Szukam chętnych na wspólne zakupy! - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy > Wspólne zakupy perfumeryjne

Notka

Wspólne zakupy perfumeryjne Forum dla osób, które są zainteresowane wspólnymi zakupami - obszar perfumy. Chcesz kupić sprawdzone perfumy w dobrej cenie? Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-01-06, 16:23   #1201
nuna_77
Zadomowienie

Dot.: Szukam chętnych na wspólne zakupy!

Jesli mogłabym prosic o wiadomosci na priv od osób którym mam wysłac przelew(Miska, Sabbath?) z kwota itp?
Przepraszam za kłopot, ale nie było mnie pare dni i troche jestem zamotana w tym wszystkim
nuna_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-06, 17:30   #1202
kriss_de_valnor
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość

UWAGA - PROBLEM:

Czy Rousse rzeczywiście rozpsikuje Papuga i czy to od niej dostaję za nie przelew??
tak uzgodniłyśmy

Cytat:
edit:
Przy czym je dopuszczam możliwość, że wszystko popierniczyłam, bo od wczoraj nie spałam i do tego mój syn ciągle przychodzi mnie zagadywać.
sprawdziłam - wszystko gra i buczy - dobra robota sabbath

dobra to teraz biorę się za obliczanie kto ile płaci

aha no i proszę o nr konta sabbath i papugo

Edytowane przez kriss_de_valnor
Czas edycji: 2008-01-06 o 17:58
kriss_de_valnor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-06, 20:42   #1203
Lea93
Zadomowienie

Vanille Canelle, to co idzie do Sabbath
nuna_77(plus około 10zł za atomizerek od Sabbath),llilly,gwaihally: 10ml = 22,2 zł + 6,20 zł + 2,20 zł + 6 zł = 36,60 zł
Miśka.S: 20ml = 44,4 zł + 6,20 zł + 2,20zł + 6 zł = 58,80 zł
Lea93: 50ml = 111 zł + 6,20 zł + 2,20 zł - 4*6 zł = 119,40 zł - 24 zł = 95,40 zł

3*36,60 zł + 58,80 zł + 95,40 zł = 264 zł

przelewy z ustalonymi kwotami do Miśki.S, dane adresowe do mnie na pw.

no i zostaje sprawa atomizerków od Gwaihally ?

wątek wymiankowy.

Edytowane przez Lea93
Czas edycji: 2008-01-06 o 22:00
Lea93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-06, 21:48   #1204
gwaihally
Zadomowienie

Atomizerki myślę że prawie na pewno załatwię. W sobotę rozlewnia była nieczynna, ale jutro mąż tam jedzie. W ostateczności mam kilka u siebie. Tylko przypomnijcie ile ich miało być i jakie pojemności. I komu je wysłać, bo przyznam szczerze, że nie nadążam, nie śledzę, nie przeliczam, bo sie pogubiłam. Ale wiem że na pewno dobrze ustalicie. Więc tylko jaką kwote i komu wpłacać oraz komu i ile wysłać atomizerów, powiedzcie, i tyle. W pałacowe zakupy już postaram się bardziej zaangażować głowiznę.
gwaihally jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-06, 21:56   #1205
Lea93
Zadomowienie

Atomizerki wysłać mi bo ja rozpsikuje. Podać adres na pw ?
Potrzebujemy trzy 10ml atomizery i jeden 20ml, o ile się nie myle

no i orientujesz się mniej-więcej ile kosztować będą owe atomizerki?

czyli dla osób chcących odlewki VC dojdzie jeszcze przelew do gwaihally z częścią kosztów przesyłki i kosztem atomizerka

wątek wymiankowy.
Stary 2008-01-06, 22:04   #1206
gwaihally
Zadomowienie

Ty, Lea, ale ja Tobie próbki już wysyłałam? O matko, jeżeli nie, to byłoby za jednym zamachem. Sprawdzę. Jakoś miałam wysyłać dużo rzeczy, ale nie wszystko powysyłałam przed weekendem, bo mam swięta teraz (prawosławne, tzn. wigilia dziś) i miałam trochę zamieszania przed weekendem.

Nie mam pojęcia ile kosztowały atomizerki. Ale raczej niedużo. Jak będę już wiedziała to napiszę
Stary 2008-01-06, 22:06   #1207
Lea93
Zadomowienie

Nie wiem czy wysłałaś, miejmy nadzieję, że nie

wątek wymiankowy.
Stary 2008-01-06, 22:18   #1208
llilly
Raczkowanie

Lea dziękuję za dokładne infoczekam zatem na dane do przelewu do Miśki.
llilly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-06, 23:36   #1209
martwa papuga
Zakorzenienie

Cytat:
Papuga za UBV i Rousse:
2 x 296 + 9 przesyłka + 2x 6,20 za Papugę i Be Yourself = 613,40

UWAGA - PROBLEM:

Czy Rousse rzeczywiście rozpsikuje Papuga i czy to od niej dostaję za nie przelew??
Za Rousse tak, w całości. I ja go rozpsikuję.
Ale już nie wiem, jak to w końcu jest z tymi 10 ml Bois Vanille. Nuna płaci Tobie, czy mnie?

Cytat:
Napisane przez kriss_de_valnor Pokaż wiadomość
aha no i proszę o nr konta sabbath i papugo
Sierobi. Nr konta wysyłam Tobie i Be_Yourself?
martwa papuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-07, 14:02   #1210
gwaihally
Zadomowienie

Słuchajcie, skończyło się źródło atomizerów rozlewniowych. Mąż dzisiaj był tam gdzie mu kiedyś sprzedali - sklep zlikwidowany od 1-go. A w innej znowu nie chcieli sprzedać. Dranie nie sprzedają samych buteleczek. Ale jak mówiłam mam w zapasie dokładnie 5 buteleczek po 10ml i jedną na 15-16ml. Więc wysyłam 3 po 10ml. Kwestia co z tą, co miała być 20ml. W grę w chodzą albo 2 po 10ml, albo np ten atomizer 15 ml i np. ta Persona (nie pamiętam kto to miał być) może dostać pozostałe 5 ml we "wkładzie uzupełniającym" czyli takiej zwykłej fiolce 6ml. Albo mam jeszcze takie 8ml atomizery długopisy (takie długie ale bez nasadki - były niedawno na allegro). Więc tam można by było wlać te pozostałe 5ml.
Można też kupić prosto ze strony wszystko co potrzeba włącznie z atomizerem 20ml. Znalazłam taką: http://www.mistral-polska.pl/buteleczki.html
To właśnie takie rozlewniowe buteleczki podobne do takich jakie ja mam, tylko moje maja inne kształty.

Co do cen to naprawdę nie mam pojęcia ile kosztowały te atomizery. Może ktoś wie po ile sprzedają (o ile sprzedają) takie atomizery w rozlewniach. Mąż zupełnie nie pamięta za ile je kupił. Wiem tylko że te długopisowe atomizery 8ml to taniocha (wyszło mi 1,35 za sztukę)
Stary 2008-01-07, 14:38   #1211
Lea93
Zadomowienie

Nie wiem, niech Miśka.S zdecyduje czy woli 2 x 10ml czy jak?

wątek wymiankowy.
Stary 2008-01-07, 14:45   #1212
gwaihally
Zadomowienie

Miśka - decyduj. Drugi wariant wyjdzie taniej.
Stary 2008-01-07, 19:57   #1213
Miśka.S.
Raczkowanie

OK, niech będzie ten atomizer 15 ml+ dlugopis ( albo flaszka uzupelniająca-lepsze to, co szczelniejsze- wybierz sama,prosże ). Przeleję sobie w domu do atomizera sephorowego i bedzie git Bo na tej stronie, ktora podalaś, gwaihally, nie ma cennika ani specjalnych danych, tylko mail i fax. Moge tam jutro zadzwonic, ale czy warto ? wydaje mi się,że nie...
Przepraszam,że tak późno odpisuję,ale miałam dziś ciężki dzień

Ale ze mnie Persona
Stary 2008-01-07, 20:56   #1214
gwaihally
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Miśka.S. Pokaż wiadomość
OK, niech będzie ten atomizer 15 ml+ dlugopis ( albo flaszka uzupelniająca-lepsze to, co szczelniejsze- wybierz sama,prosże ). Przeleję sobie w domu do atomizera sephorowego i bedzie git Bo na tej stronie, ktora podalaś, gwaihally, nie ma cennika ani specjalnych danych, tylko mail i fax. Moge tam jutro zadzwonic, ale czy warto ? wydaje mi się,że nie...
Przepraszam,że tak późno odpisuję,ale miałam dziś ciężki dzień

Ale ze mnie Persona

Ok, to może ten długopis dodam. Fajny jest. Nie trzeba nawet do niczego przelewać. Ja specjalnie sobie kupiłam na odlewki. Normalny przezroczysty jest, bez napisów. Wg mnie lepszy od tych oślizłych metalowych atomizerów, czy nawet sephorowych. Ok, to ja wszystko wysyłam do Lei. Lea, nie wysłałam jeszcze dla Ciebie próbek. Robią się teraz. Wysyłam więć wszystko razem. Jeszcze może niech ktos oszacuje koszt tych buteleczek. Sabbath cos mówiła że kupowała takie w rozlewniach.
O właśnie Sabbath, a w jakim atomizerze będziesz wysyłać JdF? Ja od razu mówię że jak metalowy, to ja wolę dostać odlewkę w fiolkach i sobię w domu przeleję, bo wysyłać atomizera do Ciebie się nie opłaca. Te metalowe mnie brzydzą maxymalnie, nic na to nie poradzę. W ogóle to widziałam takie piękne atomizery na ebayu (szklane 10ml) że aż mi łzy do oczu napłynęły ze wzruszenia, takie piekne były. Może bedę kupować. Niestety to większe przedsięwzięcie bo przesyłka droga, więc nie w najbliższym czasie.
Stary 2008-01-07, 21:01   #1215
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez gwaihally Pokaż wiadomość
Ok, to może ten długopis dodam. Fajny jest. Nie trzeba nawet do niczego przelewać. Ja specjalnie sobie kupiłam na odlewki. Normalny przezroczysty jest, bez napisów. Wg mnie lepszy od tych oślizłych metalowych atomizerów, czy nawet sephorowych. Ok, to ja wszystko wysyłam do Lei. Lea, nie wysłałam jeszcze dla Ciebie próbek. Robią się teraz. Wysyłam więć wszystko razem. Jeszcze może niech ktos oszacuje koszt tych buteleczek. Sabbath cos mówiła że kupowała takie w rozlewniach.
O właśnie Sabbath, a w jakim atomizerze będziesz wysyłać JdF? Ja od razu mówię że jak metalowy, to ja wolę dostać odlewkę w fiolkach i sobię w domu przeleję, bo wysyłać atomizera do Ciebie się nie opłaca. Te metalowe mnie brzydzą maxymalnie, nic na to nie poradzę. W ogóle to widziałam takie piękne atomizery na ebayu (szklane 10ml) że aż mi łzy do oczu napłynęły ze wzruszenia, takie piekne były. Może bedę kupować. Niestety to większe przedsięwzięcie bo przesyłka droga, więc nie w najbliższym czasie.
Ja atomizerki, a własciwie buteleczki w rozlewniach kupowałam w cenach od 7 do kilkunastu złotych.
Tyle, że teraz się cholery wycwaniły i bez tej szalenie atrakcyjnej zawartości sprzedają tylko te droższe, kolorowe, z równie jak zawartość atrakcyjnym złotym logo.

będę jeszcze szukać (bo potrzebuję trzy).

Odpowiedź na Twoje pytanie, w czym zamierzam wysyłać brzmi: w buteleczkach. O ile uda mi się kupić.

Melduję, że wpłaty od Magnetici i Kriss de Valnor już są na moim koncie.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-07, 21:05   #1216
gwaihally
Zadomowienie

Cytat:
Ja atomizerki, a własciwie buteleczki w rozlewniach kupowałam w cenach od 7 do kilkunastu złotych.
Tyle, że teraz się cholery wycwaniły i bez tej szalenie atrakcyjnej zawartości sprzedają tylko te droższe, kolorowe, z równie jak zawartość atrakcyjnym złotym logo.

będę jeszcze szukać (bo potrzebuję trzy).

Odpowiedź na Twoje pytanie, w czym zamierzam wysyłać brzmi: w buteleczkach. O ile uda mi się kupić.

To dobrze. Ulżyło mi. Jak się nie uda kupić to sie nie przejmuj, dla mnie może być i w zwykłych fiolkach.
Stary 2008-01-07, 21:06   #1217
Lea93
Zadomowienie

Gwai, dobrze Adres mój masz Ja Twój też

wątek wymiankowy.

Edytowane przez Lea93
Czas edycji: 2008-01-07 o 21:50
Stary 2008-01-07, 21:12   #1218
gwaihally
Zadomowienie

No to powiedzmy 7 zł za te 10ml, a od Miśki 10zł (atomizer 15ml + 8ml). Może tak być? Ja od miśki to odliczę od wpłaty, ok. W ogóle mogłybyście podoliczać to przy wpłatach do Miśki. A ja bym odliczyła od swojej, przecież ja też mam wpłacać do miśki. Szkoda kasy za przelewy.
Stary 2008-01-07, 21:48   #1219
Lea93
Zadomowienie

gwaihally, wysyłasz mi 3 atomizery po 10ml - dla nuny, llilly i Ciebie, 1 atomizer 15 ml i długopis dla miśki.

Vanille Canelle
w związku z tym, że ustaliłyśmy koszta atomizerków, dopłacacie (nuna i llilly) po 7 zł w przelewie do Miśki.S,
a Miśka.S dopłaca 10zł, żeby nie robić osobnych przelewów do gwai, a od wpłaty gwai odliczamy 24zł za atomizery 10ml dla nuny, llilly i miśki i długopis dla miśki.
POSZCZEGÓLNE KWOTY DO WPŁACENIA MIŚCE.S:
nuna_77: 10ml = 22,2 zł (ml) + 6,20 zł (przesyłka z zagranicy) + 2,20 zł (przesyłka od sabbath do lea93) + 6 zł (przesyłka od lea93 do nuny) + 7zł (atomizer od gwaihally) = 43,60 zł
llilly: 10ml = 22,2 zł (ml) + 6,20 zł (przesyłka z zagranicy) + 2,20 zł (przesyłka od sabbath do lea93) + 6 zł (przesyłka od lea93 do llilly) + 7 zł (atomizer od gwaihally) = 43,60 zł
Miśka.S: 20ml = 44,4 zł (ml) + 6,20 zł (przesyłka z zagranicy) + 2,20zł (przesyłka od sabbath do lea93) + 6 zł (przesyłka od lea93 do miśka.s) +10 zł (atomizer od gwaihally) = 68,80 zł
Gwaihally: 10ml = 22,2 zł (ml) + 6,20 zł (przesyłka z zagranicy) + 2,20 zł (przesyłka od sabbath do lea93) + 6 zł (przesyłka od lea93 do gwaihally) - 2*7 zł - 10 zł = 12,60 zł
Lea93: 50ml = 111 zł + 6,20 zł + 2,20 zł - 4*6 zł = 119,40 zł - 24 zł = 95,40 zł

SUMA =
53,60zł + 43,60zł + 68,80zł + 12,60zł + 95,40zł = 274zł
wszystko się chyba zgadza, ale sprawdźcie lepiej

Sabbath, czemu poprosiłaś by doliczyć nunie 10zł za atomizer do Ciebie, w przelewie za VC, skoro ona bierze chyba też inną odlewkę i płaci Tobie za nią ? Nie wygodniej gdyby zapłaciła za atomizer razem z tamtą wpłatą?
Oczywiście dodałam wedle życzenia, bo posłuszna jestem, jednak ciekawam czemu tak, a nie inaczej

wątek wymiankowy.

Edytowane przez Lea93
Czas edycji: 2008-01-08 o 12:48
Stary 2008-01-07, 21:54   #1220
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez Lea93 Pokaż wiadomość
Sabbath, czemu poprosiłaś by doliczyć nunie 10zł za atomizer do Ciebie, w przelewie za VC, skoro ona bierze chyba też inną odlewkę i płaci Tobie za nią ? Nie wygodniej gdyby zapłaciła za atomizer razem z tamtą wpłatą?
Oczywiście dodałam wedle życzenia, bo posłuszna jestem, jednak ciekawam czemu tak, a nie inaczej
Nie, ponieważ atomizer za VC nie ja dla niej kupuję.
Mnie Nuna płaci za atomizer na UBV, bo tę odlewke ja robię i ja płace za atomizer, ale tylko ten. Zgubiłam się tylko, czy płaci za niego za pośrednictwem Papugi, czy Miśki...
Stary 2008-01-07, 21:57   #1221
Lea93
Zadomowienie

Cytat:
Mnie Nuna płaci za atomizer na UBV, bo tę odlewke ja robię i ja płace za atomizer, ale tylko ten. Zgubiłam się tylko, czy płaci za niego za pośrednictwem Papugi, czy Miśki...
No ... no to ja chyba odliczę tą dyszkę za atomizer od Ciebie, no bo Miśka tylko VC rozlicza, a UBV to juz chyba działka Papugi ?

wątek wymiankowy.
Stary 2008-01-07, 22:00   #1222
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez Lea93 Pokaż wiadomość
No ... no to ja chyba odliczę tą dyszkę za atomizer od Ciebie, no bo Miśka tylko VC rozlicza, a UBV to juz chyba działka Papugi ?
Dobrze. Tylko, czy Nuna i Papuga o tym wiedzą...?
Stary 2008-01-07, 22:06   #1223
Lea93
Zadomowienie

Szczerze mówiąc nie mam bladego pojęcia

wątek wymiankowy.
Stary 2008-01-07, 22:15   #1224
martwa papuga
Zakorzenienie

Cytat:
Papugi. No właśnie...

Cytat:
Dobrze. Tylko, czy Nuna i Papuga o tym wiedzą...?
Sabbacie, pisałam w pw, musiało Ci umknąć.
Tego się właśnie chcę dowiedzieć, po ile ten atomizer?
Stary 2008-01-07, 22:38   #1225
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez martwa papuga Pokaż wiadomość
Sabbacie, pisałam w pw, musiało Ci umknąć.
Tego się właśnie chcę dowiedzieć, po ile ten atomizer?
No to już się przyznam...
Udało mi się kupić dwie bardzo ładne buteleczki po 9 zeta - 17 ml. Więcej pani wydrzeć sobie nie dała.
I te dwie postanowiłam przeznaczyć na Jour de Fete, którego nikt nie chciał, bo nie płakałam (a z powodu VC płakano).
Zdobędę jeszcze butelkę na UBV ale nie wiem kiedy... Obie znane mi rozlewnie po sprzedaniu mi kilkunastu pustych flaszeczek zastrajkowały.
Stary 2008-01-07, 23:25   #1226
Lea93
Zadomowienie

Cytat:
Obie znane mi rozlewnie po sprzedaniu mi kilkunastu pustych flaszeczek zastrajkowały.
Poślij swojego Księżniczkę - jego chyba nie rozpoznają, że Sabbathowy i może mu sprzedadzą?
Albo jakąś koleżankę?
Nie wiem, nie wiem...

wątek wymiankowy.
Stary 2008-01-08, 01:16   #1227
martwa papuga
Zakorzenienie

Cytat:
Zdobędę jeszcze butelkę na UBV ale nie wiem kiedy... Obie znane mi rozlewnie po sprzedaniu mi kilkunastu pustych flaszeczek zastrajkowały.
Na katowickim dworcu pkp jest drogeria (Diory, Chanele i różnej maści podróby ) w której niedawno kupiłam 32 ml atomizer. (Mieli też 20 ml.) W tej chwili psika się z niego Kropka, jak ją masz na liście gg (gdzieś przeczytałam), to może spytaj kiedyś - ode mnie i z pożytkiem wizażowym doczesnym i wiecznym - jak się atomik sprawuje. Przypuszczam, że nie jest gorszy od refanowskich.
Stary 2008-01-08, 01:26   #1228
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez martwa papuga Pokaż wiadomość
Na katowickim dworcu pkp jest drogeria (Diory, Chanele i różnej maści podróby ) w której niedawno kupiłam 32 ml atomizer. (Mieli też 20 ml.) W tej chwili psika się z niego Kropka, jak ją masz na liście gg (gdzieś przeczytałam), to może spytaj kiedyś - ode mnie i z pożytkiem wizażowym doczesnym i wiecznym - jak się atomik sprawuje. Przypuszczam, że nie jest gorszy od refanowskich.
A po ile jest taka dwudziestka?
I czy są dziesiątki?
Stary 2008-01-08, 01:49   #1229
martwa papuga
Zakorzenienie

Cytat:
A po ile jest taka dwudziestka?
I czy są dziesiątki?
Nie wiem, wtedy szukałam 30 ml.
Za 32-kę dałam jakieś 6-7 złotych. 20-tka nie będzie chyba droższa.

O 10-tkach nic mi nie wiadomo, weszłam tam z pytaniem o atomizer i pani mi wyłożyła te dwie pojemności. Nie pytałam o mniejsze.

Prawdopodobnie będę na katowickim dworcu w środę, mogę zapytać.
Właściwie mogę też kupić atomik dla Nuny, gdyby były 10-tki. Do 20-tki właściwie też można napsikać płynu do połowy.
Stary 2008-01-08, 08:06   #1230
nuna_77
Zadomowienie

Papugo jestem za , dziekuje

Sabbath czyli Tobie mam płacic za atomizerek na UBV? czy dziewczyny juz dzisiaj wpłacamy pieniązki do Miski??
nuna_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne zakupy perfumeryjne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości