Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1 - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-30, 00:35   #841
PikPik09
Raczkowanie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1

Oj nadrobilam was troszke i widze ze mniej wiecej te same problemy mamy.to w jakis sposob pociesza wiemy ze to w jakims stopniu normalne zachowania.
Ja karmie i pisze.wczoraj na wieczor zamiast ladnie zasnac po kapieli to wrzaski urzadzal ale to brzuszek byl.poza tym niemilosiernie duszno i goraco bylo.nic nie pomagalo dopiero az sam padl z wycienczenia ale bujany u mnie na rekach. Atrakcje mamy ogolnie.nadal jest katar i w srode i czw bardzo luzne stolce calkiem bez grudek i jedna kupa zdalnie sterowana.taki rozrzut ze na rozne sprzety polecialo.zastanawiam sie czy to od infekcji moze byc w sensie tak przy katarze.choc od wczoraj juz normalna jest.
Wstawie focie z chustowania(oczywiscie za luzno ale popracowac dalo)
IMG_20160729_154252.jpg
Stary 2016-07-30, 00:38   #842
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Fiazo kolek raczej nie ma, bo ryczy wtedy kiedy chce. Nie ma konkretnej pory. A jak podawalam srodek na kolke to i tak nie bylo roznicy.
Co do odbijania nie raz mu odbije a on dalej ryczy. Juz probowalam roznych rzeczy, chyba taki typ.

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-30, 00:40   #843
PikPik09
Raczkowanie

A i zwazylam sie w koncu no! Od wagi sprzed ciazy mam wiecej o 5 kg.ale czytalam gdzies ze matka karmiaca powinna miec te 5 kg zspasu zeby laktacja nie wyniszczala jej organizmu.
P.s tz z nogi na noge przestepuje a to jest ostatnia rzecz o jakiej marze...nawet wkurza mnie ze mam zaczac funkcjonowac w tej dziedzinie.co wczesniej oderwac mnie nie bylo mozna.do kontroli jeszcze dobry tydzien.zarejestrowac sie musze.
Stary 2016-07-30, 02:42   #844
agusiia69
Zakorzenienie

MusZę się wyzalic, bo się trochę tego nazbierało

Po pierwsze: też byłyśmy u kardiologa, bo lekarka wysluchala szmery nad sercem. Aż się u niej poryczalam u kardiologa okazało się, ze to mały przeciek, który ma zniknąć i to noc groźnego. Ale co wyplakalam to wyplakalam, kontrola za 3-4 miesiące.

Po drugie: u nas albo kolki albo ból brzucha. Nie wiem, nie potrafię określić w cciągu dnia po południu po jedzeniu mała płacZe i ewidentnie widać, ze coś ją boli. Daje espunisan. 3-4 raZy po 6-7 kropli. Czy nie za mało? Któraś daje?

Po trzecie: mąż ma tydZień wolnego i wraca z zagranicy ale.. Nie to, ze wyjechał później, bo korki to JesZce busik im się rozwalił i zamiast być mniej więcej w tych godzinach nocnych będzie dopiero po 12

Po czwarte: nakarmilam mała i zasnela więc jej nie odbijalam tylko głupia odrazu odłoŻyłam.. Kaszlnela mi i wszystko na materac poszło chciałam jej dac jeszcze raz jeść to śpi..

Bezsensu

---------- Dopisano o 03:42 ---------- Poprzedni post napisano o 03:41 ----------

Aż odechcialo mi się spać

Edytowane przez agusiia69
Czas edycji: 2016-07-30 o 02:52
agusiia69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-30, 02:56   #845
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
U mnie,wrzask był przy odkładaniu właśnie i to mega wrzask. Rano była na tyle łaskawa, że polezala pod karuleza w łóżeczku,a ja suche pranie,zdjelam i kolejne mokre wywiesilam. Jednak jak mleczko lub herbatkę robiłam to wrzask jakby nie wiadomo co się działo! Aż pies z,salonu do łazienki lub drugiego pokoju wychodziłjak tz z nią chodził na rekacg też-się nagle rozdarla prasowalam akurat.
U mnie "blokowanie smoczka,pieluszką nie wchodzi w grę Hania siaga z siebie ekspreawm pieluszke czy kocyk jak nie śpi na noc lub chłodniejsze dni w. Wozky na dwor biorę ją w śpiworki.

Haneczeczkab Nasze Hanie blisko datami urodzone, obydwie na mleczku mm i zachowanie tez podobne ;D

Ja zasypiam powoli

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

u mnie jak zablokuje, to Hania w sekundę glowa w druga stronę i po blokowabiu
No i na dodatek imię tez zobowiązuje powiem Ci Hanie to charakterne dziewczynki -no coz, wiedzialam to, jak wybieralam imie

Cytat:
Napisane przez PikPik09 Pokaż wiadomość
Oj nadrobilam was troszke i widze ze mniej wiecej te same problemy mamy.to w jakis sposob pociesza wiemy ze to w jakims stopniu normalne zachowania.
Ja karmie i pisze.wczoraj na wieczor zamiast ladnie zasnac po kapieli to wrzaski urzadzal ale to brzuszek byl.poza tym niemilosiernie duszno i goraco bylo.nic nie pomagalo dopiero az sam padl z wycienczenia ale bujany u mnie na rekach. Atrakcje mamy ogolnie.nadal jest katar i w srode i czw bardzo luzne stolce calkiem bez grudek i jedna kupa zdalnie sterowana.taki rozrzut ze na rozne sprzety polecialo.zastanawiam sie czy to od infekcji moze byc w sensie tak przy katarze.choc od wczoraj juz normalna jest.
Wstawie focie z chustowania(oczywiscie za luzno ale popracowac dalo)
Załącznik 6563331

kupa zdalnie sterowana-sie usmialam
Zdjęcie zobacze na kompie

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość

Po pierwsze: też byłyśmy u kardiologa, bo lekarka wysluchala szmery nad sercem. Aż się u niej poryczalam u kardiologa okazało się, ze to mały przeciek, który ma zniknąć i to noc groźnego. Ale co wyplakalam to wyplakalam, kontrola za 3-4 miesiące.

Po drugie: u nas albo kolki albo ból brzucha. Nie wiem, nie potrafię określić w cciągu dnia po południu po jedzeniu mała płacZe i ewidentnie widać, ze coś ją boli. Daje espunisan. 3-4 raZy po 6-7 kropli. Czy nie za mało? Któraś daje?

Po trzecie: mąż ma tydZień wolnego i wraca z zagranicy ale.. Nie to, ze wyjechał później, bo korki to JesZce busik im się rozwalił i zamiast być mniej więcej w tych godzinach nocnych będzie po dopiero 12

Po czwarte: nakarmilam mała i zasnela więc jej nie odbijalam tylko głupia odrazu odłoŻyłam.. Kaszlnela mi i wszystko na materac poszło chciałam jej dac jeść to śpi..

Bezsensu

---------- Dopisano o 03:42 ---------- Poprzedni post napisano o 03:41 ----------

Rozumiem Twoje nerwy i placz mialas prawo plakac, tym bardziej ze jesteś sama.
Super, ze maz przyjeżdża, odetchniesz troche
A tym, ze mala ulala wszystko sie nie przejmuj, równie dobrze mogla tak zrobić jakbys ja odbila

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-30, 03:29   #846
fiazo
Zakorzenienie

Justyna u nas też nie było konkretnej pory. Sprawdzaj brzuszek. Lek może nie działać. Mieliśmy tak ze starszym, chyba wszystkie środki na rynku przetestowaliśmy.

Może też być taki typ, który potrzebuje bliskości. Bratanek 4msc teraz ma i wcześniej tylko się darł. Uspokajał się w chuście.

Agusia jak mały przeciek to spokojnie, samo pewnie się zrośnie. Zaraz będzie mąż i będzie Ci lżej . Mi wczoraj po odbiciu ulał sporo i poszedł spać. Jakby dziecko chciało jeść to by nie spało

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-30, 04:26   #847
ania230
Zakorzenienie

U mnie tez nie ciekawie. Tz przyniosl mi Maje o 2.30 i do tej pory tj. 5.25 dalej cycoli i nie ma zamiaru isc spac.... oszaleje :

Katar jak jest tak jest. Żadnej poprawy nie widzę a w poniedziałek szczepienia.

Dodatkowo dwie wielkie wodniste kupy. Zastanawiam się czy mogę być po kompocie z jablek.

Juz 6 dochodzi a ona dalej nie śpi i jeszcze ma czkawke:/

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu

Edytowane przez ania230
Czas edycji: 2016-07-30 o 04:41
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-07-30, 04:47   #848
Kociak85
Zadomowienie

Dziewczyny skoki to niektóre nawet do 3 tyg trwać mogą wg tabelki. Ale zazwyczaj 1-2 tyg chociaż u każdego indywidualnie.
Jak fajnie że weekend. Mąż dzisiaj bierze córę na basen a ja z mlodym jedziemy na wyprzedaże. Chce jeszcze dzieciakom na zaś pokupować. Córce t-shirty z krótkim rękawem przede wszystkim bo później jest problem i są same z długim. A ona tylko w krótkim chodzi. Wrzucę Olka w chustę to może coś się uda z tych zakupów.
No i postanowiłam że ze szczepieniami ruszymy trochę później bo teraz w rozjadach będę i w razie czego wolę się nie stresować u rodziców czy na wakacjach jakąś choćby gorączką.

Stary 2016-07-30, 04:47   #849
ania230
Zakorzenienie

Jeszcze rozbolala mnie głowa :/

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-07-30, 04:53   #850
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Napisalam w tym kontekście ze musialam wyjac żeby mi się dalej nie zanosila.

Maja spi w salonie z Tz a ja w pokoiku. Jak obudzi to tz mi Ja przyniesie.

Dobranoc

Dobrze, że wyjecie z wózka pomagało
Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Fiazo kolek raczej nie ma, bo ryczy wtedy kiedy chce. Nie ma konkretnej pory. A jak podawalam srodek na kolke to i tak nie bylo roznicy.
Co do odbijania nie raz mu odbije a on dalej ryczy. Juz probowalam roznych rzeczy, chyba taki typ.
Co Justyna,podawalas na kolki?
U mnie też nie było płaczu w jedej czy podobnej porze i nie codziennie, no ale koppy nie było wiec domyslalam się skąd jest płacz.
Cytat:
Napisane przez PikPik09 Pokaż wiadomość
A i zwazylam sie w koncu no! Od wagi sprzed ciazy mam wiecej o 5 kg.ale czytalam gdzies ze matka karmiaca powinna miec te 5 kg zspasu zeby laktacja nie wyniszczala jej organizmu.
P.s tz z nogi na noge przestepuje a to jest ostatnia rzecz o jakiej marze...nawet wkurza mnie ze mam zaczac funkcjonowac w tej dziedzinie.co wczesniej oderwac mnie nie bylo mozna.do kontroli jeszcze dobry tydzien.zarejestrowac sie musze.
Powiedz mężowi wprost, że nie masz jeszcze ochoty na,seks Masz do tego prawo. Zresztą ogarnął się chłop i więcej Ci pomaga? Czy dalej remont u tesciowej i kłótnie ze starszakiem?
Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość

Po trzecie: mąż ma tydZień wolnego i wraca z zagranicy ale.. Nie to, ze wyjechał później, bo korki to JesZce busik im się rozwalił i zamiast być mniej więcej w tych godzinach nocnych będzie dopiero po 12

Po czwarte: nakarmilam mała i zasnela więc jej nie odbijalam tylko głupia odrazu odłoŻyłam.. Kaszlnela mi i wszystko na materac poszło chciałam jej dac jeszcze raz jeść to śpi..

Bezsensu

Biedna dobrze, że te szmery to nic niepokojącego. Kontrola będzie tylko formalnością i Kingusia bedzie zdrowa na pewno.
Ulaniem się nie przejmuj jeśli to było w zasiegu Twojego wzroku i spokojnie zasnela to nie ma,powodu do wiekszych zmartwienien. Pod prześcieradło polecam ceratke tzn podklad nieprzemakalny ja,mam z gemini jakiś.
Fajnie, że mąż na chwilę wraca podzielisz,z nim swoje lęki i radości na żywo oby korki i awaria auta nie przedłużyły mu dużo wiecej dojazdu do Was
Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Justyna u nas też nie było konkretnej pory. Sprawdzaj brzuszek. Lek może nie działać. Mieliśmy tak ze starszym, chyba wszystkie środki na rynku przetestowaliśmy.

Może też być taki typ, który potrzebuje bliskości. Bratanek 4msc teraz ma i wcześniej tylko się darł. Uspokajał się w chuście.

Agusia jak mały przeciek to spokojnie, samo pewnie się zrośnie. Zaraz będzie mąż i będzie Ci lżej . Mi wczoraj po odbiciu ulał sporo i poszedł spać. Jakby dziecko chciało jeść to by nie spało
To racja, że na brzuszek czasem leki nie działają:/ po prostu czasem dziecko musi to przejść. U Nas sprawy brzuszkowe zlagodzilo stosowanie samych butellek dr Brown
Też bym nie budzila,po ulaniu żeby nakarmić. Najwyżej dziecko się szybciej obudzi jak zglodnieje
Cytat:
U mnie tez nie ciekawie. Tz przyniosl mi Maje o 2.30 i do tej pory tj. 5.25 dalej cycoli i nie ma zamiaru isc spac.... oszaleje :

Katar jak jest tak jest. Żadnej poprawy nie widzę a w poniedziałek szczepienia.

Maja potrzebuje Twojej bliskości no cóż nie rozumie, że dla mamy to środek nocy i chcę spać dalej

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-30, 05:22   #851
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Justyna a może przez kolki tak płacze? U nas był wieczny płacz, nawet na spacer nie wyjść, a jak nie odbije to też wycie..

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Kazde leki trzeba podawać pare dni aby stwierdzić czy działaja. Zgodnie z ulotką, nie zmianiać dawki.
Piszesz, ze uspokoił sie po koopach, wiec wlasnie moze w tym rzecz. Co podajesz? Może wprowadz koperek do picia. Gabrysie rano lapie ból brzuszka tak ok 4-5 biorę ja wtedy na rece, ciepło mojego ciała chyba jej pomaga, grzeje jej koperek daje do picia i grzeje termoforek, klade na łóżku z wałeczkiem pod nogami i ruszam też jej nimi. Taki system tak naprawde wypracowałam dziś, bo wczesniej nie podnosilam ja z lozka. I co? I rozmawiała do mnie! Śmiała sie, a ja razem z nią!

(Daje jej dicoflor plus delicol, droga inwestycja, szybko sie kończy i uciązliwy jest w nocy gdy mało widać, Gabi mi dzis wytraciła łyzeczke na której był, a pieroństwo takie klejące. Ale warto.)

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2016-07-30 o 05:25
zabciajs jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-30, 05:37   #852
Honcia
Zakorzenienie

Dzien dobry i dobranoc
My od 4 program atrystyczny: cyc, kupa, cyc, chlusnięcie, przebieranie, cyc, odbijanie, lulanie, cyc, usypianie ( mąż zachrapał obudził ją) w koncu padła... Padam i ja.
Potem nadrobię cium

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-30, 06:00   #853
Cierpliwosc
Zadomowienie

Dzień dobry
Odpiszę najpierw za wczoraj:
chudziaszek gdzie byłam? Tu i tam, ale głównie w domu weny nie miałam do pisania...
madzia zawsze że ciemieniucha tylko u takich książkę jak nasze, tak max do roku występuje, ale okazało się że później też, bo Sara miała ponad 2 lata jak jej się zrobiła
zabcia babka na Sr mówiła że ciemieniucha od złej pielęgnacji iu nas się to sprawdziło, bo starsza nienawidzi spłukiwania włosów po myciu i jej tak na szybko robiliśmy= niedokładnie i wtedy jak wyszła. Pisze wiec jak u nas było

Za wszystkie potrzebujące trzymam (bo cytowanie z tel mnie dobija) Będzie lepiej! Serduszka wyzdrowieją!

aniu jaką masz huśtawkę?
justynka współczuję, ale Ci się egzemplarz trafił
Pisałaś kiedyś że karmisz co 2,5h, dlaczego?
I że karmisz po 1,5h.. ale tak ciągiem? Czy karmisz np z jednej, odbijasz, z drugiej, jakaś kupa drodze itd?
pikpik to jest chusta czy nosiło w stylu maitai?
Dociągaj, bo Ci zbioru kręgosłup pójdzie i małemu też
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-30, 06:15   #854
fiazo
Zakorzenienie

Moje dzieci nie są dziś łaskawe dla mnie. Już mi spać nie dają

Synek
Stary 2016-07-30, 06:49   #855
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Kazde leki trzeba podawać pare dni aby stwierdzić czy działaja. Zgodnie z ulotką, nie zmianiać dawki.
Piszesz, ze uspokoił sie po koopach, wiec wlasnie moze w tym rzecz. Co podajesz? Może wprowadz koperek do picia. Gabrysie rano lapie ból brzuszka tak ok 4-5 biorę ja wtedy na rece, ciepło mojego ciała chyba jej pomaga, grzeje jej koperek daje do picia i grzeje termoforek, klade na łóżku z wałeczkiem pod nogami i ruszam też jej nimi. Taki system tak naprawde wypracowałam dziś, bo wczesniej nie podnosilam ja z lozka. I co? I rozmawiała do mnie! Śmiała sie, a ja razem z nią!

(Daje jej dicoflor plus delicol, droga inwestycja, szybko sie kończy i uciązliwy jest w nocy gdy mało widać, Gabi mi dzis wytraciła łyzeczke na której był, a pieroństwo takie klejące. Ale warto.)
Z tymi lekami tp masz rację, dwa czy trzy dni wymiernego efektu nie dadzą.
Jaki masz termofor? Taki z pestek wiśni? Przypomnialas mi, że u Nas taki wałek leży nieużywany jako gratis do poduszki ciążowej dostałam .Też podaje Dicoflor.
Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Dzien dobry i dobranoc
My od 4 program atrystyczny: cyc, kupa, cyc, chlusnięcie, przebieranie, cyc, odbijanie, lulanie, cyc, usypianie ( mąż zachrapał obudził ją) w koncu padła... Padam i ja.
Potem nadrobię cium
To od rana się u Was dzieje
Cytat:
Moje dzieci nie są dziś łaskawe dla mnie. Już mi spać nie dają
Przytulam mocno

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-07-30, 08:26   #856
201711281320
Konto usunięte

Nadrobiłam

Fiazo współczuję tej diagnozy. Nic dziwnego, że się popłakałaś- każda by płakała. Życzę Ci dużo siły i tego żeby serduszko Tomusia zostało bezproblemowo naprawione już na zawsze.

agusia wiem, że to marne pocieszenie ale moja córcia też miała szmery i wyrosła. Chodziliśmy tylko na kontrolę do kardiologa na ekg i echo. Nie mieliśmy nawet żadnych leków. U was pewnie też tak będzie

Ja wstałam o 9:00, a wszystkie dzieci jeszcze śpią
Coś mi się wydaje, że po wakacjach będzie problem ze wstawaniem do szkoły...

Wszystkim Mamusiom życzę dzisiaj miłego dnia, a dzieciaczkom nakazuję pięknie jeść i spać i słać same uśmiechy. No i rzecz jasna jeszcze koopy muszą być
Zmykam coś robić.
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-30, 08:39   #857
ania230
Zakorzenienie

Malutka w końcu usnela ale o której to nie wiem. Ten juz się obudziła i cycoli a mi oczy opadaja :| Dodatkowo nie wiem czy cos mnie nie bierze bo gardło boli i chyba mam gorączkę :/ wezmę paracetamol i zobaczę.

Jestem dzisiaj bardzo zmęczona tym nie spaniem Malej

Maja spala ze mna i widzę ze ma szrame kolo oka i na policzku. Obstawiam guzik :/

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu

Edytowane przez ania230
Czas edycji: 2016-07-30 o 08:41
Stary 2016-07-30, 08:40   #858
Weronia93
Rozeznanie

Witam sie z rana moja Hania cudownie przespała noc aż jestem w szoku może dla tego ze wczoraj cały dzień była na podwórku i przespała ciągiem 4 h pózniej półtorej godziny lulania i znów 2 h spania ale pózniej juz była nie spokojna ciagle cyc cyc i jak wzięłam ja do odbicia to nie ulala tylko zwymiotowała kałuża mleka na podłodze i ona cała mokra masakra jakas teraz spi zmartwiłam sie ze aż tyle zwróciła zawsze tylko ulewala
Stary 2016-07-30, 08:51   #859
fiazo
Zakorzenienie

Ania a może podrapała się. Mój raz zadrapał się na pół policzka

Weronia jak jednorazowe to ja bym się nie przejmowała

Synek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-30, 09:00   #860
ania230
Zakorzenienie

Cytat:

Tez bardzo możliwe;/
Jeziuu jestem juz cala mokra i lepka. Masakra.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-07-30, 09:10   #861
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Odpiszę najpierw za wczoraj:
chudziaszek gdzie byłam? Tu i tam, ale głównie w domu weny nie miałam do pisania...
madzia zawsze że ciemieniucha tylko u takich książkę jak nasze, tak max do roku występuje, ale okazało się że później też, bo Sara miała ponad 2 lata jak jej się zrobiła
zabcia babka na Sr mówiła że ciemieniucha od złej pielęgnacji iu nas się to sprawdziło, bo starsza nienawidzi spłukiwania włosów po myciu i jej tak na szybko robiliśmy= niedokładnie i wtedy jak wyszła. Pisze wiec jak u nas było
Aha. U nas to nie bedzie powód, bo kąpie w wodzie.
Ale upierdliwa ta ciemnieniucha, brzydkie to takie
Ziajki nigdzie nie moge dostać.

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Z tymi lekami tp masz rację, dwa czy trzy dni wymiernego efektu nie dadzą.
Jaki masz termofor? Taki z pestek wiśni? Przypomnialas mi, że u Nas taki wałek leży nieużywany jako gratis do poduszki ciążowej dostałam .Też podaje Dicoflor.

To od rana się u Was dzieje

Przytulam mocno

Tak, z pestek wiśni. Dzis dwa razy grzałam. Nie czekala za drugim razem az zacznie boleć. Rano zawsze ma problemy.
Waleczek jest jeszcze przydatny do podtrzymywanie Gabi jak je. Karmimy się na leżąco i przysówam ją do siebie, za pleceki daje wałeczek i mam wolne rece na wizaz
Stary 2016-07-30, 09:13   #862
australia87
Zakorzenienie

Ja jestem w drodze do gina. Jak dziwnie wyjść z domu bez dziecka I z normalną kobiecą torebką

australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-30, 09:15   #863
kanwa
Zakorzenienie

Fiazo oby u synka wszystko się naprawiło szybciuteńko
Nie dziwię Ci się że płakałaś kochana.Przecież to nasze kochane skarby i życie byśmy za nie oddały.
Jak moją Idkę pobolewa brzuszek wieczorami to mówię do męża że mogłabym drugi raz rodzić byle tylko jej to przeszło bidulke.Eryk
Chciałoby się wziąć cały ból na siebie ale niestety tak się nie da.

kanwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-30, 09:28   #864
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
aniu jaką huśtawke
Mam taka zwykła Fishera ale dla dzieci juz siedzących a teraz zastanawiam się nad bujaczkiem - huśtawka bright stare i nie mogę się zdecydować.

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Najwidoczniej leczo zaszkodzilo Mai bo puszcza mnóstwo baczkow.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-07-30, 10:18   #865
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny skoki to niektóre nawet do 3 tyg trwać mogą wg tabelki. Ale zazwyczaj 1-2 tyg chociaż u każdego indywidualnie.
Jak fajnie że weekend. Mąż dzisiaj bierze córę na basen a ja z mlodym jedziemy na wyprzedaże. Chce jeszcze dzieciakom na zaś pokupować. Córce t-shirty z krótkim rękawem przede wszystkim bo później jest problem i są same z długim. A ona tylko w krótkim chodzi. Wrzucę Olka w chustę to może coś się uda z tych zakupów.
No i postanowiłam że ze szczepieniami ruszymy trochę później bo teraz w rozjadach będę i w razie czego wolę się nie stresować u rodziców czy na wakacjach jakąś choćby gorączką.

Ile??!! "nawet trzy tygodnie".. Masakra :/) trzeba się więc zaopatrzyć w duzo cierpliwości

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Dzien dobry i dobranoc
Potem nadrobię cium

o matko odpocznij

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Ja jestem w drodze do gina. Jak dziwnie wyjść z domu bez dziecka I z normalną kobiecą torebką

fajne uczucie
I pomyśleć, ze wizyta u ginekologa taka radość może sprawić

Cytat:
Mam taka zwykła Fishera ale dla dzieci juz siedzących a teraz zastanawiam się nad bujaczkiem - huśtawka bright stare i nie mogę się zdecydować.

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Najwidoczniej leczo zaszkodzilo Mai bo puszcza mnóstwo baczkow.

Ale płacze przy tym ? Jak nie, to dobrze ze ida baczki

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-30, 10:40   #866
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość

Bączki dobra rzecz!
Jak to priorytety się zmieniają, najważniejsze są koopy i bączki
Stary 2016-07-30, 10:51   #867
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Nie placze

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Cytat:
Bączki dobra rzecz!
Jak to priorytety się zmieniają, najważniejsze są koopy i bączki
Haha

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-07-30, 11:11   #868
Weronia93
Rozeznanie

Cytat:

Tak jednorazowa aż w takiej ilości jedynie ulewanie jest codziennością ale lekarz mówił ze może jeszcze nie mieć dobrze wysztkiwgo rozwiniętego albo taki typ dziecka w środę kontrola i szczepienie wiec juz niedługo

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość

Wiem wiem piękne uczucie nieść tylko swoją albo jedna torebkę a co do wyjścia bez dziecka ja ciagle słyszę ze płacze jakas paranoja

Dziewczyny mam pytanie dorwać moja Hania ma badania prześwietlenie na bioderka dopiero w wrześniu bo urlopy czy to nie za późno czy lepiej iść w tym 6 tygodniu prywatnie
Stary 2016-07-30, 11:21   #869
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Fiazo Ty po cc? Co cwiczysz na mięśnie brzucha?

Wysłane z mojego EM63 przy użyciu Tapatalka
Oj, mi też by się cosik przydało na mięśnie brzucha bo flaczek wisi

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
A czy któraś karmiąca piersią biega ? Da się? Piersi nie odpadają?
Ja biegam ale z synkiem za piłką i myślałam, że mi cycory urwie albo że mi oczy wybija.
Ale ja mam duże i sportowy stanik miałam więc trzymania zero

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:
Ja będę musiała porozmawiać z moją gin o jakiejś antykoncepcji nie obciążającej wątroby.

W poniedziałek idziemy do szpitala na badania. Niestety dziura duża i trzeba konsultacji i dodatkowych badań. Po tym decyzja kiedy operacja. Oczywiście musiałam trochę popłakać z tego powodu
Przyulam i trzymam kciuki

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-30, 11:52   #870
ania230
Zakorzenienie

W końcu Maja usnela. Umeczyla mnie trochę. Mysle ze to pogoda. Spi na balkonie.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości