Sierpnióweczki 2016! Część VI. - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-08, 05:54   #3091
virginia
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.

Hej Mamusie
Wczoraj miałam trochę zabiegany dzień, najpierw ta kosmetyczka, potem po córę do żłobka, potem do rodziców, potem zabrałam córę i babcię na basen, potem przyjechał po nas TŻet po pracy i pojechaliśmy do jego rodziców.... . A dziś zaraz wieziemy Natalę do żłobka, ja na 8 jeszcze na manicure, na 11 fryzjer i jakoś 13, po 13 ruszamy już na to wesele więc dziś już pewnie też do Was nie zajrzę (no ew. podczytam troszkę w samochodzie po drodze).

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
Tinkerr narobilas mi ochoty na winogrona i tez wlasnie zjadlam ale bez mieszanki ogorkowej :
to Wy winogrona razem z ogórkami jecie? o takiej mieszance jeszcze nie słyszałam

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Ja mam dzisiaj to samo z ta sennością. W dodatku cały dzień czytam i cieżko mi cokolwiek nadrukować :P wstawiłam pranie i juz sie układałam do drzemki jak TZ zadzwonił i mówi ze jedzie juz do domu, tak cos wyczułam, ze jest nie tak. Ehhh w pracy trochę sie namieszalo. Ma straszna pinde szefowa. On jest takim dobrym pracownikiem a nie jest doceniany tak jak powinien i wręcz momentami mam wrażenie ze dostaje po dupie za to ze jest taki dobry. Pisałam Wam o tym, ze ukradli mu 1500zl i okazało sie ze szefowa mu odciągnęła teraz z wypłaty całość (a umawiali sie chociaż na 2 raty żeby to było) i w dodatku jeszcze wyszło kilka innych nieprzyjemnych tematów. Wrócił taki zły... Szkoda mi go. Jak powiedział ze jedzie do domu to zaczęłam robić obiad szybko zrobiłam zapiekankę z mięskiem mielonym makaronem i serem żółtym. Wywiesilam teraz drugie pranie (wczoraj wyprasowalam pierwszy set) i stwierdzam, ze mam jednak tych ubranek za mało. Na 56 to prawie w ogóle :cojest?: została mi może jeszcze jedna/dwie pralki ale to juz takie większe ciuszki. Wychodzi na to ze jeszcze będziemy musieli dokupić... A tu ta kasa. A ja chciałam na tip top zamknąć temat w ten weekend. No ale jakoś musimy dać radę.

Chciałam wyciągnąć TZ do kina w weekend na Iluzje 2 myślicie ze na tym etapie to jest dobry pomysł? Czy nie bedzie to juz dla małej za głośno?

W ogóle co przejdę dzisiaj pare kroków to sapie i mam zadyszkę jak stara babcia :-/
Współczuję problemów finansowych, szkoda Twojego TŻeta.
Za ubrankami zawsze możesz rozejrzeć się na ciuchach, ja mam u siebie kilka takich sklepów, gdzie są nowe ciuszki, jakość super a ceny dużo niższe .
Nie sądzę, by kino miało jakoś zaszkodzić maluszkowi...
Ja też do tej kosmetyczki musiałam wczoraj wleźć na ostatnie piętro (3 czy 4) i ledwo doszłam, kondycja na poziomie 0 .

Cytat:
Napisane przez Georgia1976 Pokaż wiadomość
Byłam dziś na wizycie kontrolnej:
- szyjka podobno ok
- pobrany GBS z obu dziurek
- od 37 tyg mam co tydzień jeździć na ktg
- generalnie wszystko ok

A po wizycie zaszalalam w Smyku na promocjach
Wzięłam 62 i 68....
za wizytę.

---------- Dopisano o 06:54 ---------- Poprzedni post napisano o 06:50 ----------

Aha i jeszcze chciałam Wam napisać, że miałyście rację i moje obawy dot. zainteresowania TŻeta i teściowej były chyba bezpodstawne. Wczoraj teściowa narzekała, że za rzadko się widujemy bo raz ostatnio z TŻetem nie pojechałam (bo źle się czułam) ale widzieliśmy się 2 tyg temu, poza tym TŻet mi powiedział, że jak do niej dzwonił jak się pokłóciliśmy to go tylko opiep*yła mówiąc 'to weź się w końcu za siebie, do chole*y' . A jak TŻetowi powiedziałam, że wczoraj jakiś facet prawie usiadł mi na kolana w jacuzzi (w auaparku) to powiedział, żebym mu lepiej nie mówiła takich rzeczy bo nigdzie nie będę chodzić, taki jest zazdrosny i to teraz, jak mam taki bębenek .
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-08, 06:08   #3092
Babygirl1990
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość
Ja ja wlasnie oddalam, bo byla za duza i wygladalam jakbym juz nigdy nie zamierzala uprawiac seksu Wymienilam na inna, na grubych ramiaczkach i mam nadzieje, ze bedzie mniejsza (bo druga ska, tylko inny producent, jest ok).

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Jesli chodzi o pogrubienie na telefonie to w kwadratowy nawias dajesz literkę B a na koniec /B też w kwadratowym nawiasie

No i ja właśnie wyglądam jak w worku w tej do karmienia, ale już trudno... Może mąż mnie nie przestanie kochać

Również byłam wczoraj u fryzjerki, ale tylko podciąć końcówki. Chętnie zobaczę Twojego bobka

Dzień dobry dziewczyny
Miłego dnia
Stary 2016-07-08, 06:10   #3093
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
malutki brzuszek

No niestety nie ma łatwo

Dobre wieści z wizyty Dla mnie GBS też był nieprzyjemny ale nic nie szczypało

Bedziesz leżeć w szpitalu aż do porodu?

Ja kupiłam najtańszy stanik do karmienia z allegro i wg wymiarów z aukcji 75f miał być idealny ale wiedziałam że tak nie będzie. Więc obwód za duży, miseczka za mała czyli powinnam wziąć 70h a takiego rozmiaru już nie mieli
Też nienawidzę takich zabudowanych staników. Lubię duże dekolty. Czasem udaje mi się znaleźć pasujący stanik w tesco, ale f&f ma jakaś inną rozmiarówkę bo zdarzało mi się że tam pasował na mnie stanik 70e

Boziu to chyba już na mnie też nadszedł czas na pakowanie

Dziewczyny dziekuję za komplementy dla mojej Pyzulki

Dziś kupiliśmy pierwsze pampersy Wzieliśmy rozm 2 (są od 3-5kg to powinny pasować na noworodka), kupię jeszcze małą paczkę 1. do szpitala. A Wy jakie rozmiary kupiłyście na początek?
Jedna paczka rozm. 1 i dwie paczki rozm 2 takie mam

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-08, 06:13   #3094
Babygirl1990
Raczkowanie

Cytat:
Dziś kupiliśmy pierwsze pampersy Wzieliśmy rozm 2 (są od 3-5kg to powinny pasować na noworodka), kupię jeszcze małą paczkę 1. do szpitala. A Wy jakie rozmiary kupiłyście na początek?
Biorę do szpitala rozm. 1. (2-5kg), w paczce są 22 sztuki. W domu zostanie jeszcze jedna paczka jedynek i dwie dwójek
Stary 2016-07-08, 06:28   #3095
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
- szyjka podobno ok
- generalnie wszystko ok

Wzięłam 62 i 68....

Cytat:
Apropo makijażu i manicure/pedicure:

- generalnie używam tylko podkładu, pudru, różu i tuszu - nic wiecej nie umiem ;-). W domu nie chce mi sie malować ale chyba powinnam bo bez makijażu wyglądam jak smierć ;-)
- ale tak sobie myśle, ze powinnam choć BB w domu używać żeby TŻ nie straszyć .... Ale czy będzie mi sie chciało po porodzie to sie okaże

- za to uwielbiam mieć pomalowane paznokcie i u rak i nóg. Lakierów mam całą masę i nawet wczoraj TŻ sie pytał po co mi tyle w takich samych kolorach - daltonista jeden

Kiedyś w zimę dawałam stopom odpcząć od lakierów dopóki nie zapisałam sie na aqua aerobik gdzie większość pań to takie po 50 i 60tce. Jedno z cwiczen rozciągających na koniec było takie, ze łapało sie za rant basenu rekami i dostawiało w tym samym miejscu nogi - było widać ponad wodą kto ma jaki pedicure - i co?!?!?!
Wszystkie nikogo nie obrażając "emerytki" z pięknymi paznokciami tylko ja nie!!!!!
Od tamtej pory paznokcie pomalowane przez cały rok

Cytat:
Napisane przez di_anna Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj tak poszalałam w necie, że nie wiem jak za tą resztkę co została na koncie do końca miesiąca dociągnę
Naprawdę dopiero siódmy dzisiaj??
A jeszcze do pokoiku chciałabym parę rzeczy kupić

Mama taką samą tetrę i bodziaka z czapeczką zeberki Ale torba jeszcze nie spakowana, chociaż nie powiem, jak czytam o tych porodach to czuję presję. W przyszłym tygodniu pranie i pakowanie obowiązkowo
co na klikałaś?

Cytat:
Serio liczysz tc Krefetce?
serio..liczę swoje to i liczę Jej.. mamy ten sam tp

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Duże rozmiary i nawet spory wybór biustonoszy jest w sklepie online (nie tyko do karmienia) o nazwie kontri (nie mogę wstawić adresu bo wycina)
Któraś z dziewczyn tutaj polecała a ja sprawdziłam

Pieluchy ja nam pampers Premium Newborn 1 (z tego co pamietam wagowo to 2-5kg) tego względu ze te pierwsze maja wycięcie na kikut od pępka, co ułatwia pielęgnacje. Kupiona mam 1 paczkę 88szt) jak zabraknie to dokupie te albo inne

Takie wycięcie na pępek maja rownież huggis Newborn z tego co pamietam

Nie chce kupować za dużo pieluch zanim nie przetestuje ktore nam pasują.

Wysłane za pomocą magii

---------- Dopisano o 04:32 ---------- Poprzedni post napisano o 04:17 ----------

A tak juz oficjalnie to dzień dobry...
Niedobry kot najpierw wlazł na mnie (wazy 11kg) jak go zrzuciłam to zaczął śpiewać z żalu wiec juz po spaniu (odbije sobie w dzień).
Wyprowadziłam go z sypialni zamknęłam drzwi.. Jeszcze spróbuje przyłożyć głowę do męża

Miłego dnia

Wysłane za pomocą magii
11kg? czym on jest karmiony?
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-08, 06:30   #3096
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość

co na klikałaś?

serio..liczę swoje to i liczę Jej.. mamy ten sam tp

11kg? czym on jest karmiony?

Taka rasa

Wysłane za pomocą magii
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-08, 06:37   #3097
florencee
Zadomowienie

Cześć.

Cytat:
Napisane przez shybuya Pokaż wiadomość
U mnie niby każą brać wszystkie rzeczy dla dziecka, ale ja nie pakowałam. Jedynie 10szt pampersów, linomag i chusteczki. Jak coś to mi dowiozą. Każą wszystko brać, a jak masz za dużą torbę (a nawet nie torbę, bo ostatnio jak byłam na IP po receptę, to wisiało ogłoszenie, że zakaz pakowania się w torby, ale w reklamówki - ze względów higienicznych niby ) to się aferują.

Drugą noc z rzędu nie spałam. Nie spałam wcale, TŻ wstawał o 6 do pracy, wstałam razem z nim na krew mocz i wymazy - przynajmniej będzie z bani. Morfologia wyszła bez szału, anemiczna jestem A na wymaz każą czekać 3-7 dni -> u Was też tak długo? Z obu dziurek mi pobrała, bardzo delikatnie na szczęście

Znowu mi się chce żreć, chyba czas umyć zęby, żeby nie kusiło Bo pewnie znowu cała noc przede mną

Co do dbania o siebie - nigdy nie przesadzałam, do kosmetyczki to tylko na regulację i hennę brwi raz w miesiącu chodzę. Chciałam iść teraz na przedłużanie rzęs (nigdy nie byłam), żeby czuć się dobrze w szpitalu i po wyjściu z niego, kiedy nic mi się nie będzie chciało :P Porzuciłam jednak ten pomysł - 3h wyleżeć byłoby ciężko. Paznokci u rąk całą ciążę nie maluję, krótko przypiłowuję, skórki tylko sobie zmiękczam i odsuwam. U nóg na razie robię sama Nawet teraz schną. Ale za tydzień to chyba pomyślę o hybrydzie tam, bo uwierzcie mi - mam paskudne stopy i paznokcie u stóp ... No i chyba trzeba kłaki podciąć. Może przyszły tydzień ?
Brrr ciężko jak w ogóle nie udaje Ci się całą noc zasnąć.

Reklamówki do szpitala nawet spoko, odpadłby mój problem poszukiwań torby/toreb o odpowiednich rozmiarach.

Cytat:

Dzis pani w przychodni powiedziala mi, ze nie wklada sie nic do odbytu, tylko jezdzi takim wacikiem wokol i tyle. I zeby sie nie stresowac.
Aaa, to nie tak źle.

Cytat:
Ja też zakupiłam te Premium rozmiar 1 22 sztuk i to wezmę do szpitala, oprócz tego mam też rozmiar 1 - 43 sztuki i tyle na razie.

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Hej Mamusie
Wczoraj miałam trochę zabiegany dzień, najpierw ta kosmetyczka, potem po córę do żłobka, potem do rodziców, potem zabrałam córę i babcię na basen, potem przyjechał po nas TŻet po pracy i pojechaliśmy do jego rodziców.... . A dziś zaraz wieziemy Natalę do żłobka, ja na 8 jeszcze na manicure, na 11 fryzjer i jakoś 13, po 13 ruszamy już na to wesele więc dziś już pewnie też do Was nie zajrzę (no ew. podczytam troszkę w samochodzie po drodze).

Aha i jeszcze chciałam Wam napisać, że miałyście rację i moje obawy dot. zainteresowania TŻeta i teściowej były chyba bezpodstawne. Wczoraj teściowa narzekała, że za rzadko się widujemy bo raz ostatnio z TŻetem nie pojechałam (bo źle się czułam) ale widzieliśmy się 2 tyg temu, poza tym TŻet mi powiedział, że jak do niej dzwonił jak się pokłóciliśmy to go tylko opiep*yła mówiąc 'to weź się w końcu za siebie, do chole*y' . A jak TŻetowi powiedziałam, że wczoraj jakiś facet prawie usiadł mi na kolana w jacuzzi (w auaparku) to powiedział, żebym mu lepiej nie mówiła takich rzeczy bo nigdzie nie będę chodzić, taki jest zazdrosny i to teraz, jak mam taki bębenek .
To miłego wesela.

A z teściową spoko, no i dobrze, że TŻ rozwiewa obawy.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-08, 06:41   #3098
di_anna
Raczkowanie

Cytat:
Kupiłam dwie małe paczki Pampers Premium Care 1 (2-5kg) i jedną Bella Hapy Newborn 1 42szt. (też mają wycięcie na pępek, podobno trochę szersze, polecane przy szerokim pieluchowaniu na co mocno zwraca uwagę nasz nasz znajomy ortopeda, ale sztywniejsze od Pampersa) i jedną paczkę Pampers Premium 2 (3-6kg) 80szt.
di_anna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-08, 06:42   #3099
asicuha
Wtajemniczenie

Czesc
Jakos tak ostatnio nie moge sie wbic w rozmowe...
Wczoraj znow mialam jakiegos dola, juz mnie przytlacza to ciagle lezenie
Tz id jutra ma ten cudowny trzytygodniowy urlop to moze przynajmniej nie bede czula sie taka samotna i troche wiecej czasu pospedzamy na dworze

A co do pampersow to tez do szpitala biore 1 paczke 1- 22 szt. Pampers premium care, i tez nie robie zapasow na konkretny rodzaj, bo Malej moga nie podpasowac

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-08, 07:28   #3100
tija93
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
Napisane przez czarna_blondynka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, chyba od lutego mnie tu nie było
Ja jestem z Zabrza Czy któraś z Was planuje rodzić w Zabrzu?
Pytanko... Od kilku dni tak cholernie boję się bólu porodowego że zaczynam popadać w histerię !! :| Jak sobie z tym poradzić?
Oswoić temat, dowiedzieć się jak na więcej o porodzie, o metodach łagodzenia bólu. Uświadomić sobie, że sam w sobie poród jest bolesny, ale to jest dobry ból. Albo znaleźć szpital, który oferuje znieczulenie.

Cytat:
Napisane przez BeataAmelka Pokaż wiadomość
Ja po wtorkowym ktg na szczęście wszystko oki wyszło. Za to dziś Malutki leniuchuje.

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Boszeee dziewczyny jak mnie Bożena szczypie
Musiałam sobie podrażnić podczas golenia, potem ten wymaz a teraz jak robie siku to boli jak diabli
Tej, a może masz zapalenie cewki moczowej? Raczej nie powinno tak boleć po pobraniu wymazu, zwłaszcza, że to był wymaz z pochwy.

Cytat:
- szyjka podobno ok
- generalnie wszystko ok

Wzięłam 62 i 68....

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Znowu na noc mam mocniejsze skurcze.
Ciekawe jak przewidzieć, że to właśnie te a nie przepowiadacze. Znów kolejny wieczór/noc z głowy;/
Przepowiadacze mijają i się nie nasilają - tylko tyle i aż tyle Mogą męczyć, być bolesne, częste, ale mijają.

Cytat:
Moja torba dla młodego zapięta na ostatni guzik. Ale ona chyba trochę skromna

W środku:
- kilka sztuk rożnych ubrań w rozmiarach 50-62. Nie wiem co bedzie dobre na tego kluska
- pieluchy, water wipes, Linomag. Położne polecają waciki i wodę ale mi sie nie chce w to bawić, water wipes nie maja żadnej chemii.
- pieluszki tetrowe
- otulacz
- kocyk który bedzie robił za rożek
Wsio

Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja
Kurde, muszę się zmobilizować

Cytat:
Tija, bylo dawac chrupki Esikowi? Po chrupkach zazwyczaj jest przesrane, buahahaha. No, ale przynajmniej przeszliscie chrzest bojowy. Ja kiedys mialam w gownie pol chalupy, jak mala probowala sobie wyczyscic tylek

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
To była nauka na całe życie

Cytat:
A tak juz oficjalnie to dzień dobry...
Niedobry kot najpierw wlazł na mnie (wazy 11kg) jak go zrzuciłam to zaczął śpiewać z żalu wiec juz po spaniu (odbije sobie w dzień).
Wyprowadziłam go z sypialni zamknęłam drzwi.. Jeszcze spróbuje przyłożyć głowę do męża

Miłego dnia

Wysłane za pomocą magii
Wow, kawał kota!
Stary 2016-07-08, 07:35   #3101
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja torba dla młodego zapięta na ostatni guzik. Ale ona chyba trochę skromna

W środku:
- kilka sztuk rożnych ubrań w rozmiarach 50-62. Nie wiem co bedzie dobre na tego kluska
- pieluchy, water wipes, Linomag. Położne polecają waciki i wodę ale mi sie nie chce w to bawić, water wipes nie maja żadnej chemii.
- pieluszki tetrowe
- otulacz
- kocyk który bedzie robił za rożek
Wsio

Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja
Super, że wszystko już gotowe. Ja jeszcze niespakowana :-P

---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ----------

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Fajnie ze już spakowane.
Ja doloze pewnie czapeczke , łapki niedrapki i smoczek w razie W.
To tez musze dopakowac ;-)
TP: 28.07. Oliwierek
cudzie trwaj
BeataAmelka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-08, 07:41   #3102
wiewioreczka
Wtajemniczenie

hej hej witam się piątkowo
wczoraj troszkę zabiegany dzień, ale dziś już Was nadrobiłam
też już spakowałam torbę dla dzidziusia i spakowałam pampers premium 1 - 15 sztuk i pojedyncze pieluszki które dostałam jako próbki w SR - dada x3 i jeszcze jedne jakieś.
Generalnie mogę powiedzieć, że z wyprawki już chyba wszystko co niezbędne kupiliśmy. Wciąż została nam ta elektroniczna niania, ale nie umiem się zdecydować, a nawet gdyby dzidzia urodziła się przedwcześnie to bez niani damy sobie spokojnie radę.

A w czym będziecie kąpać Wasze noworodki? ja skłaniałam się do płynu z Hipp, ale położna w sr ciągle poleca kąpać w emolientach no i nie wiem sama. Wydaje mi się, że kasia ruda ma rację, i jak okaże się że dziecko ma skórę atopową, to emolient który miał być lekiem może wcale nie zadziałać skoro był już stosowany wcześniej, ale ta położna ciągle podkreśla że skóra dziecka taka delikatna i że nie można zdzierać płaszcza lipidowego, więc konieczny jest emolient.

krefetka malutki ten Twój brzuszek, ale bardzo śliczny!

wiewioreczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-08, 07:50   #3103
florencee
Zadomowienie

Sierpnióweczki 2016! Część VI.

Cytat:
Czesc
Jakos tak ostatnio nie moge sie wbic w rozmowe...
Wczoraj znow mialam jakiegos dola, juz mnie przytlacza to ciagle lezenie
Tz id jutra ma ten cudowny trzytygodniowy urlop to moze przynajmniej nie bede czula sie taka samotna i troche wiecej czasu pospedzamy na dworze

A co do pampersow to tez do szpitala biore 1 paczke 1- 22 szt. Pampers premium care, i tez nie robie zapasow na konkretny rodzaj, bo Malej moga nie podpasowac

No to jest plus urlopu teraz, pospędzacie razem czas i na pewno będzie weselej.

Cytat:
Napisane przez wiewioreczka Pokaż wiadomość
też już spakowałam torbę dla dzidziusia i spakowałam pampers premium 1 - 15 sztuk i pojedyncze pieluszki które dostałam jako próbki w SR - dada x3 i jeszcze jedne jakieś.
Generalnie mogę powiedzieć, że z wyprawki już chyba wszystko co niezbędne kupiliśmy. Wciąż została nam ta elektroniczna niania, ale nie umiem się zdecydować, a nawet gdyby dzidzia urodziła się przedwcześnie to bez niani damy sobie spokojnie radę.

A w czym będziecie kąpać Wasze noworodki? ja skłaniałam się do płynu z Hipp, ale położna w sr ciągle poleca kąpać w emolientach no i nie wiem sama. Wydaje mi się, że kasia ruda ma rację, i jak okaże się że dziecko ma skórę atopową, to emolient który miał być lekiem może wcale nie zadziałać skoro był już stosowany wcześniej, ale ta położna ciągle podkreśla że skóra dziecka taka delikatna i że nie można zdzierać płaszcza lipidowego, więc konieczny jest emolient.

Zamierzam używać właśnie płynu Hipp, a emolientów polecanych i u mnie na SR na pewno nie od razu i nie z urzędu.
Dokładnie tak jak Kasia Ruda pisała, no a mój syn może będzie miał skórę atopową po mnie, nie chcę sobie spalić na starcie tych emolientów.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-08, 08:00   #3104
wiewioreczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
No to jest plus urlopu teraz, pospędzacie razem czas i na pewno będzie weselej.

Zamierzam używać właśnie płynu Hipp, a emolientów polecanych i u mnie na SR na pewno nie od razu i nie z urzędu.
Dokładnie tak jak Kasia Ruda pisała, no a mój syn może będzie miał skórę atopową po mnie, nie chcę sobie spalić na starcie tych emolientów.
ok to dobrzek że nie jestem sama ja już kupiłam ten płyn z Hipp, ale już byłam krok od apteki żeby kupić emolient.

Stary 2016-07-08, 08:00   #3105
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:

ja też mam płyn z hippa,ale zaczełam się zastanawiać nad emolientami..koleżanka urodziła córę tydzień temu, też zaczeła od delikatnego zwykłego środka,a po trzech dniach sucha skóra i już pediatra zaleca emolient..w rodzinie dziewczyny od początku leciały na emolientach i dzieci nie miały problemów ze skórą.. sama nie wiem

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-07-08, 08:02   #3106
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:

Kąpać przez pierwszy okres bede w wodzie ewentualnie w wodzie z mydlinami (bambino albo jeleń dla dzieci) póki nie potrzebne nie kupuje żadnych płynów do kąpieli. Aptekę i rossmana mam 300m od bloku zdążę jeszcze kupić jakby sie cos zmieniło

Wysłane za pomocą magii

Edytowane przez Krefetka
Czas edycji: 2016-07-08 o 08:05
Stary 2016-07-08, 08:04   #3107
Kasmina
Rozeznanie

Tadaaaaaaam:
Dziś 37+0 !!!! Z tej okazji zapraszam na imprezę lodówka otwarta dla każdego coś dobrego:gotu je:
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-08, 08:06   #3108
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
Tadaaaaaaam:

Dziś 37+0 !!!! Z tej okazji zapraszam na imprezę lodówka otwarta dla każdego coś dobrego:gotu je:

Wow

Wysłane za pomocą magii
Stary 2016-07-08, 08:07   #3109
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aneks17 Pokaż wiadomość
Może jutro sobie strzelę fotę. Największe lustro mam w ciemnym przedpokoju i teraz fota nie wyjdzie.

Moja ginekolożka też już czuła główkę...

Ostatnio od położnej usłyszałam, że aparat tens mocno uśmierza ból pod warunkiem, że wcześnie się go założy - jak już w domu się zorientujesz, że to już czas na poród (jak założą Ci dopiero w szpitalu, to raczej nie da to aż takich wyników). Podobno można sobie spokojnie to wypożyczyć i samej założyć. Położna mi mówiła jeszcze, że ostatnio do nich przyjechała kobieta z prawie 10 cm rozwarcia i miała podłączony aparat od początku i prawie ją nie bolało, podobno nie była nawet pewna, czy rodzi.
Hmm ciekawe czy tak jest. Jeśli choć trochę działa to wypożyczam hahag

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-08, 08:09   #3110
wiewioreczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Tadaaaaaaam:
to już ciąża donoszona
gratulacje ja poproszę jakieś ciasto z kruszonką i owocami

Stary 2016-07-08, 08:10   #3111
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:

A w czym będziecie kąpać Wasze noworodki? ja skłaniałam się do płynu z Hipp, ale położna w sr ciągle poleca kąpać w emolientach no i nie wiem sama. Wydaje mi się, że kasia ruda ma rację, i jak okaże się że dziecko ma skórę atopową, to emolient który miał być lekiem może wcale nie zadziałać skoro był już stosowany wcześniej, ale ta położna ciągle podkreśla że skóra dziecka taka delikatna i że nie można zdzierać płaszcza lipidowego, więc konieczny jest emolient. !
Co do wyprawki to tez juz mam wszystko oprócz wozka

Ja bede kąpać w Nivea baby delikatny żel do mycia ciała i włosków. Ja emolientow nie chce od razu

Edytowane przez pati0090
Czas edycji: 2016-07-08 o 08:13
Stary 2016-07-08, 08:11   #3112
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Tadaaaaaaam:
Az spojrzalam w moj kalendarz i masz racje
Ja rowniez 37+0!!
To mamy ciaze donoszone! )

Mani hybrydowy <3
Stary 2016-07-08, 08:12   #3113
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Tadaaaaaaam:
Wow juz gratuluję
Magiczna bariera doboszonej ciąży

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-07-08, 08:12   #3114
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Ja rowniez 37+0!!

Brawo

Wysłane za pomocą magii
Stary 2016-07-08, 08:13   #3115
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Ja rowniez 37+0!!
:klaski:

Stary 2016-07-08, 08:16   #3116
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Kąpać przez pierwszy okres bede w wodzie ewentualnie w wodzie z mydlinami (bambino albo jeleń dla dzieci) póki nie potrzebne nie kupuje żadnych płynów do kąpieli. Aptekę i rossmana mam 300m od bloku zdążę jeszcze kupić jakby sie cos zmieniło

Wysłane za pomocą magii
a co to za jeleń dla dzieci?

Cytat:
Tadaaaaaaam:
:p iwo::p ijemy::ee k:

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Cytat:
Ja rowniez 37+0!!
Stary 2016-07-08, 08:21   #3117
tija93
Zakorzenienie

Cytat:

Też mam hippa i nie zamierzam stosować emolientów jak nie będą potrzebne

Cytat:
ja też mam płyn z hippa,ale zaczełam się zastanawiać nad emolientami..koleżanka urodziła córę tydzień temu, też zaczeła od delikatnego zwykłego środka,a po trzech dniach sucha skóra i już pediatra zaleca emolient..w rodzinie dziewczyny od początku leciały na emolientach i dzieci nie miały problemów ze skórą.. sama nie wiem
Każdy noworodek się łuszczy i mu sucha skóra leci

Cytat:
Tadaaaaaaam:

Cytat:
Ja rowniez 37+0!!

To możecie ciągnąć zapałki, która pierwsza pojedzie na porodówkę
Stary 2016-07-08, 08:27   #3118
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
a co to za jeleń dla dzieci?

Złe napisałam - chodzi o to ze wyczytałam ze biały jeleń np. Mydło w płynie jest dobre do kąpieli/mycia noworodków rownież jako pierwszy środek leczniczy.
Poza tym siostra używała do swoich 3 córek przez pierwsze mc i sobie chwaliła.

Ps. Tylko wtedy rozcieńczasz mydli- w sensie myjesz mydlinami

Wysłane za pomocą magii

Edytowane przez Krefetka
Czas edycji: 2016-07-08 o 08:28
Stary 2016-07-08, 08:27   #3119
wiewioreczka
Wtajemniczenie

okejka to już jestem spokojna i zostanę przy moim pomyśle z Hipp, sama się kąpię w jeleniu z wit A+E+F, ale nie wiem jak noworodek by tolerował tego jelenia.

Stary 2016-07-08, 08:28   #3120
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Też mam hippa i nie zamierzam stosować emolientów jak nie będą potrzebne

Każdy noworodek się łuszczy i mu sucha skóra leci

To możecie ciągnąć zapałki, która pierwsza pojedzie na porodówkę
Moze to dobry pomysl, nie bedzie to az taki porod z zaskoczenia

Mani hybrydowy <3
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości