mam po synku, pewnie ktoś coś przyniesie ale na spokojnie będę już sobie coś tam wyszukiwała ![]() Moje dziecko wczoraj z okazji Dnia Dziecka miało spóźniony bilans 4 latka i wizytę u dentysty i swoją 2 plombę...to mu matka dzień zrobiła
|
|
|
|
#349 |
|
Zakorzenienie
|
Możecie leżeć na plecach??
Mi się w ciągu ok minuty robi masakrycznie słabo... I tak już od kilku miesięcy. Nawet wygodnie w łóżku poczytać nie mogę ;( gdybym miała wskazać, co mnie w ciąży najbardziej irytuje, byłby to chyba mój nr 1... ;( |
|
|
|
#350 |
|
Zadomowienie
|
Zamówiłam Tż- towi prezent na rocznicę ślubu, 28 czerwca będzie, lepiej wcześniej, bo im bliżej końca miesiąca tym biedniej
. Wybrałam bransoletkę srebrną z blaszką, z wygrawerowanym imieniem moim i córci, a po drugiej stronie data rocznicy ślubu. Ciekawe jak to wyjdzie. U koleżanki lipcówki echo serca wyszło dobrze, a z kolei puls mały 104-120. Może być taka przyczyna, że była głodna na ktg czy to nie ma znaczenia?
|
|
|
|
#351 |
|
Zakorzenienie
|
Ananka, fajny prezent dla tż-ta
![]() Ja się nie znam, ale nie widzę związku pomiędzy najedzeniem się a pulsem dziecka... |
|
|
|
#352 |
|
Zadomowienie
|
Katoo- ale masz gęste włosy i nie wyglądają na zniszczone farbowaniem, zwłaszcza, że pisałaś, że wyjściowy kolor jest ciemny
C_w_k- o właśnie, przypomniałaś mi o rejestracji maxi. Nie wiem, jak na fotelik, ale na wózek po rejestracji jest dożywotnia gwarancja. confused women- 150g to mało, mnie cały czas straszą hipotrofią i ze względu na to mam teraz 2x w tygodniu robić ktg i minimum raz na tydzień sprawdzane przepływy. Ale może być też błąd, na tym etapie nawet ok 350g. A co lekarz mówił na temat rozwarcia? Hipotrofia wychodzi najczęściej po 34tc, tak mówiła moja lekarz. Że ostatnie duże badanie robi się 30-34tc i często ciężarne nawet nie są świadome, że dziecko przestało rosnąć. aglo_mammy- gratki udanej wizyty, piękna waga. Przekroczy 3kg. Moja waży zaledwie 2kg i jestem pewna, że przekroczy, więc twój to już w ogóle ![]() Deksterowa- dobrze, że wszystko w porządku, można się wystraszyć silver89- urocze te kartki od dzieciaków, piękna pamiątka. Kącik córeczki już wygląda mocno dzieciowo ![]() Elrosa- też miałam ten problem w wybraniem zdjęć. Miałam wziąć 10 i wyszło 26. I to i tak w bólach wybierane, bo chciałabym wszystkie. Kamila- daj chłopaczynie odreagować. Raz się umówiłam z Tż-tem, że podjadę po niego po imprezie z pracy i usnęłam, nie słyszałam telefonu, musiał na piechotę zasuwać. To by była nauczka. Flowerbombka- hehe, znienawidzi dzień dziecka przez te atrakcje Olutka- mi nie przeszkadza leżenie na plecach, wręcz tak mi najwygodniej, ale niby nie można. No nie wierzę, że na piłkę postawiłaś. Ale wizja tatusia grającego z synkiem w nogę jest chyba bardziej kusząca od perfum . Właśnie tak się zastanawiam, MamaNiny raz pisała, że poszła na głodniaka i coś źle wyszło na ktg i mnie też położna ochrzaniła, że długo nie jadłam przed badaniem.
|
|
|
|
#353 |
|
Zakorzenienie
|
Ja leżę w nocy głównie na plecach. A w dzien na pół siedzaco bo na boku bolą mnie żebra.
|
#354 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Zasnelam o 22 wczoraj
![]() Brzuch nie boli na prawym boku i na plecach, jak tylko odwroce się na lewy bok to płacze z bólu, nie wiem o co chodzi... Może mała coś uciska...? Musze we wtorek lekarce powiedzieć o tym. Przez to spałam cała noc na prawym boku i teraz kręgosłup i biodro mnie bolą dodatkowo.
|
#355 | |||
|
Zakorzenienie
|
Syn mi zrobil pobudke o 6. Yyyyyyy 😕
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#356 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mi osobiście młody coś ugniata, jak leżę na plecach. Duszno mi. Muszę zawieźć Ninę do szkoły i wracam do zelazka.. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#357 |
|
Rozeznanie
|
Confused u mnie pomiary niby ok,waga w 33 tyg była 2025g, parametry jeden wyżej drugi niżej środka ale wszystkie trzymają się w widelkach więc lekarz twierdzi że super. Tylko że cały czas jeszcze do 31 tyg była glowkowo ułożona, dopiero w 33 taki numer wyszedł.
Zobaczymy w czwartek bo mam Wizytę choć póki wszystko czuje na dole. Nie wiem co to kopniaki po zebrach bardzie w pęcherz, na dole, gmeranie przy Bożenie itp. Nawet jak powiedziałam to ostatnio na wizycie to prosiłam bo badania szyjki bo tak nisko czułam ja i myślałam że rączką chce juz wyjść, a tu nóżki machaja! No szok. Kamila ja bym faceta ubila, nienawidzę takich sytuacji! Po to jest telefon żeby być w kontakcie i się informować ja zawsze robię o to sceny,nawet jak jedzie do mamy. Mówi że będzie ok 19 z pracy. Później bo wjedzie do mamy, mówię ok. Po czyn jest 20 a go nie ma i zero info. Więc dzwonie, on zdziwiony że o co chodzi przecież mówił że wjedzie do mamy!!! Nosz kuźwa..... Ale mój już się nauczył na szczęście. ---------- Dopisano o 06:42 ---------- Poprzedni post napisano o 06:41 ---------- Aaaaa leżeć mogę na obu bokach tylko nie plecy bo zaraz mi duszno! Edytowane przez Iza0808 Czas edycji: 2016-06-03 o 07:43 |
|
|
|
#358 |
|
Zakorzenienie
|
Kamila ja bym poszla spac a nie wydzwaniala do niego
![]() Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#359 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Weeeeź, ja miałam nic nie kupować! A jeszcze wczoraj dostałam wielką torbę ubrań od znajomej.... Cytat:
Ojacie, faktycznie niezły klocuszek ![]() Cytat:
Dziś w nocy to tragedia tak gorąco było... Liczyłam że rano wstanie i poprasuje ale gdzie tam, o 7 rano było 27 stopni w cieniu więc pranie kolejny dzień czeka na prasowanie...
|
|||||
|
|
|
#360 |
|
Wtajemniczenie
|
Alloffkowa on raz w jedna raz w druga
to juz dobry temat do zartow ) Ja przy praniu i prasowaniu nowych i uzywanych ciuchów stwierdzilam ze najlepiej wypadly HM, Reserved i te angielskie Nexty itd ---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ---------- Pogoda znów piekna.. ide wymoczyc kopyta, na 10 hybryda, a potem wystawie nogi na balkonie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:03.

Mimo akrobacji nie udało mi się tego ogarnąć samodzielnie. Trochę koślawo mu wyszło, ale już nic nie mówię, dobre chęci miał
A jak wymiary małej, u Ciebie wszystko wychodzi prawidłowo? Też tak boleśnie kopie Cię po pęcherzu? 

[od 10.09.2011]

Wzięliśmy ślub 26-09-2015