|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2551 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Skurcze nas łapią, wody odchodzą- nasze dzieci się wreszcie rodzą!!! Lipcówki c
A ja widzę że Kuba wkracza w nowy etap,wczoraj złapał zabawke,dziś rano zaczął się jakby lekko uśmiechać nie na spiaco! Ale też ciągle by chciał być ze mną,na rękach zasypia w sek,a jak go kładę to od razu płacze i szybko się budzi.dobrze ze jeszcze na spacerze śpi jak kamień
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Że mnie leciało sporo ze dwa tyg po SN.potem to takie lekkie plamienie,ze wkladka wystarczyla. Kiedy idziecie do gina od razu po 6 tygodniu? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2552 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Skurcze nas łapią, wody odchodzą- nasze dzieci się wreszcie rodzą!!! Lipcówki c
Czołem
![]() Ze mnie mocno leciało tydzień, potem plamienie, no i dalej plamię lekko a to już prawie 4 tygodnie po porodzie ![]() ![]() Ja się @ spodziewam najwcześniej za jakieś pół roku ![]() A becikowe u mnie już na koncie, i pierwsze 500+ też ![]() ![]() Dziewczyny śpią, także biorę się za jakiś obiad ![]()
#2553 |
Raczkowanie
|
Olutka, super to wytłumaczyłaś z polisa, dziękuję <3 jest to opcja do rozważenia. Na razie zrobiłam jej konto.
Ktos pytal gdzie becikowe. Tez myślałam ze urząd miasta ale u nas w miescie to akurat centrum świadczeń. |
![]() ![]() |
![]() |
#2554 |
Zadomowienie
|
A w temacie becikowego to by dostać musi być mniej niż 1900 na os tak?czy coś się zmieniło?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2555 |
Zakorzenienie
|
Tak 1900 na osobę
![]()
#2556 |
Zadomowienie
|
Hej, hej!
Czy ktos mnie tu jeszcze pamięta? ![]() Widzę, że forum trochę ucichło - dziewczyny przeniosły sie na fejsa? Tam tez nie ogarniam, za duzo postów, za mało czasu. U mnie dzis mija 3 tygodnie od porodu i jestem totalnie wykończona. Moje dziecko zdecydowanie odbiega od normy 20h snu noworodków. On spi moze z 6-8h na dobę, raczej tylko w dzien. Pierwszy tydzien gdy maz był z nami jakos dawałam radę, bo odsypiałam w dzień, gdy mąż zajmował się małym. Teraz jest ciężej, wiec czekam tylko na weekend, zeby maz przejął opiekę nad małym, a ja mogła odespać. Na szczescie mały w czasie, gdy nie spi przynajmniej nie płacze za bardzo - tylko trzeba go trzymać na rękach, głaskać i przytulać. Taki przytulaśny egzemplarz mi sie trafił ![]() Poza tym od 4 doby małego dopadł mnie totalny baby blues. Potrafiłam ryczec po kilka godzin non stop, oczywiscie bez powodu. Albo raczej powodem było wszystko - trzymanie małego na rękach, zmienianie mu pieluchy, karmienie, przebieranie, kąpanie. Czułam sie jak najgorsza matka swiata - ciagle zła i wkurzona na własne dziecko. Gdyby nie wsparcie mojego meza chyba bym sie wykończyła psychicznie. Na szczescie juz jest lepiej, chociaż przy wieczornym karmieniu zawsze siedze i ryczę jak głupia. Hormony to zuo! W miarę możliwością staram sie podczytywać Was zazwyczaj podczas karmienia, ale odpisywać mi cieżko. Może teraz gdy hormony się uspokoiły, a ja stałam się prawie "cyborgiem" śpiącym po 2-3h na dobę (+ weekendowym śpiochem) uda sie częściej zaglądać do Was ![]() Ach, no i oczywiscie serdeczne gratulacje wszystkim mamusiom i trzymam kciuki za pozostałe w dwupaku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2557 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wiec my bedziemy raczej wtedy skladac... bo w 2014 tez mielismy skaplikowana sytuacje... tz 5pracodawcow, ja na zasilku z dg, potem etat i robi sie tych papierzysk :/ A moze ma potrzebe ssania bardzo mocna a nie jest glodny? ![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2558 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-S7582 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2559 |
Wtajemniczenie
|
OLUTKA, po urodzeniu synka dostałam okres kilka tygodni po porodzie. Więc teraz pewnie też tak będzie... nie żebym jakoś specjalnie tęskniła, ale już bym chciała wiedzieć, kiedy dostanę...
![]()
#2560 |
Zadomowienie
|
Yousthyna, faktycznie hormony to zło! nasz Kuba to ładnie śpi w nocy, ale nad ranem od 6 przez kolejne parę godz podobnie jak u Was, marudzenie i potrzeba tulenia i noszenia na rękach, czasem to pół dnia nie mam jak się umyć
![]() Co do FB, to zapewne tam się dziewczyny udzielają więcej, ja nie mam tam profilu i póki co wygodnie mi na wizażu pisać, zainstalowałam sobie apkę i kom podczytuję podczas karmień. czekam na odchowalnie, choć już teraz wymieniamy się cennymi informacjami Laski, kiedy wraca płodność?;p |
![]() ![]() |
![]() |
#2561 |
Wtajemniczenie
|
Olutka te ostatnie dni to katorga
![]() Edytowane przez eskav8 Czas edycji: 2016-07-26 o 12:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#2562 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A skąd wiesz że nie wypił? Cytat:
Wizytę mam 5 tyg po porodzie. Cytat:
To ja pytałam, dziękuję ![]() Cytat:
Oj kochana, współczuję nastroju ;( Ja w szpitalu beczałam prawie ciągle. Położne i lekarze muszą mnie za nieźle trzepniętą uważać ![]() Zaciskam kciuki, żeby szybko wróciła Ci pełnia formy psychicznej!! Pamiętaj, że dla Twojego dziecka jesteś najlepszą mamą! ![]() Cytat:
U każdego inaczej ![]() Może być kilka tygodni, a może być ponad rok. Mówi się, że kobiety karmiące piersią poprzez wytwarzane hormony dłużej są niepłodne, ale znam i takie, którym mimo intensywnego karmienia szybko wsYstko wróciło. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2563 |
Raczkowanie
|
No właśnie ciekawe jak z tym okresem. W pt moze zdążę pójść do gina, połóg się skończył trzeba pomyśleć o antykoncepcji jakiejs chociaż przy kp chyba wyboru zbytnio nie ma :/
Panicznie boję się zajść szybko w druga ciążę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2564 |
Zadomowienie
|
Wlasnie wrocilismy z wizyty patronazowej. Wytłumaczcie mi prosze jak krowie przy rowie: gdzie mam isc ze skierowaniem na usg bioderek? :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#2565 |
Zadomowienie
|
Munia do ortopedy dziecięcego, mnie pediatra od razu powiedziała, gdzie w moim mieście mogę to zrobić na NFZ. Z terminami słabo, ale udało mi się zarejestrować Kubę na koniec sierpnia
|
![]() ![]() |
![]() |
#2566 |
Raczkowanie
|
Munia, do najbliższej przychodni realizującej usg stawu biodrowego w ramach nfz. U mnie to bylo na drugim końcu miasta....
|
![]() ![]() |
![]() |
#2567 |
Zakorzenienie
|
Jestem cholernie zła
![]() W całym mieście jest tylko jeden lekarz dziecięcy, który ma bardzo dobre opinie: nie przyjmuje nowych pacjentów. T pojechał do poleconego przez niego miejsca: to samo. No więc zostają nam konowaly ![]()
#2568 |
Zakorzenienie
|
Po poprzedniej ciąży dostałam okres jak Maja miała 7 miesięcy
![]() ![]() ![]() Baby blues mi się tym razem nie włączył, ale jestem chwilami trochę zmęczona ![]() ![]() ![]()
#2569 |
Zadomowienie
|
Dzieki
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2570 |
Zadomowienie
|
Wesola Aniu, mysle ze u was skok rozwojowy
![]() Patryk zaczyna swiadomie patrzec na mówiącego i coraz czesciej skupia wzrok na poruszajacym sie przedmiocie ![]() Ja wizyte u gina mam za 2 tyg, jezeli bedzie wszystko dobrze to we wrzesniu zakładam spirale. Ktoras pytalaa o.metody anty. Sa 2 rodzaje tabsow, ktore mozna przy kp, spirala no i gumki ![]() Mezz, tez strasznie boje się zajsc znowu w ciaze. Teraz jak sie seximy z tz to w gumkach jak malolaci ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2571 |
Zakorzenienie
|
Yousthyna przytulam. Przykro mi ze tak znosic poczatki macierzynstwa. Ale kto da rade jak nie my?
Co do antykoncepcji to u nas beda gumki a jak sie przeprowadzimy to chce tabletki anty. ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Gabi ma biegunke i caly tylek odparzony, w nocy byla podwyzszona temp. Zęby jak nic. DOM WARIATÓW!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2572 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas sytuacja podobna. Bierzemy przez to pediatrę dobre 15 km od domu. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2573 |
Zakorzenienie
|
My już i tak szukamy 15 km od domu :/ nie mam pomysłu już gdzie szukać dobrego pediatry :/
#2574 |
Zadomowienie
|
To podczas kp nie można tabletek anty?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2575 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mogłabym już mieć trzecie ![]() Tylko męża muszę zmienić bo on już drugiego nie chciał ![]() Cytat:
![]() Obydwoje zasnęli przed 20 ![]() ![]() Cytat:
![]() Jednak chwalę sobie, że Starszak ma wszystkie zęby ![]() Można tylko te jednoskładnikowe... U mnie to była masakra jak zaczęłam je brać to miałam "okres" 30 dni ![]()
![]() |
#2576 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Lubie poczytać was, ale wkurza mnie ze jeszcze nie mam małej po tej stronie :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2577 |
Zakorzenienie
|
Ja dziś siedzę i wyje. Jestem beznadziejna
![]()
#2578 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2579 |
Zakorzenienie
|
Eska, kochana, końcówka najgorsza ale trzeba sobie powtarzać, że tak blisko poznania Maleństwa nie byłaś jeszcze nigdy! Każda chwila Was zbliża!
A o porodzie wyczytalam kiedyś fajne zdanie -że to jedyna randka w ciemno co do ktorej możesz mieć pewność, że poznasz największą miłość swojego życia!! Jak Cię drażnią pytania 'i jak?', odpowiadaj 'srak'! Jak nie masz chęci gotować, zjedz na mieście! Jeszcze przy okazji z tż-tem ostatnią randkę we 2 odbędziesz ![]() Nie zastanawiaj się nad tym co powinnaś robić, a rób tylko to, na co masz ochotę! I dużo wypoczywaj, spaceruj dla przyjemności a nie z myślą bo trzeba. Nic nie trzeba poza doczekaniem Wielkiej Chwili w jak najlepszym nastroju!! Tulę i trzymam kciuki, żeby nastąpiło to jak najszybciej ![]() ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Kamila, co się dzieje?? Dalej kp?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2580 |
Zakorzenienie
|
Po pierwszym karmieniu
![]() Najgorsze, ze prawa piers nie moze doczekac sie kolejnego... a tu jeszcze tyle czasu...:p Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:51.