Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-11, 05:16   #3781
urshoola
Zadomowienie

Dot.: Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing

zabcia no jak wiaze to sprawdzam czy sie nie wbija powinna byc tak zawiazana zeby weszly Ci kciuki miedzy nogi a material.Poza tym jesli nozki nie sinieja i nie robia sie zimne to nie uciska no i tez e chuscie dlugo nie nosze do pol godziny czasem troszke dluzej no zasypia i wtedy odkladam ja do lozeczka

---------- Dopisano o 06:16 ---------- Poprzedni post napisano o 05:46 ----------

Dziewczyny planujecie zakupic kolejne ksiazki Karpa?Najszczesliwszy spioch?i Najszczesliwsze dziecko?zastanawiam sie czy pisze w nich cos nowego poza 5s...pewnie tak skoro wydal.3 tytuly...moze ma ktoras i doradzi czy warto?
ps. dodam ze wczoraj bylismy caly dzien nad woda, nie tyle na plazy co spacerek po deptaku, molo, po lesie i Emi wybudzila sie tylko na jedno karmienie o 14 i o 17.30 caly dzien spania i dzis spala.7h w nocy i znow poszla spac ;-) az milo ;-) chyba zakonczyla skok rozwojowy a dzis konczy 2 miesiace😄 OMG kiedy to zlecialo...

Edytowane przez urshoola
Czas edycji: 2016-07-11 o 04:48
urshoola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-11, 05:29   #3782
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
Martunia, jak sobie poradziłas z bolesnoscia piersi? Mnie ośmiu dni boli prawa - kłuje, a początek karmienia sprawia że mam ochotę odgryzc sobie rękę potem jest juz ok. Byłaś u lekarza ? U mnie skóra wygląda ok i na piersi i na brodawce, nie mam zastojow, na zapalenie mi to nie wygląda, bardziej na grzybicę
Mona ja sobie nadal nie poradziłam. Martuni przeszło samo, a mnie nadal kluje, reż prawa. Ból nie mija po pierwszych ruchach ssania tylko cały czas. Plesniawki wykluczyly zarówno pediatra, ginekolog jak i położna. Dwie pierwsze zalecily Bepanthen plus (koniecznie plus). Trzeba go zmywac. Położna powiedziała że jest to związane z hormonami lub stresem i trzeba zacisnąć zęby i minie. Tylko kiedy
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-11, 05:42   #3783
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
Martunia, jak sobie poradziłas z bolesnoscia piersi? Mnie ośmiu dni boli prawa - kłuje, a początek karmienia sprawia że mam ochotę odgryzc sobie rękę potem jest juz ok. Byłaś u lekarza ? U mnie skóra wygląda ok i na piersi i na brodawce, nie mam zastojow, na zapalenie mi to nie wygląda, bardziej na grzybicę
Mona mi chyba samo przeszło .. pamiętam że nasilalo się jak młody za długo ssal.. jak mnie tak pieklo to jednocześnie kanaliki mi się zatykaly i robiłam okłady z sody oczyszczonej i oliwy bodajże

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 06:42 ---------- Poprzedni post napisano o 06:37 ----------

Wiecie mam już dość pobytu u teściów po wczorajszych chrzcinach. Mąż się schlal jak świnia i pół nocy przez niego nie spalam bo pilnowalam żeby dzieciaków nie staranowal... oj u nas nie będzie wódki! I na weselu też się nie napije!
Do tego Tymus od piątku nie zrobił sam kupy. Placze strasznie przez brzuch. Pomagam mu rurka i to co wychodzi jest geste i smierdzace więc ewidentnie alergia. Buzia też od nowa wysypana ;((((( a tesciowa która jest eko zawsze zdrowe jedzenie itp pasie mnie cały czas groszkiem fasolka namawia do picia kawy ze smietanka itp skusilam się i teraz dziecko cierpi... chce do domu!!!!

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-11, 05:58   #3784
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez urshoola Pokaż wiadomość

Dziewczyny planujecie zakupic kolejne ksiazki Karpa?Najszczesliwszy spioch?i Najszczesliwsze dziecko?zastanawiam sie czy pisze w nich cos nowego poza 5s...pewnie tak skoro wydal.3 tytuly...moze ma ktoras i doradzi czy warto?
Ja mam jeszcze śpiocha, ale przeczytałam tylko pierwszą część, do 3 miesięcy, więcej już w ciąży nie zdążyłam a teraz za bardzo nie mam czasu, muszę się zebrać! Ja ogólnie z książek Karpa jestem zadowolona, chociaż właśnie do 3 miesięcy jest mowa głównie o 5s, ale np było też sporo o śnie niemowlaków czy śmierci łóżeczkowej, a właśnie ten drugi temat był dla mnie ważny. Docelowo pewnie "najszczęśliwsze dziecko" też kupię, ale później bo to chyba o dwulatkach

A w końcu kupiłam nową spectrę. W wymienionym lovi ewidentnie znowu spadek mocy, tym razem powołuję się na niezgodność towaru z umową i chcę zwrot kasy. Za to laska, u której znalazłam używaną spectre z gwarancją, odpisała, że temat aktualny ale jest 400km od domu i będzie mogła wysłać dopiero za tydzień. No niestety, 1.5 tygodnia to dla mnie za długo czekać, zwłaszcza jeśli ma mnie znowu gryźć pożyczona medela...
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-11, 07:05   #3785
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość
Jak zle rozloze material to tak

---------- Dopisano o 05:44 ---------- Poprzedni post napisano o 05:42 ----------

Manu, jak sie dzis czujesz biedaku? Wracasz juz do zywych?
Dzieki, dzieki juz lepiej. W razie Wu przy karmieniu mozna smecte i stoperan do tego enterol i gotowane jagody
Cytat:
zabcia no jak wiaze to sprawdzam czy sie nie wbija powinna byc tak zawiazana zeby weszly Ci kciuki miedzy nogi a material.Poza tym jesli nozki nie sinieja i nie robia sie zimne to nie uciska no i tez e chuscie dlugo nie nosze do pol godziny czasem troszke dluzej no zasypia i wtedy odkladam ja do lozeczka

---------- Dopisano o 06:16 ---------- Poprzedni post napisano o 05:46 ----------

ps. dodam ze wczoraj bylismy caly dzien nad woda, nie tyle na plazy co spacerek po deptaku, molo, po lesie i Emi wybudzila sie tylko na jedno karmienie o 14 i o 17.30 caly dzien spania i dzis spala.7h w nocy i znow poszla spac ;-) az milo ;-) chyba zakonczyla skok rozwojowy a dzis konczy 2 miesiace😄 OMG kiedy to zlecialo...
Przypomnialas mi o reszcie ksiazek Karpa, dzieki sprobuje je upolowac
Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Mona mi chyba samo przeszło .. pamiętam że nasilalo się jak młody za długo ssal.. jak mnie tak pieklo to jednocześnie kanaliki mi się zatykaly i robiłam okłady z sody oczyszczonej i oliwy bodajże

---------- Dopisano o 06:42 ---------- Poprzedni post napisano o 06:37 ----------

Wiecie mam już dość pobytu u teściów po wczorajszych chrzcinach. Mąż się schlal jak świnia i pół nocy przez niego nie spalam bo pilnowalam żeby dzieciaków nie staranowal... oj u nas nie będzie wódki! I na weselu też się nie napije!
Do tego Tymus od piątku nie zrobił sam kupy. Placze strasznie przez brzuch. Pomagam mu rurka i to co wychodzi jest geste i smierdzace więc ewidentnie alergia. Buzia też od nowa wysypana ;((((( a tesciowa która jest eko zawsze zdrowe jedzenie itp pasie mnie cały czas groszkiem fasolka namawia do picia kawy ze smietanka itp skusilam się i teraz dziecko cierpi... chce do domu!!!!

Ajjj to nici z odpoczynku moj tez czesto nie zna umiaru, ale mam nadzieje ze przy dziecku bedzie sie pilnowal.

Martunia a podajesz jakis probiotyk? Sama cos bierzesz?
manufakturapiekna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-11, 07:33   #3786
AnneMariie
Zadomowienie

Cytat:

ps. dodam ze wczoraj bylismy caly dzien nad woda, nie tyle na plazy co spacerek po deptaku, molo, po lesie i Emi wybudzila sie tylko na jedno karmienie o 14 i o 17.30 caly dzien spania i dzis spala.7h w nocy i znow poszla spac ;-) az milo ;-) chyba zakonczyla skok rozwojowy a dzis konczy 2 miesiace OMG kiedy to zlecialo...

Ja mam spiocha. Przeczytalam tylko pierwsza czesc o niemowlakach. Nic odkrywczego. 5s i poleca ci plan jak karmic dziecko zeby spalo dluzej. Czyli wiekszosc karmien dac w dzien i potrm jak dziecko spi to ok 23-24 dac wiecej mleka zeby spal dluzej. U mnie nie wychodzi. Jedyne fajne to byly fazy snu itp. Reszta troche o niczym... Moze dalsza czesc beedzie lepsza
AnneMariie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-11, 07:56   #3787
201701091517
Konto usunięte

Dziewczyny ktore mialy zapchany kanalik, jak to sie u was objawialo ? Ta grudka mleka jest taka bardzo widoczna czy mniej? U mnie od 2 dni w prawej piersi jakby drugi nawal, wczoraj zauwazylam taka biala krope.. zrobilam oklad z olejem kokosowym i przystawialam duzo malego i dzis nie wiem czy to zeszlo czy mam nadal zwidy i widze bialy punkcil :P na pewno mam mniejszy bol niz wczoraj.. wiec moze sie odetkalo? Piers nadal taka napieta, ale ona byla zawsze ta co sie z niej bardziej lało..

Edytowane przez 201701091517
Czas edycji: 2016-07-11 o 07:58
201701091517 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-07-11, 08:05   #3788
urshoola
Zadomowienie

ja mialam.zatkany kanalik albo nawet kilka to mialam taki bialo zolty pecherzyk na 1/3sutka... u nie oklady nie.pomogly ja go przebilam i zniklo po ok 3.dniach

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Dzieki Ann za odpowiedzic bo u mnie 23 odpada mala spi od 21 wiec musialabym ja budzic...bez sensu chyba ze za jakis czas jej sie to zmieni.
Nie wiem czy to pytanie juz bylo ale czy Wasze maluchy tez ostatnio tak ssaja lapki na potege?normalnie cale raczki do buzi, nawet obie naraz...a jak daje smoczek to nim pluje malo nie rzygajac przy tym...

Stary 2016-07-11, 08:18   #3789
201701091517
Konto usunięte

Cytat:
ja mialam.zatkany kanalik albo nawet kilka to mialam taki bialo zolty pecherzyk na 1/3sutka... u nie oklady nie.pomogly ja go przebilam i zniklo po ok 3.dniach

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Dzieki Ann za odpowiedzic bo u mnie 23 odpada mala spi od 21 wiec musialabym ja budzic...bez sensu chyba ze za jakis czas jej sie to zmieni.
Nie wiem czy to pytanie juz bylo ale czy Wasze maluchy tez ostatnio tak ssaja lapki na potege?normalnie cale raczki do buzi, nawet obie naraz...a jak daje smoczek to nim pluje malo nie rzygajac przy tym...
Dzieki czyli juz chyba sie odetkalo, bo zaczynalam sie bac ze zapalenie wejdzie czy cos..

U mnie Artur ciumka piąstki,paluszki tak ze nie umiem go powstrzymac i tak jak wspomnialas, smokiem pluje i nie chce staralam sie mu zabierac te lapki bo od ciumkania mial juz 2 razy stan zapalny przy paznokciach :/ ale on ma w d. moje zdanie i ciumka dalej.. :P kiedys sie dziwilam co on tak cichutko lezy a ten kciuk wladowany do buziola i sobie spi slodko i ssie...
201701091517 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-11, 08:22   #3790
urshoola
Zadomowienie

mnie te lapki denerwuja bo potem do oczy pcha

Stary 2016-07-11, 08:30   #3791
Iwonia27
Zakorzenienie

Igorasek bierze rączki do buzi ale głownie wtedy kiedy głodny. Poza tym zdarza mu sie ale rzadko.
A czy Wasze dzieci maja jakis swoj rytuał ze spią przytulone do czegoś? Np tetry czy cos? Wczoraj byli znajomi ze swoim maluchem to mowili ze od poczatku do zasniecia musi miec pieluche na buzi.
W sumie fajne to skoro uspokaja. moze podsune niuniutkowi taki pomysł.
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-11, 08:32   #3792
urshoola
Zadomowienie

mnie pieluche na buzie polecala polozna i sprobowalismy ale proba slonczyla sie tym.ze Emi sie z.wnia owinela.wiec juz nie probowalismy...

Stary 2016-07-11, 08:33   #3793
konsternacja
Zakorzenienie

Dzien dobry

Powoli robie zapas pieluch trojek- i mam 78 szt Pampers Sleep and Play po 0,42 PLN/szt i 126 Pampers Active Baby po 0,58 PLN/szt ale chyba juz ostatni raz kupilam te Active Baby. Za drogo wychodza te pieluchy, zeby je sobie tak wesolo wyrzucac do kosza W swoim czasie kupie Dady lub Babydream.

Z moja laktacja jest juz troche lepiej jednak czuje, ze nie rozstane sie z laktatorem. Moja Kruszynka nie wyjada wszystkiego i to jest pewnie pierwszy krok ku zahamowaniu laktacji. Nie bede odciagac regularnie co 3h ale tak 4-5 razy na dobe... moze nasz Kot mi cos doradzi

Martunia- smierdzace kupy to alergia? Nie wiedzialam a wlasnie sie zastanawialam czemu kupy mojej Malej sa TAK nieprzyjemne w zapachu... co mi poradzisz? Do tego ma ze 4 suche, czerwone placki na ciele ale ja madra myslalam, ze to cos po szpitalu i samo zniknie. Jestem ignorantka:/

Mia- taz zamierzam kupic ta sukieneczke na Chrzest

Snilo mi sie, ze chcialam zmienic prace a rekruterka nie zadala mi zadnego branzowego pytania tylko popatrzyla na moje paznokcie i mi podziekowala za rozmowe Bo na paznokciach mam od 3 tygodni hybryde, ktorej nie mam kiedy zdjac (byl szpital a teraz nie mam z kim dzieci zostawic). Wczoraj probowalam nieudolnie zdjac ten lakier zmywaczem acetonowym ale mi sie nie udalo. Juz mocno w psychike mi zapadly te hybrydy
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-11, 08:36   #3794
Mad_lenka
Rozeznanie

Dzień dobry! Meldujemy się z parku, już po badaniu bioderek- wszystko ok, kontrola w 4 miesiącu.
Jako ciekawostkę Wam powiem,że dla faceta przebranie dziecka oznacza dosłownie - przebranie. Poprosiłam męża rano żeby przebrał Malą, śpieszyliśmy się na to usg bioderek. W samochodzie z głupa pytam czy zmienił pieluszkę. Ależ naturalnie nie zmienił, bo przecież powiedziałam żeby przebrał- to zmienił bodziaka. Po co pampola. Panią doktor przywitaliśmy pełną pieluchą po nocy, wstyd mi było, ale trudno się mówi. Ogólnie mąż super sobie radzi
Mad_lenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-11, 08:37   #3795
urshoola
Zadomowienie

Madlenka przeciez nie kazalas mu przewinac tylko przebrac ;-) to 2 rozne rzeczy dla facetow ;-)

Stary 2016-07-11, 08:46   #3796
Iwonia27
Zakorzenienie

Tak w ogole to malutek sie przebodzcował biedny. Nie mogl potem zasnac płakał. Dopiero gdzies po 22 a i to sie wybudzal i płakał przez sen. Biedny.
Zamkne sie z nim w domu do 18 r.ż. zeby nikt go nie zaczepiał.
Moj maż oczywiscie sfrustrowany "czego ryczy" to mowie ze za duzo wrazen mial ale oczywiscie tylko cos bąknął pod nosem dajac mi znac ze znowu tworze fanaberie. Boszzzz to ze on go nie rozumie nie znaczy ze ja tez.

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Madlenka hahaha dobry jest. Moj tez czesto dopytuje co konkretnie ma zrobic czy pamper czy ubranie haha

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Hmm a tak w temacie laktacji.
Bo piszecie o oproznianiu piersi do konca i ze jak nie oprozni to moze zanikac mlecio. Sie wystrachałam.
Bo u mnie nigdy nie jest oprozniona. Mam nawet wrazenie ze ostatnio jakby mniej ssał krocej. No chyba ze po prostu szybciej sobie radzi i sie najada.
Czy mam go dwa razy dostawiac do tej samej piersi jak jest glodny zeby wyssal do konca? Bo teraz jest tak ze jedna troche po 1,5 godz druga troche i obie jednakowe.
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-11, 08:55   #3797
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manufakturapiekna Pokaż wiadomość
Dzieki, dzieki juz lepiej. W razie Wu przy karmieniu mozna smecte i stoperan do tego enterol i gotowane jagody

Przypomnialas mi o reszcie ksiazek Karpa, dzieki sprobuje je upolowac

Ajjj to nici z odpoczynku moj tez czesto nie zna umiaru, ale mam nadzieje ze przy dziecku bedzie sie pilnowal.

Martunia a podajesz jakis probiotyk? Sama cos bierzesz?
Daje bio gaia cały czas i czasami neonatus lcr

Cytat:
Napisane przez Lambadaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny ktore mialy zapchany kanalik, jak to sie u was objawialo ? Ta grudka mleka jest taka bardzo widoczna czy mniej? U mnie od 2 dni w prawej piersi jakby drugi nawal, wczoraj zauwazylam taka biala krope.. zrobilam oklad z olejem kokosowym i przystawialam duzo malego i dzis nie wiem czy to zeszlo czy mam nadal zwidy i widze bialy punkcilna pewno mam mniejszy bol niz wczoraj.. wiec moze sie odetkalo? Piers nadal taka napieta, ale ona byla zawsze ta co sie z niej bardziej lało..
Ja mialam zatkane ze 2 razy i ta kropka nie od razu znikala a ból tak

Cytat:

Tymek na potęge ładuje piastki do buzi i zaczął się slinic czyli pewnie slinianki zaczynają pracowac

Cytat:
Napisane przez Iwonia27 Pokaż wiadomość
Igorasek bierze rączki do buzi ale głownie wtedy kiedy głodny. Poza tym zdarza mu sie ale rzadko.
A czy Wasze dzieci maja jakis swoj rytuał ze spią przytulone do czegoś? Np tetry czy cos? Wczoraj byli znajomi ze swoim maluchem to mowili ze od poczatku do zasniecia musi miec pieluche na buzi.
Ja mojemu wprowadziłam pieluszke do spania i tak słodko się w nią wtula

Cytat:
mnie pieluche na buzie polecala polozna i sprobowalismy ale proba slonczyla sie tym.ze Emi sie z.wnia owinela.wiec juz nie probowalismy...
Ja daje ta mała z bambusa 30 x 30 i jest ok

Cytat:
Napisane przez konsternacja Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Powoli robie zapas pieluch trojek- i mam 78 szt Pampers Sleep and Play po 0,42 PLN/szt i 126 Pampers Active Baby po 0,58 PLN/szt ale chyba juz ostatni raz kupilam te Active Baby. Za drogo wychodza te pieluchy, zeby je sobie tak wesolo wyrzucac do kosza W swoim czasie kupie Dady lub Babydream.

Z moja laktacja jest juz troche lepiej jednak czuje, ze nie rozstane sie z laktatorem. Moja Kruszynka nie wyjada wszystkiego i to jest pewnie pierwszy krok ku zahamowaniu laktacji. Nie bede odciagac regularnie co 3h ale tak 4-5 razy na dobe... moze nasz Kot mi cos doradzi

Martunia- smierdzace kupy to alergia? Nie wiedzialam a wlasnie sie zastanawialam czemu kupy mojej Malej sa TAK nieprzyjemne w zapachu... co mi poradzisz? Do tego ma ze 4 suche, czerwone placki na ciele ale ja madra myslalam, ze to cos po szpitalu i samo zniknie. Jestem ignorantka:/

Mia- taz zamierzam kupic ta sukieneczke na Chrzest

Snilo mi sie, ze chcialam zmienic prace a rekruterka nie zadala mi zadnego branzowego pytania tylko popatrzyla na moje paznokcie i mi podziekowala za rozmowe Bo na paznokciach mam od 3 tygodni hybryde, ktorej nie mam kiedy zdjac (byl szpital a teraz nie mam z kim dzieci zostawic). Wczoraj probowalam nieudolnie zdjac ten lakier zmywaczem acetonowym ale mi sie nie udalo. Juz mocno w psychike mi zapadly te hybrydy
Niezły zapas już macie. Ja już też kupiłam jeden karton 3 Activ baby.
Kupy alergiczne taka chemia wg mnie smierdza. Ja odstawilam nabial, kąpie w emolientach i smaruje buzię olejem kokosowym

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2016-07-11, 08:56   #3798
urshoola
Zadomowienie

Iwonia ja czasem kombinuje tak ze zmieniam piers a miedzy piersiami odbijam i moze czuje po prostu zmiane pozycji i nadal je.Nie wiem moze szybko sie nudzi jedna piersia i jedna pozycja...a swoja droga umie juz ssac ze i w 5.min sie najada

Stary 2016-07-11, 09:01   #3799
Mad_lenka
Rozeznanie

Cytat:
Madlenka przeciez nie kazalas mu przewinac tylko przebrac ;-) to 2 rozne rzeczy dla facetow ;-)

Teraz to już mam nauczkę. Dobrą miałam minę jak mi odpowiedział "nie" na pytanie czy pieluchę zmienił. Na początku myślałam, że się poczuł urażony ze o to pytam i się droczy ze mną. Dziecina obsrana po pachy u lekarza...jaka patologia!
Mad_lenka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-11, 09:08   #3800
czekooladki
Zadomowienie

Witajcie Kobietki, a u mnie nawał pokarmu - piersi pod prysznicem mogę sobie wykręcać, zwłaszcza lewa to po nocy kamień, Mała aż się krztusi przy jedzeniu bo pokarm leci pod ciśnieniem nieprzerwaną strugą. Aż musiałam po 2 miesiącach laktator wyciągnąć - odciągnęłam do poczucia ulgi - no to w ciągu 3 minut wyszło ponad 100ml, laktatora już nie chowam głęboko
Stary 2016-07-11, 09:10   #3801
Anika1986
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lambadaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny ktore mialy zapchany kanalik, jak to sie u was objawialo ? Ta grudka mleka jest taka bardzo widoczna czy mniej? U mnie od 2 dni w prawej piersi jakby drugi nawal, wczoraj zauwazylam taka biala krope.. zrobilam oklad z olejem kokosowym i przystawialam duzo malego i dzis nie wiem czy to zeszlo czy mam nadal zwidy i widze bialy punkcil :P na pewno mam mniejszy bol niz wczoraj.. wiec moze sie odetkalo? Piers nadal taka napieta, ale ona byla zawsze ta co sie z niej bardziej lało..
U mnie przy zatkanym kanaliku na sutkumpojawila się taka kremowa grudka. Dodatkowo po przystawieniu Małego czy po od od odciagnieciu laktatorem czesc piersi pozostawać twarda i ogólnie w trakcie pojawiał się ból. U mnie Mały częściowo podważył ta grudke i dzięki temu ja wydlubalam do końca. Potem po przystawieniu Małego udało mu się odessac zalog który zrobił się w piersi. Aktualnie po całej akcji w piersi w której miałam zatkany kanalik aktualnie zrobił mi się nawał z którym walczę.

Cytat:

U mnie wcześniej ssał piastke jak był głodny. Teraz natomiast ssie na ogół kciuka lub pojedyncze paluszki, mimo że nie jest głodny. Najczęściej robi to przed snem. Prawdopodobnie zaczyna ogarniac, że ma rączki i paluszki. Gdzieś czytałam, że dziecko po prostu wkladajac coś do buzi poznaje w ten sposób świat.
Anika1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-11, 09:15   #3802
majena_88
Raczkowanie

Cytat:
Ja zauważyłam jakoś w 2-3 tyg, że mała sobie wkłada raczke np pod poduszkę i podgarnia pod buzie i jak była położona w lozeczku normalnie to zawsze po czasie przesuwala się na ukos tak żeby buzia dotykać ochraniacza, wiec zaczęliśmy jej podkładac pod buzie pieluszke do zasypiania i tak jest do teraz.
W wózku ma cały czas tetrowa, bo w ciągu dnia śpi we wózku. A w łóżeczku do zasniecia wieczorem ma flanelke kladziona z czego jeden róg pieluchy wkładam pomiędzy materac a szczebelki żeby się nie nakryla. I przeważnie jak nie chce spać, to leży na wprost glowka, a jak śpiąca to główka na bok i w pieluszke na noc zasypia tak twardo zazwyczaj w max godz, wiec ja pilnujemy przez ten czas. Jak wypluje smoczka, to zabieramy spod buźki i smoczka i pieluche i cala noc śpi juz bez.
majena_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-11, 09:17   #3803
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Mona ja sobie nadal nie poradziłam. Martuni przeszło samo, a mnie nadal kluje, reż prawa. Ból nie mija po pierwszych ruchach ssania tylko cały czas. Plesniawki wykluczyly zarówno pediatra, ginekolog jak i położna. Dwie pierwsze zalecily Bepanthen plus (koniecznie plus). Trzeba go zmywac. Położna powiedziała że jest to związane z hormonami lub stresem i trzeba zacisnąć zęby i minie. Tylko kiedy
Dzięki kochana, kupiłam ten bepanthen plus, podzialam. Raz jest lepiej raz gorzej, czasem przechodzi na jakiś czas i znów wraca, dzidostwo jakieś
Stary 2016-07-11, 09:26   #3804
urshoola
Zadomowienie

Monanka a Ty masz jakies rany na tej piersi?czy tylko klucie w srodku?i boli Cie sutek czy tak jakby tkaka gruczolowa?bo bepanthen plus rozni sie tylko tym ze dziala odkazajaco i przyspiesza gojenie dzieki chlorhexydynie wiec jak nie masz zadnej rany czy otarcia...to tak nie wiem po co Ci kazaly akura ten plus... moze bardziej cieple oklady przed karmieniem i kapusta po? bo sie moze jakis stan zapalny w srodku robi.Pradawne to metody ale dziala. Jak mnie tak klulo to zrobilam 1 dniowa kuracje ibuprofenem i przeszlo...

Stary 2016-07-11, 09:31   #3805
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Monanka a Ty masz jakies rany na tej piersi?czy tylko klucie w srodku?i boli Cie sutek czy tak jakby tkaka gruczolowa?bo bepanthen plus rozni sie tylko tym ze dziala odkazajaco i przyspiesza gojenie dzieki chlorhexydynie wiec jak nie masz zadnej rany czy otarcia...to tak nie wiem po co Ci kazaly akura ten plus... moze bardziej cieple oklady przed karmieniem i kapusta po? bo sie moze jakis stan zapalny w srodku robi.Pradawne to metody ale dziala. Jak mnie tak klulo to zrobilam 1 dniowa kuracje ibuprofenem i przeszlo...
Ja też stosowałam kapustę i brałam apap

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2016-07-11, 09:36   #3806
konsternacja
Zakorzenienie

Cytat:
Tak w ogole to malutek sie przebodzcował biedny. Nie mogl potem zasnac płakał. Dopiero gdzies po 22 a i to sie wybudzal i płakał przez sen. Biedny.
Zamkne sie z nim w domu do 18 r.ż. zeby nikt go nie zaczepiał.
Moj maż oczywiscie sfrustrowany "czego ryczy" to mowie ze za duzo wrazen mial ale oczywiscie tylko cos bąknął pod nosem dajac mi znac ze znowu tworze fanaberie. Boszzzz to ze on go nie rozumie nie znaczy ze ja tez.

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Madlenka hahaha dobry jest. Moj tez czesto dopytuje co konkretnie ma zrobic czy pamper czy ubranie haha

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Hmm a tak w temacie laktacji.
Bo piszecie o oproznianiu piersi do konca i ze jak nie oprozni to moze zanikac mlecio. Sie wystrachałam.
Bo u mnie nigdy nie jest oprozniona. Mam nawet wrazenie ze ostatnio jakby mniej ssał krocej. No chyba ze po prostu szybciej sobie radzi i sie najada.
Czy mam go dwa razy dostawiac do tej samej piersi jak jest glodny zeby wyssal do konca? Bo teraz jest tak ze jedna troche po 1,5 godz druga troche i obie jednakowe.
Nie chcialam Cie straszyc. Czuje, ze w moim przypadku nie oprozniane piersi skroca laktacje. Poniewaz juz raz mleko mi zniknelo, wiec moja laktacja/hormony nie sa takie silne by sie utrzymac przy takim ssaniu, jakie prezentuje moja corka.
Pamietacie, ze napisalam Wam, ze w czasie upalow, podczas karmienia wylewa mi sie mleko z drugiej piersi? Czesc z Was pisala, ze ma tak od zawsze. A ja nie. I zaczelam sie zastanawiac czy juz wtedy (przed szpitalem) moja laktacja zaczela hamowac a organizm sam sie z mleka oczyszczal... Dlatego czuje, ze jesli chce karmic piersia to nie moge zaniedbac mojej wiezi z lsktatorem

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Daje bio gaia cały czas i czasami neonatus lcr

Ja mialam zatkane ze 2 razy i ta kropka nie od razu znikala a ból tak

Tymek na potęge ładuje piastki do buzi i zaczął się slinic czyli pewnie slinianki zaczynają pracowac

Ja mojemu wprowadziłam pieluszke do spania i tak słodko się w nią wtula

Ja daje ta mała z bambusa 30 x 30 i jest ok

Niezły zapas już macie. Ja już też kupiłam jeden karton 3 Activ baby.
Kupy alergiczne taka chemia wg mnie smierdza. Ja odstawilam nabial, kąpie w emolientach i smaruje buzię olejem kokosowym

Czy smierdza chemia... moze tak, kazdy ma inne odczucia. Ale na pewno nie jest to zapach typowej kupy niemowlaczka, jaki prezentowal moj synek. Pediatra zwrocil na to uwage czy Ty sama musialas to zaznaczyc? Bo moja pediatra widziala i wachala kupe (ale nic nie wspomnialam w kwestii alergii) i powiedziala, ze taka kupa moze byc ale nie jest idealna. Nie wiem na ile jej ufac bo olala temat anemii u Natalki ale za to skierowanie do szpitala dala od razu jak ja zaniepokol stan Natki....

Cytat:
Napisane przez czekooladki Pokaż wiadomość
Witajcie Kobietki, a u mnie nawał pokarmu - piersi pod prysznicem mogę sobie wykręcać, zwłaszcza lewa to po nocy kamień, Mała aż się krztusi przy jedzeniu bo pokarm leci pod ciśnieniem nieprzerwaną strugą. Aż musiałam po 2 miesiącach laktator wyciągnąć - odciągnęłam do poczucia ulgi - no to w ciągu 3 minut wyszło ponad 100ml, laktatora już nie chowam głęboko
Alez Ci zazdroszcze...

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Martunia a jak sie sprawdzaja pieluchy Babydream 3? Chyba ktoraz pisala, ze rozmiarowka jest zanizona? Zgadzasz sie z tym stwierdzeniem?
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-11, 09:47   #3807
majena_88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czekooladki Pokaż wiadomość
Domyślam się, że nawał pokarmu, to też nic przyjemnego, ale również zazdroszczę. U nas mała skończyła 9 tydzień, a ja nawału nie doświadczyłam... nawet był moment, że brakowało, a teraz musze co 2-3 godz ściągać żeby wystarczało. Od czasu do czasu udaje się coś zamrozić, ale rzadko.
Może to jest spowodowane tym, że jadę tylko na laktatorze, ale pierwszy tydzień było tylko karmienie z piersi bezpośrednio, mała wisiała non stop, a i tak pokarmu niewiele.
majena_88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-07-11, 10:05   #3808
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mam żadnej rany, nic a nic, ani zaczerwienienia, ani obrzęku. Pierś jest na oko zdrowa, i na dotyk tez, nie stwierdzam przytkany ch kanalikow czy innych zatoinowych guzów, nie jest ciepła. Nina je normalnie, łapie jak zwykle, oproznia bez problemu . Przy dostawieniu jest ból jakby mi igły wbijali i to nie tylko w brodawke ale cała pierś kluje. I później jak jest pełna to nie jest to takie typowe uczucie przepełnienia tylko znów klucie.
Stary 2016-07-11, 10:08   #3809
czekooladki
Zadomowienie

Konsternacja, każda skrajność niedobra. Ja mam wrażenie, że Mała już nawet nie musi ssać bo jej samo do paszczy mleczko leci jak tylko ją otworzy, a u mnie takie ból piersi jakby miały eksplodować. Bez wkładek laktacyjnych nigdzie nie da się wyjść, wczoraj trzy razy zmieniałam stanik zanim wyszliśmy na spacer bo taki potop. Jakby gdzieś w plenerze jakieś dziecko zapłakało to z piersi płyną mi wodospady, a myślałam, że moje piersi reagują tylko na moją Alę a tu nieee!
Stary 2016-07-11, 10:09   #3810
Monanka83
Zakorzenienie

Współczuję Wam problemów z latkacja, mi się wydaje że mam pokarmu idealnie dla mojego ssaka. Oproznia na zmianę jedna i drugą podczas kolejnych karmien. Tylko ta prawa pamelita coś mi zaczyna szwankowac, wrrr

A poza tym jestem chora jak pies. Nie wiem gdzie i kiedy się przeziębiłam. Nos zapchany, gardło drapie, głowa boli, muszę uważać na Ninę. Karmię już w jednorazowej maseczce na twarz żeby zbytnio na nią nie prychac ale coś mi kicha od rana, fuck.

Zaraz jedziemy na kontrolę bioderek. Prosimy o kciuki

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości