|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Może jutro sobie strzelę fotę. Największe lustro mam w ciemnym przedpokoju i teraz fota nie wyjdzie.
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez pati0090 Czas edycji: 2016-07-07 o 23:18 |
|
|
|
|
#3063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja doloze pewnie czapeczke , łapki niedrapki i smoczek w razie W. |
|
|
|
|
#3064 | |
|
Zakorzenienie
|
Georgia - Moja babcia 80 lat zawsze miała zrobiony wąsik, paznokcie u stóp i rąk idealne. Reszta mogła być byle jak ale nie paznokcie wiec coś w tym jest
Cytat:
|
|
|
|
|
#3065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3066 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez pati0090 Czas edycji: 2016-07-07 o 23:25 |
||
|
|
|
#3067 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3068 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3069 |
|
Raczkowanie
|
Hej, ale mialam dzien...Najpierw pozno wstalam, potem udalam sie do fryzjera i sporo scielam wlosy (choc wcale nie zamierzalam), potem spotkalam przypadkiem moja wychowawczynie z LO-rany, nic sie nie zmienila! Za to mowila mi per "pani", co spowodowalo u mnie wybuch ogromnego smiechu, bo jaka ja tam pani dla niej
To nauczyciel starej daty, coraz mniej takich <3 A potem bylam na SR. Dzis nudnawo jak dla mnie, bo wiele rzeczy juz wiedzialam. A zaraz po SR padlam spac...Wstalam teraz, szybko Was przelecialam i ide z powrotem do wyra.Krefetko, ale malutki brzuszek!!! Wygladasz jakbys sie najadla Niezle Nic, tylko sie cieszyc-mniejszy brzuch, mniejsza szansa na rozstepy.Tija, bylo dawac chrupki Esikowi? Po chrupkach zazwyczaj jest przesrane, buahahaha. No, ale przynajmniej przeszliscie chrzest bojowy. Ja kiedys mialam w gownie pol chalupy, jak mala probowala sobie wyczyscic tylek Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3070 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3071 |
|
Zakorzenienie
|
Ja koktajl z truskawek i 3 zapiekanki z bułek. Też ledwo leżę
|
|
|
|
#3072 |
|
Raczkowanie
|
Ooo, widze tez brzuszek Kasi-jak na blizniaki to tez nie za duzy! Moja siostra miala taki przy pojedynczej ciazy
Bardzo zgrabnie wygladasz!Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3073 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jestem z Gliwic.
|
|
#3074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Unikam obslugi w takich sklepach jesli chodzi o bielizne, bo zazwyczaj wiedza wlasnie tyle co pani, na ktora trafilas Moze mialas sie na dwa razy owinac wg niej? to widze, ze zaopatrzenie tez jak zawieje, twn w ktorym ja bylam mial tak ogromny wybor, ze najchetniej caly dzien bym tam spedzila. Tylko co z tego, skoro dobry rozmiarowo i tak nie pasowal z ktorejs strony zawsze, bo kijowo cos uszyty
|
|
|
|
|
#3075 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czapeczki, skarpetki i niedrapki tez sa ![]() Smoczka nie biorę. Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
Może w dużych miastach jest większe wyposażenie. Ja na wsi mieszkam ![]() Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja
|
|
|
#3076 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ładne ciuszki zakupiłaś. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
fajnie, że masz to załatwione.Właśnie się znowu zastanawiam czy dokupić coś na 50, bo nic w tym rozmiarze nie mam, i ile ewentualnie tego brać. Cytat:
![]() Zazdroszczę Ci tego wysypiania się. ![]() Wczoraj ze trzy godziny przespałam i może pół godziny nadrobiłam w dzień. Ale jakoś teraz nie chce mi się spać.
|
||||
|
|
|
#3077 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Naprawdę dopiero siódmy dzisiaj?? A jeszcze do pokoiku chciałabym parę rzeczy kupić ![]() Cytat:
Ale torba jeszcze nie spakowana, chociaż nie powiem, jak czytam o tych porodach to czuję presję. W przyszłym tygodniu pranie i pakowanie obowiązkowo
|
||
|
|
|
#3078 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale w nocy wstaje po 3x teraz, bo starszy kot, po chwili spokoju, znow beczy w nocy...Najszczesliwszy jest, jak wstane i pojde spac na kanape. Ewentualnie, gdy otworze mu balkon, ale z racji tego, ze nie mam zabezpieczenia do samego sufitu to mu otwieram, zostaje w salonie i spie czuwajac, bo kotka to nieodpowiedzialny glupek i boje sie, ze jednak moze siatke pokonac (60cm nad barierka i teoretycznie to poza jej zasiegiem, no ale...) i wyskoczyc. Dom wariatow, wiem ![]() Wrzuce jutro jakas fotke w takim ukladzie Zrobionego mam long boba Zadowolona jestem, zreszta zawsze jestem. Mam juz takie zaufanie do mojego fryzjera, ze tylko siadam i mowie "rob, co chcesz" ![]() Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3079 |
|
Raczkowanie
|
A na kiedy dokładnie masz termin?
Słyszałaś jakieś opinie na temat tego szpitala? Bo ja leżałam ale na patologii, i na porodówkę nie odważyłam się iść :P Teraz chodzę do szkoły rodzenia i niby ma byc jakaś "wycieczka" po oddziale, żeby sobie pooglądać, popytać...
|
#3080 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oo, to jest zacna fryzura. I super mieć takiego sprawdzonego zaufanego fryzjera.Hmm, a może też bym jutro tzn w sumie dzisiaj poszła coś zrobić z włosami, na weekend mam zaplanowaną sesję zdjęciową, która ostatnio nie doszła do skutku.
|
|
|
|
|
#3081 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój próg bólu jest tak niski że aż śmieszny nie mam pojęcia jak sobie poradzę z tym porodem... zzo chciałabym uniknąć bo to jednak kręgosłup i kilka osób znam co miało powikłania po nim, aczkolwiek podpiszę zgodę u anestezjologa na wszelki wypadek... Macie może jakieś rady jak samemu łagodzić ból?
|
|
#3082 |
|
Rozeznanie
|
U mnie niby każą brać wszystkie rzeczy dla dziecka, ale ja nie pakowałam. Jedynie 10szt pampersów, linomag i chusteczki. Jak coś to mi dowiozą. Każą wszystko brać, a jak masz za dużą torbę (a nawet nie torbę, bo ostatnio jak byłam na IP po receptę, to wisiało ogłoszenie, że zakaz pakowania się w torby, ale w reklamówki - ze względów higienicznych niby
) to się aferują.Drugą noc z rzędu nie spałam. Nie spałam wcale, TŻ wstawał o 6 do pracy, wstałam razem z nim na krew mocz i wymazy - przynajmniej będzie z bani. Morfologia wyszła bez szału, anemiczna jestem A na wymaz każą czekać 3-7 dni -> u Was też tak długo? Z obu dziurek mi pobrała, bardzo delikatnie na szczęście ![]() Znowu mi się chce żreć, chyba czas umyć zęby, żeby nie kusiło Bo pewnie znowu cała noc przede mną ![]() Co do dbania o siebie - nigdy nie przesadzałam, do kosmetyczki to tylko na regulację i hennę brwi raz w miesiącu chodzę. Chciałam iść teraz na przedłużanie rzęs (nigdy nie byłam), żeby czuć się dobrze w szpitalu i po wyjściu z niego, kiedy nic mi się nie będzie chciało :P Porzuciłam jednak ten pomysł - 3h wyleżeć byłoby ciężko. Paznokci u rąk całą ciążę nie maluję, krótko przypiłowuję, skórki tylko sobie zmiękczam i odsuwam. U nóg na razie robię sama Nawet teraz schną. Ale za tydzień to chyba pomyślę o hybrydzie tam, bo uwierzcie mi - mam paskudne stopy i paznokcie u stóp ... No i chyba trzeba kłaki podciąć. Może przyszły tydzień ?
100 % nie istnieje Edytowane przez shybuya Czas edycji: 2016-07-08 o 00:12 |
|
|
|
#3083 |
|
Zakorzenienie
|
Ja rozmiaru 50 nie kupuje w ogóle
|
|
|
|
#3084 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie mam, ale też chętnie usłyszę Jeśli moje dobiją do tego co było wczoraj będę próbowała prysznic . Wczoraj leżałam i włączyłam muzykę z aplikacji hipnobirthing - nie tylko muzyka relaksacyjna ale też pozytywna afirmacja.
|
|
|
#3085 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Fryzjera mojego mam tego samego od kilku lat. Salon prowadzi parka- dwoch facetow Uwielbiam do nich chodzic, ale terminy sa takie, ze mozna zemdlec. Nawet nie wiem, czy slowo "fryzjerzy" jest odpowiednie-to raczej artyści. Zawsze, gdy myslimy o wyprowadzce to najbardziej zal mi chlopakow i weterynarza Ja sie bardzo przywiazuje, jesli ktos mi odpowiada. Nawet krew chodze pobierac do tej samej pielegniarki (wybieram dni, w ktorych ma dyzur). Teraz zmienil mi sie ubezpieczyciel i bede musiala zaplacic za pobranie. Nawet panie w rejestracji stwierdzily, zebym poszla tam, gdzie mam za darmo, a ja, ze nie, bo ja tylko do pani Joasi na krew Troche zahacza to o jakas chorobe chyba.Nie poszlam spac, wlazlam do wanny i bede nadrabiac. Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3086 | ||||
|
Zakorzenienie
|
witam
u mnie same intensywne dni.... jutro podobno mąż ma się zająć synem po pracy więc będę miała trochę więcej czasu ![]() 4 tygodnie do porodu zaczynają robić na mnie wrażenie.... jutro w końcu realizuję zamówienie w aptece Cytat:
![]() Dziś przez syna prawie nie spowodowałam wypadku... jedziemy na plac zabaw autem a on mówi: jak tata umrze to ja będę tatusiem Nie mam pojęcia skąd biorą mu się takie pomysły.... trochę go dopytałam o kilka rzeczy i on chyba poczuwa się do takiej odpowiedzialności za mnie i za dzidziusia ale skąd do głowy mu przyszło, że tata umrze masakra Cytat:
![]() Cytat:
u mnie też takie minimum musi być ![]() Cytat:
pysiaczek ogromne gratulacje
Edytowane przez natalia_23 Czas edycji: 2016-07-08 o 00:20 |
||||
|
|
|
#3087 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3088 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do paznokci, to idzcie z IWECZKA (mozna w tym cholernym taptalku uzywac pogrubienia? Szukalam i nie znalazlam, wiec pisze capsem, co wyglada, jakbym sie darla jak jakas popieprzona) na IBX. Zabieg-cud. 4 razy i paznokcie twardsze i "zalakowane", jesli Wam pekaja/rozdwajaja sie. Ja tez mam swoje brzydkie i slabe, do tej pory kladlam sobie zel, a teraz przez uczulenie nie moge No i lezy mi ten IBX w domu, patrzy na mnie i powinnam zrobic, ale mi sie nie chce...porazka. Cytat:
![]() Nie zdziwilabym sie, gdybys kiedys kazdej z nas wreczyla historie jej ciazy w teczce, hahaha <3Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wymienilam na inna, na grubych ramiaczkach i mam nadzieje, ze bedzie mniejsza (bo druga ska, tylko inny producent, jest ok).Mam cale lozeczko wypelnione ubraniami dla dziecka do lat 5. Musze to posegregowac, zbieram sie juz tydzien. Moze jutro (dzis)? ![]() Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka |
|||||
|
|
|
#3089 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
malutki brzuszek Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale wiedziałam że tak nie będzie. Więc obwód za duży, miseczka za mała czyli powinnam wziąć 70h a takiego rozmiaru już nie mieli ![]() Też nienawidzę takich zabudowanych staników. Lubię duże dekolty. Czasem udaje mi się znaleźć pasujący stanik w tesco, ale f&f ma jakaś inną rozmiarówkę bo zdarzało mi się że tam pasował na mnie stanik 70e ![]() Cytat:
Boziu to chyba już na mnie też nadszedł czas na pakowanie ![]() Dziewczyny dziekuję za komplementy dla mojej Pyzulki Dziś kupiliśmy pierwsze pampersy Wzieliśmy rozm 2 (są od 3-5kg to powinny pasować na noworodka), kupię jeszcze małą paczkę 1. do szpitala. A Wy jakie rozmiary kupiłyście na początek?
|
||||||
|
|
|
#3090 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Duże rozmiary i nawet spory wybór biustonoszy jest w sklepie online (nie tyko do karmienia) o nazwie kontri (nie mogę wstawić adresu bo wycina) Któraś z dziewczyn tutaj polecała a ja sprawdziłam ![]() Pieluchy ja nam pampers Premium Newborn 1 (z tego co pamietam wagowo to 2-5kg) tego względu ze te pierwsze maja wycięcie na kikut od pępka, co ułatwia pielęgnacje. Kupiona mam 1 paczkę 88szt) jak zabraknie to dokupie te albo inne ![]() Takie wycięcie na pępek maja rownież huggis Newborn z tego co pamietam Nie chce kupować za dużo pieluch zanim nie przetestuje ktore nam pasują. Wysłane za pomocą magii ---------- Dopisano o 04:32 ---------- Poprzedni post napisano o 04:17 ---------- A tak juz oficjalnie to dzień dobry... Niedobry kot najpierw wlazł na mnie (wazy 11kg) jak go zrzuciłam to zaczął śpiewać z żalu wiec juz po spaniu (odbije sobie w dzień). Wyprowadziłam go z sypialni zamknęłam drzwi.. Jeszcze spróbuje przyłożyć głowę do męża ![]() Miłego dnia ![]() Wysłane za pomocą magii |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:46.

fajnie, że masz to załatwione.

Ale w nocy wstaje po 3x teraz, bo starszy kot, po chwili spokoju, znow beczy w nocy...Najszczesliwszy jest, jak wstane i pojde spac na kanape. Ewentualnie, gdy otworze mu balkon, ale z racji tego, ze nie mam zabezpieczenia do samego sufitu to mu otwieram, zostaje w salonie i spie czuwajac, bo kotka to nieodpowiedzialny glupek i boje sie, ze jednak moze siatke pokonac (60cm nad barierka i teoretycznie to poza jej zasiegiem, no ale...) i wyskoczyc. Dom wariatow, wiem