![]() |
#2611 | ||
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Cytat:
Czekamy zatem na szczęśliwe zakończenie ![]() Powodzenia ![]() Cytat:
Odruch ssania kiedyś sie wykształci ![]() Bedzie dobrze ![]() Miłego dnia. ------ Dzień dobry, dziś kolejny dzień randek w trojkącie bermudzkim.. Pralka-suszarka-deska do prasowania ![]() Jak Wasze plany na dziś? Wysłane za pomocą magii |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2612 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Dzień dobry!
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Teraz to już naprawdę pora ciuszki poprać i torbę do szpitala ogarnąć... . Wczoraj TŻet uprał wózek, mi jeszcze zostały do poprania pokrowce itp. wiesz jak są wklęsłe to dużo trudniej karmić. Zresztą łatwo mówić tym, które z brodawkami czy wgl KP nie miały żadnych problemów - nie mówię oczywiście o Tobie ale domyślam się, że ten pogląd gdzieś wyczytałaś. Jak ja w szpitalu mówiłam, że mam problemy z KP bo raz że córka słabo ssała, dwa że miałam bardzo mało pokarmu, trzy że brodawki byle jakie to też na mnie patrzyli z wyższością i politowaniem aż w końcu przyszła doktorka (pediatra) z pielęgniarkami obejrzeć moje cyce (swoją drogą czułam się jak jakiś okaz w zoo) to same przyznały, że będzie problem. Jak już pisałam nie wszystko przychodzi tak łatwo i naturalnie i uważam, że należy o tym pisać a nie siać błędne przekonania, że ciąża to najpiękniejszy okres w życiu kobiety, poród to najpiękniejsze doświadczenie a KP to normalna, naturalna sprawa. Jakie macie plany na dziś, kobietki? ---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ---------- Dobradusza trzymam mocno kciuki za Ciebie i Małgosię - obyś jak najszybciej mogła ją tulić w swoich ramionach i to nie tylko na godzinę! I ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2613 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasmina- wszytskiego co najlepsze..niech Ci los przychylnym będzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2614 |
Zakorzenienie
|
Piernik to na pewno prawda co piszesz, że dużo zależy od naszego nastawienia i dużo rzeczy można wypracować ale dobrze też wiedzieć, że różnie być, sama miałam mylne pojęcie na temat wielu rzeczy dot.macierzyństwa, nie mówię oczywiście, że na pewno będzie trudno/źle itp. ale generalnie jestem wyznawczynią ang.motta 'expect the best, be prepared for the worst'.
#2615 |
Zakorzenienie
|
Małgosia w klubie
![]()
#2616 |
Zakorzenienie
|
Boska jest!!!!!
![]() ![]() ![]()
#2617 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zdjęcia wszystko wyjaśniają dlaczego Małgosi tak bardzo spieszyło sie z wyjściem ![]() Taka ślicznotka długo w ukryciu nie moze byc ![]() Jeszcze raz gratuluje i życzę szybkiego wyjścia ze szpitala i dużo zdrówka ![]() Wysłane za pomocą magii |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2618 |
Zakorzenienie
|
Rozmawiałam wczoraj z TŻet, że nie chce mi się wierzyć, że już za miesiąc (z groszami) Kasia będzie z nami i że jak to będzie itd. A on na to, że będzie dobrze. Chciałabym mieć w sobie tyle spokoju i pewności co on.
A dziś do mnie mówi 'to co pojutrze zakładasz szpilki?' (na to wesele) i w śmiech, potwór jeden ![]() ![]()
#2619 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dzień dobry. Dziękuję za życzenia. Ale się porody zaczęły nam. Będzie początek sierpnia a się okaże że połowa już się rozpakowała. Tż bierze wolne od jutra i będzie śmigał z pokojem małego. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj rozmawialiśmy o tym samym. Tylko bardziej że ja się zaczynam bać, ze stanie sie cos niespodziewanego, że mnie martwi moj stan, że boję się teraz zostac sama w domu. A on taki spokój. Mógłby się podzielic tym swoim optymizmem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2621 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Następna do kolekcji ![]() ![]() Powodzenia! ![]() Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2622 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zdrowka dla Malgosi odruch ssania na pewno bedzie , cierpliwości ;-) fajnie ze opuscila inkubatorek ;-) Cytat:
![]() Daj znać co i jak ![]() Dzien dobry kurde jutro wieczor przyjezdza Tz a ja chyba się wezme za pakowanie torby ![]() Nocke mieliśmy średnią dzisiaj niestety no ale od 2 do rana synek spal ze mna. ;-)
![]() |
#2623 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Widziałam zdjęcia w klubie, Małgosia jest prześliczna! ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2624 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja przyjaciółka ma wklęsłe i karmiła syna pół roku i nie miała większych problemów z tym procederem. Moje natomiast podobnie jak Twoje w ciąży stały się antenkami na maxa ![]()
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2625 |
Zadomowienie
|
Dzien Dobry bardzo
![]() Ja dzis kierunek szpital ![]() ![]() Dzis tez nasze byc albo nie byc co do SN wiec mam nadzieje, ze ten mój klops trzyma sie nadal w siatce centylowej. Mam zamiar sie umówić na masaż szyjki na 38 i 39 tc.... Tymczasem u mnie dzis skończony 36 ![]() ![]() ![]() Przy okazji jakoś tak szybko poszło, ze zapomniała odnotować w głowie, ze ja już jestem w 9 miesiącu ciąży ![]() ![]() ![]() Wczoraj przed pójściem spać nawet sie zastanawiałam na co mi to było ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Co do wklęsłych sutków. Położna u nas na karmieniu piersią mówiła, ze w takiej sytuacji zaleca sie nakładki. Podobno sie sprawdzają. Ale ze po jakimś czasie na pierś sie reguluje i jeśli sie regularnie przykłada to powinno byc ok. Ale ja nie mam z tym doświadczenia żadnego. W sumie z tego co było pokazane to i tak dziecko musi wziąć do buzi cała brodawkę a nie tylko sutek. Wiec wydaje mi sie, ze jak bedzie ciagnąć/ssać to on automatycznie bedzie sie rozciągał. Jak macie laktator to przyłóżcie i zobaczcie jak to wyglada. Powietrze rozciąga sutek jak żelka. Ale to tylko takie moje dywagowanie ![]() Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja
![]() |
#2626 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ostatnie zajęcia w szkole rodzenia. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2627 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2628 |
Zakorzenienie
|
pysiaczek21
Powodzenia, trzymam kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2629 | |
Zakorzenienie
|
Hej,
Mój Mały wczoraj wieczorem chyba się szaleju najadł, tak wypychał nogi, rece, kopał . Myślałam, że zaraz nogę przez brzuch wystawi ![]() Aż bolało ![]() znowuzapomniałamhasla-piękny brzunio, malutki ![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
![]() Ale moja córka miała np refluks dziecięcy, do 6-7 m-ca. Co zjadła to ulewała. Przebierana była po 10 razy dziennie ![]() Pralka chodziła non stop, więc przy kilku kompletach ubrań bym się chyba wykończyła.... |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2630 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ImageUploadedByWizaz Forum1467790836.428624.jpg TImageUploadedByWizaz Forum1467790852.909792.jpg Takie łóżeczko kupiliśmy ![]() Sprzątanie zamawiamy z internetu, na pozamiatane, tam za każdym razem moze przyjść inna pani, ale za każdym byłam zadowolona ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2631 |
Zakorzenienie
|
Pysiaczek, powodzenia!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2632 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
poskładała mnie ta Istotka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a nie jest tez tak,że Twój tżet ma dość wysokie poczucie własnej wartości? co przy hormonach i Twoim niedowierzaniu,że jesteś wystarczająco atrakcyjna w obecnym staniem dodatkowo obniża Twoja samoocenę? to takie pytanie retoryczne oczywiście.. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja czytałam tez o takim wyciaganiu wklęsłych brodawek przy pomocy uciętej strzykawki..że niby lepsze to niż te nakładki.. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2633 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() powodzenia kochana ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2634 | ||||
Wtajemniczenie
|
Czesc
![]() Ale dzis pospalam! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dzieki Tija! Cytat:
Uwierz mu! ![]()
![]() |
#2635 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Wow pysiaczek powodzenia! Szybkiego porodu życzę ![]() Będzie juz drugi forumowy dzidziuś Jak wejde na kompa to prosto wejde do klubu zobaczyć dzidziusia Duszy |
![]() ![]() |
![]() |
#2636 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2637 |
Zakorzenienie
|
Jak ja dziś ze stresu nie urodzę, to będzie cud. Zaszczepiłam syna na ostatnie, zalegające nam od ponad roku (ze względu na alergię) szczepienie. Od tygodnia nie śpię po nocach ze strachu, bo on alergik na białko, na szczęście byliśmy umowieni z pediatrą, ze dostanie bezpieczniejszą wersję. No i zaszczepiony. Nie dostał wstrząsu, co było moją najgorszą obawą. Teraz trzymajcie kciuki, żeby dobrze się czuł. A wieczorem wizyta u gina, więc trochę dziś za dużo na moje ciążowe nerwy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2638 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Trzymamy mocno! Powodzenia! Cytat:
![]() ![]() ![]() Wczoraj po SR mam znów ńiedosyt.. Więcej informacji uzyskałam z internetu niż od pani położnej ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2639 |
Zakorzenienie
|
Dzwonilam na sr, zalapie sie na masaz shantala i chustonoszenie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2640 | ||||
Zakorzenienie
|
witam
![]() Cytat:
![]() Ja z ostatnim l4 zrobiłam tak samo... zobaczymy czy teraz nie będzie problemu ![]() Cytat:
![]() kciuki mocne, żeby udało się szybko wyjść ze szpitala Cytat:
aaaa, kciuki mocne ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:25.