|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3781 |
Zadomowienie
|
Dot.: Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing
zabcia no jak wiaze to sprawdzam czy sie nie wbija powinna byc tak zawiazana zeby weszly Ci kciuki miedzy nogi a material.Poza tym jesli nozki nie sinieja i nie robia sie zimne to nie uciska no i tez e chuscie dlugo nie nosze do pol godziny czasem troszke dluzej no zasypia i wtedy odkladam ja do lozeczka
---------- Dopisano o 06:16 ---------- Poprzedni post napisano o 05:46 ---------- Dziewczyny planujecie zakupic kolejne ksiazki Karpa?Najszczesliwszy spioch?i Najszczesliwsze dziecko?zastanawiam sie czy pisze w nich cos nowego poza 5s...pewnie tak skoro wydal.3 tytuly...moze ma ktoras i doradzi czy warto? ps. dodam ze wczoraj bylismy caly dzien nad woda, nie tyle na plazy co spacerek po deptaku, molo, po lesie i Emi wybudzila sie tylko na jedno karmienie o 14 i o 17.30 caly dzien spania i dzis spala.7h w nocy i znow poszla spac ;-) az milo ;-) chyba zakonczyla skok rozwojowy a dzis konczy 2 miesiace😄 OMG kiedy to zlecialo...
Edytowane przez urshoola Czas edycji: 2016-07-11 o 04:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#3782 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3783 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:42 ---------- Poprzedni post napisano o 06:37 ---------- Wiecie mam już dość pobytu u teściów po wczorajszych chrzcinach. Mąż się schlal jak świnia i pół nocy przez niego nie spalam bo pilnowalam żeby dzieciaków nie staranowal... oj u nas nie będzie wódki! I na weselu też się nie napije! Do tego Tymus od piątku nie zrobił sam kupy. Placze strasznie przez brzuch. Pomagam mu rurka i to co wychodzi jest geste i smierdzace więc ewidentnie alergia. Buzia też od nowa wysypana ;((((( a tesciowa która jest eko zawsze zdrowe jedzenie itp pasie mnie cały czas groszkiem fasolka namawia do picia kawy ze smietanka itp skusilam się i teraz dziecko cierpi... chce do domu!!!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3784 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A w końcu kupiłam nową spectrę. W wymienionym lovi ewidentnie znowu spadek mocy, tym razem powołuję się na niezgodność towaru z umową i chcę zwrot kasy. Za to laska, u której znalazłam używaną spectre z gwarancją, odpisała, że temat aktualny ale jest 400km od domu i będzie mogła wysłać dopiero za tydzień. No niestety, 1.5 tygodnia to dla mnie za długo czekać, zwłaszcza jeśli ma mnie znowu gryźć pożyczona medela... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3785 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Martunia a podajesz jakis probiotyk? Sama cos bierzesz? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3786 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam spiocha. Przeczytalam tylko pierwsza czesc o niemowlakach. Nic odkrywczego. 5s i poleca ci plan jak karmic dziecko zeby spalo dluzej. Czyli wiekszosc karmien dac w dzien i potrm jak dziecko spi to ok 23-24 dac wiecej mleka zeby spal dluzej. U mnie nie wychodzi. Jedyne fajne to byly fazy snu itp. Reszta troche o niczym... Moze dalsza czesc beedzie lepsza |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3787 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny ktore mialy zapchany kanalik, jak to sie u was objawialo ? Ta grudka mleka jest taka bardzo widoczna czy mniej? U mnie od 2 dni w prawej piersi jakby drugi nawal, wczoraj zauwazylam taka biala krope.. zrobilam oklad z olejem kokosowym i przystawialam duzo malego i dzis nie wiem czy to zeszlo czy mam nadal zwidy i widze bialy punkcil :P na pewno mam mniejszy bol niz wczoraj.. wiec moze sie odetkalo? Piers nadal taka napieta, ale ona byla zawsze ta co sie z niej bardziej lało..
Edytowane przez 201701091517 Czas edycji: 2016-07-11 o 07:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#3788 |
Zadomowienie
|
ja mialam.zatkany kanalik albo nawet kilka to mialam taki bialo zolty pecherzyk na 1/3sutka... u nie oklady nie.pomogly ja go przebilam i zniklo po ok 3.dniach
---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Dzieki Ann za odpowiedzic bo u mnie 23 odpada mala spi od 21 wiec musialabym ja budzic...bez sensu chyba ze za jakis czas jej sie to zmieni. Nie wiem czy to pytanie juz bylo ale czy Wasze maluchy tez ostatnio tak ssaja lapki na potege?normalnie cale raczki do buzi, nawet obie naraz...a jak daje smoczek to nim pluje malo nie rzygajac przy tym...
#3789 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() U mnie Artur ciumka piąstki,paluszki tak ze nie umiem go powstrzymac i tak jak wspomnialas, smokiem pluje i nie chce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3790 |
Zadomowienie
|
mnie te lapki denerwuja bo potem do oczy pcha
#3791 |
Zakorzenienie
|
Igorasek bierze rączki do buzi ale głownie wtedy kiedy głodny. Poza tym zdarza mu sie ale rzadko.
A czy Wasze dzieci maja jakis swoj rytuał ze spią przytulone do czegoś? Np tetry czy cos? Wczoraj byli znajomi ze swoim maluchem to mowili ze od poczatku do zasniecia musi miec pieluche na buzi. W sumie fajne to skoro uspokaja. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3792 |
Zadomowienie
|
mnie pieluche na buzie polecala polozna i sprobowalismy ale proba slonczyla sie tym.ze Emi sie z.wnia owinela.wiec juz nie probowalismy...
#3793 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Powoli robie zapas pieluch trojek- i mam 78 szt Pampers Sleep and Play po 0,42 PLN/szt i 126 Pampers Active Baby po 0,58 PLN/szt ale chyba juz ostatni raz kupilam te Active Baby. Za drogo wychodza te pieluchy, zeby je sobie tak wesolo wyrzucac do kosza ![]() Z moja laktacja jest juz troche lepiej jednak czuje, ze nie rozstane sie z laktatorem. Moja Kruszynka nie wyjada wszystkiego i to jest pewnie pierwszy krok ku zahamowaniu laktacji. Nie bede odciagac regularnie co 3h ale tak 4-5 razy na dobe... moze nasz Kot mi cos doradzi ![]() Martunia- smierdzace kupy to alergia? Nie wiedzialam a wlasnie sie zastanawialam czemu kupy mojej Malej sa TAK nieprzyjemne w zapachu... co mi poradzisz? Do tego ma ze 4 suche, czerwone placki na ciele ale ja madra myslalam, ze to cos po szpitalu i samo zniknie. Jestem ignorantka:/ Mia- taz zamierzam kupic ta sukieneczke na Chrzest ![]() Snilo mi sie, ze chcialam zmienic prace a rekruterka nie zadala mi zadnego branzowego pytania tylko popatrzyla na moje paznokcie i mi podziekowala za rozmowe ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3794 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry! Meldujemy się z parku, już po badaniu bioderek- wszystko ok, kontrola w 4 miesiącu.
Jako ciekawostkę Wam powiem,że dla faceta przebranie dziecka oznacza dosłownie - przebranie. Poprosiłam męża rano żeby przebrał Malą, śpieszyliśmy się na to usg bioderek. W samochodzie z głupa pytam czy zmienił pieluszkę. Ależ naturalnie nie zmienił, bo przecież powiedziałam żeby przebrał- to zmienił bodziaka. Po co pampola. Panią doktor przywitaliśmy pełną pieluchą po nocy, wstyd mi było, ale trudno się mówi. Ogólnie mąż super sobie radzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3795 |
Zadomowienie
|
Madlenka przeciez nie kazalas mu przewinac tylko przebrac ;-) to 2 rozne rzeczy dla facetow ;-)
![]() |
#3796 |
Zakorzenienie
|
Tak w ogole to malutek sie przebodzcował biedny. Nie mogl potem zasnac płakał. Dopiero gdzies po 22 a i to sie wybudzal i płakał przez sen. Biedny.
![]() Zamkne sie z nim w domu do 18 r.ż. zeby nikt go nie zaczepiał. ![]() Moj maż oczywiscie sfrustrowany "czego ryczy" to mowie ze za duzo wrazen mial ale oczywiscie tylko cos bąknął pod nosem dajac mi znac ze znowu tworze fanaberie. Boszzzz to ze on go nie rozumie nie znaczy ze ja tez. ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Madlenka hahaha dobry jest. Moj tez czesto dopytuje co konkretnie ma zrobic czy pamper czy ubranie haha ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Hmm a tak w temacie laktacji. Bo piszecie o oproznianiu piersi do konca i ze jak nie oprozni to moze zanikac mlecio. Sie wystrachałam. Bo u mnie nigdy nie jest oprozniona. Mam nawet wrazenie ze ostatnio jakby mniej ssał krocej. No chyba ze po prostu szybciej sobie radzi i sie najada. Czy mam go dwa razy dostawiac do tej samej piersi jak jest glodny zeby wyssal do konca? Bo teraz jest tak ze jedna troche po 1,5 godz druga troche i obie jednakowe. |
![]() ![]() |
![]() |
#3797 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kupy alergiczne taka chemia wg mnie smierdza. Ja odstawilam nabial, kąpie w emolientach i smaruje buzię olejem kokosowym Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3798 |
Zadomowienie
|
Iwonia ja czasem kombinuje tak ze zmieniam piers a miedzy piersiami odbijam i moze czuje po prostu zmiane pozycji i nadal je.Nie wiem moze szybko sie nudzi jedna piersia i jedna pozycja...a swoja droga umie juz ssac ze i w 5.min sie najada
#3799 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz to już mam nauczkę. Dobrą miałam minę jak mi odpowiedział "nie" na pytanie czy pieluchę zmienił. Na początku myślałam, że się poczuł urażony ze o to pytam i się droczy ze mną. Dziecina obsrana po pachy u lekarza...jaka patologia! ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3800 |
Zadomowienie
|
Witajcie Kobietki, a u mnie nawał pokarmu - piersi pod prysznicem mogę sobie wykręcać, zwłaszcza lewa to po nocy kamień, Mała aż się krztusi przy jedzeniu bo pokarm leci pod ciśnieniem nieprzerwaną strugą. Aż musiałam po 2 miesiącach laktator wyciągnąć - odciągnęłam do poczucia ulgi - no to w ciągu 3 minut wyszło ponad 100ml, laktatora już nie chowam głęboko
#3801 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3802 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W wózku ma cały czas tetrowa, bo w ciągu dnia śpi we wózku. A w łóżeczku do zasniecia wieczorem ma flanelke kladziona z czego jeden róg pieluchy wkładam pomiędzy materac a szczebelki żeby się nie nakryla. I przeważnie jak nie chce spać, to leży na wprost glowka, a jak śpiąca to główka na bok i w pieluszke ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3803 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3804 |
Zadomowienie
|
Monanka a Ty masz jakies rany na tej piersi?czy tylko klucie w srodku?i boli Cie sutek czy tak jakby tkaka gruczolowa?bo bepanthen plus rozni sie tylko tym ze dziala odkazajaco i przyspiesza gojenie dzieki chlorhexydynie wiec jak nie masz zadnej rany czy otarcia...to tak nie wiem po co Ci kazaly akura ten plus... moze bardziej cieple oklady przed karmieniem i kapusta po? bo sie moze jakis stan zapalny w srodku robi.Pradawne to metody ale dziala. Jak mnie tak klulo to zrobilam 1 dniowa kuracje ibuprofenem i przeszlo...
#3805 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3806 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamietacie, ze napisalam Wam, ze w czasie upalow, podczas karmienia wylewa mi sie mleko z drugiej piersi? Czesc z Was pisala, ze ma tak od zawsze. A ja nie. I zaczelam sie zastanawiac czy juz wtedy (przed szpitalem) moja laktacja zaczela hamowac a organizm sam sie z mleka oczyszczal... Dlatego czuje, ze jesli chce karmic piersia to nie moge zaniedbac mojej wiezi z lsktatorem ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Martunia a jak sie sprawdzaja pieluchy Babydream 3? Chyba ktoraz pisala, ze rozmiarowka jest zanizona? Zgadzasz sie z tym stwierdzeniem? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3807 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Może to jest spowodowane tym, że jadę tylko na laktatorze, ale pierwszy tydzień było tylko karmienie z piersi bezpośrednio, mała wisiała non stop, a i tak pokarmu niewiele. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3808 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3809 |
Zadomowienie
|
Konsternacja, każda skrajność niedobra. Ja mam wrażenie, że Mała już nawet nie musi ssać bo jej samo do paszczy mleczko leci jak tylko ją otworzy, a u mnie takie ból piersi jakby miały eksplodować. Bez wkładek laktacyjnych nigdzie nie da się wyjść, wczoraj trzy razy zmieniałam stanik zanim wyszliśmy na spacer bo taki potop. Jakby gdzieś w plenerze jakieś dziecko zapłakało to z piersi płyną mi wodospady, a myślałam, że moje piersi reagują tylko na moją Alę a tu nieee!
#3810 |
Zakorzenienie
|
Współczuję Wam problemów z latkacja, mi się wydaje że mam pokarmu idealnie dla mojego ssaka. Oproznia na zmianę jedna i drugą podczas kolejnych karmien. Tylko ta prawa pamelita coś mi zaczyna szwankowac, wrrr
A poza tym jestem chora jak pies. Nie wiem gdzie i kiedy się przeziębiłam. Nos zapchany, gardło drapie, głowa boli, muszę uważać na Ninę. Karmię już w jednorazowej maseczce na twarz żeby zbytnio na nią nie prychac ale coś mi kicha od rana, fuck. Zaraz jedziemy na kontrolę bioderek. Prosimy o kciuki ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:08.