Studniówka 2008 część II - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-01-02, 21:42   #811
rybcia2309
Wtajemniczenie

Dot.: Studniówka 2008 część II

Ja tam, żeby rodziców nie obciążać rozłożyłam zakupy na cały rok, kieckę kupiłam w maju za odszkodowanie po złamaniu nogi, stwierdziłam, że coś mi się należy, potem w wakacje buty i torebkę, doliczyć koszty szkolne, podwiązkę, bieliznę, biżuterię, którą dostałam od faceta, bo bał się, że żeby ja sobie kupić pójdę się obciąć, bo był casting do robienia za króliki doświadczalne u fryzjerów( nawiasem mówiąc włosy i tak obcięłam, ale to dłuższa historia)hmm aaa jeszcze fryzjer, paznokcie, kożuch na zimę i ok 1000 mnie wyniosła studniówka :P

A mam jej już dość, za bardzo się napalałam wcześniej
rybcia2309 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-02, 21:44   #812
niqska
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 00aga00 Pokaż wiadomość
to ile wy W SUMIE płacicie?! Bo my się składamy po 290zł (w tym sala, jedzenie, zespół, kamerzysta, fotograf), poloneza uczymy się na wfie (+2 próby po lekcjach z partnerami). Za alkohol dla nauczycieli wogóle mi się nie mieści w głowie żeby płacić!!! Za sprzątanie tak samo, jest to w cenie wynajmu sali... Jedyne co dopłacaliśmy, to ok.2zł za zaproszenie i 1,5zł za plakietkę Co prawda impreza w remizie (hehe), ale wiem, że podobne ceny są w na prawdę luksusowym ośrodku, w którym starsze roczniki w naszej szkole miały bal studniówkowy...
płacimy 85 zł za os towarzyszącą i 215 za siebie początkowo miało być 278 zł a tu nagle bum niby to pare złotych ale robi różnice - nasza szkola ma najdrozsza studniówke ;/ a nie robimy w zadnym lokalu tylko w szkole!! a np płacimy to 1500 zł za to sprzatanie i srodki czystoscia na drugi dzien mamy przyjasc i sprzatac - niby niektórzy się cieszą bo mozna zrobic mini poprawiny w piciu bo zawsze znajduje sie ukryty alkohol nauczycieli a uwieżcie mi że oni mają porządny fundowany no ale bez przesady ilez mozna wydawac na nich ??
aaa znaczki bedziemy miec - wstązki - dostaniemy ileś metrów i będziemy musieli sobie pociąć i szpilą przypiąć - też głupota.
u nas wf-iści nie chcą uczyć poloneza i wynajeli taka panią która ma swój zespół u nas w mieścinie i się baaaaardzo ceni... a kamerzyste owszem mamy narzuconego i niewiadomo czy bedzie robil zdjecia dodatkowo ;/
za studniówke lekko 1000zł pojdzie....

niqska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-02, 21:48   #813
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paati89 Pokaż wiadomość
Jejq faktycznie sukienta jest cudna..
Niestety ja juz mam troszke inny typ swojej...
Chociaz mi kolorystyka bardziej by przypasowala w tonacji bordowo kremowej czy cos w ten desen
Cytat:
Napisane przez Averse Pokaż wiadomość
Dziękuję za pochwały, podniosłyście mnie na duchu

No ale nadal nikt mi nie pomógł

To ponawiam pytanie : Jakie dodatki do mojej sukienki ? Szczególnie chodzi mi o biżuterię. Próbowałam coś sama dopasować ale widocznie się na tym nie znam A wy drogie wizażanki zawsze dobrze doradzicie
Więc?

odpowiadałam wcześniej, ale albo nie zauważyłaś, albo Cię nie satysfakcjonuje ta odpowiedź, albo moje zdanie się nie liczy

ja mam taką biżuterię
http://www.allegro.pl/item278187843_278187843.html

a ślicznie wyglądają też perełki na żyłce, w zeszłym roku w mojej szkole dziewczyna tak miała i naprawdę cudnie.

A u mnie na studniówce będzie zespół, bo tak zadecydowała większość, w tym ja myślę, że w tych wszystkich balowych strojach śmiesznie by wyglądał taniec do techno czy innych takich. Z resztą uważam, że to jest bal, a nie jakaś dyskoteka żeby mieć dj'a, ale to tylko moje zdanie
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-02, 21:52   #814
rybcia2309
Wtajemniczenie

Ja uważam, że dobór biżuterii zależy od tego jak chcesz mieć zrobione włosy, jeśli upięte, to wystarczą złote drobinki, jeśli rozpuszczone, to coś wiszącego, na szyje dałabym wisiorek taki delikatny

Albo myślę,też że ślicznie by było kupić perełki w kolorze ecri?? co o tym myślisz, do tego spokojnie można dokupić kolczyki
Inny pomysł to róża, ale nie wiem, czy nie byłoby wtedy za kiczowato??
Stary 2008-01-02, 21:53   #815
rybcia2309
Wtajemniczenie

O taka biżuteria, jaką pokazała przedmówczyni, oddaje to co miałam na myśli
Stary 2008-01-02, 21:55   #816
pink69
Zakorzenienie

u mnie płaci się 150/os.i w to wliczone jest wszystko

pink69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-02, 21:58   #817
Averse
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
odpowiadałam wcześniej, ale albo nie zauważyłaś, albo Cię nie satysfakcjonuje ta odpowiedź, albo moje zdanie się nie liczy

ja mam taką biżuterię
http://www.allegro.pl/item278187843_278187843.html

a ślicznie wyglądają też perełki na żyłce, w zeszłym roku w mojej szkole dziewczyna tak miała i naprawdę cudnie.

A u mnie na studniówce będzie zespół, bo tak zadecydowała większość, w tym ja myślę, że w tych wszystkich balowych strojach śmiesznie by wyglądał taniec do techno czy innych takich. Z resztą uważam, że to jest bal, a nie jakaś dyskoteka żeby mieć dj'a, ale to tylko moje zdanie

przepraszam, ale nie zauważyłam
Czyli raczej coś delikatnego ?
a Myślicie że srebro by pasowało? Bo za złotem zbytnio nie przepadam
Stary 2008-01-02, 21:59   #818
moniaVW
Raczkowanie

dziewczyny pomóżcie

nie wiem jaką mam kupić torebkę, bo potrzebuje coś małego ,ale pakowanego
moniaVW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-02, 22:02   #819
00aga00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niqska Pokaż wiadomość
płacimy 85 zł za os towarzyszącą i 215 za siebie początkowo miało być 278 zł a tu nagle bum niby to pare złotych ale robi różnice - nasza szkola ma najdrozsza studniówke ;/ a nie robimy w zadnym lokalu tylko w szkole!! a np płacimy to 1500 zł za to sprzatanie i srodki czystoscia na drugi dzien mamy przyjasc i sprzatac - niby niektórzy się cieszą bo mozna zrobic mini poprawiny w piciu bo zawsze znajduje sie ukryty alkohol nauczycieli a uwieżcie mi że oni mają porządny fundowany no ale bez przesady ilez mozna wydawac na nich ??
aaa znaczki bedziemy miec - wstązki - dostaniemy ileś metrów i będziemy musieli sobie pociąć i szpilą przypiąć - też głupota.
u nas wf-iści nie chcą uczyć poloneza i wynajeli taka panią która ma swój zespół u nas w mieścinie i się baaaaardzo ceni... a kamerzyste owszem mamy narzuconego i niewiadomo czy bedzie robil zdjecia dodatkowo ;/
za studniówke lekko 1000zł pojdzie....
Strasznie dużo ... Ja kroję koszty jak się da dużo wydatków ostatnio, ale udało mi się kupić sukienkę za 100zł, bolerko za około 20 kupię i butki planuję kupić zwykłe peep-toe czarne więc też nie powinny być drogie. Fryzjer: idę farbować w przyszłym tygodniu a fryzurkę mi zrobi koleżanka w salonie max 50zł Wódkę z hurtowni też cena niższa... ah jednak da się pokombinować
trochę śpiąca
trochę bardziej milcząca
lecz widać można żyć bez powietrza !"

00aga00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-02, 22:06   #820
Angel_ek
Rozeznanie

a ja łapię stresik :-/
dostałam dzisiaj maila że buty zostały wysłane dzisiaj po południu... z jedenego końca Polski na drugi.Myślicie że dojdzie mi paczka za pobraniem do soboty? 6 stycznia mam 100dn u TŻ. Jak nie dojdzie będę zmuszona wydać na inne buty a na te wydałam już ponad 200zł

mam problemy ze stopą i musiałam zamówić zapiętki.Dziś przychodzi mi wiadomość że źle zaadresowali paczkę i wyślą jeszcze raz agrrr wszystko nie tak
Leżę na miękkich pragnieniach miłości
Dotykam krawędzi mojej wolności
Życie płynie, a ja siedzę w windzie mojego życia
I czekam na kolejne przystanki
Do szczególnych mojemu życiu nadziei
Angel_ek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-02, 22:09   #821
BBlondyneczkAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Angel_ek Pokaż wiadomość
dostałam dzisiaj maila że buty zostały wysłane dzisiaj po południu... z jedenego końca Polski na drugi.Myślicie że dojdzie mi paczka za pobraniem do soboty? 6 stycznia mam 100dn u TŻ. Jak nie dojdzie będę zmuszona wydać na inne buty a na te wydałam już ponad 200zł

mam problemy ze stopą i musiałam zamówić zapiętki.Dziś przychodzi mi wiadomość że źle zaadresowali paczkę i wyślą jeszcze raz agrrr wszystko nie tak
jezeli poszjy priorytetem dojda nie martw sie juz jutro moga byc (odleglosc nie ma znaczenia) pochwal sie jak dojda
BBlondyneczkAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-02, 22:20   #822
werg7
Zakorzenienie

GG do werg7

Cytat:
Napisane przez Angel_ek Pokaż wiadomość

to zależy jaka jest u Ciebie sytuacja na poczcie bo np u mnie w Wawie mają straszne opóźnienia przez to żer rpzed świętami bło więcej przesyłek i nie mogą jeszcze teraz tego do końca ogarnąć. Ja na telefon z allegro czekam od 21 grudnia (wtedy został wysłany). Wiem że było dużo wolnych dni i to może przez to ale strasznie się stresuje.

Jeśli chodzi o koszty to moja też wyjdzie nieco ponad 1000zł chociaż mieszkam w Warszawie i sama impreza kosztowała mnie 470zł od pary. Na szczęście sukienka ze skróceniem wyniosła mnie 295 zł, buty 150 zł i makijaż i manicure 45zł po znajomości na szczęście bo normalnie by to kosztowało tu ok 200zł. Biżuterie pożyczyła mi moja fryzjerka która również fryzure zrobi mi tanio bo ok 80zł a normalnie bierze grubo ponad 100. Ogólnie jestem cała happy że wszystko mam już załatwione i teraz tylko czekać na 18 stycznia
werg7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-02, 22:24   #823
zabka5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madzius_krk Pokaż wiadomość
Dziękuje a Na Długiej nie są drogie sukienki? Bo mi się tylko kojarzy ta ulica z sukniami ślubnymi i wyszukanymi cenami :P

Eh, na Długą musisz poświęcić sobie cały dzień i czasem naprawdę można znaleźć coś ciekawego i w niewygórowanej cenie A jak już coś znajdziesz to pochwal się
zabka5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-02, 22:34   #824
OlaBulBul
Zakorzenienie

Averse możesz również zdecydować sie na czekoladowe perły są bardzo efektowne

A ja sie nie umiem juz doczekać piątku , bo odbieram sukienke z salonu ahh... mój cukiereczek
Stary 2008-01-02, 22:38   #825
klaudynka18
Rozeznanie

Mnie też chyba dopada przedstudniówkowy stresik...Obawiam sie,że cos mi nie wyjdzie-nie wyrobię się na czas, nie spodoba mi się fryzura,przewrócę się na polonezie albo inne tego typu sprawy...Ale mam nadzieje,ze całe grono wizażanek będzie za mnie trzymać kciuki a ja jak tylko wrócę to zaraz zdam relacje,bo studniowke mam juz pojutrze a wiec jako jedna z najpierwszych

klaudynka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-02, 22:56   #826
OlaBulBul
Zakorzenienie

Acha..zapomniałam spytać... czy macie moze zdjęcia jakichś subtelnych slicznych koczków ? kurcze szukam i nie moge nic znaleźć, byłabym wdzięczna
Stary 2008-01-02, 22:57   #827
e_myszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klaudynka18 Pokaż wiadomość
Mnie też chyba dopada przedstudniówkowy stresik...Obawiam sie,że cos mi nie wyjdzie-nie wyrobię się na czas, nie spodoba mi się fryzura,przewrócę się na polonezie albo inne tego typu sprawy...Ale mam nadzieje,ze całe grono wizażanek będzie za mnie trzymać kciuki a ja jak tylko wrócę to zaraz zdam relacje,bo studniowke mam juz pojutrze a wiec jako jedna z najpierwszych
nie martw się dasz radę na tym polonezie :P
Stary 2008-01-02, 23:01   #828
ashia89
Raczkowanie

ja mam studniowke 5 stycznia:P mam juz sukienke,buty ,dodatki ,jutro ide na probny fryz( zebym sie dobrze czula:P) i oczywiscie partnera nie moge sie doczekac !!
ashia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-02, 23:03   #829
OlaBulBul
Zakorzenienie

ashia89 wklej zdjęcia i sie pochwal
Stary 2008-01-02, 23:17   #830
karambol
Raczkowanie

ja czuję, że mój polonez to będzie totalne fiasko mamy figurę "ślimak", która wychodzi zupełnie niesymetrycznie, są duże przerwy i dosłownie trzeba biec. w dodatku przy czwórkach zwykle jestem z zewnętrznej strony i muszę robić ogrooomne kroki.
karambol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-02, 23:25   #831
ashia89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez OlaBulBul Pokaż wiadomość
ashia89 wklej zdjęcia i sie pochwal
wkleje jak tylko bede miec;P ale partnera foty tez?
ashia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-03, 00:22   #832
molpyd
Raczkowanie

Smile Dot.: Studniówka 2008 część II

Hmmm tak widzę, że u Was całą robotą przy studniówce zajeli się rodzice. U mnie w szkole zaczęli się interesować jakoś przed świętami <zalamka>, wiec jak byśmy mieli na nich czekać to byśmy chyba na dworze tą studniówkę mieli U nas wszystko organizują uczniowie, którzy się do tego zgłosili. Od osoby wychodzi coś koło 80zl, więc nie jest to jakaś wygórowana cena Będziemy mieć i zespół i dj-a, bo tak ciekawiej i pamiętam, że na balu gimnazjalnym ludzie się lepiej bawili przy zespole, bo dj jakiś lewy był :/ W każdym razie zespół u nas był wybierany przez osobę z klasy, która się trochę orientuje w jego możliwościach ( najwyżej będzie na niego ) Z tego co mi wiadomo, to nauczyciele jedzą to samo co my i nie ma zmiłuj. Alkoholu też żadnego nie dostają bo dla nas dyrektor nawet na szampana nie wyraża zgody i mamy pić pikolo ( który jest droższy od jakiegoś zwykłego i to nas najbardziej wkurza). Tylko problem mały w tym, że sami robimy ciasta, kupujemy chleb i nie wiem jak z owocami. Ozdoby też chyba sami, ale mamy z lokalu ludzi do dekorowania, więc jakoś damy radę. A no i poloneza tańczy chyba 7 albo 8 par i uczą się tego podczas lekcji tzn pewnie było by więcej, gdyby przyszło więcej chłopaków, bo ponoć dziewczyn było dużo, ale nie miały z kim wywijać tego poloneza. A w pierwszy tydzień ferii jakaś kobieta organizuje kurs tańca, 10h za 45zl. Z jednej strony warto, ale z drugiej można się pewnie też nauczyć z filmowych kursów ( ale innych niż te kasi cichopek i marcina hakiela , chociaż co tam jest, to nie wiem).

DObra koncze bo czas powtorzyc jeszcze kawalek z chemii i isc spac

p.s. sukienka wciąż się szyje i nie mam pojęcia kiedy będą jakieś przymiarki
molpyd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-03, 01:16   #833
mi.a
Zakorzenienie

ojej, tylko chwalcie się koniecznie sukniami, bom ciekawa, jaka moda panuje w tym roku
moja studniówka była wyjątkowo udana, jeśli wziąć pod uwagę kreacje dam na sali
zazdroszczę troszeczkę i oczywiście życzę niesamowitej zabawy!!!

HAPPINESS ONLY REAL WHEN SHARED

"Wierzę w styl, a nie modę" RL
mi.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-03, 09:13   #834
sivvus18
Przyczajenie

GG do sivvus18
Cool Dot.: Studniówka 2008 część II

Moja mała,tania torebeczka, ktora i tak rzucę w kąt i nikt jej nie bedzie ogladał

http://www.allegro.pl/item287444355_...arna_cmq_.html

Ja place 150 zl za siebie i 150 za os. towazyszącą (moj partner sam za siebie płaci;]) Niczym sie nie martwimy. Dekoracje,sprzatanie itp. wszystko jest robione przez hotel (zreszta bardzo dobry) Osobno placimy 6 zl. za fotografa(znajomy kolezanki z klasy) i dostaniemy płyte ze wszystkimi zdjeciami jakie on zrobil. I jeszcze za film 60 zł, troche dużo, ale sami wybralismy taką wersje gdzie pojdziemy na montaż i kamerzysta jest na kazde nasze zawolanie, mamy juz nakreconych duzo materialow. Film bedzie na 3 plytach

Dzisiaj dostaje sukienke od krawcowej, bo byla na malych przerobkach, to wkleje foty

STUDNIÓWKA 10.01! ZA TYDZIEŃ!

Oprócz błekitnego nieba,
nic mi dzisiaj nie
potrzeba..
sivvus18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-03, 10:28   #835
blue_mysecka
Zakorzenienie

sivvus18 fajna torebeczka ja musze miec troche większą (na cos z %% hehe)
tez ide 10.01
mam juz wszystko i tak sie tylko zastanawiam czy ta koronka w mojej kiecce to byl dobry pomysl... najpierw mi sie podobalo a teraz to juz niewiem najwyzej odpruje to przed samą studniowką
Stary 2008-01-03, 12:59   #836
qwerty1290
Raczkowanie

my placimy 400zlotych od pary w tym ma byc wszystko. studniowke mamy w lokalu chociaz troche malo tam miejsca. sami wszystko zorganizowalismy. orkiestra kosztuje nas 1200 zlotych po znajomosci, w kosztach jest 1 danie. alkohol tylko dla nauczycieli i chyba tylko wino.
qwerty1290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-03, 13:03   #837
Angel_ek
Rozeznanie

dziewczyny a za próbną fryzurę dopłacacie coś?
u mnie czesanie myślę że wyniesie ok 50zł może mniej [robie fale ew.jakieś upięcie lekkie, sama nie wiem jeszcze!hehe]
Leżę na miękkich pragnieniach miłości
Dotykam krawędzi mojej wolności
Życie płynie, a ja siedzę w windzie mojego życia
I czekam na kolejne przystanki
Do szczególnych mojemu życiu nadziei
Angel_ek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-03, 13:07   #838
lipciaa
Raczkowanie

jak wnosicie %% ?
lipciaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-03, 13:22   #839
sivvus18
Przyczajenie

GG do sivvus18
Smile Dot.: Studniówka 2008 część II

Cytat:
Napisane przez lipciaa Pokaż wiadomość
jak wnosicie %% ?

Jak bylam 2 lata temu na studniowce,jako os. towazysząca, a torebce (raczej torbie, bo byla dosc duza) mialam 4 butelki wódki i nikt mnie nie sprawdzal, a na sali byly obrusy do samej ziemi, wiec z tym problemu nie było

A teraz zamierzam % dac partnerowi i niech schowa w spodnie, marynarke.Ewentualnie zostawie w samochodzie i pozniej po to wyjde

Oprócz błekitnego nieba,
nic mi dzisiaj nie
potrzeba..
sivvus18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-03, 14:36   #840
szklanka111
Przyczajenie

dziewczyny... a co byscie zrobily w takiej sytuacji: macie chlopaka, ale on nie lubi za bardzo tanczyc i wyraznie daje wam do zrozumienia, ze pojscie na ta studniowke bedzie dla niego ogromnym poswieceniem ?
szklanka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości