|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#511 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#512 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Moje bezimienne dziecię wie co to cycuś, jestem zaskoczona że tak spokojnie się przystawia ![]() Mam nadzieję że jutro wyjdziemy! ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Koleżanka z sali urodzila dziecko 4200 sn, ledwo dycha bidunia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#513 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#514 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas mały nie zasypia inaczej niz przy piersi. Niestety. Nie wiem czym jest odkladanie jeszcze czuwajacego dziecka do łóżeczka ![]() Choc nie przepraszam 3x zasnął na mnie na klacie. Ale to juz dlatego ze padł tyle cyrkował. Zreszta nie liczy sie bo jak sie poruszyłam by go odłożyć to on od nowa swoje. Teraz w dzien do tej pory odpukać jest ok Ale mamy tą magiczną godz na zegarze ze chyba sie zacznie bo jak i w nocy od 3 tak czesto w dzien od 15 spanie mu nie wychodzi. Juz sie wybudził po raz 2 po 5 minutach i co rób??? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#515 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ann,to planujemy widzę podobną przerwę między dzieciaczkami ;D Ja też chcę po roku teraz do pracy, nacieszyć się też trochę zawodem ![]() Suszarka z yt jest niezawodna! ;D Cytat:
![]() Szacun dla koleżanki!!! Cytat:
Z dobrych rzeczy to wam się pochwalę! ;D U mojej położnej pod koniec czerwca będzie spotkanie z doradzcą chustowym!! Normalnie tak się cieszę, bo też chciałabym spróbować ![]() ![]() W DE nie mogłam znaleźć co i jak.. a teraz super się trafiła okazja ^^ Będzie miała różne rodzaje chust, przy okazji nauczy wiązań i można u niej wypożyczyć albo kupić chustę ![]() Nie mogę się doczekać już ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#517 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#518 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#519 |
Moderatorka z pazurem
|
Ann, bo ty pisalas ze juz wrociliscie do rumakowania...czy po rumakowaniu masz fontanne mleka? Wlasnie dopadlam chlopa, bo juz mnie nosilo i teraz mam babo placek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#520 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nowy sposob na pobudzenie laktacji? Opatentuj ![]() Raz mi sie zdarzylo, ale to dlatego ze bylismy na kolacji, a maly zostal z moja mama i sciaganie laktatorem nie bylo tak efektywne jak maly ssak. I ogolnie to cala posciel byla do wymiany, moglam basen tym napelnic :p |
|
![]() ![]() |
![]() |
#521 |
Zadomowienie
|
nie budzilabym a odciagnela ;-) niech sobie odpoczywa i rosnie ;-)
#522 |
Moderatorka z pazurem
|
Napelnie wiec basen i ja
![]() A na pobudzenie laktacji, zamiast herbatek i innych cudow, najlepsze okazuje sie rumakowania ![]() ![]() Wracając do tematu kupsztali...bylam dzis w e'leclerc i maja promo na pampers premium. Rozm 1 88szt 40zl, rozm 2 80szt 38zl, innych rozmiarow nie patrzylam. Zielone pampole rozm 2 100szt chyba za 45zl. Edytowane przez RosesAreRed Czas edycji: 2016-06-08 o 16:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#523 |
Zakorzenienie
|
Ann faktycznie minęło 15min i lalunia się obudziła
![]() Jak tam po usg wczorajszym? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#524 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale dr powiedzial ze jest tak mala ze stan bioderek na granicy normy niewyksztalcenia i zmiany chorobowej, pokazal jak ja trzymac jak z nia cwiczyc i dal nam.3.tyg do kolejnej wizyty zeby sprawdzic w ktora strone idzie czy dobrze sie wszystko wyksztalca. Podczas odbijania na rekach tez musi byc w pozycji zabki czyli nogi na na boki podkurczone i jak.najczesciej klasc na brzuch tez z podkurczonymi nogami do momentu az sie nie zacznie wkurzac no i tez zalecil aby oprocz pampersa klasc miedzy nogi 2 pieluchy tetrowe
![]() |
#525 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A ile tygodni minęło od porodu? Zastanawiam się kiedy będę mogła porumakować . Libids wreszcie wróciło. Ale ja to świeżo dopiero co po cc jestem. Jutro 2 tyg miną. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#526 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do rumakowania to my już próbowaliśmy, ale mnie trochę obcierało w środku...albo jeszcze jakaś niewygojona jestem albo odzwyczaiłam się od gumek ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#527 |
Zadomowienie
|
ale Was podziwiam.za.to rumakowanie ja to jeszcze odwagi nie mam jakas opuchnieta jeszcze jestem
#528 |
Zadomowienie
|
Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing
|
![]() ![]() |
![]() |
#529 |
Zakorzenienie
|
U mnie jakoś chęci brak na igraszki. Chyba gdzieś w psychice mam blokadę przez te nacięcie i pęknięcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#530 |
Moderatorka z pazurem
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#531 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#532 |
Zakorzenienie
|
Ja dalej mam blokadę. Dodatkowo wczorajsza wizyta u ginekologa mi nie pomogła. Plus stresuje się, że mogłabym znowu zajść w ciążę, a jedyna antykoncepcja, którą na razie dopuścił mój ginekolog to prezerwatywa. Nie wiem, na ile ufam tej metodzie, a wizja kolejnej ciąży mnie aktualnie przeraża.
|
![]() ![]() |
![]() |
#533 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jestem coraz większą fanką wieczornych rytuałów. Mała w spokoju zalicza kolejne bazy i zasypianiem idzie coraz sprawniej i bez zbędnych emocji. Moja córka dorasta! ![]()
Nina 02.05.2016 ![]() ![]() Edytowane przez Monanka83 Czas edycji: 2016-06-08 o 19:19 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#534 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak, o ciaze tez sie boje, szczegolnie ze nasz maly stworek powstal za pierwszym razem :p ale szczerze to nie pomyslalam o tym jak probowalismy pierwsze raz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#535 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli za 3 tyg kolejne usg będziecie mieć? Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze, mam nadzieję, że to tylko niewykształcenie i szybko Emi nadrobi ![]() A jak ogólnie oceniasz tą przychodnię? Zadowolona jesteś z badania? Bo my raczej prywatnie robimy ale asekuracyjnie zaklepałam też późniejszy termin w tej przychodni ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() No nie powiem, stęskniłam się za tym. I ta wizja że w końcu będę bez brzucha dodatkowo zachęca ![]() Czuję się dobrze, już zapomniałam że rodziłam bo nic tam na dole nie dolega. Miejsce nacięcia czuję jedynie przy podmywaniu ale to delikatnie. Blokady też nie mam żadnej więc jak tylko doktorek nie będzie widział przeszkód to że tak powiem.. wracamy do gry ![]() Wizja ciąży też lekko mnie przeraża dlatego zastanawiam się jaką metodę antykoncepcji wybrać. O dziecko staraliśmy się długo więc nie chciałabym stosować czegokolwiek co dodatkowo mogłoby mieć negatywny wpływ na płodność w przyszłości. Następną dzidzię planujemy tak za dwa-trzy lata. Zapytam doktorka co radzi w takiej sytuacji |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#536 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#537 |
Zadomowienie
|
Ja kompletnie nie mam chęci. Nawet nie chodzi o jakaś blokadę, tylko po prostu libido głęboko pod ziemia. No i cały czas jeszcze troche krwawię, wiec przynajmniej mam argument dlaczego nie :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#538 |
Zakorzenienie
|
Jeeeny i moje libido sie wzielo i zapodziało.
Nie to co w ciąży... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#539 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To widzimy sie z lambada w poczekalni? ![]() Pierwszy strzal, a wszyscy mowia ze nie tak latwo zajsc w ciaze hahahaha |
|
![]() ![]() |
![]() |
#540 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:48.