Sierpnióweczki 2016! Część VI. - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-03, 18:11   #2131
superhuman
Zadomowienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
trzymam kciuki za sprawna sprzedaż.. my jednak zdecydowaliśmy,ze rupcia też wystawimy..zrobiłam taka aukcję dla jaj i wystawię za 666zł

matko i córko!!! aaaaaa..aaa!!! nie wierzę w to! po prostu nie wierzę.. olbrzymia niespodzianka.. dzielna Małgosia duża z Niej dziewczynka.. jesli inkubator otwarty to właściwie tylko dogrzewają dziewczyneczkę,co świadczy o tym,że jest w świetnej kondycjiklaski : trzymam kciuki za Was obie..zaglądaj w wolnej chwili i pisz co u was słychać..
ps chyba czas spakować jednak torbę

mam nadzieję,że te skoki to tylko jednorazowa akcja i teraz będzie cisnienie stabilnie się "trzymało" do bezpiecznego dla was terminu.. a z Oliwką tez szpital zaliczyłaś z powodu ciśnienia?

nie dobijaj Kobieto

Ha ha ha ciekawe czy jakiś szatan zakupi no wlasnie mówiłam TZ ze koniecznie musze zamknąć w tym tygodniu torbę to będę spokojniejsza.....

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-03, 18:13   #2132
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
My byliśmy z Młodym w sali zabaw i powiem Wam, że moje dziecko jest hardkorem. Wszystkie maluchy w jego wieku w piłkach siedziały, a on zjeżdżał z nawiększych zjeżdżalni. Średnia wieku na nich to jakieś 5+ i wśród nich moj niespełna dwulatek. Tż się za nim tak nalatał, że mokry wyszedł. Ale normalnie duma mnie rozpierała, jak na niego patrzylam, odwazny, ale nie jakiś taki wariat nieuważny, ani razu nie upadł, a wspinał się na naprawdę trudne budowle.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
dzielny chłopak.. i jeśli w tym wieku tak sprawny i do tego ostrożny to musi być mega bystrzacha

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Ja sie juz pokładam wiec zbieram sie do spania. Dobranoc

Wysłane za pomocą magii
ależ błękitne oczyska
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-03, 18:14   #2133
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny niespodzianka! Dziś na świat przyszła nasza córeczka Małgosia, 50cm,2200g. Odeszły mi wody o 5.30 a o 10.15 Mała byla juz na świecie. Miałam cięcie cesarskie. Teraz leży w inkubatorze otwartym,a ja ok 20-21 mam być stawiana do pionu. Z Małą wszystko dobrze jak na wcześniaczka. Urodziła się w 35 tyg i 3 dniu. Trzymajcie za nas kciuki

Ojej! Gratuluje, dobrze, ze z Malgosia wszystko ok az sie poryczalam i teraz to dopiero nerwa zalapalam

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-03, 18:17   #2134
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniula83 Pokaż wiadomość
Ojoj ale niespodzianka super Gratulacje niech Małgosia zdrowo rośnie <3 Pokaż e ciociom jakieś zdjęcie

U mnie nie za fajnie wczoraj urodziłam kamyki ,ból niemiłosierny w moczowodzie i cewce ehhh ale dziś juz jest lepiej ( Jutro mam kontrole u ginekologa w sprawie szyjki bo mam 20 mm tylko i chce mnie na oddział znów położyć ehhhh....
To ja też mam taką szyjkę jak ty

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-03, 18:19   #2135
florencee
Zadomowienie

Cytat:
w ciągu trzech minut od wystawienia aukcji sprzedałam samochód! haha

Super, że szybko masz to z głowy.

Cytat:
Ojoj ale niespodzianka super Gratulacje niech Małgosia zdrowo rośnie <3 Pokaż e ciociom jakieś zdjęcie

U mnie nie za fajnie wczoraj urodziłam kamyki ,ból niemiłosierny w moczowodzie i cewce ehhh ale dziś juz jest lepiej ( Jutro mam kontrole u ginekologa w sprawie szyjki bo mam 20 mm tylko i chce mnie na oddział znów położyć ehhhh....

Współczuję, ale przeboje zdrowotne. I znowu szpital, a może jednak nie będzie trzeba? Trzymaj się!
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-03, 18:28   #2136
LunaLov
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość
Nadrobilam pobieznie, bo duzo fotek i nie wszystkie widze- musze wejsc na kompa.

LUNA, w hurtowni dzieciecej w Libertowie. Krak costam. Sprzedaje para wlascicieli, mega sympatyczni ludzie. Pani niektore rzeczy nam odradzila i kazala sie wstrzymac, az sie dziecko urodzi i dopiero wtedy kupowac-np. laktator lub takie walki, zeby dziecku glowke formowac. Powiedziala, ze szkoda kasy, bo moze sie to okazac niepotrzebne

Szpital Zeromskiego. Origa tez go chyba wybrala.

A wlasnie, co z nia? Dawno sie nie odzywala chyba, albo to mnie cos umknelo...

KREFETKO, co to za gosc? Sliczny! Jak rezydent sie na niego zapatruje?

SUPERHUMAN, swietne rzeczy. Co to jest takie duze, wyglada jak wielka strzykawa (w opakowaniu foliowym)? Aspirator? My kupilismy Fride i niestety, ale musimy zakupic elektryczny-zadne z nas nie wyobraza sobie wciagac brudow z nosa ustami. Obydwoje mamy odruch wymiotny

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Dziękuje za info Akurat do Libertowa mam rzut beretem, wiec jak tylko znajdziemy chwile to wpadniemy tam Tak, z tego co pamiętam to Origa też wybrała Żeromskiego. Ja kupiłam Katarek do odkurzacza ale jeszcze tego sobie nie wyobrażam...

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
Nie, no myślę że tylko okna zamknąć na czas kąpieli i potem dopóki się dziecia nie wysuszy dobrze - zwłaszcza włosków (jak będzie je miał ). Więc myślę sobie że 1h może 2h?, to jeszcze zależy od temp na zewnątrz. Przynajmniej ja tak będę robić. Zresztą wietrzenie pokoju dziecka jest chyba wskazane.
Jest wyprzedaż wybranych ubrań do -50% a ja dodatkowo miałam taki bon z tesco clubcard że jak wydam na ubrania 50 zł to jeszcze 10 zł zniżki więc wykorzystałam wszystko. Za ten 2-pak spodenek dałam 22zł, 2-pak pajaców 35zł (ale były też tańsze) i kompecik też 22zł. Ostatnio kupiłam też sukienkę z f&f za 13zł.
W Tesco chyba cały czas mają taki wyprzedażowy wieszak, w każdym bądz razie jak jestem to zawsze coś na nim jest, ostatnio kupiłam Zuzi geterki po 11 zł ale byly jeansy, sukienki i inne cuda

Cytat:
Dziewczyny niespodzianka! Dziś na świat przyszła nasza córeczka Małgosia, 50cm,2200g. Odeszły mi wody o 5.30 a o 10.15 Mała byla juz na świecie. Miałam cięcie cesarskie. Teraz leży w inkubatorze otwartym,a ja ok 20-21 mam być stawiana do pionu. Z Małą wszystko dobrze jak na wcześniaczka. Urodziła się w 35 tyg i 3 dniu. Trzymajcie za nas kciuki
O MÓJ BOŻE!!!!!!!!!! Gratuluje!!!!!:roza : Jak powiedziałam mężowi to stanął jak wryty i pyta "Ale jak to????"
Trzymajcie sie dziewczyny! Cudowne wieści przede wszystkim, że z wami wszystko ok!
PS. Uff nie ja zaczęłam

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
A jeszcze dla poglądu taki snack dostałam jak leżałam, byłam w szpitalu ok 3-4h
Herbata dla mnie i TZ

Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja
No szpitala i ciśnienia nie zazdroszczę ale posilek klasa....
Krefetko te oczy Piękny ten kot!!!
Zuzia - 29.07.2016 19:01
LunaLov jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-03, 18:31   #2137
kasia_ruda
Zakorzenienie

Ja myślałam, że nie dam rady fridy używać, bo obrzydliwa, gluty ble, ale po porodzie to zupełnie mi nie przeszkadzało. Popróbujcie, katarek to raczej przy infekcjach, do tych suchych glutków za każdym razem montować odkurzacz to tak średnio się opyla

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-07-03, 18:41   #2138
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:
Napisane przez LunaLov Pokaż wiadomość

O MÓJ BOŻE!!!!!!!!!! Gratuluje!!!!!:roza : Jak powiedziałam mężowi to stanął jak wryty i pyta "Ale jak to????"

Trzymajcie sie dziewczyny! Cudowne wieści przede wszystkim, że z wami wszystko ok!

PS. Uff nie ja zaczelam!

Mojemu tez powiedzialam, to smial sie z mojej przerazonej miny

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-03, 19:00   #2139
zonamojegomeza
Zakorzenienie

My mamy sopelek (mam nadzieję ze nie przekrecilam nazwy) i jego mozna używać usts i lub z odkurzaczem.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-03, 19:03   #2140
Kasmina
Rozeznanie

DobraDusza gratuluje Ci z całego serca!!! Daj znać co u Was w wolnej chwili 😃 Ciekawe która z nas będzie następna 😃
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-03, 19:06   #2141
superhuman
Zadomowienie

Cytat:

:cojest?: :cojest?: gratulacje kolejnej udanej transakcji

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
DobraDusza gratuluje Ci z całego serca!!! Daj znać co u Was w wolnej chwili Ciekawe która z nas będzie następna

Myśle, ze teraz sie posypie jak z worka tylko proszę nie ja . Niech Julka jeszcze posiedzi jeszcze jest za malutka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-03, 19:11   #2142
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Jak sobie pomyślę ze za 3-4 tyg Bobo moze byc z nami (moze tez byc za 7tyg) to mam wrażenie że to już zaraz.
Stary 2016-07-03, 19:43   #2143
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość

Myśle, ze teraz sie posypie jak z worka tylko proszę nie ja . Niech Julka jeszcze posiedzi jeszcze jest za malutka

Oby jeszcze nie moja

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-03, 19:58   #2144
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
Oby jeszcze nie moja
Poczeka jeszcze trochę.
Stary 2016-07-03, 20:18   #2145
scoiatael86
Rozeznanie

Cytat:
łooooo to jest tempo za 666 poszedł? gratki

ja (mimo że jestem ostatnia w kolejce ) też jestem przerażona tym że u nas się już zaczyna... matko, ale to szybko zleciało! trzeba zamknac temat wyprawki, nie ma żartów dziś powiedziałam TŻ że w 2 tygodnie chce mieć wszystko ogarnięte, ciekawe czy mi się uda
Stary 2016-07-03, 20:24   #2146
natalia_23
Zakorzenienie

witam

Cytat:
ooo miałyśmy ten sam termin ........
gratulacje witamy pierwszego dzidziusia na naszym wątku, no to się zaczęło

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-03, 20:41   #2147
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
łooooo to jest tempo za 666 poszedł? gratki

ja (mimo że jestem ostatnia w kolejce ) też jestem przerażona tym że u nas się już zaczyna... matko, ale to szybko zleciało! trzeba zamknac temat wyprawki, nie ma żartów dziś powiedziałam TŻ że w 2 tygodnie chce mieć wszystko ogarnięte, ciekawe czy mi się uda

Też zaczęłam się jakoś tak obawiać i mąż obiecał, że jutro meble będą gotowe, będę mogła robić pranie i prasowanie. Chyba w tym tygodniu zamknę temat.
Stary 2016-07-03, 20:52   #2148
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Cytat:
Ja piernicze, GRATULUJE!!!! Az sie wzruszylam-nasze pierwsze sierpniowe dzieciatko! Mam nadzieje, ze pokazesz mala tutaj lub w klubie. Duzo zdrowia dla Was.

W sumie troche szkoda, ze nasza wspolna przygoda ciazowa dobiega konca-fajnie bylo przezywac wszystko razem, ja to sie czuje zzyta z Wami <3 Jeszcze chwila i bedzie trzeba zakladac nowy watek dzieciowy, a nie ciazowy
Cytat:
Napisane przez wiewioreczka Pokaż wiadomość
też liczę na to że to faktycznie cellulit ciążowy i szybko znika, bo coraz więcej go mam

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

o rany gratulacje!!!!!!!!
To cellulit ciazowy. Ja tez troche mam i tez sie martwilam, ale moja kolezanka mowila mi, ze ona miala nawet na kolanach Po ciazy wszystko zeszlo
Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
Ale niespodzianka!! Gratulacje!!! I Malgosia sliczne imie!
Rozpoczelas nasza lawine...
To ktora nastepna?
Nie wiem, ktora, ale mysle, ze dowiemy sie niebawem

Cytat:
Ja rownież dzis zaliczyłam szpital:/ od piątku bardzo bolała mnie głowa. Podejrzewałam, ze mam wysokie ciśnienie ale nie chciałam siać paniki.
Wczoraj przyjechała Tesciowa i miała ciśnieniomierz za sobą i wieczorem miałam takie piękne skoki jak 160/110 jak szlam spać było ok 138/100. Dzis rano mierzyłam ciśnienie i znów 145/85.
Zadzwoniłam do szpitala i kazali przyjechać. W szpitalu znów na dzien dobry 160/90.
Zrobili wszystkie badania, nie miałam protein w moczu, wyniki krwi super. Jakiś lekarz ze skośnymi oczami pukał mnie w łokcie, kolana i kostki, położne mnie wymacaly i wszystkie moje inne badania sa idealne. Młody rusza sie standardowo czyli ADHD na maksa...jak mnie połączyły pod ktg to w zasadzie przez 40 min to był jeden wielki szum bo on ciagle sie ruszał. Położna sie śmiała, ze głownie maja pacjentki z mniejszymi ruchami

Ze szpitala mnie wypuścili jak ciśnienie mi spadło do normalnego przedziału. Nie dostałam jeszcze żadnych tabletek ale mam codziennie kontrolować i zapisywać i w środę mam kontrole i mój lekarz prowadzący ma podjąć decyzje co dalej.

Co do skurczy to tez nam od piątku silniejsze i mysle, ze to już sa te przepowiadające a nie BH bo sa inne w odczuciu i trochę przypominają te jakie miałam jak mi wody odeszły z Oliwia.
Ale sa bardzo nieregularne.

Powiem Wam ze bardzo mnie to zestresowalo bo dokładnie tak samo miałam z Oliwia. W niedziele byłam w szpitalu a środę odeszły mi wody....

Mam nadzieje, ze jednak tym razem uda sie donosić do skończonego 37 a to jeszcze 1,5 tygodnia.
Jeszcze teraz Dobra Dusza sie rozpakowała to moje ciśnienie znów pewnie sięgnie zenitu

Tak sobie jeszcze mysle ze Tesciowa ciagle jest i zostaje do jutro to może ona jest winna mojemu samopoczuciu
Bo np sie dowiedziałam, ze mój syn ma czkawkę bo ja nie mam skarpet, i ze w domu jest za zimno to jemu tez jest zimno))
Jakby sie coś działo będę informować a jak nie to zamelduje sie jutro wieczorem jak TZ wyjdzie do pracy

Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja
Niezle skoki. Kontroluj sobie to cisnienie. Mojej kolezance, tak skakalo, az w koncu poszla krew z nosa i robili cc. Nie chce Cie straszyc ofc-po prostu oszczedzaj sie i kontroluj

Co do tesciowej: niezly zwiazek przyczynowo-skutkowy miedzy czkawka a skarpetami Jak bum-cykcyk, nie wpadlabym na to

Cytat:
DobraDusza gratulacje, witamy Małgosię tym samym przegoniłyśmy sierpniówki 2014 o 1 dzień trzymajcie się ciepło, poznawajcie, bądźcie silne i oby jak najszybciej do domu

My byliśmy z Młodym w sali zabaw i powiem Wam, że moje dziecko jest hardkorem. Wszystkie maluchy w jego wieku w piłkach siedziały, a on zjeżdżał z nawiększych zjeżdżalni. Średnia wieku na nich to jakieś 5+ i wśród nich moj niespełna dwulatek. Tż się za nim tak nalatał, że mokry wyszedł. Ale normalnie duma mnie rozpierała, jak na niego patrzylam, odwazny, ale nie jakiś taki wariat nieuważny, ani razu nie upadł, a wspinał się na naprawdę trudne budowle.

Moze bedzie wspinaczem skalkowym?

Mnie sie wlaczyl syndrom wicia gniazda-na bank. Dzis sprzatalam jak powalona, wszystko odklaczalam, odkurzalam, prasowalam, pralam, szukalam w necie nowych obrusow i zaslon itp. Dopiero godzine temu stwierdzilam, ze moj brzuch i kregoslup maja dosc.

Sluchajcie, ma ktoras odkurzacz irumba? Bo juz nie moge z tymi klaczorami dzien w dzien...

znowuzapomnialamhasla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-03, 20:53   #2149
superhuman
Zadomowienie

Sierpnióweczki 2016! Część VI.

Dziewczyny pilne!
Napaliłam sie jak Sasiad opowiadał ze bierze pyszne mleka swojskie od takiego pana i poprosiłam aby nam załatwił TZ wlasnie pojechał odebrać ale dzwoni już wracając i pyta mnie czy ja aby na pewno mogę wypić takie mleko? No wlasnie chyba nie mogę nie? :pała:

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-03, 20:54   #2150
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny pilne!
Napaliłam sie jak Sasiad opowiadał ze bierze pyszne mleka swojskie od takiego pana i poprosiłam aby nam załatwił TZ wlasnie pojechał odebrać ale dzwoni już wracając i pyta mnie czy ja aby na pewno mogę wypić takie mleko? No wlasnie chyba nie mogę nie? :pała:

No niepasteryzowane rzeczy raczej są zakazane...

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-03, 20:55   #2151
Kasmina
Rozeznanie

Moje koszule do szpitala brzydko pachną mimo prania. Dziś z tż odkryliśmy że to przez oliwke która codziennie się smaruje. Wygotowałam te koszule (woda była żółta!!!) I wypłukałam w pralce. Mimo to dalej śmierdzą macie jakiś pomysł?
Stary 2016-07-03, 21:08   #2152
florencee
Zadomowienie

Cytat:

Mnie sie wlaczyl syndrom wicia gniazda-na bank. Dzis sprzatalam jak powalona, wszystko odklaczalam, odkurzalam, prasowalam, pralam, szukalam w necie nowych obrusow i zaslon itp. Dopiero godzine temu stwierdzilam, ze moj brzuch i kregoslup maja dosc.

Sluchajcie, ma ktoras odkurzacz irumba? Bo juz nie moge z tymi klaczorami dzien w dzien...

Moi rodzice mają taki odkurzacz i bardzo go lubią.

Cytat:
Dziewczyny pilne!
Napaliłam sie jak Sasiad opowiadał ze bierze pyszne mleka swojskie od takiego pana i poprosiłam aby nam załatwił TZ wlasnie pojechał odebrać ale dzwoni już wracając i pyta mnie czy ja aby na pewno mogę wypić takie mleko? No wlasnie chyba nie mogę nie?

Nie bardzo takie mleka swojskie niestety. :P

Cytat:
Moje koszule do szpitala brzydko pachną mimo prania. Dziś z tż odkryliśmy że to przez oliwke która codziennie się smaruje. Wygotowałam te koszule (woda była żółta!!!) I wypłukałam w pralce. Mimo to dalej śmierdzą macie jakiś pomysł?
Hm, ja kiedyś miałam taki śmierdzący ręcznik, jak się smarowałam oliwką na mokro i pomogło wygotowanie. Pamiętam też radę, żeby przed praniem namoczyć w wodzie z octem.
Stary 2016-07-03, 21:08   #2153
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Moi rodzice mają taki odkurzacz i bardzo go lubią.

Nie bardzo takie mleka swojskie niestety.

Hm, ja kiedyś miałam taki śmierdzący ręcznik, jak się smarowałam oliwką na mokro i pomogło wygotowanie. Pamiętam też radę, żeby przed praniem namoczyć w wodzie z octem.
A wiesz, jaki dokladnie? Bo rozbieznosc cenowa jest kosmiczna...

znowuzapomnialamhasla jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-07-03, 21:24   #2154
ziuta.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Super, że zakupy ogarnięte.
A ruszanie nogą pomaga na to dziwne uczucie? Może noga jest niespokojna, to takie trochę podobne się mi wydaje. Może zadzwoń do gina, doradzi coś może.
Myślę, że lepiej użyć Acatar niż się męczyć.

Byliśmy właśnie z moimi rodzicami i siostrą na obiedzie, spoko restauracja, nawet myśleliśmy, że dobra byłaby na chrzciny. :P
Dostaliśmy od rodziców wyciskarkę wolnoobrotową do robienia soków, która była ostatnio do kupienia w Lidlu, a Artur dostał czapeczkę i otulaczki bambusowe.
Nie wiem, może jest niespokojna? Na początku myślałam że to opuchlizna, ale leżenie z nogą do góry nie pomogło. Choć w sumie dziś chłodniej i nic nie czuję.
Ty to wybiegasz daleko w przyszłość

Cytat:
chyba standard na położnictwie to są niezamykane wc i prysznice..u nas tak samo.. kwestie bezpieczeństwa..

fajne zakupy..
myślę,że z ta noga to chyba nic nie niepokojącego..wydaje mi się,że dziecko uciska na jakiś nerw po prostu... witaj w klubie zgagowiczów..
Chyba na każdym oddziale tak jest? A na pewno w większości.
No też o tym myślałam że może dziecko na jakiś nerw uciska. Mam nadzieję że to nie mój krzywy kręgosłup uciska na nerw bo to już przechodziłam i to nie było fajne
Dzięki, całe życie marzyłam by być w tym klubie

Cytat:
Gratulacje I najważniejsze że i Małgosia i Ty zdrowa.

Cytat:
Ja rownież dzis zaliczyłam szpital:/ od piątku bardzo bolała mnie głowa. Podejrzewałam, ze mam wysokie ciśnienie ale nie chciałam siać paniki.
Wczoraj przyjechała Tesciowa i miała ciśnieniomierz za sobą i wieczorem miałam takie piękne skoki jak 160/110 jak szlam spać było ok 138/100. Dzis rano mierzyłam ciśnienie i znów 145/85.
Zadzwoniłam do szpitala i kazali przyjechać. W szpitalu znów na dzien dobry 160/90.
Zrobili wszystkie badania, nie miałam protein w moczu, wyniki krwi super. Jakiś lekarz ze skośnymi oczami pukał mnie w łokcie, kolana i kostki, położne mnie wymacaly i wszystkie moje inne badania sa idealne. Młody rusza sie standardowo czyli ADHD na maksa...jak mnie połączyły pod ktg to w zasadzie przez 40 min to był jeden wielki szum bo on ciagle sie ruszał. Położna sie śmiała, ze głownie maja pacjentki z mniejszymi ruchami

Ze szpitala mnie wypuścili jak ciśnienie mi spadło do normalnego przedziału. Nie dostałam jeszcze żadnych tabletek ale mam codziennie kontrolować i zapisywać i w środę mam kontrole i mój lekarz prowadzący ma podjąć decyzje co dalej.

Co do skurczy to tez nam od piątku silniejsze i mysle, ze to już sa te przepowiadające a nie BH bo sa inne w odczuciu i trochę przypominają te jakie miałam jak mi wody odeszły z Oliwia.
Ale sa bardzo nieregularne.

Powiem Wam ze bardzo mnie to zestresowalo bo dokładnie tak samo miałam z Oliwia. W niedziele byłam w szpitalu a środę odeszły mi wody....

Mam nadzieje, ze jednak tym razem uda sie donosić do skończonego 37 a to jeszcze 1,5 tygodnia.
Jeszcze teraz Dobra Dusza sie rozpakowała to moje ciśnienie znów pewnie sięgnie zenitu

Tak sobie jeszcze mysle ze Tesciowa ciagle jest i zostaje do jutro to może ona jest winna mojemu samopoczuciu
Bo np sie dowiedziałam, ze mój syn ma czkawkę bo ja nie mam skarpet, i ze w domu jest za zimno to jemu tez jest zimno))
Jakby sie coś działo będę informować a jak nie to zamelduje sie jutro wieczorem jak TZ wyjdzie do pracy
Widzę że teściowa Ci emocji musi dostarczać skoro takie ciśnienie generuje
To Ty nie wiedziałaś że najskuteczniejszym sposobem na zapobieganie czkawkom u dzieci jest założenie skarpet

Cytat:
A jeszcze dla poglądu taki snack dostałam jak leżałam, byłam w szpitalu ok 3-4h
Herbata dla mnie i TZ
U nas w pl jak leżysz w ciągu dnia to ci się posiłek nie należy

Cytat:
ja pod wpływem narodzin Małgosi zabrałam się wreszcie za prasowanie i jutro planuję spakować dzidziusiową torbę
Ja muszę zacząć prać w końcu

Cytat:
odważny chłopak

Cytat:
Gratki Czyli 2 samochody sprzedane w 1 dzień?

Cytat:

współczuje tych kamieni. Zobaczysz co gin jutro powie, może lepiej się położyć do szpitala i być pod dobrą opieką. Który masz tc?

Cytat:
Napisane przez LunaLov Pokaż wiadomość
W Tesco chyba cały czas mają taki wyprzedażowy wieszak, w każdym bądz razie jak jestem to zawsze coś na nim jest, ostatnio kupiłam Zuzi geterki po 11 zł ale byly jeansy, sukienki i inne cuda
U mnie w tesco ostatnio było parę rzeczy na krzyż przecenione i to mocno poprzebierane jeszcze. A teraz ok połowa towaru jest przeceniona, przynajmniej u mnie.

Tak sobie myślę że jeszcze parę sporo rzeczy mi brakuje. Myślałam że jeszcze w sierpniu coś dokupię żeby wydatki rozłożyć ale to chyba zostawię tylko te rzeczy bez których sobie poradzimy w razie wcześniejszego porodu. Więc teraz koniecznie wanienka i zakupy w gemini.

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Cytat:
Dziewczyny pilne!

Surowe mleko nie ale jak przegotujesz to możesz. Mleko pasteryzuje się w temp coś ponad 70 stC a jak ugotujesz to masz ok 100 stC bo mleko to głównie woda.
ziuta. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-03, 21:31   #2155
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Gratuluję :-*
Niespodzianka ogromna coś niesamowitego, że już pierwszy Maluszek jest rozpakowany. :-*
Dużo zdrówka dla Was :-*
TP: 28.07. Oliwierek
cudzie trwaj

Edytowane przez BeataAmelka
Czas edycji: 2016-07-03 o 21:39
BeataAmelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-03, 21:32   #2156
Babygirl1990
Raczkowanie

Cytat:
Ooooooooooo! Rzeczywiście niespodzianka!

Gratulacje!
Duża dziewczynka!
Ale przełom na wątku!!!
Az do mnie nie dociera że to już... Muszę wreszcie spakować torbę!!
Napisz nam coś więcej jak znajdziesz chwilę, bo jesteśmy tu spragnione wieści od Was.
Stary 2016-07-03, 21:34   #2157
Kasmina
Rozeznanie

Florencee dzięki za rady. Jutro robię kolejne podejście mam nadzieję że ten zapach się ulotni...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-07-03, 21:45   #2158
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
ja pod wpływem narodzin Małgosi zabrałam się wreszcie za prasowanie i jutro planuję spakować dzidziusiową torbę
Ja tez! poprasowalam wszystkie ubranka do konca i mam zamiar jutro ogarnac szafe rodzajami
itp. No i uszykowac ciuszki do szpitala

Cytat:
Gratulacje, dzis masz dobry dzien!

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-03, 21:56   #2159
florencee
Zadomowienie

Cytat:
A wiesz, jaki dokladnie? Bo rozbieznosc cenowa jest kosmiczna...

Jakiś starszy model, dawno kupili. Zapytam, bo zapomniałam.

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
Nie wiem, może jest niespokojna? Na początku myślałam że to opuchlizna, ale leżenie z nogą do góry nie pomogło. Choć w sumie dziś chłodniej i nic nie czuję.

Ty to wybiegasz daleko w przyszłość

Chyba na każdym oddziale tak jest? A na pewno w większości.

No też o tym myślałam że może dziecko na jakiś nerw uciska. Mam nadzieję że to nie mój krzywy kręgosłup uciska na nerw bo to już przechodziłam i to nie było fajne

Dzięki, całe życie marzyłam by być w tym klubie

Gratulacje I najważniejsze że i Małgosia i Ty zdrowa.

Widzę że teściowa Ci emocji musi dostarczać skoro takie ciśnienie generuje

To Ty nie wiedziałaś że najskuteczniejszym sposobem na zapobieganie czkawkom u dzieci jest założenie skarpet

U nas w pl jak leżysz w ciągu dnia to ci się posiłek nie należy

Ja muszę zacząć prać w końcu

odważny chłopak

Gratki Czyli 2 samochody sprzedane w 1 dzień?

współczuje tych kamieni. Zobaczysz co gin jutro powie, może lepiej się położyć do szpitala i być pod dobrą opieką. Który masz tc?

U mnie w tesco ostatnio było parę rzeczy na krzyż przecenione i to mocno poprzebierane jeszcze. A teraz ok połowa towaru jest przeceniona, przynajmniej u mnie.

Tak sobie myślę że jeszcze parę sporo rzeczy mi brakuje. Myślałam że jeszcze w sierpniu coś dokupię żeby wydatki rozłożyć ale to chyba zostawię tylko te rzeczy bez których sobie poradzimy w razie wcześniejszego porodu. Więc teraz koniecznie wanienka i zakupy w gemini.

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Surowe mleko nie ale jak przegotujesz to możesz. Mleko pasteryzuje się w temp coś ponad 70 stC a jak ugotujesz to masz ok 100 stC bo mleko to głównie woda.

Może coś od upału było, na niespokojność niby pomaga magnez i żelazo oraz masaż jakby co.

Cytat:
Florencee dzięki za rady. Jutro robię kolejne podejście mam nadzieję że ten zapach się ulotni...

Oby dało radę.
Stary 2016-07-03, 22:02   #2160
agnszp
Rozeznanie

DobraDuszo ogromne gratulacje! Trzymamy za Was kciuki na pewno bedzie wszystko dobrze, 35 tydzień to juz silna dzidzia
To ja jutro piorę rzeczy Maksia chyba....skoro juz zaczynam rodzic na wątku to lepiej byc przygotowanym
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości