|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Cytat:
Najpierw się przetaczam na kolana i potem jakoś idzie. Ale wczoraj kładłam M spać, dostał butlę, usiadłam obok niego (na podłodze obok łóżka) i zorientowałam się, że nie ma swojej maskotki do zasypiania (bez niej nie zaśnie). Musiałam wstać po nią i znów usiąść, więc ....się popłakałam najpierw. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4022 |
|
Zakorzenienie
|
Przygotowywałam Esikowi mięcho na kolejne dni i miałczał tak żałośnie jakby od tygodnia nie jadł
|
#4023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4024 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale im szybciej będzie to za mną, tym mniej będę musiała o tym myślec ![]() Cytat:
*mi nie jest aż tak źle, radze sobie w miare dobrze, tylko szybko się męczę, ale u Ciebie to życzę dużo zdrowia i sił, by udało się przetrwać do porodu! ale w celu przyspieszenia porodu, czy biegunki? :P
|
|
#4025 |
|
Zakorzenienie
|
LunaLove, oczywiście że się boję mimo ze mam już jedno dziecko.
Liczę ze synek posiedzi jeszcze 2-3 tygodnie minimum
|
|
|
|
#4026 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Biegunkę już mam od kilku dni....w zasadzie od tego ostatniego zderzenia z ogórkami:P Więc liczę, że jednak bliżej niż dalej. Nie ukrywam, że mocno liczę na ten masaż szyjki za tydzień;/
|
|
|
#4027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4028 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny my po wizycie uff ale oddychlam Filipek nadrobil ladnie i wazy ok 2000/2200g takze super szyjka sie więcej nie skrocila, trzyma ladnie luteina i odpoczynek daja rade bede sie dalej oszczedzac oby Tz mogl pracowac jak najdluzej. Dziekuje za kciuki A wczoraj szef Tz dzwonil i informpwal och ze od polowy wrzesnia nie ma urlopow bo nedzie duuuuuzp pracy uff całe szczęście ze od polowy wrzesnia a nke sierpnia hihi ;-) Wysłane z mojego GT-I9295 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4029 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To znaczy, że otwieram excela i w pierwszej kolumnie zapisuje, co muszę kupić, np. do kuchni: meble, płyta, piekarnik, lodówka, zlewzomywak, kran, płytki, farba, gładzie, oświetlenie, no generalnie wszystko, co musisz w tej kuchni zrobić, położyć, wstawić etc. obok piszę jednostkę (m2, sztuka itp.), obok cenę za tę jednostkę (tutaj szukałam po internetach, co ile kosztuje i szacowałam na co mnie stać maksymalnie), mnożę jednostki przez cenę w kolejnej kolumnie, a w nstaępnej zapisuję koszt realn, czyli za ile udało mi się zakupić. Czyli mam 2 koszty: szacowany i rzeczywisty. Koszt szacowany zawsze sumuje mi się do tego, co mogę wydać maksymalnie. Jak coś zaoszczędzę np. na płytkach, to mogę wydać na coś innego ![]() Jest to trochę zachodu, ale moim zdaniem warto. Mam pełną kontrolę na co i ile wydaję i jednocześnie mam postawiony limit wydatków i udaje nam się z reguły zaoszczędzić. Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje kolana OK, ale biodra bardzo odczuwam w nocy jest masakra. Dłuższe siedzenie też nie jest dobre :/Ja mam kurczę zagwostke jak pójdę do szpitala kto mi z córką posiedzi.... W dzień pójdzie do pkola, ale popołudnia i wieczory? Tż będzie musiał na biegu jechać z Wawy do domu żeby Ja odbierać bo każdy urlop ma zaplanowany w sierpniu z rodziny
|
|
|
|
|
#4031 | |||
|
Rozeznanie
|
Dziś TŻ znalazł w ogrodzie wielką psią kupę
(jutro w końcu montują nam bramę Ja nie widzę żadnego obniżenia ![]() Cytat:
Miał być gościnny, dla teściów, ale jak ich nie ma to jest to prasowalnia, suszarnia i składzik na to co zawadza. Deskę i suszarkę składam dopiero jak ktoś ma przyjechać. A teraz jeszcze wstawię tam łóżeczko turystyczne dla Antosi żeby w ciągu dnia spała blisko. Cytat:
Ja chce żeby mała była ze mną, i nie boję się tego jak już się pojawi tylko porodu się boję. Po prostu pomijam ten etap w głowie żeby się nie dołować ![]() Cytat:
Ale chyba i tak nic z tego nie będzie ![]()
|
|||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4032 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ładnie powiedziane...mam to samo...już około 5 dni Cytat:
![]() dla Filipka i szyjki..świetne wieści..mówiłam,że ten tydzień będzie szczęśliwy jeżeli chodzi o wizyty?
|
||||
|
|
|
#4033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam przy córce i to była masakra. Z fotela schodzilam ze łzami w oczach i wraz guzik co dał
|
|
|
|
|
#4034 |
|
Raczkowanie
|
Piernik, jesli chodzi o zwirek to polecam 40 litrow Benka Corna. Ja kupuje 2 -3 razy do roku i mam spokoj. Opakowanie kosztuje 63 zl, mozna splukiwac w toalecie
![]() Ja nie bralam teraz pod uwage nic oprocz zarcia. Paliwo, wyjscia do knajp (a lubimy wyjsc...), zarcie kotow itp. To jakies drugie tyle. Plus my placimy jeszcze 1700 za wynajem :/ No, ale jeszcze chwile wolimy przekoczowac na cudzym. Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4035 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja już od jakiegoś czasu mam takie obolałe i opuchnięte krocze, z tego co pamiętam już pod koniec maja mi to dokuczało, nie jest tak cały czas, ale domyślam się, że ten stan będzie się pogłębiał i też nie wiem czy śpieszno mi będzie do tej metody indukcji. ![]() Ale ładny brzuchol. Nie wydaje mi się, żeby był nisko.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Teraz kiedy mam już niezbędną wyprawkę, zamierzam poświęcić czas na czytanie o opiece nad dzieckiem, kp, połogu, bo gdzieś się te informacje ciągle pojawiają, ale usystematyzuję to sobie w końcu - wiadomo, nie zastąpi praktyki, ale na pewno nie zaszkodzi, tego typu przygotowanie teoretyczne zawsze mnie uspokaja. ![]() Nie wiem jak z tym instynktem, ale ja też to tak raczej zadaniowo traktuję. ![]() Super. ![]() Cytat:
Oby ten czas szybko leciał do wizyty u gina i dostania już skierowania, a potem wreszcie spotkania z dziewczynkami. ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4036 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ładnie, prawda? ![]() Cytat:
Esik lubi swój wysypywać i jest bardzo do niego przywiązany i nie pozwala go zamiatać
|
|
#4037 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
?
|
|
#4038 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam kuwete kryta Jumbo http://m.zooplus.pl/shop/koty/kuwety...o5waAs_n8P8HAQ , ale drzwiczki mam zawsze otworzone, bo nie lubia inaczej) i nic nie jest wysypane, nic tez nie wynosza poza kuwete, mimo dlugiej siersci. Wada zwirku jest to, ze troche sie pyli, ale odczuwam to tylko przy wymianie calosci. Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez znowuzapomnialamhasla Czas edycji: 2016-07-13 o 15:20 |
|
|
|
|
#4039 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nasi najlepsi znajomi u których młoda mogłaby zostać na kilka dni lecą znów do Polski na 3 tygodnie. Do tego już dostałam upomnienie od okulisty i dentysty dla Oliwii, że czas na kontrolę, a do szkoły już idzie chyba 17 sierpnia czy jakoś tak. A muszę jeszcze kupić jej ubrania. Bez niej to ciężko teraz trafić z rozmiarem. Kumulacja ![]() Także dlatego zależy mi się rozpakować jak najwcześniej co by później być na chodzie w miarę możliwy sposób. ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
|
|
|
#4040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapiszę sobie nazwę i na kolejny raz postaram się go dorwać My mamy ten: http://zooart.com.pl/product-pol-375...89kaArfy8P8HAQ . Nawet kilka razy Esik go podjadł
|
|
#4041 |
|
Rozeznanie
|
Krefetka, czy tylko moja paczka pampersów zielonych jedynek ma 43 sztuki
Też to zauważyłaś? Bo jakoś dziś Cię rozumiem
|
|
|
|
#4042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4043 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
On faktycznie ma takie oczy, że zawsze jest niewinny ![]() ![]() Jedna z moich kotek praktycznie mieszka w umywalce. Jak chcesz umyć zęby albo ręce to ma focha, że musi wstać. Ale wstanie dopiero jak odkręcisz kran i woda ją pobudzi do działania![]() U nas nie ma miski z wodą dla kotów bo z niej nie korzystały wcale. Mam ciągle odkręconą wodę w umywalce i one piją tylko taką. Miałam jeszcze fontannę z wodą ale starsza kotka wiecznie mi wydłubywała filtr ![]() ![]() Czasami się napiją z miski psa.
|
|
|
#4044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Esik jak chce się wody napić to najpierw ją nosem wciągnie, bo musi powąchać co to Kot moich rodziców pije tylko z kranu
|
|
#4045 |
|
Zadomowienie
|
Talantea - dzwoniłam dziś do job centre i powiedzieli mi, że mój wniosek jeszcze nawet nie został wzięty do ręki i będzie MOŻE pod koniec tego tygodnia albo na początku tego, ale wypłata najwcześniej za dwa tygodnie....
Pomijam, że wnioskowałam o wypłaty od 10 lipca..... W jaki dzień tygodnia jest wypłacany maternity allowance? Jak widzicie nie tylko ZUS ma czas na wypłaty ![]()
|
|
#4046 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() U mnie drewnianego nie zarly, ale jak sie przerzucilam na kukurydziany (Benek) to Filon zaczal traktowac kuwete jak restauracje ![]() Zdjecia nie widze ![]() Tinker U mnie koty pija od swieta, ale ja przemycam straszne ilosci wody w jedzeniu. Miska stoi obok drapaka i czasem cos pija -tak raz na miesiac przez 30 sekund ![]() Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez znowuzapomnialamhasla Czas edycji: 2016-07-13 o 15:40 |
|
|
|
|
#4047 |
|
Rozeznanie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4048 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4049 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
lepię sobie pierogi z jagodami jak na wiejską babę przystało, a mąż mi piszę sms-a,że widział w centrum Wrocł bzykanko publiczne
|
|||
|
|
|
#4050 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w zooplusie, wczesniej na allegro. http://m.zooplus.pl/shop/koty/zwirek...orn_cat/458791 Niezle z tym bzykaniem Coz, potrzeba to potrzeba ![]() Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez znowuzapomnialamhasla Czas edycji: 2016-07-13 o 15:43 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:13.

czuję się świetnie, nic mnie nie boli, wczoraj miałam ściągane szwy i juz prawie wcale nie krwawie, sama podpaska zdecydowanie wystarcza. Na tyłek mogłam spokojnie usiąść już na trzeci dzień od porodu więc połóg jest dla mnie łaskawy.
*

w nocy jest masakra. Dłuższe siedzenie też nie jest dobre :/
(jutro w końcu montują nam bramę
Ja mam kuwete kryta Jumbo