![]() |
#841 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1
Oj nadrobilam was troszke i widze ze mniej wiecej te same problemy mamy.to w jakis sposob pociesza wiemy ze to w jakims stopniu normalne zachowania.
Ja karmie i pisze.wczoraj na wieczor zamiast ladnie zasnac po kapieli to wrzaski urzadzal ale to brzuszek byl.poza tym niemilosiernie duszno i goraco bylo.nic nie pomagalo dopiero az sam padl z wycienczenia ale bujany u mnie na rekach. Atrakcje mamy ogolnie.nadal jest katar i w srode i czw bardzo luzne stolce calkiem bez grudek i jedna kupa zdalnie sterowana.taki rozrzut ze na rozne sprzety polecialo.zastanawiam sie czy to od infekcji moze byc w sensie tak przy katarze.choc od wczoraj juz normalna jest. Wstawie focie z chustowania(oczywiscie za luzno ale popracowac dalo) IMG_20160729_154252.jpg
#842 |
Rozeznanie
|
Fiazo kolek raczej nie ma, bo ryczy wtedy kiedy chce. Nie ma konkretnej pory. A jak podawalam srodek na kolke to i tak nie bylo roznicy.
Co do odbijania nie raz mu odbije a on dalej ryczy. Juz probowalam roznych rzeczy, chyba taki typ.
#843 |
Raczkowanie
|
A i zwazylam sie w koncu no! Od wagi sprzed ciazy mam wiecej o 5 kg.ale czytalam gdzies ze matka karmiaca powinna miec te 5 kg zspasu zeby laktacja nie wyniszczala jej organizmu.
P.s tz z nogi na noge przestepuje a to jest ostatnia rzecz o jakiej marze...nawet wkurza mnie ze mam zaczac funkcjonowac w tej dziedzinie.co wczesniej oderwac mnie nie bylo mozna.do kontroli jeszcze dobry tydzien.zarejestrowac sie musze.
#844 |
Zakorzenienie
|
MusZę się wyzalic, bo się trochę tego nazbierało
![]() Po pierwsze: też byłyśmy u kardiologa, bo lekarka wysluchala szmery nad sercem. Aż się u niej poryczalam ![]() Po drugie: u nas albo kolki albo ból brzucha. Nie wiem, nie potrafię określić ![]() Po trzecie: mąż ma tydZień wolnego i wraca z zagranicy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Po czwarte: nakarmilam mała i zasnela więc jej nie odbijalam tylko głupia odrazu odłoŻyłam.. Kaszlnela mi i wszystko na materac poszło ![]() Bezsensu ![]() ---------- Dopisano o 03:42 ---------- Poprzedni post napisano o 03:41 ---------- Aż odechcialo mi się spać ![]()
19.05.2016 Kingusia ![]() Edytowane przez agusiia69 Czas edycji: 2016-07-30 o 02:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#845 | |||
Ania
|
Cytat:
u mnie jak zablokuje, to Hania w sekundę glowa w druga stronę i po blokowabiu ![]() No i na dodatek imię tez zobowiązuje powiem Ci ![]() ![]() ![]() Cytat:
kupa zdalnie sterowana-sie usmialam ![]() Zdjęcie zobacze na kompie ![]() Cytat:
![]() Super, ze maz przyjeżdża, odetchniesz troche ![]() A tym, ze mala ulala wszystko sie nie przejmuj, równie dobrze mogla tak zrobić jakbys ja odbila ![]()
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#846 |
Zakorzenienie
|
Justyna u nas też nie było konkretnej pory. Sprawdzaj brzuszek. Lek może nie działać. Mieliśmy tak ze starszym, chyba wszystkie środki na rynku przetestowaliśmy.
Może też być taki typ, który potrzebuje bliskości. Bratanek 4msc teraz ma i wcześniej tylko się darł. Uspokajał się w chuście. Agusia jak mały przeciek to spokojnie, samo pewnie się zrośnie. Zaraz będzie mąż i będzie Ci lżej . Mi wczoraj po odbiciu ulał sporo i poszedł spać. Jakby dziecko chciało jeść to by nie spało |
![]() ![]() |
![]() |
#847 |
Zakorzenienie
|
U mnie tez nie ciekawie. Tz przyniosl mi Maje o 2.30 i do tej pory tj. 5.25 dalej cycoli i nie ma zamiaru isc spac.... oszaleje :
Katar jak jest tak jest. Żadnej poprawy nie widzę a w poniedziałek szczepienia. Dodatkowo dwie wielkie wodniste kupy. Zastanawiam się czy mogę być po kompocie z jablek. Juz 6 dochodzi a ona dalej nie śpi i jeszcze ma czkawke:/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-07-30 o 04:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#848 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny skoki to niektóre nawet do 3 tyg trwać mogą wg tabelki. Ale zazwyczaj 1-2 tyg chociaż u każdego indywidualnie.
Jak fajnie że weekend. Mąż dzisiaj bierze córę na basen a ja z mlodym jedziemy na wyprzedaże. Chce jeszcze dzieciakom na zaś pokupować. Córce t-shirty z krótkim rękawem przede wszystkim bo później jest problem i są same z długim. A ona tylko w krótkim chodzi. Wrzucę Olka w chustę to może coś się uda z tych zakupów. No i postanowiłam że ze szczepieniami ruszymy trochę później bo teraz w rozjadach będę i w razie czego wolę się nie stresować u rodziców czy na wakacjach jakąś choćby gorączką. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#849 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze rozbolala mnie głowa :/
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#850 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U mnie też nie było płaczu w jedej czy podobnej porze i nie codziennie, no ale koppy nie było wiec domyslalam się skąd jest płacz. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ulaniem się nie przejmuj jeśli to było w zasiegu Twojego wzroku i spokojnie zasnela to nie ma,powodu do wiekszych zmartwienien. Pod prześcieradło polecam ceratke tzn podklad nieprzemakalny ja,mam z gemini jakiś. Fajnie, że mąż na chwilę wraca podzielisz,z nim swoje lęki i radości na żywo ![]() ![]() Cytat:
![]() Też bym nie budzila,po ulaniu żeby nakarmić. Najwyżej dziecko się szybciej obudzi jak zglodnieje ![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#851 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Piszesz, ze uspokoił sie po koopach, wiec wlasnie moze w tym rzecz. Co podajesz? Może wprowadz koperek do picia. Gabrysie rano lapie ból brzuszka tak ok 4-5 biorę ja wtedy na rece, ciepło mojego ciała chyba jej pomaga, grzeje jej koperek daje do picia i grzeje termoforek, klade na łóżku z wałeczkiem pod nogami i ruszam też jej nimi. Taki system tak naprawde wypracowałam dziś, bo wczesniej nie podnosilam ja z lozka. I co? I rozmawiała do mnie! Śmiała sie, a ja razem z nią! ![]() (Daje jej dicoflor plus delicol, droga inwestycja, szybko sie kończy i uciązliwy jest w nocy gdy mało widać, Gabi mi dzis wytraciła łyzeczke na której był, a pieroństwo takie klejące. Ale warto.)
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-07-30 o 05:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#852 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry i dobranoc
![]() My od 4 program atrystyczny: cyc, kupa, cyc, chlusnięcie, przebieranie, cyc, odbijanie, lulanie, cyc, usypianie ( mąż zachrapał obudził ją) w koncu padła... Padam i ja. Potem nadrobię cium ![]()
#853 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Odpiszę najpierw za wczoraj: chudziaszek gdzie byłam? Tu i tam, ale głównie w domu ![]() madzia zawsze że ciemieniucha tylko u takich książkę jak nasze, tak max do roku występuje, ale okazało się że później też, bo Sara miała ponad 2 lata jak jej się zrobiła zabcia babka na Sr mówiła że ciemieniucha od złej pielęgnacji iu nas się to sprawdziło, bo starsza nienawidzi spłukiwania włosów po myciu i jej tak na szybko robiliśmy= niedokładnie i wtedy jak wyszła. Pisze wiec jak u nas było Za wszystkie potrzebujące trzymam ![]() aniu jaką masz huśtawkę? justynka współczuję, ale Ci się egzemplarz trafił ![]() Pisałaś kiedyś że karmisz co 2,5h, dlaczego? I że karmisz po 1,5h.. ale tak ciągiem? Czy karmisz np z jednej, odbijasz, z drugiej, jakaś kupa drodze itd? pikpik to jest chusta czy nosiło w stylu maitai? Dociągaj, bo Ci zbioru kręgosłup pójdzie i małemu też
![]() |
#855 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaki masz termofor? Taki z pestek wiśni? Przypomnialas mi, że u Nas taki wałek leży nieużywany jako gratis do poduszki ciążowej dostałam ![]() Cytat:
![]() Przytulam mocno ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#856 |
Konto usunięte
|
![]() Nadrobiłam ![]() Fiazo współczuję tej diagnozy. Nic dziwnego, że się popłakałaś- każda by płakała. Życzę Ci dużo siły i tego żeby serduszko Tomusia zostało bezproblemowo naprawione już na zawsze. agusia wiem, że to marne pocieszenie ale moja córcia też miała szmery i wyrosła. Chodziliśmy tylko na kontrolę do kardiologa na ekg i echo. Nie mieliśmy nawet żadnych leków. U was pewnie też tak będzie ![]() Ja wstałam o 9:00, a wszystkie dzieci jeszcze śpią ![]() Coś mi się wydaje, że po wakacjach będzie problem ze wstawaniem do szkoły... Wszystkim Mamusiom życzę dzisiaj miłego dnia, a dzieciaczkom nakazuję pięknie jeść i spać i słać same uśmiechy. No i rzecz jasna jeszcze koopy muszą być ![]() Zmykam coś robić. |
![]() ![]() |
![]() |
#857 |
Zakorzenienie
|
Malutka w końcu usnela ale o której to nie wiem. Ten juz się obudziła i cycoli a mi oczy opadaja :| Dodatkowo nie wiem czy cos mnie nie bierze bo gardło boli i chyba mam gorączkę :/ wezmę paracetamol i zobaczę.
Jestem dzisiaj bardzo zmęczona tym nie spaniem Malej ![]() Maja spala ze mna i widzę ze ma szrame kolo oka i na policzku. Obstawiam guzik :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-07-30 o 08:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#858 |
Rozeznanie
|
Witam sie z rana moja Hania cudownie przespała noc aż jestem w szoku może dla tego ze wczoraj cały dzień była na podwórku i przespała ciągiem 4 h pózniej półtorej godziny lulania i znów 2 h spania ale pózniej juz była nie spokojna ciagle cyc cyc i jak wzięłam ja do odbicia to nie ulala tylko zwymiotowała kałuża mleka na podłodze i ona cała mokra masakra jakas teraz spi zmartwiłam sie ze aż tyle zwróciła zawsze tylko ulewala
#860 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeziuu jestem juz cala mokra i lepka. Masakra. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#861 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale upierdliwa ta ciemnieniucha, brzydkie to takie ![]() Ziajki nigdzie nie moge dostać. Cytat:
Waleczek jest jeszcze przydatny do podtrzymywanie Gabi jak je. Karmimy się na leżąco i przysówam ją do siebie, za pleceki daje wałeczek i mam wolne rece na wizaz ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#862 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem w drodze do gina. Jak dziwnie wyjść z domu bez dziecka
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#863 |
Zakorzenienie
|
Fiazo oby u synka wszystko się naprawiło szybciuteńko
![]() Nie dziwię Ci się że płakałaś kochana.Przecież to nasze kochane skarby i życie byśmy za nie oddały. Jak moją Idkę pobolewa brzuszek wieczorami to mówię do męża że mogłabym drugi raz rodzić byle tylko jej to przeszło bidulke.Eryk Chciałoby się wziąć cały ból na siebie ale niestety tak się nie da. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#864 |
Zakorzenienie
|
Mam taka zwykła Fishera ale dla dzieci juz siedzących a teraz zastanawiam się nad bujaczkiem - huśtawka bright stare i nie mogę się zdecydować.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Najwidoczniej leczo zaszkodzilo Mai bo puszcza mnóstwo baczkow. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#865 | ||||
Ania
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
o matko ![]() ![]() Cytat:
fajne uczucie ![]() I pomyśleć, ze wizyta u ginekologa taka radość może sprawić ![]() Cytat:
![]()
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#866 |
Zakorzenienie
|
Bączki dobra rzecz!
![]() Jak to priorytety się zmieniają, najważniejsze są koopy i bączki ![]()
![]() |
#867 | |
Zakorzenienie
|
Nie placze
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#868 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny mam pytanie dorwać moja Hania ma badania prześwietlenie na bioderka dopiero w wrześniu bo urlopy czy to nie za późno czy lepiej iść w tym 6 tygodniu prywatnie
![]() |
#869 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Ja biegam ale z synkiem za piłką i myślałam, że mi cycory urwie albo że mi oczy wybija. Ale ja mam duże i sportowy stanik miałam więc trzymania zero Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#870 |
Zakorzenienie
|
W końcu Maja usnela. Umeczyla mnie trochę. Mysle ze to pogoda. Spi na balkonie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:55.