Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016 - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-26, 12:46   #2341
PaniMigdalek
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016

Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny w Tesco przecena dziecięcych rzeczy
Śliczne są!
Ja wzięłam tylko pieluchy tetrowe bo...
Stanęłam jak wryta i totalny paraliż
Natłok myśli
No ok...Ale co brac��
Wertuje teraz net celem poszukiwania info co kupować
Co i ile brać.

Macie może taka sprawdzona listę do pobrania?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Na pierwszej stronie są linki z wyprawką, ale i w necie jest dużo takich list. Możesz np wpisać "potrzebne rzeczy dla noworodka" albo coś w tym stylu

Lucky dobrze, że jest lepiej A ta rumunka, biedna, mąż nie dał rady :P Ale to, że została sama gdy nie rozumie angielskiego, to już go kwalifikuje do batów :/ Mógł chociaż wyjść na korytarz czy iść się napić wody, a nie tak , że musieli go szukać po szpitalu. :/
Stary 2016-07-26, 12:50   #2342
mewkaa
Zadomowienie

Przeczytałam te artykuły
Dziewczyny super ze wrzucacie takie rzeczy
Z nich wynika ze kp gora
Coraz bardziej się utwierdzam w swoim mocnym postanowieniu
Cycek 24h/7 dni dla Karola 😎
Moj chrześniak obył się calkowiecie bez smoczka i butli
Tez tak chcemy z Karolem 😆

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Na pierwszej stronie są linki z wyprawką, ale i w necie jest dużo takich list. Możesz np wpisać "potrzebne rzeczy dla noworodka" albo coś w tym stylu

Lucky dobrze, że jest lepiej A ta rumunka, biedna, mąż nie dał radyAle to, że została sama gdy nie rozumie angielskiego, to już go kwalifikuje do batów :/ Mógł chociaż wyjść na korytarz czy iść się napić wody, a nie tak , że musieli go szukać po szpitalu. :/
Pani migdalek
Faktycznie nasza pierwsza strona!
Zapomniałam! Dzięki za przypomnienie 😚

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Pani migdalek my jutro chyba zaczynamy 6 miesiąc, co nie? 🤔

mewkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-26, 12:53   #2343
mademoiselle_m
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
Dziewczyny a czy Kociulek się odzywa? Czy ja coś przeoczyłam. Myślę o niej często.

Lucy, daj znać co u Ciebie.

Mademoiselle, cieszę sie, że synek zdrowy. Mam nadzieję, że będą same takie pozytywne wieści na wątku

Ja miałam wczoraj zwykłą wizytę i też wszystko ok. Pani doktor dalej widzi chłopca i mówiła że to graniczy z cudem jakby się okazało, że jednak dziewczynka.
Tez wlasnie myślałam o Kociulku ze milczy

Cytat:
Aj mademoiselle_m przepraszam
Przeoczyłam w tym szale twojego posta
Gratulacje 450 g szczęścia
Duży chłopak!
Dziekuje

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
W przyszlym tyg musze zrobić badania na przeciwciala znowu i nie mogę doczekać się wizyty..
Jakie przeciwciała ??

Cytat:
Napisane przez pestka_11 Pokaż wiadomość
Moja kuzynka jechała non stop na odciągaczu i tak jej cycki wyciągnęło, że szok.
Ja mysle ze to tak jak z rozstępami , troche uwarunkowania genetyczne
mademoiselle_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-26, 12:58   #2344
iwona335
Zakorzenienie

Moja 3 latka nie miala butelki w buzi wogole. Non stop karmilam piersia, nie mialam laktatora bo bylam zbyt zmeczona zeby jeszcze sie tym bawic- mycie, wyparzanie, mrozenie o nie nie nigdy. To nie dla mnie.
Mielismy smoczek i mamy nadal niekapek ktory jest przy lozku i pije z niego w nocy- samoobsluga. Gada jak najeta od dawna
Uwazam ze moje dziecko zasluguje na moje mleko i moja bliskosc przy piersi, nawet jesli przez 6-7 mcy nie mialabym mozliwosci wyjscia bez dziecka i tak bylo z pierwszym dzieckiem.

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

A pokarm i geny to bajki mama nie miala to ja tez- bzdura nad bzdury!

iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-26, 12:58   #2345
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny w Tesco przecena dziecięcych rzeczy
Śliczne są!
Ja wzięłam tylko pieluchy tetrowe bo...
Stanęłam jak wryta i totalny paraliż
Natłok myśli
No ok...Ale co brac🤔
Wertuje teraz net celem poszukiwania info co kupować
Co i ile brać.

Macie może taka sprawdzona listę do pobrania?

ja mam fajny na pdf zalacznik tak ladnie rozpisane czego ile. Wrzuce tu. Nie urazajac oczywoscie Pani Migdalek na pierwszej stronie na tej liscie mi sie malo ciuszkow wydawalo. Tym bardziej, ze ja mam duza pralke to wole wrzucic wieksza ilosc prania i moec wszystkiego wiecej.

Cytat:

Lucky dobrze, że jest lepiej A ta rumunka, biedna, mąż nie dał rady :P Ale to, że została sama gdy nie rozumie angielskiego, to już go kwalifikuje do batów :/ Mógł chociaż wyjść na korytarz czy iść się napić wody, a nie tak , że musieli go szukać po szpitalu. :/
Pani ginekolog okazala sie tez narodowości rumunskiej wiec nie było tamtej babeczce tak źle. No ale moj maz sie facetowi dziwil... stwierdzil, ze wczoraj nie wyobrazal sobie mnie zostawic tam samej gdy ja nie rodzilam a co to dopiero mowic przy porodzie.
Ja nie mam problemu z jezykiem no ale jednak jak cos boli... i sie trzezwo nie mysli to przyda sie maz, ktory ze wszystkim pomoze i bedzie myslal po angielsku za mnie

Wstyd sie przyznać ale ja dalej leze w lozku! Czekam az Lili sie poruszy bo od rana wogole jej nie czulam...

Musze zobaczyc na nasze tesco czy tez sa wyprzedaze.
LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-26, 13:06   #2346
mewkaa
Zadomowienie

Ja nie wiem jak to będzie w praniu u nas
Bo to moje pierwsze dzieciątko
Ale plan jest taki
W związku z tym iż ja biorę tylko 6 mscu macierzyńskiego
Bo 12 mi się nie opłaca
I w październiku wracam na uni
To planuje wykorzystać ten czas do rozpoczęcia roku akademickiego na maksa z Karolem
Niech wisi na cycku ile chce
I będę targac karola że sobą wszędzie
I karmić piersią też będę również poza domem😋
Zawsze można z boku gdzieś przysiąść i dać ta pierś oslaniajac się delikatnie pieluszka
Ja się z macierzyństwem w domu nie zamkne ani pod burka chować nie bedę
😎

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Taki jest plan!
A co będzie z jego realizacja się zobaczy😆

Stary 2016-07-26, 13:14   #2347
LuckySparkle
Zadomowienie

Moze sie komus przyda My z tz wydrukowalismy, poskreslalismy to czego nie planujemy kupic i to co mamy kupione

Caly czas bede odchaczac to co kupie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Wyprawka-dla-noworodka-plik-page-001.jpg (75,7 KB, 54 załadowań)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-07-26, 13:21   #2348
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Ale plan jest taki
Bo 12 mi się nie opłaca
To planuje wykorzystać ten czas do rozpoczęcia roku akademickiego na maksa z Karolem
Zawsze można z boku gdzieś przysiąść i dać ta pierś oslaniajac się delikatnie pieluszka
😎

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Taki jest plan!

Mewkaa co po 6 miesiacach? Opiekunka, babcia czy żłobek?
Ja po roku nie bede miala raczej wyjscia i dam Lili do prywatnego przedszkola albo opiekunki, ale taka decyzje podelme pewnie dopiero w lat 2017,

Dzis mam nakaz od meza lezec i odpoczywac. On sie wczoraj przestraszyl na maxa.
Znalazlam z 15 blogow ciazowych, rodzicielskich i czytam...
Stary 2016-07-26, 13:26   #2349
ewelinuus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość
Tez wlasnie myślałam o Kociulku ze milczy

Dziekuje

Jakie przeciwciała ??

Ja mysle ze to tak jak z rozstępami , troche uwarunkowania genetyczne
Mam grupę krwi 0 Rh- i teraz muszę zrobic badanie na przeciwciała czy sie nie wytwarzaja i potem jeszcze bliżej porodu..
ewelinuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-26, 13:32   #2350
mewkaa
Zadomowienie

Lucy u mnie jest inaczej niż w innych zawodach
Ja w maju skończę te 6 mscu
W czerwcu wezmę urlop
Lipiec i sierpień i wrzesień to wakacje stąd będę zupelnie wolna dla niego
W październiku rusze z zajęciami ale też dopiero w połowie bo my wolno się rozkrecamy
Ustawie plan sobie pod karola
w tygodniu muszę wyrobić 4 grupy zajeciowe po 1,5h kazda
Zobaczę jak on będzie spać może w jego drzemki się wcisne po jeden z grup każdego dnia?
Albo ustawie na 2 dni po 2 grupy
w tym czasie mały będzie z moją mamą która mieszka niedaleko mnie i mojej pracy
Pierwszy rok taki będzie a potem w wieku 2 lat Karol pójdzie juz normalnie do żłobka
Da sobie radę to dzielny chłopak 😊

Stary 2016-07-26, 13:44   #2351
Velvet Wave
Rozeznanie

Kurcze, ale mi ciężko Was nadrobić przez tą wyprowadzkę Ale jeszcze kilka dni, w sobotę już będziemy na nowym Całe szczęście, bo mam dość tego pakowania, w 30 stopniowym upale to nic przyjemnego Do tego jeszcze w piątek wizyta, jestem mega ciekawa co tam słychać u mojej dzidzi I czy czasem coś nie urosło między nogami bo mam jakieś dziwne przeczucia Jeszcze rano muszę iść się pokłóć jak co miesiąc

LuckySparkle Najważniejsze, że z malutką wszystko dobrze Ale czujności nigdy dość

Gratuluję poznanych płci Jeszcze chwila i się zakoloruje pierwsza strona całkowicie

Co do wyprawki, ja nie mam jeszcze nic... Zaczniemy kompletować bliżej jesieni, wtedy będzie się działo A co do listy, to ja ściągnęłam tą z naszej pierwszej strony i zmodyfikowałam po swojemu, kilka rzeczy odjęłam, kilka dodałam

A i ZUS się obudził, dzwonili do księgowej ode mnie z pracy, żeby się upewnić, gdzie mają wysłać pieniądze bo będą to robić... przekazem pocztowym Co śmieszniejsze nie chcą tego robić na adres pod którym przebywam, tylko zameldowania Wy też tak macie? Mogę to jakoś zmienić, aby dostawać kasę na konto, wiecie może coś na ten temat?
I jeszcze jedno pytanie, do tych z Was co mieszkają na mieszkaniu wynajętym. Podajecie u lekarza dane z adresem tam gdzie jesteście zameldowane czy tam, gdzie przebywacie czyli na wynajętym?

Velvet Wave jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-26, 14:44   #2352
Blondi2989
Blond forever!

Lucky - dobrze, że nic poważnego się nie dzieje Odpoczywaj i dbaj o siebie

Wróciliśmy wczoraj do domu po tygodniowym pobycie u moich rodziców. Zaliczyliśmy wesele w sobotę - wyszliśmy o 4:30, dałam radę
Na wadze mam +1kg po tygodniu, co mnie cieszy, bo jeszcze mam do odrobienia 0,5kg do wagi, z którą zaczynałam ciążę...

Kupiłam też w sklepie chińskim dla siebie leginsy z grubą gumą na brzuch, bardzo wygodne, za 25zł Chciałam jeszcze kupić takie grubsze, ala spodnie z gumą, ale nie było rozmiaru.

Dostaliśmy też kilka ubranek dla dziecka od mojej cioci po jej wnuczce, ale głównie miała takie duże ubrania już na roczne dziecko, więc tylko wzięłam kilka bodziaków, które i tak są dla półroczniaka.
Stary 2016-07-26, 15:05   #2353
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
http://mataja.pl/2015/02/wprowadzani...z-tego-wynika/
Wstawiam link do artykułu na temat dokarmiania..może któraś z was zainteresuje.
Przeczytałam, ciekawy artykuł

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Emosz Pokaż wiadomość
Na szczęście technologia i wiedza lekarzy pozwala na takie cuda

Świetny artykuł

A ja mam tu coś o karmieniu dzieci okiem logopedy, warto przeczytać

http://figeneration.pl/przy-jedzeniu-sie-nie-gada/
Też super artykuł
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-26, 15:07   #2354
malaDarunia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to malaDarunia

Cytat:
Dobrze, że się Tobą zajęli
Daj znać jaką postawili diagnozę.

Czy ktoś wie co się dzieje z kociulkiem???? I justyną183???

tez sie zastanawiałam co z nimi, szczególnie z mamą trojaczków, bo już od dawna milczy

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Hej.

Dopiero wstalam bo wrocilismy se pisztala po 3.

Do konca nie ma przyczyny tych skurczy. Po wstepnym badaniu moczu wyszla bardzo niska ilosc bialka w moczu i mocz poszedl do badania do laboratorium, mam dzwonic w czwartek po wyniki.

Koniec koncow trafilam na przemila pania doktor, ktora mnie zbadala i powiedziała, ze moja szyjka jest ladna i dluga i nic zlego sie nie dzieje.
Powiedzialam jej o moich bardzo obfitych uplawach. Twierdzila, ze to jest mozliwe w ciazy i nie musi o nizym zlyn świadczyć ale pobrala w razie czego wymaz. Doslatalam silne tabletki przciwbolowe, ktore nie maja wplywalac na zdrowko Lili ale bede brala tylko jak naprawde zle sie poczuje. Dzis obudzilam sie bez zadbych boli.

Oby to sie nie powtorzylo. Mialam juz rozne bole miesiaczkowe i po laparoskopii ale te wczorajsze byly nie do zniesienia.
Pewnie sobie Pani doktor pomyślała, ze mloda... pierwszy raz w ciazy to sie wystraszyla... ale jak zobaczyłam jak tan sie inne koniety zachowuja... to masakra... krzycza, wyklucaja sie, ze ktos na im kawe przyniesc... ja nie jestem zwyczajna takich akcji!

tz był przy mnie orawie caly czas. Wczoraj zrozumiałam, ze bie ucieknie raczej w czasie porodu. Byla rumunka, ktora rodzila i tak krzyczała, ze jej maz bie wytrzymal i uciekl. Polozne i lekarz i lekarka szukali go po calym szpitalu żeby poinformowac, ze musza kobiecie zrobic cc... kobieta nawet po angielsku slowa nie mowila...

Teraz tylko czekac do czwartku i dzwonic po wyniki badan moczu i wymazu.

Musze nadrobic to co pisalyscie kd wczoraj i pozagladac we wszystkie linki wrzycone.

Aa... nastawilam sobie bidzik co 2h w nocy zebyym siusiu chodzić. Mam chodzić jak najczęściej.

Milego dnia!
bardzo się cieszę, że nic niedobrego się nie wydarzyło! trzymam kciuki, żeby już nie było tych wstrętnych skurczy!

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
każda kobieta ma pokarm, tylko musi odpowiednio sie za to zabrać i dbać o to, żeby wyleciało. tak mówią w poradni laktacyjnej.

Cytat:
Napisane przez Velvet Wave Pokaż wiadomość

A i ZUS się obudził, dzwonili do księgowej ode mnie z pracy, żeby się upewnić, gdzie mają wysłać pieniądze bo będą to robić... przekazem pocztowym Co śmieszniejsze nie chcą tego robić na adres pod którym przebywam, tylko zameldowania Wy też tak macie? Mogę to jakoś zmienić, aby dostawać kasę na konto, wiecie może coś na ten temat?
I jeszcze jedno pytanie, do tych z Was co mieszkają na mieszkaniu wynajętym. Podajecie u lekarza dane z adresem tam gdzie jesteście zameldowane czy tam, gdzie przebywacie czyli na wynajętym?
tak kochana. u mnie było to samo.
też chcieli wysyłać pieniadze przekazem na adres zameldowania ale! musisz napisać pismo do zusu w Twoim mieście odręcznie i wysłać listem poleconym. napisz w nim że księgowa posiada adres zameldowania, a ty w l4 masz wypisany adres zamieszkania pod którym jesteś dostępna. stąd też było to zamieszanie. aaaa i że chcesz otrzymywac pieniądze na konto, podaj jego numer. Bo księgowa nie miała twojego numeru konta, albo nie podała do zusu stąd też nie mieli możliwości wysyłać na bezpośrednio na konto.

u lekarza zawsze podajesz adres taki gdzie przebywasz, bo przecież zus nie bedzie jechał tam, gdzie jesteś zameldowana bo i tak Ciebie nie bedzie. czyli na l4 podajesz adres zawsze tam, gdzie obecnie mieszkasz.

Edytowane przez malaDarunia
Czas edycji: 2016-07-26 o 15:08
malaDarunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-26, 15:07   #2355
mademoiselle_m
Zadomowienie

Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość

Jeśli to miał być komentarz do mojej wypowiedzi to raczej nie o tym pisałam

Cytat:
Podajecie u lekarza dane z adresem tam gdzie jesteście zameldowane czy tam, gdzie przebywacie czyli na wynajętym?

Ja podaje tam gdzie mieszkam

Edytowane przez mademoiselle_m
Czas edycji: 2016-07-26 o 15:29
Stary 2016-07-26, 15:21   #2356
Velvet Wave
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malaDarunia Pokaż wiadomość
tak kochana. u mnie było to samo.
też chcieli wysyłać pieniadze przekazem na adres zameldowania ale! musisz napisać pismo do zusu w Twoim mieście odręcznie i wysłać listem poleconym. napisz w nim że księgowa posiada adres zameldowania, a ty w l4 masz wypisany adres zamieszkania pod którym jesteś dostępna. stąd też było to zamieszanie. aaaa i że chcesz otrzymywac pieniądze na konto, podaj jego numer. Bo księgowa nie miała twojego numeru konta, albo nie podała do zusu stąd też nie mieli możliwości wysyłać na bezpośrednio na konto.

u lekarza zawsze podajesz adres taki gdzie przebywasz, bo przecież zus nie bedzie jechał tam, gdzie jesteś zameldowana bo i tak Ciebie nie bedzie. czyli na l4 podajesz adres zawsze tam, gdzie obecnie mieszkasz.
O dziękuję Ci bardzo za pomoc Tak właśnie myślałam, dlatego też specjalnie w przychodni podawałam adres obecnego zamieszkania i z tego wynikł ten cały bajzel. ZUS nie kuma, że można się przeprowadzić albo mieszkać pod innym adresem niż zameldowania No nic, nie ważne, pierwszą kasę dostanę przekazem tam gdzie jestem zameldowana, na szczęście to to samo miasto, więc bez problemu odbiorę. A pismo wyślę na pewno jak już się przeprowadzimy bo to znowu nowy adres

Velvet Wave jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-26, 15:36   #2357
monika0185
Zakorzenienie

LuckySparkle dobrze, że pojechałaś. Uspokoili Cię, zbadali, z córeczką wszystko dobrze I jeszcze badania porobili.
U nas w Pl wszpitalach nie ma mowy o życzeniu sobie kawy haha Wg mnie zajęli się Tobą bardzo dobrze.

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Ostatnio jak weszłam do Smyka to też dostałam jakiejś blokady - od czego zacząć?

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Ja jako dziecko nie miałam kubków niekapków chyba... muszę się zapytać jak to było ze mną.

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Kociulek milczy a Justyna chyba już całkiem nas opuściła
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-26, 16:16   #2358
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Przeczytałam, ciekawy artykuł

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Też super artykuł
Wow... przeczytalam artykul o wprowadzaniu posilkow. Udostepnilam artykuł dla tz zeby poczytal i powiedzial " cale szczescie, ze babcie nam nie beda Lili wychowywać".

Co do standardow w szpitalach w UK. To raczej jest normalne, ze proponuja kawe, herbate itp. Jak tz byl w szpitalu podczas mojej laparoskopii to mial 2 razy proponowa wode i kawke.

Bylam w aldi i kupilam sliczna dluga zawieszke z takimi trojkatami... cos ala choragiewki. Moze na nic przyczepie napis Liliana nad lozeczkie.. piękne i koszt cale £2.99.

Uciekam robic obiadokolacje bo tz przyjaciel zostal bez zony i dzieci ba 1.5 miesiaca i powiedzialam mu, zeby wpadal na obiadki jak nie pracujemy.

Tez jestem ciekawa co tam u Kiciulka i Justyny.
Stary 2016-07-26, 16:48   #2359
justyna183
Marzenia się spełniają :)

Witajcie dziewczynki Nie opuściłam Was - czasami podczytuję ale nie jestem w stanie być na bieżąco. W ogóle wybiłam się z rytmu, jak przyjechała do mnie rodzina na tydzień, a i ciągłe pranie i prasowanie ubranek też zajmuje mi dużo czasu - wyobraźcie sobie jakie mam ilości W międzyczasie robimy też małe remonty, także roboty dużo.

No a u nas wszystko dobrze. Byliśmy na 2 prenatalnych, a w poniedziałek mam echo serduszek, tylko zastanawiam się jak ja dojadę, bo w Krk ruch ma być jeszcze ograniczony
No i dalej nie wiem kto u mnie mieszka w brzuszku, bo 3 lekarzy i każdy ma inną teorię Ale mam nadzieję, że w sobotę już się dowiem na 100%, bo to będzie lekarz, któremu ufam
Stary 2016-07-26, 17:01   #2360
mademoiselle_m
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justyna183 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczynki Nie opuściłam Was - czasami podczytuję ale nie jestem w stanie być na bieżąco. W ogóle wybiłam się z rytmu, jak przyjechała do mnie rodzina na tydzień, a i ciągłe pranie i prasowanie ubranek też zajmuje mi dużo czasu - wyobraźcie sobie jakie mam ilości W międzyczasie robimy też małe remonty, także roboty dużo.

No a u nas wszystko dobrze. Byliśmy na 2 prenatalnych, a w poniedziałek mam echo serduszek, tylko zastanawiam się jak ja dojadę, bo w Krk ruch ma być jeszcze ograniczony

No i dalej nie wiem kto u mnie mieszka w brzuszku, bo 3 lekarzy i każdy ma inną teorię Ale mam nadzieję, że w sobotę już się dowiem na 100%, bo to będzie lekarz, któremu ufam

Super ze u Was wszystko ok! jak to nie wiesz kto mieszka ? Przeciez miały byc dziewczynki ??
Stary 2016-07-26, 17:04   #2361
DoDoo
Zakorzenienie

Jestem po usg, wszystkie pomiary dobre, co do plci to "nic duzego nie widze" powiedzial lekarza, wiec byc moze cora bedzie. Bobo nie chcialo sie dobrze ustawic, wstydzioch
Stary 2016-07-26, 17:18   #2362
aniaamelia
Zadomowienie

Cytat:
W mojej firmie księgowa wysłała pismo do zusu i tam podała mój numer konta. Kasa przyszła na konto bankowe.
Na zwolnieniu lekarskim musisz podać adres tam gdzie faktycznie przebywasz czyli tam gdzie mieszkasz.

W poprzednim tygodniu pierwszy raz poczułam ruchy synka
aniaamelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-26, 17:20   #2363
Emosz
Zadomowienie

Cytat:
Hej.

Dopiero wstalam bo wrocilismy se pisztala po 3.

Do konca nie ma przyczyny tych skurczy. Po wstepnym badaniu moczu wyszla bardzo niska ilosc bialka w moczu i mocz poszedl do badania do laboratorium, mam dzwonic w czwartek po wyniki.

Koniec koncow trafilam na przemila pania doktor, ktora mnie zbadala i powiedziała, ze moja szyjka jest ladna i dluga i nic zlego sie nie dzieje.
Powiedzialam jej o moich bardzo obfitych uplawach. Twierdzila, ze to jest mozliwe w ciazy i nie musi o nizym zlyn świadczyć ale pobrala w razie czego wymaz. Doslatalam silne tabletki przciwbolowe, ktore nie maja wplywalac na zdrowko Lili ale bede brala tylko jak naprawde zle sie poczuje. Dzis obudzilam sie bez zadbych boli.

Oby to sie nie powtorzylo. Mialam juz rozne bole miesiaczkowe i po laparoskopii ale te wczorajsze byly nie do zniesienia.
Pewnie sobie Pani doktor pomyślała, ze mloda... pierwszy raz w ciazy to sie wystraszyla... ale jak zobaczyłam jak tan sie inne koniety zachowuja... to masakra... krzycza, wyklucaja sie, ze ktos na im kawe przyniesc... ja nie jestem zwyczajna takich akcji!

tz był przy mnie orawie caly czas. Wczoraj zrozumiałam, ze bie ucieknie raczej w czasie porodu. Byla rumunka, ktora rodzila i tak krzyczała, ze jej maz bie wytrzymal i uciekl. Polozne i lekarz i lekarka szukali go po calym szpitalu żeby poinformowac, ze musza kobiecie zrobic cc... kobieta nawet po angielsku slowa nie mowila...

Teraz tylko czekac do czwartku i dzwonic po wyniki badan moczu i wymazu.

Musze nadrobic to co pisalyscie kd wczoraj i pozagladac we wszystkie linki wrzycone.

Aa... nastawilam sobie bidzik co 2h w nocy zebyym siusiu chodzić. Mam chodzić jak najczęściej.

Milego dnia!
Dobrze, że wszystko dobrze

Cytat:
Ale plan jest taki
Bo 12 mi się nie opłaca
😎

Taki jest plan!

No i dobry plan, szczególnie jak masz możliwość to pogodzić z pracą

Cytat:

U mnie na szczęście zus chce wysyłać na konto, ale na piśmie które dostałam jest napisane że wszelkie zmiany np nr rachunku mogę zgłaszać pisemnie, telefonicznie lub osobiście, więc może sobie zadzwoń
Ja L4 mam na miejsce zamieszkania a nie zameldowania

Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość
Jestem po usg, wszystkie pomiary dobre, co do plci to "nic duzego nie widze" powiedzial lekarza, wiec byc moze cora bedzie. Bobo nie chcialo sie dobrze ustawic, wstydzioch
Gratulacje córci

Przyszły mi dziś skarpeteczki z Aliexpresu, są super
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1469550018659.jpg (76,5 KB, 9 załadowań)
Emosz jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-07-26, 17:40   #2364
justyna183
Marzenia się spełniają :)

Cytat:
Super ze u Was wszystko ok! jak to nie wiesz kto mieszka ? Przeciez miały byc dziewczynki ??
No właśnie nie wiem, bo byłam w sumie u 3 lekarzy: u tego co mi powiedział 3 dziewczynki (to on mi robił ivf), u mojego prowadzącego, który widział 2 dziewczynki i chłopca, no i na 2 prenatalnych, a tam usłyszałam, że jest 2 chłopców i dziewczynka i bądź tu człowieku mądry
Stary 2016-07-26, 19:29   #2365
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
Pani migdalek
Faktycznie nasza pierwsza strona!
Zapomniałam! Dzięki za przypomnienie 😚

Pani migdalek my jutro chyba zaczynamy 6 miesiąc, co nie? 🤔
Zgadza się to już 6 Zaczynasz też tydzień w środę?

Cytat:
ja mam fajny na pdf zalacznik tak ladnie rozpisane czego ile. Wrzuce tu. Nie urazajac oczywoscie Pani Migdalek na pierwszej stronie na tej liscie mi sie malo ciuszkow wydawalo. Tym bardziej, ze ja mam duza pralke to wole wrzucic wieksza ilosc prania i moec wszystkiego wiecej.
Jak dla mnie to wstawiajcie swoich wersji wyprawek jak najwięcej!!
Ta na pierwszej stronie to tylko przykład, ale każda i tak robi po swojemu, a jak macie ciekaw linki z wyprawkami to też podajcie, wszystko powstawiam na 1 stronkę

Cytat:
Moze sie komus przyda My z tz wydrukowalismy, poskreslalismy to czego nie planujemy kupic i to co mamy kupione

Caly czas bede odchaczac to co kupie
Bardzo fajna lista, pewnie wezmę pod uwagę

Cytat:
Moja księgowa wysyłała pismo do ZUSu by pieniądze przelewali na konto bankowe i podała numer.
U ginekologa podaję adres zamieszkania, nie meldunku

Cytat:

Ale masz problemik z tymi płciami Za każdym razem inna teoria Ale im większe maluchy, tym lepiej będzie widać

Jutro idę na badania.
Mam do zrobienia morfologię, test glukozowy 75 i mocz.
Myślicie, że jak siusiam o godz. 6, to mogę zanieść strumyk z godz. 9? Bo o 6 siusiam na pół śpiąco, potem dosypiam do 8-9, to będzie to samo?
Szczerze nie chce mi się po 6ej na badania jechać i nie wiem czy w ogóle byłoby otwarte...
Stary 2016-07-26, 19:53   #2366
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
A kiedy następne badanie żeby rozwiać wszelkie wątpliwości? 😊

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Cytat:
Napisane przez aniaamelia Pokaż wiadomość
W mojej firmie księgowa wysłała pismo do zusu i tam podała mój numer konta. Kasa przyszła na konto bankowe.
Na zwolnieniu lekarskim musisz podać adres tam gdzie faktycznie przebywasz czyli tam gdzie mieszkasz.

W poprzednim tygodniu pierwszy raz poczułam ruchy synka
Fajnie
Terax tylko czekać kolejnych 😍

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Emosz Pokaż wiadomość
Dobrze, że wszystko dobrze

No i dobry plan, szczególnie jak masz możliwość to pogodzić z pracą

U mnie na szczęście zus chce wysyłać na konto, ale na piśmie które dostałam jest napisane że wszelkie zmiany np nr rachunku mogę zgłaszać pisemnie, telefonicznie lub osobiście, więc może sobie zadzwoń
Ja L4 mam na miejsce zamieszkania a nie zameldowania

Gratulacje córci

Przyszły mi dziś skarpeteczki z Aliexpresu, są super
Kurde na tej apce nie widzę zdjęć
I dlatego nigdy nie komentuje waszych zakupów
Nie dlatego że mi się nie podobają
Gwoli wyjaśnienia 😊

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Cytat:

Jak dla mnie to wstawiajcie swoich wersji wyprawek jak najwięcej!!
Ta na pierwszej stronie to tylko przykład, ale każda i tak robi po swojemu, a jak macie ciekaw linki z wyprawkami to też podajcie, wszystko powstawiam na 1 stronkę

Bardzo fajna lista, pewnie wezmę pod uwagę

Moja księgowa wysyłała pismo do ZUSu by pieniądze przelewali na konto bankowe i podała numer.
U ginekologa podaję adres zamieszkania, nie meldunku

Ale masz problemik z tymi płciami Za każdym razem inna teoria Ale im większe maluchy, tym lepiej będzie widać

Jutro idę na badania.
Mam do zrobienia morfologię, test glukozowy 75 i mocz.
Myślicie, że jak siusiam o godz. 6, to mogę zanieść strumyk z godz. 9? Bo o 6 siusiam na pół śpiąco, potem dosypiam do 8-9, to będzie to samo?
Szczerze nie chce mi się po 6ej na badania jechać i nie wiem czy w ogóle byłoby otwarte...
We wtorek chyba o ile dobrze kojarzę ale dzień w tą czy we wte to dla mnie bez różnicy
Pamiętałem za my razem powinnyśmy rodzic 😊

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

U mnie laboratorium od 7 jest otwarte
Uważaj żeby i u ciebie tak nie było pani migdalek

Lucy i inne wrzucacjcie proszę swoje listy
Im więcej tym lepiej 🙄

Stary 2016-07-26, 20:10   #2367
mademoiselle_m
Zadomowienie

Cytat:
Ważne ze pomiary dobre, resztę wstydzioch pokaże mamusi później

Cytat:
No właśnie nie wiem, bo byłam w sumie u 3 lekarzy: u tego co mi powiedział 3 dziewczynki (to on mi robił ivf), u mojego prowadzącego, który widział 2 dziewczynki i chłopca, no i na 2 prenatalnych, a tam usłyszałam, że jest 2 chłopców i dziewczynka i bądź tu człowieku mądry
I jak tu kupować wyprawkę

Cytat:
Myślicie, że jak siusiam o godz. 6, to mogę zanieść strumyk z godz. 9
Szczerze nie chce mi się po 6ej na badania jechać

Wg rozpiski z 1 strony 6 miesiąc zaczyna sie od 22+1 wiec to jeszcze tydzień jeśli dobrze liczę..

Migdałku a nie mozesz wysikac sie o 6 do pojemnika a na badania zawieźć to dopiero koło 9??
Stary 2016-07-26, 20:13   #2368
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
fajnie najwazniensze ze wszystko dobrze
Cytat:
Napisane przez malaDarunia Pokaż wiadomość
Pestka mija siostra po odciąganiu nadal ma piękne i jędrne piersi które do małych nigdy nie należały
Wydaje mi się ze to jest kwestia tego czy ktoś ściąga /karmi dziecko regularnie no i pewnie trochę geny co ??

Wszystkim życzę miłego dnia

Ja własne siedzę w zus żeby zalogować się do tego epuapu na stale

moja siostra karmila cycem i no powiem szczerze nie wygladaja teraz ja chce karmic krotko
Cytat:

No i dalej nie wiem kto u mnie mieszka w brzuszku, bo 3 lekarzy i każdy ma inną teorię ala: Ale mam nadzieję, że w sobotę już się dowiem na 100%, bo to będzie lekarz, któremu ufam
jestes !
Cytat:
No właśnie nie wiem, bo byłam w sumie u 3 lekarzy: u tego co mi powiedział 3 dziewczynki (to on mi robił ivf), u mojego prowadzącego, który widział 2 dziewczynki i chłopca, no i na 2 prenatalnych, a tam usłyszałam, że jest 2 chłopców i dziewczynka i bądź tu człowieku mądry rosi:
oo to ciekawe moze potem sie dowiesz na 100%

ja czekam na poniedzialek moze poznam plec

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-26, 20:21   #2369
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
Wg rozpiski z 1 strony 6 miesiąc zaczyna sie od 22+1 wiec to jeszcze tydzień jeśli dobrze liczę..

Migdałku a nie mozesz wysikac sie o 6 do pojemnika a na badania zawieźć to dopiero koło 9??
Ja jutro będę w 21t 1d... W sumie racja, chociaż wiadomo, że każdy miesiąc ma inną ilość dni.
Gdzieś nam tydzień uciekł?
Mocz do badania z tego co wiem musi być dostarczony w ciągu 2 godzin od siusiania. Można też trzymać dłużej w lodówce, ale wtedy mogą się jednak jakieś bakterie namnożyć.
Stary 2016-07-26, 20:35   #2370
mewkaa
Zadomowienie

Kurcze faktycznie zamieszalam
Przez to że mój lekarz trzyma się juz terminu porodu z usg
Czyli 30 listopad a nie ten 6/7 grudnia z om
I na usg w zeszłym tyg mi powiedział
No to mamy 21 tydz zaczęty
I tak mi to utkwilo w pamięci 🤔

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

W przeciwnym wypadku noszę w brzuchu giganta 😆

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości