|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2341 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
Cytat:
![]() Lucky dobrze, że jest lepiej ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2342 | |
Zadomowienie
|
Przeczytałam te artykuły
Dziewczyny super ze wrzucacie takie rzeczy Z nich wynika ze kp gora Coraz bardziej się utwierdzam w swoim mocnym postanowieniu Cycek 24h/7 dni dla Karola 😎 Moj chrześniak obył się calkowiecie bez smoczka i butli Tez tak chcemy z Karolem 😆 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
Faktycznie nasza pierwsza strona! Zapomniałam! Dzięki za przypomnienie 😚 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Pani migdalek my jutro chyba zaczynamy 6 miesiąc, co nie? 🤔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2343 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja mysle ze to tak jak z rozstępami , troche uwarunkowania genetyczne |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2344 |
Zakorzenienie
|
Moja 3 latka nie miala butelki w buzi wogole. Non stop karmilam piersia, nie mialam laktatora bo bylam zbyt zmeczona zeby jeszcze sie tym bawic- mycie, wyparzanie, mrozenie o nie nie nigdy. To nie dla mnie.
Mielismy smoczek i mamy nadal niekapek ktory jest przy lozku i pije z niego w nocy- samoobsluga. Gada jak najeta od dawna ![]() Uwazam ze moje dziecko zasluguje na moje mleko i moja bliskosc przy piersi, nawet jesli przez 6-7 mcy nie mialabym mozliwosci wyjscia bez dziecka i tak bylo z pierwszym dzieckiem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- A pokarm i geny to bajki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2345 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mam fajny na pdf zalacznik tak ladnie rozpisane czego ile. Wrzuce tu. Nie urazajac oczywoscie Pani Migdalek ![]() Cytat:
Ja nie mam problemu z jezykiem no ale jednak jak cos boli... i sie trzezwo nie mysli to przyda sie maz, ktory ze wszystkim pomoze i bedzie myslal po angielsku za mnie ![]() Wstyd sie przyznać ale ja dalej leze w lozku! Czekam az Lili sie poruszy bo od rana wogole jej nie czulam... Musze zobaczyc na nasze tesco czy tez sa wyprzedaze. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2346 |
Zadomowienie
|
Ja nie wiem jak to będzie w praniu u nas
Bo to moje pierwsze dzieciątko Ale plan jest taki W związku z tym iż ja biorę tylko 6 mscu macierzyńskiego Bo 12 mi się nie opłaca I w październiku wracam na uni To planuje wykorzystać ten czas do rozpoczęcia roku akademickiego na maksa z Karolem Niech wisi na cycku ile chce I będę targac karola że sobą wszędzie I karmić piersią też będę również poza domem😋 Zawsze można z boku gdzieś przysiąść i dać ta pierś oslaniajac się delikatnie pieluszka Ja się z macierzyństwem w domu nie zamkne ani pod burka chować nie bedę 😎 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Taki jest plan! A co będzie z jego realizacja się zobaczy😆 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2347 |
Zadomowienie
|
Moze sie komus przyda
![]() ![]() Caly czas bede odchaczac to co kupie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2348 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja po roku nie bede miala raczej wyjscia i dam Lili do prywatnego przedszkola albo opiekunki, ale taka decyzje podelme pewnie dopiero w lat 2017, Dzis mam nakaz od meza lezec i odpoczywac. On sie wczoraj przestraszyl na maxa. Znalazlam z 15 blogow ciazowych, rodzicielskich i czytam... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2349 |
Zadomowienie
|
Mam grupę krwi 0 Rh- i teraz muszę zrobic badanie na przeciwciała czy sie nie wytwarzaja i potem jeszcze bliżej porodu..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2350 |
Zadomowienie
|
Lucy u mnie jest inaczej niż w innych zawodach
Ja w maju skończę te 6 mscu W czerwcu wezmę urlop Lipiec i sierpień i wrzesień to wakacje stąd będę zupelnie wolna dla niego W październiku rusze z zajęciami ale też dopiero w połowie bo my wolno się rozkrecamy Ustawie plan sobie pod karola w tygodniu muszę wyrobić 4 grupy zajeciowe po 1,5h kazda Zobaczę jak on będzie spać może w jego drzemki się wcisne po jeden z grup każdego dnia? Albo ustawie na 2 dni po 2 grupy w tym czasie mały będzie z moją mamą która mieszka niedaleko mnie i mojej pracy Pierwszy rok taki będzie a potem w wieku 2 lat Karol pójdzie juz normalnie do żłobka Da sobie radę to dzielny chłopak 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2351 |
Rozeznanie
|
Kurcze, ale mi ciężko Was nadrobić przez tą wyprowadzkę
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LuckySparkle Najważniejsze, że z malutką wszystko dobrze ![]() ![]() Gratuluję poznanych płci ![]() ![]() Co do wyprawki, ja nie mam jeszcze nic... Zaczniemy kompletować bliżej jesieni, wtedy będzie się działo ![]() ![]() A i ZUS się obudził, dzwonili do księgowej ode mnie z pracy, żeby się upewnić, gdzie mają wysłać pieniądze bo będą to robić... przekazem pocztowym ![]() ![]() I jeszcze jedno pytanie, do tych z Was co mieszkają na mieszkaniu wynajętym. Podajecie u lekarza dane z adresem tam gdzie jesteście zameldowane czy tam, gdzie przebywacie czyli na wynajętym?
#2352 |
Blond forever!
|
Lucky - dobrze, że nic poważnego się nie dzieje
![]() ![]() Wróciliśmy wczoraj do domu po tygodniowym pobycie u moich rodziców. Zaliczyliśmy wesele w sobotę - wyszliśmy o 4:30, dałam radę ![]() Na wadze mam +1kg po tygodniu, co mnie cieszy, bo jeszcze mam do odrobienia 0,5kg do wagi, z którą zaczynałam ciążę... Kupiłam też w sklepie chińskim dla siebie leginsy z grubą gumą na brzuch, bardzo wygodne, za 25zł ![]() Dostaliśmy też kilka ubranek dla dziecka od mojej cioci po jej wnuczce, ale głównie miała takie duże ubrania już na roczne dziecko, więc tylko wzięłam kilka bodziaków, które i tak są dla półroczniaka.
![]() |
#2353 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2354 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
też chcieli wysyłać pieniadze przekazem na adres zameldowania ale! musisz napisać pismo do zusu w Twoim mieście odręcznie i wysłać listem poleconym. napisz w nim że księgowa posiada adres zameldowania, a ty w l4 masz wypisany adres zamieszkania pod którym jesteś dostępna. stąd też było to zamieszanie. aaaa i że chcesz otrzymywac pieniądze na konto, podaj jego numer. Bo księgowa nie miała twojego numeru konta, albo nie podała do zusu stąd też nie mieli możliwości wysyłać na bezpośrednio na konto. u lekarza zawsze podajesz adres taki gdzie przebywasz, bo przecież zus nie bedzie jechał tam, gdzie jesteś zameldowana bo i tak Ciebie nie bedzie. czyli na l4 podajesz adres zawsze tam, gdzie obecnie mieszkasz.
Edytowane przez malaDarunia Czas edycji: 2016-07-26 o 15:08 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2355 | ||
Zadomowienie
|
Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
Cytat:
Jeśli to miał być komentarz do mojej wypowiedzi to raczej nie o tym pisałam Cytat:
Ja podaje tam gdzie mieszkam Edytowane przez mademoiselle_m Czas edycji: 2016-07-26 o 15:29 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2356 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2357 |
Zakorzenienie
|
LuckySparkle dobrze, że pojechałaś. Uspokoili Cię, zbadali, z córeczką wszystko dobrze
![]() U nas w Pl wszpitalach nie ma mowy o życzeniu sobie kawy haha Wg mnie zajęli się Tobą bardzo dobrze. ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Ostatnio jak weszłam do Smyka to też dostałam jakiejś blokady - od czego zacząć? ![]() ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Ja jako dziecko nie miałam kubków niekapków chyba... muszę się zapytać jak to było ze mną. ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Kociulek milczy a Justyna chyba już całkiem nas opuściła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2358 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do standardow w szpitalach w UK. To raczej jest normalne, ze proponuja kawe, herbate itp. Jak tz byl w szpitalu podczas mojej laparoskopii to mial 2 razy proponowa wode i kawke. Bylam w aldi i kupilam sliczna dluga zawieszke z takimi trojkatami... cos ala choragiewki. Moze na nic przyczepie napis Liliana nad lozeczkie.. piękne i koszt cale £2.99. Uciekam robic obiadokolacje bo tz przyjaciel zostal bez zony i dzieci ba 1.5 miesiaca i powiedzialam mu, zeby wpadal na obiadki jak nie pracujemy. Tez jestem ciekawa co tam u Kiciulka i Justyny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2359 |
Marzenia się spełniają :)
|
Witajcie dziewczynki
![]() ![]() No a u nas wszystko dobrze. Byliśmy na 2 prenatalnych, a w poniedziałek mam echo serduszek, tylko zastanawiam się jak ja dojadę, bo w Krk ruch ma być jeszcze ograniczony ![]() No i dalej nie wiem kto u mnie mieszka w brzuszku, bo 3 lekarzy i każdy ma inną teorię ![]() ![]()
#2360 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Super ze u Was wszystko ok! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2361 |
Zakorzenienie
|
Jestem po usg, wszystkie pomiary dobre, co do plci to "nic duzego nie widze" powiedzial lekarza, wiec byc moze cora bedzie. Bobo nie chcialo sie dobrze ustawic, wstydzioch
![]()
#2362 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Na zwolnieniu lekarskim musisz podać adres tam gdzie faktycznie przebywasz czyli tam gdzie mieszkasz. W poprzednim tygodniu pierwszy raz poczułam ruchy synka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2363 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
U mnie na szczęście zus chce wysyłać na konto, ale na piśmie które dostałam jest napisane że wszelkie zmiany np nr rachunku mogę zgłaszać pisemnie, telefonicznie lub osobiście, więc może sobie zadzwoń ![]() Ja L4 mam na miejsce zamieszkania a nie zameldowania Cytat:
![]() Przyszły mi dziś skarpeteczki z Aliexpresu, są super ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2364 | |
Marzenia się spełniają :)
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2365 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ta na pierwszej stronie to tylko przykład, ale każda i tak robi po swojemu, a jak macie ciekaw linki z wyprawkami to też podajcie, wszystko powstawiam na 1 stronkę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
U ginekologa podaję adres zamieszkania, nie meldunku ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Jutro idę na badania. Mam do zrobienia morfologię, test glukozowy 75 i mocz. Myślicie, że jak siusiam o godz. 6, to mogę zanieść strumyk z godz. 9? Bo o 6 siusiam na pół śpiąco, potem dosypiam do 8-9, to będzie to samo? Szczerze nie chce mi się po 6ej na badania jechać i nie wiem czy w ogóle byłoby otwarte...
![]() ![]() |
![]() |
#2366 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
Terax tylko czekać kolejnych 😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
I dlatego nigdy nie komentuje waszych zakupów Nie dlatego że mi się nie podobają Gwoli wyjaśnienia 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
Pamiętałem za my razem powinnyśmy rodzic 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- U mnie laboratorium od 7 jest otwarte Uważaj żeby i u ciebie tak nie było pani migdalek Lucy i inne wrzucacjcie proszę swoje listy Im więcej tym lepiej 🙄 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2367 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wg rozpiski z 1 strony 6 miesiąc zaczyna sie od 22+1 wiec to jeszcze tydzień jeśli dobrze liczę.. Migdałku a nie mozesz wysikac sie o 6 do pojemnika a na badania zawieźć to dopiero koło 9?? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2368 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja czekam na poniedzialek moze poznam plec ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2369 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Gdzieś nam tydzień uciekł? ![]() Mocz do badania z tego co wiem musi być dostarczony w ciągu 2 godzin od siusiania. Można też trzymać dłużej w lodówce, ale wtedy mogą się jednak jakieś bakterie namnożyć.
![]() ![]() |
![]() |
#2370 |
Zadomowienie
|
Kurcze faktycznie zamieszalam
Przez to że mój lekarz trzyma się juz terminu porodu z usg Czyli 30 listopad a nie ten 6/7 grudnia z om I na usg w zeszłym tyg mi powiedział No to mamy 21 tydz zaczęty I tak mi to utkwilo w pamięci 🤔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- W przeciwnym wypadku noszę w brzuchu giganta 😆 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.