|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - zbiorczy cz.2
Cytat:
Nie wiem jak lekarze mogą takie rzeczy opowiadać, że jedne hormony nie wpływają na drugie, wszystko jest ze sobą silnie powiązane... Dzięki za linki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4622 |
Konto usunięte
|
Zabawne, że jeszcze rok temu mówiłam, że będę brać tabletki przynajmniej do 30tki :P
Odmieniło mi się całkiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#4623 |
Przyczajenie
|
Cześć , własnie sie zbieram do odstawienia tabletek, 3 do konca opakowania.
Najpierw 6 lat Nuvaring, wszystko bylo spoko do czasu plamień . Potem zmiana na Zoely ( obecne ok 6 mcy) i dramat, zatrzymane hektolitry wody ... Cwicze, dieta, a woda stoi, wygladam powoli jak balon, do tego pryszcze na brodzie mi sie zrobily:/ Przed Nuvaringiem mialam to samo na Yasminie ale teraz jestem starsza ( 30 lat) i boje sie, ze nie pojdzie tak szybko... Jak szybko zaczeła Wam schodzić ta woda? Czy wspomagałyście się czymś ? Bo ja zaraz pękne ![]() Z góry dzięki za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4624 |
Raczkowanie
|
U mnie po 26 dniach od odstawienia tabsów pojawiła się dziś @. Troche z rana brzuch pobolewal, ale juz przeszlo. Miesiaczka dokladnie tego samego dnia jak krwawienie przy braniu tabletek, ale wiem ze to sie jeszcze moze zmienic.
Oby dalej było tylko dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4625 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Odstawiłam w kwietniu i do dnia dzisiejszego cisza. Po jakim czasie według Was powinnam wybrać się do lekarza, jeśli w dalszym ciągu nie mam okresu? ![]()
![]() |
#4626 | |
Wielce Szanowna Pani
|
Cytat:
Ja osobiście już bym poszła ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4627 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
U mnie właśnie przyszedł 4 okres po odstawieniu, 29 dni, więc zaczynam 5 cykl. Czyli dobrze obstawiałam owulację 2 tyg temu ![]() Powiem wam, że bardziej regularne mam teraz okresy niż przed braniem piguł. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4628 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4629 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=zakrecona_pomarancz a;61568056]ale zazdroszczę...
![]() Odstawiłam w kwietniu i do dnia dzisiejszego cisza. Po jakim czasie według Was powinnam wybrać się do lekarza, jeśli w dalszym ciągu nie mam okresu? ![]() Mi moj gin powiedzial, ze jesli w ciagu miesiaca miesiaczka sie nie pojawi to powinnam sie do niego zglosic, takze mysle ze ty tym bardziej powinnas...zawsze warto miec spokojna glowe ![]() U mnie to dopiero pierwsza miesiaczka, wiec na razie nie ma co sie cieszyc bo moze sie okazac ze np. jutro juz jej nie bedzie, a za miesiac nie dostane wcale. Roznie moze byc...ale mam nadzieje ze bedzie dobrze. Twoj organizm tez musi sie wyregulowac. Dlugo bralas tabsy? |
![]() ![]() |
![]() |
#4630 |
Przyczajenie
|
Cześć, jutro odstawiam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4631 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4632 |
Przyczajenie
|
Haha
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4633 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja po odstawieniu wspolzyje z prezerwatywą, bo co wiecej? Nie wiem, czy sa jeszcze jakies globulki plemnikobojcze, czy zele - nie szukalam hmm...ale raczej tak, jednak ja akurat polegam na samej prezerwatywie. Dodatkowo Tż nie konczy we mnie (tzn. nie konczy w prezerwatywie, we mnie w srodku). Tez jestem straszna panikara ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4634 |
Konto usunięte
|
Ja nie panikuję.
Nie jesteśmy płodne cały miesiąc, poza tym dobrze założona prezerwatywa nie pęknie. Zawsze można rozważyć założenie wkładki. |
![]() ![]() |
![]() |
#4635 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4636 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4637 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4638 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4639 | ||
Wielce Szanowna Pani
|
Cytat:
![]() Chociaż trochę szkoda, że nie można bez gumki, jednak to były doznania przyjemniejsze niż z. Chociaż sam seks bez tabsów to bez porównania lepszy ![]() Cytat:
![]() Już czwarty dzień boli mnie lewy jajnik, wcześniej kłuł, przypominał o sobie a wczoraj wieczorem i dziś, to po prostu boli, nie daje o sobie zapomnieć i skoncentrować na pracy ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4640 |
BAN stały
|
Fakt ja z moim Tż 4 i pół roku używaliśmy prezerwatyw i było oki i mój Tż faktycznie idealnie wręcz zakłada prezerwatywę, nie ma zapowietrzenia i idealnie przylega ani nie zawija się a z kolei chłopak mojej koleżanki nie umiał gumek zakładać i kilkukrotnie im pękały.
---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Hehe i to używaliśmy jakichś za 2 zł za paczkę z supermarketu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4641 |
Wielce Szanowna Pani
|
Byłam dziś u ginekologa, mój ból jajnika to podręcznikowo piękna owulacja, nawet mi na usg pokazywał moje wnętrze
![]() ![]() ![]() Także dziewczęta, chodzić do lekarzy (sensownych!) i się nie denerwować że okresu nie ma, tu boli, tam strzyka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4642 |
BAN stały
|
ja mam jakoś dziwnie bo mam nawet zbadane, że owulacji nie mam a od kiedy biorę tabletki to mam bóle jak przy owulacji tylko sporo silniejsze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4643 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, jakoś na dniach powinnam dostać okres, pierwszy od odstawienia. Jeżeli go nie dostanę to po jakim czasie udać się do ginekologa po coś na wywolanie?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4644 |
BAN stały
|
ja bym po 2-3 tygodniach poszła
|
![]() ![]() |
![]() |
#4645 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Mam pytanie, może trochę głupie ale wolę się upewnić. Jestem w trakcie sesji i nie mam chwilowo czasu na wizytę u mojego ginekologa (mam do niego 300km ![]() ![]()
#4646 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4647 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny pocieszcie
![]() Odstawiłam jakiś czas temu tabletki i o ile nigdy w życiu nie miałam jakichś większych problemów z cerą (wiadomo że w okolicach okresu pojawiały się pojedyncze niespodzianki ![]() ![]() Nic mi na to nie pomaga. Macie coś co może pomóc? ![]() Swoją drogą włosy też mi wypadają, zbankrutowałam na różnych ampułkach i trochę przystopowały na szczęście, ale skóra... ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4648 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dawno odstawilas tabletki? Dlugo je bralas? Włosy to wypadaja, tak jest bo następuje spadek estrogenów. Mi tez coraz bardziej wypadaja, a tabletki odstawilam troche wiecej niz miesiac temu. Tak juz jest z wlosami, podobno trzeba to przejsc i nic na to nie pomoze, po czasie minie. Po jakim czasie od odstawienia zaczely sie u ciebie problemy z cera? Przeczytaj sobie w skrocie caly ten watek to zobaczysz ile tu kobiet po odstawieniu ma ten sam problem, masa. Az sama jestem przerazona i boje sie, ze sama niedlugo bede przez to przechodzic. Widzialam tu na forum juz takie watki o tradziku po odstawieniu tabletek albo o tradziku hormonalnym, poszukaj, poczytaj. Niestety ja sama od siebie nic wiecej nie pomoge, ale raczej powinnas isc juz do dermatologa. Trzymaj sie cieplo i dzialaj ![]() Edytowane przez pysia07 Czas edycji: 2016-06-22 o 09:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4649 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Najgorsze problemy ze skórą mam od jakiegoś miesiąca ![]() Najdziwniejszy był wysyp 'kaszki' na czole jakieś 2 tygodnie temu, nie wiem jak to inaczej nazwać, nigdy czegoś takiego nie miałam (nie zmieniłam diety, ani pielęgnacji) na szczęście powoli przechodzi po maseczkach i peelingach ale w międzyczasie tragicznie to wyglądało ![]() Strasznie żałuję brania tabletek ![]()
![]() |
#4650 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
3 lata to jednak troche juz jest, wiec nie obylo sie bez skutkow zazywania tabletek. Moze jeszcze jakies badania powinnas zrobic hormony itp. Zrob tak jak pisalam, przeszperaj forum i poczytaj. Ja sie juz duzo naczytalam na temat tradziku po odstawieniu tabsow. Wybierz sie do dermatologa jesli bedzie gorzej. Sama sie boje co sie u mnie wydarzy za jakis czas... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.