|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy WRZEŚNIOWYCH szczęść 2016 - epizod IV (a semestr już III :)
Cherrie-za drugą miskę ja bym się z nim targowała, że jak Ci przyniesie ugotowane i ubite ziemniaki do łóżka oraz deskę, to mu pierogów nalepisz i tak będzie kwitł handel wymienny
![]()
|
|
#2402 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szok, ja bym wietrzyła podstęp ![]() Masz nagrodę za wytrwanie z babcią
bo nie ma za małych lub za dużych piersi Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
|
|
|
|
#2403 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
wariatka ![]() Haha to znak, że dobre uczynki się opłacają! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#2404 |
|
Rozeznanie
|
Cherrie: szok! To ci teść!
Miczka: pewnie, bierz tego x-landera Leżę i stekam jak stara baba. Ta Ikea i Obi bardziej mnie wymordowały niz wczorajsza wycieczka do Niepolomic. Najgorsze, ze jeszcze co chwile muszę wstać na siku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2405 |
|
Rozeznanie
|
Kurde, znowu mam wrażenie, że sporo dziewczyn się nie odzywa...
A może po prostu tak pędzimy, że zaczynam się gubić Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2406 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może tak być ostatnio jest tu istna kołomyja. Co z nasza Magic? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2407 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i nowe dziewczyny były i chyba poznikaly... hmm..Sama już nie wiem czy ja coś przeoczylam, czy faktycznie się nie odzywają.... a jak się odzywają to niech dadzą znak życia Ostatnio faktycznie, chyba próbujemy przegonić lipcowki z ilością postów Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2408 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy tylko ja jeszcze nie wybrałam wozu dla prezesa? ![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
Każdy laktator ma dobre i złe opinie, wydaje mi się, że jest to dość indywidualna sprawa trzeba się po prostu przekonać na własnych cyckach wstępnie zdecydowałam się na Avent (na razie jest w koszyku, a kiedy skończę zamawiać tego nie wiem, bo codziennie coś dorzucam).
|
||
|
|
|
#2409 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Weselna najważniejsze, że udał Ci się dostać do lekarza, który przekazał takie dobre wieści Teraz dupka do łóżka i dalej odpoczywać i oszczędzać się.A drogę powrotną miałyście niezłą, dobrze że udało Ci się wybrnąć z sytuacji. Widzisz jak Żabka Ci pomaga ![]() Cherrie współczuję zarówno Tobie jak i babci. Ja myślę, że ona tego absolutnie nie robi specjalnie, ale Tobie też się nie dziwię, bo można znieść dużo, a i tak w pewnym momencie nerwy mogą puścić ![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2410 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No to miło z teścia strony ☺może się szykuje dobra zmiana ☺☺☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Zajadam się kiszonych ogórkami mojej produkcji... wyszły pycha 😆 Dziewczyny super kosz i piękne łóżeczko 😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2411 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja dzis mialam wyjatkowo mily dzien. ![]() Urodziny teściowej, ktore byly bardzo w porzadku (a o to ciezko) plus pyszne jedzonko w knajpie. Wieczorem odwiedzil nas brat z narzeczona i niedawno wyszli dopiero. Dawno z nim tak dluzej nie rozmawialam, bo zawsze cos. No i pizza ![]() Caly dzien z mezem, co tez sie czesto nie zdarza. A na dodatek jutro totalnie nic nie musze. )
|
|
|
|
|
#2412 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja czytam, nadrabiam w międzyczasie. Jestem po przeprowadzce i 1700 km w 4 dni. Dziś wizyta u nowego prowadzącego - pozamykane jestem. Dzidzia 1350 gram 29 t.c., to wychodzi chyba ładnie jest juz główka w dół. Ustaliliśmy, ze jak nie stchórze, to rodzimy naturalnie ale ze znieczuleniem podpajeczynowkowym cesarkę w razie W, tez zrobią gdybym opadła z sił hehe. Od wtorku zaczynam SR, a teraz przede mną rozpakowywanie i urządzanie sie. Sterta kartonów i pudel czeka w garażu - po sufit mam tego :-/ nie pisze, bo padam i roboty z tym mam, ale jestem z Wami
|
|
#2413 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
szacun za przeprowadzkę ![]() Dziecię Ci już spore uroslo, super! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2414 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Waga syna imponująca, mój ma 1200 g ![]() Cytat:
![]() Swoje aż tak nie męczą jak cudze Cytat:
Teraz zdecydowałam się na elektryczny lovi prolactis. Mam nadzieję, że będę z niego równie zadowolona jak z medeli. Cytat:
U nas niestety tak kończą się każde zakupy w Ikei. Jak idę przez sklep to nagle wszystko mi się przyda Też tak masz? ![]() My dzisiaj kupiliśmy łóżeczko Pinio tyle, że model Moon ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jakby nie było lepiej późno niż wcale.Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2415 |
|
Rozeznanie
|
Kurde, marzyłam o tym żeby dziś szybko zasnąć ale jak na złość chyba się nie uda. Jak leżę, jest super, brzuch miękki i ok. Ale zgaga jak 150. No dobra, przeżyje to. Ale jak tylko wstanę na siku to brzuch napięty do granic. A wpakowalam w siebie już całe mnóstwo magnezu, 3 nospy forte (z odstępami nie na raz ) i ponad 2l wody...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2416 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Lukrecjana tez dawno sie nie odzywała. Cytat:
A nie masz zapalenia pęcherza? Hahah a ja myślałam, to tylko ja i Miczka ciagle niezdecydowane! Manddy, a Ty masz tego Mutsy? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Kasia, wyślij mi jakiegoś ogóra! Chociaż jednego! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2417 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A dzidziol już spory ![]() Ogłaszam wszem i wobec, że w końcu kupiliśmy wózek ![]() Kupiliśmy też łóżeczko Pinio Moon i nową elektroniczną nianię z kamerą i monitorem oddechu- Motorola mbp26. Mąż postara się naprawić starą i wystawię na olx. Stwierdziliśmy, że u nas w domu jednak lepiej sprawdzi się z kamerą (maluch będzie miał pokój u góry). |
|||
|
|
|
#2418 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2419 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry wieczór
Mnie też nie było cały dzień bo zaczęła się rozpierducha w pokoju córki. Mieliśmy tylko położyć gips karton a skończyło się tym że wyrwaliśmy wszystkie panele ścienne podłogowe też do zmiany bo się porysowały na maksa. Myślałam że sufit się uratuje ale nie po co brak mi sił i płakać mi się chce. Nie mam pomysłu co zrobić z sufitem teraz były kasetony. A remont robi mój tata więc kartonu na to nie da rady zrobić ratunku. Kupiliśmy dziś nowe panele ścienne i podłogowe i 1000 poszedł...... |
|
|
|
#2420 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Cytat:
Jutro z rana jadę do laboratorium zrobić badanie moczu, morfologie, CMV igm i toxoplasmoze igm. Dlatego pobudka wcześnie, a tu zasnąć nie mogę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2421 |
|
Rozeznanie
|
Gratuluje wam wszystkim udanych wizyt.
Gratulacje również tym które poczyniły takie piękne zakupy jak wózki, łóżeczka, kołyski i inne. I cieszę się że przeprowadzka zakończona pomyślnie. Teraz rozpakowanie i układanie. Najprzyjemniejsza rzecz chyba. |
|
|
|
#2422 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zaszaleliscie ![]() Wózek super Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2423 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Aaaaaa i waga nareszcie zwolniła. Zawsze po 4 tygodniach było 4kg do przodu, a teraz nareszcie po ostatnich 4 tygodniach tylko 1,5 kg ![]() ![]() uuuuufffffff! Miejsca na żołądek mniej, lala sie rozpycha to i ja mniej wpieprzam suma sumarum 14 kg od początku ciąży. Do 20 i tak pewnie dobije, ale...moze przynajmniej nie do 30 kg i postaram sie aktywniej, tylko niech liczbę kartonów z garażu zmniejsze choć do połowy ale czytam czytam na bieżąco
|
|
#2424 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Obecne mamuśki: czy uzywalyscie jakichś wielorazowych wkładek laktacyjnych? Jeśli tak, to jakie polecacie?
Poza tym, ile tych podkładów poporodowych potrzebuję? Wezmę te Belli - są pakowane po 10 i zastanawiam się ile opakowań się przyda? ![]() I jeśli uzywalyscie, to jakie pojemniczki do mrozenia pokarmu będą najlepsze? I czy lepiej kupić butelkę 250 czy 330 ml? Wiadomo, że maluszek zje mało, ale chcę kupić taką, która będzie też ok dla starszego dziecka ![]() Cytat:
A mogłabyś je wymierzyć? To porownalabym sobie z jakimiś moimi gatkami ![]() Cytat:
Wow, to się teść wykazał! Może tabjego partnerka przemowila mu trochę do rozsądku? ![]() Cytat:
Podziwiam!Super, że z dzieciem wszystko w porządku ![]() Współczuję rozpakowywania - to był dla mnie najgorszy etap przeprowadzki... Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez Lea_ny Czas edycji: 2016-07-07 o 00:03 |
|||||
|
|
|
#2425 |
|
Rozeznanie
|
Mamy WRZEŚNIOWYCH szczęść 2016 - epizod IV (a semestr już III :)
Natka, gratulacje zakupow! Wózek szalowy
![]() Taaa w Ikei zawsze pieniądze schodzą na pierdoły i nigdy nie wydajemy mniej niz 600 zł. Jakaś dziwna prawidłowość :/ Kasia, zaiste ogór wyborny! Beti, współczuje rozpierduchy w mieszkaniu! Ja po ostatnich dwoch miesiącach mowię "stanowcze nie!" ![]() Cos nie mogę zasnac. Leżę i oczywiście stekam, bo młoda rozpoczęła podzebrowe harce. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ---------- A propos pojemniczków do mrożenia pokarmu, przyjaciółka (mama dwoch maluszków), ostatnio mi powiedziala, ze jej położna radziła, uwaga: ze najlepiej do mrożenia pokarmu używać hermetycznych pojemnikow, tych do badań na mocz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam mogę powiedzieć, ze swojej strony, że strasznie pędzicie i trudno Was nadrabiać, zwłaszcza że mam czas albo bardzo rano, albo wieczorem, bo wciąż chodzę do pracy (jeszcze tylko miesiąc). Ale czytam ![]() Byłam na kontroli u swojego gina, mała ma 1200g w 28 tc, ja przytyłam łącznie ok. 4,5 kg, ale lekarz kazał się nie martwić, dopóki młoda jest w porządku. Ułożenie poprzeczne i mam nadzieję, że w najblizszym czasie sie jednak odwróci. Martwi mnie trochę większa główka (o ponad 2 tygodnie niz reszta ciała), ale o tym staram się nie myśleć, bo lekarz mówił że wszystko ok na jego oko. W pon mam usg genetyczne to zobaczymy. Kupilismy wózek - Jedo fyn memo, na allegro bo sporo taniej wyszło niż w sklepach w Krakowie, więc z wyprawki została nam tylko wanienka i stelaż do niej ![]() Ja tez mam tak, że jak chodze to brzuch strasznie twardnieje i kłuje mnie przy spojeniu. Lekarka na IP mówiła, ze szczupłe dziewczyny tak mają, bo się mięście naciągają, więc proszę się tutaj nie martwić! Czy Wy też tak macie, że nie jesteście w stanie jeść dużo, bo od razu czujecie, ze się przejadłyście? Zauważyłam, że nawet śniadanie (a jem 1 bułkę) muszę jeść na raty, bo jak zjem całość to umieram z przejedzenia. |
|
|
|
|
#2427 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No właśnie nie wiem. U córki miałam panele ścienne przy oknie całe i dookoła tylko do połowy. U góry miała położoną tapetę. Chciała ścianę malowaną a nie tapetę więc zerwaliśmy tapety i mieliśmy kupić płyty gipsowe i pomalować. Koniec remontu. Koszt ok 50 -100 zł. Ale przy wyciąganiu szafek porysowały się panele podłogowe bardzo Bez mojej wiedzy dziadek chciał posłuchać wnusi bo ta sobie wymyśliła ledy dookoła pokoju i wyrąbał dziurę przez kasetony (jedyna idealna rzecz w pokoju która miała zostać nietknięta bo nikt mi sufitu nie zrobi) bo musiał pociągnąć prąd. Jak to zobaczyłam to się rozpłakałam. Już mi się odechciało wszystkiego. Pojechaliśmy do sklepu po płyty ale wymyśliłam że skoro i tak trzeba podłogę zmiemić to może i te ścienne panele. I z remontu na 3 dni zrobi się remont do grudnia myśle ![]() Powiem tylko że mój tato to sam będzie robił a ms 67 lat. Mój mąż niestety z tych nieutalentowanych a raczej bym powiedziała że z tych czego się nie dotknie to zepsuje. Ja gdyby nie ciąża to wsxystko zrobię bo od dziecka wszystko z tatą sami robimy. Ale teraz to nie wiem. No i ten sufit......... Już od godziny oglądam na youtub czy damy rade zrobić podwieszany i ucze się go montować kolejny koszt. Ale nie wyobrażam sobie teraz że wszystko będzie na cacy a dziurę w suficie machnie mi szpachlą. Bo się załamię ---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ---------- Cytat:
Gratuluję wizyty. Ja też nie mam miejsca na jedzenie. Zrobię pare kęsów i pełna jestem jakbym zjadła pół chleba. Do mrożenia miałam woreczki. Mało miejsca zajmują. Zupki za to mroże w małych słoikach po deserkach i obiadkach. Wcześniej w tych malutkich jeszcze mięsko zblędowane miałam osobno i dodawałam do zupy. |
||
|
|
|
#2428 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Milako w pojemniczkach do badania moczu ciekawe
|
#2429 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja z jedzeniem mialam tak do czasu. Teraz czuje się często głodna. Po nocy spokojnie zjadam 3 kanapki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2430 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny,
moja mama sobie wzięła do serca to że mój mąż uważa, że dzidzia za mało przez miesiąc przytyła i też doszła do takiego wniosku. Skutek taki że rano naszykowała mi wielkie śniadanie po którym teraz mam zgagę :P Pomińmy szczegół, że jakoś lekarz wcale nie uważa, że dzidzia jest mała. Jak będę karmić piersią i któreś z nich się odezwie że dzidzia za mało waży, a będzie ważyła prawidłowo, to nie ręczę za siebie. Muszę dostarczyć l4 do ZUSu i właśnie rozważam czy chce mi się jechać autobusem do zusu (biorąc pod uwagę moje przygody z komunikacją miejską) czy przespacerować się na pocztę na którą mam dalej niż na przystanek i tam odstać swoje w kolejce (bo pewnie nie przepuszczą) i wysłać. Powiem szczerze, że jakoś wolę chyba osobiście dostarczyć niż zaufać poczcie polskiej więc chyba się przejadę :P Dla chętnych informuję, że na stronie Motherhood są przeceny niektórych wzorów otulaczy, poduszek do karmienia i śpiworków jakby ktoś był zainteresowany. Żadnej z tych rzeczy nie zamierzałam na razie kupować, a kupiłam wszystkie 3. Potęga promocji. Mąż mi rzeczywiście w końcu internet odłączy jak tak dalej będę szaleć. Edytowane przez rybka15035 Czas edycji: 2016-07-07 o 08:20 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:57.

Przyszły kurierem z innymi rzeczami, rozłożyłam je, popatrzyłam, złożyłam i wpakowałam do pudełka gdzie gromadzę wszystkie higieniczne rzeczy. Jutro je może w takim razie z niego wygrzebię i sprawdzę czy się zmieszczę. Tak sobie też pomyślałam, że wypadałoby sprawdzić czy się jeszcze w moje koszule do karmienia mieszczę, bo też je przymierzałam parę tygodni temu.

wariatka
i nowe dziewczyny były i chyba poznikaly... hmm..

).

To ja nie wiem jaki rozmiar powinnam kupić