|
|
#811 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Studniówka 2008 część II
Ja tam, żeby rodziców nie obciążać rozłożyłam zakupy na cały rok, kieckę kupiłam w maju za odszkodowanie po złamaniu nogi, stwierdziłam, że coś mi się należy, potem w wakacje buty i torebkę, doliczyć koszty szkolne, podwiązkę, bieliznę, biżuterię, którą dostałam od faceta, bo bał się, że żeby ja sobie kupić pójdę się obciąć, bo był casting do robienia za króliki doświadczalne u fryzjerów( nawiasem mówiąc włosy i tak obcięłam, ale to dłuższa historia)hmm aaa jeszcze fryzjer, paznokcie, kożuch na zimę i ok 1000 mnie wyniosła studniówka :P
A mam jej już dość, za bardzo się napalałam wcześniej
|
#812 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ale bez przesady ilez mozna wydawac na nich ?? aaa znaczki bedziemy miec - wstązki - dostaniemy ileś metrów i będziemy musieli sobie pociąć i szpilą przypiąć - też głupota. u nas wf-iści nie chcą uczyć poloneza i wynajeli taka panią która ma swój zespół u nas w mieścinie i się baaaaardzo ceni... a kamerzyste owszem mamy narzuconego i niewiadomo czy bedzie robil zdjecia dodatkowo ;/ za studniówke lekko 1000zł pojdzie....
|
|
#813 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
odpowiadałam wcześniej, ale albo nie zauważyłaś, albo Cię nie satysfakcjonuje ta odpowiedź, albo moje zdanie się nie liczy ![]() ja mam taką biżuterię http://www.allegro.pl/item278187843_278187843.html a ślicznie wyglądają też perełki na żyłce, w zeszłym roku w mojej szkole dziewczyna tak miała i naprawdę cudnie. A u mnie na studniówce będzie zespół, bo tak zadecydowała większość, w tym ja myślę, że w tych wszystkich balowych strojach śmiesznie by wyglądał taniec do techno czy innych takich. Z resztą uważam, że to jest bal, a nie jakaś dyskoteka żeby mieć dj'a, ale to tylko moje zdanie
|
||
|
|
|
#814 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja uważam, że dobór biżuterii zależy od tego jak chcesz mieć zrobione włosy, jeśli upięte, to wystarczą złote drobinki, jeśli rozpuszczone, to coś wiszącego, na szyje dałabym wisiorek taki delikatny
Albo myślę,też że ślicznie by było kupić perełki w kolorze ecri?? co o tym myślisz, do tego spokojnie można dokupić kolczyki Inny pomysł to róża, ale nie wiem, czy nie byłoby wtedy za kiczowato??
|
#815 |
|
Wtajemniczenie
|
O taka biżuteria, jaką pokazała przedmówczyni, oddaje to co miałam na myśli
|
#816 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie płaci się 150/os.i w to wliczone jest wszystko
|
#817 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
przepraszam, ale nie zauważyłam ![]() Czyli raczej coś delikatnego ? a Myślicie że srebro by pasowało? Bo za złotem zbytnio nie przepadam
|
|
#818 |
|
Raczkowanie
|
![]() dziewczyny pomóżcie ![]() ![]() nie wiem jaką mam kupić torebkę , bo potrzebuje coś małego ,ale pakowanego |
|
|
|
#819 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dużo wydatków ostatnio, ale udało mi się kupić sukienkę za 100zł, bolerko za około 20 kupię i butki planuję kupić zwykłe peep-toe czarne więc też nie powinny być drogie. Fryzjer: idę farbować w przyszłym tygodniu a fryzurkę mi zrobi koleżanka w salonie max 50zł Wódkę z hurtowni też cena niższa... ah jednak da się pokombinować
|
|
|
#820 |
|
Rozeznanie
|
a ja łapię stresik :-/
dostałam dzisiaj maila że buty zostały wysłane dzisiaj po południu... z jedenego końca Polski na drugi.Myślicie że dojdzie mi paczka za pobraniem do soboty? 6 stycznia mam 100dn u TŻ. Jak nie dojdzie będę zmuszona wydać na inne buty a na te wydałam już ponad 200zł ![]() mam problemy ze stopą i musiałam zamówić zapiętki.Dziś przychodzi mi wiadomość że źle zaadresowali paczkę i wyślą jeszcze raz agrrr wszystko nie tak
Marzę, rozmyślam, wspominam Chodzę po błękitnych nadziejach mojego życia Leżę na miękkich pragnieniach miłości Dotykam krawędzi mojej wolności Życie płynie, a ja siedzę w windzie mojego życia I czekam na kolejne przystanki Do szczególnych mojemu życiu nadziei |
|
|
|
#821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o koszty to moja też wyjdzie nieco ponad 1000zł chociaż mieszkam w Warszawie i sama impreza kosztowała mnie 470zł od pary. Na szczęście sukienka ze skróceniem wyniosła mnie 295 zł, buty 150 zł i makijaż i manicure 45zł po znajomości na szczęście bo normalnie by to kosztowało tu ok 200zł. Biżuterie pożyczyła mi moja fryzjerka która również fryzure zrobi mi tanio bo ok 80zł a normalnie bierze grubo ponad 100. Ogólnie jestem cała happy że wszystko mam już załatwione i teraz tylko czekać na 18 stycznia |
|
|
|
|
#823 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Eh, na Długą musisz poświęcić sobie cały dzień i czasem naprawdę można znaleźć coś ciekawego i w niewygórowanej cenie A jak już coś znajdziesz to pochwal się |
|
|
|
|
#824 |
|
Zakorzenienie
|
Averse możesz również zdecydować sie na czekoladowe perły
są bardzo efektowneA ja sie nie umiem juz doczekać piątku , bo odbieram sukienke z salonu ![]() ![]() ahh... mój cukiereczek
|
#825 |
|
Rozeznanie
|
Mnie też chyba dopada przedstudniówkowy stresik...Obawiam sie,że cos mi nie wyjdzie-nie wyrobię się na czas, nie spodoba mi się fryzura,przewrócę się na polonezie albo inne tego typu sprawy...Ale mam nadzieje,ze całe grono wizażanek będzie za mnie trzymać kciuki a ja jak tylko wrócę to zaraz zdam relacje,bo studniowke mam juz pojutrze a wiec jako jedna z najpierwszych
![]() ![]()
|
#826 |
|
Zakorzenienie
|
Acha..zapomniałam spytać... czy macie moze zdjęcia jakichś subtelnych slicznych koczków
? kurcze szukam i nie moge nic znaleźć, byłabym wdzięczna
|
#827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#828 |
|
Raczkowanie
|
ja mam studniowke 5 stycznia:P mam juz sukienke,buty ,dodatki ,jutro ide na probny fryz( zebym sie dobrze czula:P) i oczywiscie partnera
nie moge sie doczekac !! |
|
|
|
#829 |
|
Zakorzenienie
|
ashia89 wklej zdjęcia i sie pochwal
|
#830 |
|
Raczkowanie
|
ja czuję, że mój polonez to będzie totalne fiasko
mamy figurę "ślimak", która wychodzi zupełnie niesymetrycznie, są duże przerwy i dosłownie trzeba biec. w dodatku przy czwórkach zwykle jestem z zewnętrznej strony i muszę robić ogrooomne kroki.
|
|
|
|
#831 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#832 |
|
Raczkowanie
|
Hmmm tak widzę, że u Was całą robotą przy studniówce zajeli się rodzice. U mnie w szkole zaczęli się interesować jakoś przed świętami <zalamka>, wiec jak byśmy mieli na nich czekać to byśmy chyba na dworze tą studniówkę mieli
U nas wszystko organizują uczniowie, którzy się do tego zgłosili. Od osoby wychodzi coś koło 80zl, więc nie jest to jakaś wygórowana cena Będziemy mieć i zespół i dj-a, bo tak ciekawiej i pamiętam, że na balu gimnazjalnym ludzie się lepiej bawili przy zespole, bo dj jakiś lewy był :/ W każdym razie zespół u nas był wybierany przez osobę z klasy, która się trochę orientuje w jego możliwościach ( najwyżej będzie na niego ) Z tego co mi wiadomo, to nauczyciele jedzą to samo co my i nie ma zmiłuj. Alkoholu też żadnego nie dostają bo dla nas dyrektor nawet na szampana nie wyraża zgody i mamy pić pikolo ( który jest droższy od jakiegoś zwykłego i to nas najbardziej wkurza). Tylko problem mały w tym, że sami robimy ciasta, kupujemy chleb i nie wiem jak z owocami. Ozdoby też chyba sami, ale mamy z lokalu ludzi do dekorowania, więc jakoś damy radę. A no i poloneza tańczy chyba 7 albo 8 par i uczą się tego podczas lekcji tzn pewnie było by więcej, gdyby przyszło więcej chłopaków, bo ponoć dziewczyn było dużo, ale nie miały z kim wywijać tego poloneza. A w pierwszy tydzień ferii jakaś kobieta organizuje kurs tańca, 10h za 45zl. Z jednej strony warto, ale z drugiej można się pewnie też nauczyć z filmowych kursów ( ale innych niż te kasi cichopek i marcina hakiela , chociaż co tam jest, to nie wiem).DObra koncze bo czas powtorzyc jeszcze kawalek z chemii i isc spac p.s. sukienka wciąż się szyje i nie mam pojęcia kiedy będą jakieś przymiarki
|
|
|
|
#833 |
|
Zakorzenienie
|
ojej, tylko chwalcie się koniecznie sukniami, bom ciekawa, jaka moda panuje w tym roku
![]() moja studniówka była wyjątkowo udana, jeśli wziąć pod uwagę kreacje dam na sali ![]() zazdroszczę troszeczkę i oczywiście życzę niesamowitej zabawy!!!
|
#834 |
|
Przyczajenie
|
Moja mała,tania torebeczka, ktora i tak rzucę w kąt i nikt jej nie bedzie ogladał
![]() http://www.allegro.pl/item287444355_...arna_cmq_.html Ja place 150 zl za siebie i 150 za os. towazyszącą (moj partner sam za siebie płaci;] ) Niczym sie nie martwimy. Dekoracje,sprzatanie itp. wszystko jest robione przez hotel (zreszta bardzo dobry) Osobno placimy 6 zl. za fotografa(znajomy kolezanki z klasy) i dostaniemy płyte ze wszystkimi zdjeciami jakie on zrobil. I jeszcze za film 60 zł, troche dużo, ale sami wybralismy taką wersje gdzie pojdziemy na montaż i kamerzysta jest na kazde nasze zawolanie, mamy juz nakreconych duzo materialow. Film bedzie na 3 plytach ![]() Dzisiaj dostaje sukienke od krawcowej, bo byla na malych przerobkach, to wkleje foty ![]() STUDNIÓWKA 10.01! ZA TYDZIEŃ!
|
|
#835 |
|
Zakorzenienie
|
sivvus18 fajna torebeczka
ja musze miec troche większą (na cos z %% hehe)tez ide 10.01 ![]() mam juz wszystko i tak sie tylko zastanawiam czy ta koronka w mojej kiecce to byl dobry pomysl... najpierw mi sie podobalo a teraz to juz niewiem najwyzej odpruje to przed samą studniowką
|
#836 |
|
Raczkowanie
|
my placimy 400zlotych od pary w tym ma byc wszystko. studniowke mamy w lokalu chociaz troche malo tam miejsca. sami wszystko zorganizowalismy. orkiestra kosztuje nas 1200 zlotych po znajomosci, w kosztach jest 1 danie. alkohol tylko dla nauczycieli i chyba tylko wino.
|
|
|
|
#837 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny a za próbną fryzurę dopłacacie coś?
u mnie czesanie myślę że wyniesie ok 50zł może mniej [robie fale ew.jakieś upięcie lekkie, sama nie wiem jeszcze!hehe]
Marzę, rozmyślam, wspominam Chodzę po błękitnych nadziejach mojego życia Leżę na miękkich pragnieniach miłości Dotykam krawędzi mojej wolności Życie płynie, a ja siedzę w windzie mojego życia I czekam na kolejne przystanki Do szczególnych mojemu życiu nadziei |
|
|
|
#838 |
|
Raczkowanie
|
jak wnosicie %%
?
|
|
#839 |
|
Przyczajenie
|
Jak bylam 2 lata temu na studniowce,jako os. towazysząca, a torebce (raczej torbie, bo byla dosc duza) mialam 4 butelki wódki i nikt mnie nie sprawdzal, a na sali byly obrusy do samej ziemi, wiec z tym problemu nie było ![]() A teraz zamierzam % dac partnerowi i niech schowa w spodnie, marynarke.Ewentualnie zostawie w samochodzie i pozniej po to wyjde
|
|
#840 |
|
Przyczajenie
|
dziewczyny... a co byscie zrobily w takiej sytuacji: macie chlopaka, ale on nie lubi za bardzo tanczyc i wyraznie daje wam do zrozumienia, ze pojscie na ta studniowke bedzie dla niego ogromnym poswieceniem ?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:56.

Co prawda impreza w remizie (hehe
A wy drogie wizażanki zawsze dobrze doradzicie
myślę, że w tych wszystkich balowych strojach śmiesznie by wyglądał taniec do techno czy innych takich. Z resztą uważam, że to jest bal, a nie jakaś dyskoteka żeby mieć dj'a, ale to tylko moje zdanie 

, bo potrzebuje coś małego ,ale pakowanego