|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#541 |
Zadomowienie
|
Dot.: Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing
Mona ze cwiczenia to moze za duzo powiedziane.Mamy 10-15x dziennie klasc Emi na przewijaku na brzuszku, podciagac jej nogi pod brzuch w rozkroku czyli pozycji zabki i dosc mocno trzymac jej te nozki i ma tak lezec ile da rade dopoki sie nie wnerwi przy czym nie wolno jej.dociskac do przewijaka stopki tuz pod pupa. I tak przez 2-3tygodnie.Wazne zeby ta ilosc.w ciagu dnia byla.duza.takich aktywnosci.
Fab...chyba faktycznie jest za wczesnie na takie badanie ale z drugiej strony fajnie bylo skonsultowac chociazby to czy dobrze nosimy Mala czy ja dorze trzymamy w ogole. No i podczas noszenia tez musi byc ZABKA zachowana. Ogolnie przychodnia spoko, dr tez konkretny Jastrzebski nam sie akurat trafil. Bardzo rzeczowy i wszystko nam.na spokojnie wyjasnil i opisal co i jak i dlaczego. Przede wszystkim uspokoil ze nic zlego sie nie dzieje ale trzeba miec na to wszystko oko. Ludzi dosc sporo, byl poslizg 20-30minutowy z.wizytami ale to wiadomo jednemu pacjentowi poswieci wiecej czasu innemu mniej. Co mi sie podobalo to to, ze wyczytuja z nazwiska, nikt sie przed nikim nie ryje w kolejke, kazdy grzecznie czeka.
#542 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Akurat jeden raz sie nie mielismy zadnego zabezpieczenia i klops :p na dodatek od dwoch miesiecy czekalam na okres, jakies trzy tygodnie po tym myslalam ze w koncu bedzie okres, bo tu wszystkie objawy a tu ciaza haha |
|
![]() ![]() |
![]() |
#543 |
Zakorzenienie
|
U nas jakiś dramat. Już pierwsza pobudka. Ewidentnie się nie najada moim mlekiem. Nie wytrzymuje dłużej niż 1.5-2h tak się nie da żyć... nic mnie nie cieszy. Zuzia mi już zarzuca że się nią nie opiekuje tylko cały czas Tymkiem. Do tego od nie wyspania nie mam do niej cierpliwości krzycze itp i mam z nią problemy. Wczoraj po 20 minutach cycka wciągnął jeszcze 70 ml mojego odciagnietego... ehhhh do tego nie umiem go do prawej piersi bez bólu dostawic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#544 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny poodpisuje na tematy imion itd pozniej. Narazie jestem mega skupiona na karmieniu. Nie umiem inaczej niz na leząco, wiec sobie lezymy. Krocze boli-hemoroid na wierzchu, Mala zaczyna ciagle jesc,sutki mnie bolà. Takie tam "mordęgi".
Dziadek zmarł rano w dniu porodu. Nie mówili mi,dopiero jak urodziłam.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-06-09 o 00:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#545 |
Wtajemniczenie
|
Zabciajs wyrazy współczucia z powodu śmierci dziadka...
My w trakcie karmienia nr 1... ---------- Dopisano o 02:09 ---------- Poprzedni post napisano o 01:57 ---------- W ogóle to moja Miśka jest bardzo niespokojna...krzyczy i płacze bez powodu, napina się i od razu robi czerwona, ma niespokojny sen, bardzo mało śpi...pomagają tylko ręce...i cyc czasami...siostra mi doradzila, że to może być skaza białkowa lub kolki...czy u Was dzieciaczki mają podobnie? Ja nie wiem, co robić... ![]()
#546 | |||
Zakorzenienie
|
Karmienie jeden ciekawe czy tez bedzie trwalo 3 godz.
Cytat:
Mi w dniu porodu zmarla kolezanka z pracy ![]() Nie moge... Cytat:
Cytat:
Ja tez uwazam ze moja malo spi ale mysle ze po prostu tak ma i juz. Moze rzeczywiscie cos z trawieniem, moze nie przyswaja laktazy mozesz podac kropelki na kolke i poobserwowac. A moze wzdecia ? Po prostu cos trzeba robic zeby jej pomoc i bedzie dobrze. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#547 | |
Wtajemniczenie
|
U nas tez pierwsze karmienie mala przespala ponad 5h
![]() Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#548 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i smaruj brodawki na potęgę tą lanolina. Po kazdym karmieniu, ciągle ma być na nich to na maści. Cytat:
![]() |
#549 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ps. Matka z lożka obok chyba zaraz wyjdzie z siebie. Dzieciątko w ogóle nie daje jej spać, mi przy okazji tez. Dziewczyny ja nie poznaje kiedy mam pierś opróżnioną i nie wiem czy Mała ciumka i je czy podać już drugą. Chociaż je tak gora 20min i spi po tym czasem 2 czasem 3 godz. ---------- Dopisano o 03:33 ---------- Poprzedni post napisano o 03:32 ---------- I Mała od 7 rano suchy pampers. Kazały się narazie nie martwić.
![]() ![]() |
![]() |
#550 |
Wtajemniczenie
|
U mnie karmienie nr 2 po niecalej godzinie snu...
Już ja sama nie wiem jak jej ulżyć i konkretnie w czym... Pije tak łapczywie, że aż się dlawi...i tylko 5 minut...
#551 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na razie odłożyłam tego doradcę... dzisiaj spróbuję innych pozycji no i póki co karmię lewa piersią a prawa ściągam laktatorem i smaruje lanoliną żeby ją ciut podłączyć. Może wieczorem już do niej miska przystawie... zobaczymy Cytat:
![]() Zabcia wyrazy współczucia z powodu śmierci dziadka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#552 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A slyszysz polykanie? 20min aktywnego ssania to duzo. Ja przewaznie podaje tylko jedna piers. Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#553 |
Zadomowienie
|
U nas w końcu dobra noc. Pobudki tylko na pierś i zasypiała przy niej od razu bez cyrków. Nawet nie wiem ile razy sie budziła, bo przystawialam do piersi i spałam dalej. Oby jak najwiecej takich nocy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#554 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#555 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#556 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Odruch Moro jest instynktowną reakcją na zagrożenie i prawdopodobnie stanowi pozostałość pierwotnego odruchu chwytania matki w chwili niebezpieczeństwa. Czasem wygląda przerażająco â dziecko gwałtownie prostuje ręce, nogi i palce. Wyrzuca je, napręża się całe i odchyla głowę, a następnie podkurcza kończyny i zaciska piąstki wykonując gest obejmowania. Przy tym wszystkim zaczyna głośno płakać, często wręcz wrzeszczeć." Nie jestem w stanie oczywiście wykluczyć, że może mieć też jakieś problemy z brzuszkiem, ale skoro widzę, że zrobienie z niej mumii pomaga, bo wtedy nie macha tak tymi rękami i się nie nakręca, to w te kolki zaczynam wątpić, zwłaszcza, że jak się o tym poczyta, to nawet nie do końca wiadomo co to jest (czy nie do końca rozwinięty układ trawienny, gdzie indziej z kolei piszą o układzie nerwowym i nadmiarze bodźców) ![]() ![]() ---------- Dopisano o 05:54 ---------- Poprzedni post napisano o 05:49 ---------- I jak ktoś karmi butelką, polecam butelki dr brown's (wąska szyjka) koniecznie ze smoczkiem dla wcześniaków. Z żadnej tak wolno nie leci jak z tej ![]()
Jak na razie skończyłem dwie paczki M&M’sów i czekoladowe ciasto. Od razu czuję się lepiej." Edytowane przez gingerbre Czas edycji: 2016-06-09 o 06:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#557 |
Zadomowienie
|
ja poki co karmie tez z lewej z prawej odciagam Chce podleczyc te rany pomimo ze juz z prawej ja karmilam to bol jest ogromny podczas samego przystawiania, dlatego chce sie podleczyc.Jakos to idzien
#558 | |
Zakorzenienie
|
A skaza białkowa to chyba po każdym jedzeniu miałaby takie akcje + wysypka (atopowe zapalenie skóry) i pewnie problemy z kupkami.
---------- Dopisano o 05:57 ---------- Poprzedni post napisano o 05:56 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#559 |
Rozeznanie
|
Żabcia przykro mi z powodu Dziadka
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#560 |
Zakorzenienie
|
Czekam aż mała wstanie, dajemy papu i idziemy po truskawki. Ciekawa jestem, czy będzie podobnie jak na poprzednim spacerze - dziecko anioł
![]()
![]() |
#561 |
Zakorzenienie
|
Nie spacerujecie codziennie?
#562 |
Zakorzenienie
|
Nie. Uroki mieszkania w bloku bez piwnicy. Nie jestem w stanie sama wózka znieść. Czasami ograniczamy się do balkonu.
![]() |
#563 |
Zakorzenienie
|
Aaaa widzisz. Jedyny jak dotąd plus mieszkania na parterze, jaki widzę u siebie
#564 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a na katarek to woda morska?
Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#565 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Nadrabiam nowy watek. Na szybko co u nas- dzis mamu skonczone 7 tyg i dopiero przeszlysmy na pampki 2. To chyba Fab pisala, ze Dady 2 sa slabe i zgadzam sie, jakies twarde i szorstkie mam ich 4 paki:/ Natalia ma ciemieniuche az na brawiach ![]() Malej ropieje oczko- przemywanie sola fizjologiczna i masowanie nie pomaga. Macie jakies inne rady? Odciagam pokarm juz tylko 1-2 razy na dobe ![]() Zabcia- zobaczylam na pierwszej stronie, ze urodzilas, wiec przyjmij gratulacje. |
![]() ![]() |
![]() |
#566 | |
Zakorzenienie
|
Niezły mamy rozrzut
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
![]() |
#567 |
Zakorzenienie
|
"Juz" jestem na 4. stronie- jeszcze tylko troche i na pewno sie uda
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#568 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ile trwa ropienie w oku? Jesli dluzej niz kilka dni i nie widzisz poprawy to ja bym poszla do lekarza. Mojemu tez ropialo, ale codziennie przemywanie sola fizjologiczna i przeszlo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#569 |
Zakorzenienie
|
Ech, od czasu tej wizyty u lekarza znowu mam doła. Jak nie przez problemy zdrowotne małej, to przez moje. Idąc na wizytę myślałam że wszystko jest w porządku i ze to tylko formalność, więc jak się okazało ze nie wszystko jest w porządku to znowu się zalamalam. Niby ginekolog powiedział, że powrót do normalności może trwać dłużej niż te 6 tygodni, zwłaszcza jak się karmi piersią, ale boję się ze już tak zostanie. Boję się ze się nie poprawi, że seks się pogorszy, że będę miała jakieś problemy zdrowotne tam na dole. Akurat wtedy, kiedy w końcu odpuscilam i zaczęłam się cieszyć każdym dniem macierzyństwa, to takie coś. Kolejna wizytę u gina mam dopiero za miesiąc...
---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- I nawet nie cieszy mnie fakt, że na wadze zobaczyłam mniej niż 60 kilo. Marzyłam o tym od ponad 10 lat... |
![]() ![]() |
![]() |
#570 |
Zadomowienie
|
Zabcia dolaczam sie do wyrazow wspolczucia z powodu smierci dziadka, ja niedawno stracilam babcie, nie poznala mojej Emilki, zrobila dla niej miejsce ale wierze ze czuwa nad ta moja Niunia i mocno nas wspiera.
Ja znowu walcze z piersia ;-( wczoraj cieszylam sie ze juz odciagam.bez bolu a tu od godziny mega klucie w srodku piersi i znow czerwona ;-( wiem ze nie oszukam.sie laktatorem ze musze mala przystawic ale ten bol....i naderwany sutek ... ałaaaa!!!!
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:58.