|
|
#2071 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Cytat:
Pokaz koniecznie malowanie chyba było najgorsze pózniej smród tej farby i sprzątanie dobrze Że już mamy to za sobą ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2072 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super! Ciekawa jestem efektu, lubię takie różne kawowe kolory. ![]() U mnie też pokoik się tworzy, wczoraj szafę długo skręcaliśmy, jeszcze tylko regał zdążyliśmy przed niedzielą. Zostało do skręcenia biurko, łóżeczko, fotel oraz zakup dywanu, lampy stojącej i jakichś ciekawych dodatków.
|
|
|
|
|
#2073 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a poza tym mieszkam tez przy mega ruchliwej ulicy i halas nieziemski, wiec bedziemy musili sie troche pokisic :PCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2074 |
|
Zakorzenienie
|
Mąż sie zastanawiał czu Bobo w brzuchu słyszy te ptaki.
U nas łóżeczko będzie daleko ode mnie wlasnie po to by nie było za blisko okna i grzejnika. |
|
|
|
#2075 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam trochę problem z umiejscowieniem łóżeczka, bo najlepsze miejsce mam centralnie pod wylotem klimatyzacji. Niestety jej nie mogłam zamontować nigdzie indziej i musimy teraz trochę pokombinować...
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2076 |
|
Rozeznanie
|
|
#2077 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#2078 |
|
Wtajemniczenie
|
też kupiłam skip hop tylko ze taką w szaro białe paski
![]() superhuman super zakupy ! łóżeczko wydaje się bardzo solidne wanienka w sówki też bardzo urocza
|
#2079 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ewentualnie jezeli bedzie tragicznie to zamienimy sypialnie z niestety przechodnim salonem. Ale tam moglibysmy miec lozko pod oknem, a lozeczko na przeciwko ![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Tez ja widzialam, ale wybralam inna, dlatego, ze znajoma ktora mi sprzedawala ten wozek wlasnia ta w paski miala, my z jednego, malego miasta, wiec chcialam choc cos innego miec :P
|
|
#2080 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Współczuję nocki, choć sen interesujący ![]() U nas też chłodniej Cytat:
Zakupy na całego To już wszystko macie? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A rodzinką się nie przejmuj. Zaszyj się za domem i jedz czereśni ile chcesz! Cytat:
Gościu fajny Nie będzie mu smutno samemu?Cytat:
Cytat:
Ja wczoraj byłam na ostatnich zakupach ciuszkowych (chyba ). W tesco zaczęły się wyprzedaże to korzystam. Kupiłam też koszule do porodu ale w sumie nie wiem czy dobry wzięłam rozmiar, wiec jeszcze metek nie odcięłam. Dziś jedziemy do babci bo nas zaprosiła na ciacho i kawę to po drodze wstąpię do CH i przymierzę inny rozmiar, zobaczę w którym czuję się lepiej. Z moich nowych dolegliwości ciążowych to coraz częściej dotyka mnie zgaga jeszcze w miarę delikatna bo nic na nią nie biorę ale boję się ze to może się zmienić. I od paru dni czuję takie dziwne mrowienie w jednej nodze. A właściwie to nie mrowienie tylko drętwienie tak od kolana do stopy, ale stopę najbardziej czuję (tylko prawa noga). Powiem Wam że trochę mnie to niepokoi bo to takie wrażenie jakbym traciła czucie w tej nodze ![]() No i w zeszłym tygodniu chwycił mnie alergiczny katar, ale od paru dni to już jakąś infekcję mam bo gardło mnie boli i katar że tak powiem nabrał koloru Wczoraj już nie wytrzymałam i psiknęłam sobie Acatar do nosa, bo sama woda morska to nie daje rady. Nie wiem czy to można używać, niby powinno działać miejscowo tylko Ale stwierdziłam że lepsze to niż branie antybiotyków. Trochę mi odkorkowało nos i chociaż oddychać mogę. Mam nadzieję że jak w przysłowiu katar nieleczony trwa cały tydzień (a leczony 7 dni )
|
|||||||||
|
|
|
#2081 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2082 |
|
Rozeznanie
|
Ufff ulżyło mi z tym cellulitem, mam nadzieję że rzeczywiście szybko się go pozbędziemy.
Brawo za zakupy!!! Do mnie jutro przyjadą staniki do karmienia i witaminki Odfoliowałam materac żeby nabrał właściwego kształtu i trochę się wywietrzył , wózek też wietrze
|
|
|
|
#2083 |
|
Raczkowanie
|
Nadrobilam pobieznie, bo duzo fotek i nie wszystkie widze- musze wejsc na kompa.
LUNA, w hurtowni dzieciecej w Libertowie. Krak costam. Sprzedaje para wlascicieli, mega sympatyczni ludzie. Pani niektore rzeczy nam odradzila i kazala sie wstrzymac, az sie dziecko urodzi i dopiero wtedy kupowac-np. laktator lub takie walki, zeby dziecku glowke formowac. Powiedziala, ze szkoda kasy, bo moze sie to okazac niepotrzebne ![]() Szpital Zeromskiego. Origa tez go chyba wybrala. A wlasnie, co z nia? Dawno sie nie odzywala chyba, albo to mnie cos umknelo... KREFETKO, co to za gosc? Sliczny! Jak rezydent sie na niego zapatruje? SUPERHUMAN, swietne rzeczy. Co to jest takie duze, wyglada jak wielka strzykawa (w opakowaniu foliowym)? Aspirator? My kupilismy Fride i niestety, ale musimy zakupic elektryczny-zadne z nas nie wyobraza sobie wciagac brudow z nosa ustami. Obydwoje mamy odruch wymiotny ![]() Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Ziuta jakie wyprzedaże w tesco? Zniżka %, trzeba kupić za jakąs kwotę czy nizsze ceny? |
|
|
|
|
#2085 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
). Więc myślę sobie że 1h może 2h?, to jeszcze zależy od temp na zewnątrz. Przynajmniej ja tak będę robić. Zresztą wietrzenie pokoju dziecka jest chyba wskazane. Jest wyprzedaż wybranych ubrań do -50% a ja dodatkowo miałam taki bon z tesco clubcard że jak wydam na ubrania 50 zł to jeszcze 10 zł zniżki więc wykorzystałam wszystko. Za ten 2-pak spodenek dałam 22zł, 2-pak pajaców 35zł (ale były też tańsze) i kompecik też 22zł. Ostatnio kupiłam też sukienkę z f&f za 13zł. |
|
|
|
|
#2086 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie nie nie nie w budynku. Mieszkamy na osiedlu takich szeregowców bliźniaków i nasze budynki 3 oddzielne maja mieszkania na parterze i na pietrze(2poziomowe) ale nie ma klatki schodowej tylko schody sa na dworzu a budynek po lewej i prawej połączone sa dachem także deszcz nie pada no i sa takie 3 powiedzmy sety po 4 mieszkania a miedzy tymi 3 sa przejścia każdy budynek ma trawnik z jednej i z drugiej strony osiedle zamknięte z tylu parking. No i zebrała sie patola z "setu" obok i w przejściu pomiędzy naszym a ich blokiem wystawili sobie stół grille i siedzieli na schodach puszczali głośno muzykę itd. Moj TZ rozmawiałDzisiaj z sąsiadem który tam mieszka w jednym mieszkaniu to mówił ze był tak wk.... Ale nie miał siły już robić awanti ale jak sie to powtórzy za tydzień (ja powiedziałam to samo) to już bedxie jatka. Normalnie jak na wsi (nie ujmując). W ogóle bez szacunku ze inni ludzie mieszkają dzieci itd. Bambery :P Cytat:
Wlasnie sie zastanawiałam nad tym aspirator jest obok ten niebieski Ala gruszka a ta strzykawka po doczytaniu to podajnik do lekarstw z miarka ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#2087 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja się właśnie dziwię jak przy nieustawności mojego pokoju dla dziecka udało się znaleźć miejsce dla łóżeczka, które nie koliduje z oknem, kaloryferem ani klimą. :P I ciekawe też ile słyszą teraz nasze maluszki. ![]() Cytat:
Super, że zakupy ogarnięte. ![]() A ruszanie nogą pomaga na to dziwne uczucie? Może noga jest niespokojna, to takie trochę podobne się mi wydaje. Może zadzwoń do gina, doradzi coś może. ![]() Myślę, że lepiej użyć Acatar niż się męczyć. Cytat:
To fajne podejście sprzedawcy, na plus. ![]() Byliśmy właśnie z moimi rodzicami i siostrą na obiedzie, spoko restauracja, nawet myśleliśmy, że dobra byłaby na chrzciny. :P Dostaliśmy od rodziców wyciskarkę wolnoobrotową do robienia soków, która była ostatnio do kupienia w Lidlu, a Artur dostał czapeczkę i otulaczki bambusowe.
|
|||
|
|
|
#2088 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
myślę,że z ta noga to chyba nic nie niepokojącego..wydaje mi się,że dziecko uciska na jakiś nerw po prostu... witaj w klubie zgagowiczów.. Cytat:
my też byliśmy z mężem na obiedzie..zmęczyłam się tym.. sprzedaliśmy dziś mój samochód... niestety nie mieliśmy głowy do zabawy w wystawianie ogłoszenia i oprowadzanie niezdecydowanych kupców i kupił go , bo niezłych kosztach, handlarz-mechanik, który nam reperował go zawsze...jeszcze musimy opchnąć jedno auto..starego rupcia mojego męża,ale to już własciwie za darmo go gdzieś oddamy,tylko żeby nie stał i nie generował kosztów w postaci ubezpieczenia... |
|||||||
|
|
|
#2089 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To gratulacje udanej transakcji my wlasnie wystawiliśmy ogłoszenie z moim autem na sprzedaż i mam nadzieje, ze pójdzie szybko... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2090 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny niespodzianka! Dziś na świat przyszła nasza córeczka Małgosia, 50cm,2200g. Odeszły mi wody o 5.30 a o 10.15 Mała byla juz na świecie. Miałam cięcie cesarskie. Teraz leży w inkubatorze otwartym,a ja ok 20-21 mam być stawiana do pionu. Z Małą wszystko dobrze jak na wcześniaczka. Urodziła się w 35 tyg i 3 dniu. Trzymajcie za nas kciuki
|
#2091 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2092 |
|
Zakorzenienie
|
Dobradusza Wow gratulacje!!!!
:j upi: dawaj focie Małgosi!
|
#2093 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
|
|
#2094 |
|
Zakorzenienie
|
superhuman super zakupy!!!
ja dziś kiepsko się czuję rano mialam jakby uderzenia gorąca i zlewal mnie zimny pot,mąż nie chciał nigdzie jechać ale obiecałam już dziewczynom... nasluchalam się od Tzeta a po powrocie z Aquaparku padlam i chyba cały dzień przelezakuje. Tzet pojechał odwiezv swoją Core i na chwilę do babci,mówił że będzie dzwonił i sprawdzał jak się czuję i co robię a ja do niego ze tego nie sprawdzi a on coś o kamerach
I'll be dreaming my dreams with you And there's no other place That I'd lay down my face I'll be dreaming my dreams with you.. Edytowane przez virginia Czas edycji: 2016-07-03 o 16:02 |
|
|
|
#2095 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wow, gratulacje!!!!! Zdrówka dla Was, trzymajcie się!
|
|
|
|
|
#2096 | |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny łóżeczko widzę, że właśnie jest z ikei. Jak będzie pokój zrobiony w przyszłym tyg to się zastanowimy co dalej. A rady teściowej tyczyły bardziej żywienia na razie niż dziecka. Ale usłyszeliśmy by na tym tego nie smażyć, a czemu kupujemy to a nie tamto, a że to nie zdrowe. A to że ona wyczytała to gdzieś tam i to jest takie szkodliwe.... o mało nie wybuchłam...
Cytat:
![]() Mamy pierwszą dzidzie sierpniowo/ lipcową
|
|
|
|
|
#2097 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O jejku to gratulacje! Oby wszystko było dobrze z malutka trzymam kciuki za Was dziewczyny! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2098 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Rozpoczelas nasza lawine... ![]() To ktora nastepna?
|
|
#2099 |
|
Zakorzenienie
|
DobraDusza gratuluję
|
|
|
|
#2100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymajcie się obie i dawaj znać co z Wami! Kciuki zaciśnięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:06.

ale coraz mniejszy już 
dobrze Że już mamy to za sobą 

Wczoraj już nie wytrzymałam i psiknęłam sobie Acatar do nosa, bo sama woda morska to nie daje rady. Nie wiem czy to można używać, niby powinno działać miejscowo tylko 

1.09.2012
:j upi: dawaj focie Małgosi!