|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#871 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Świadkowie Jehowy - co wy o tym myślicie?
fakt źle przeczytałam,ale chodziło mi,że ja od rzadnej małpy nie pochodze
sorki ja bład popełniłam jak mógł człowiek od małpy powstać to mnie strasznie rozbawia,to dlaczego teraz z małp nie rozbia sie ludzie
#872 | |
BAN stały
|
Cytat:
dra, dyskusja z Tobą ma niewielki sens, bo nie masz elementarnej wiedzy. Chociażby z podręczników biologii z podstawówki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#873 |
Zakorzenienie
|
dzieki za podsumowanie,a tu chyba o biologie nie chodzi co tylko o religie i każdemu bład może sie zdarzyć,może ty masz jakiś problem co??i mnie nie atakuj,przyznałam sie popełnilam błąd i nie mow że nie mam wiedzy,bo może ty jej nie masz,moze uczyłąs sie z biologii na 6 to masz sens w biologii ja miałam 3 i ez jestem zadowolona,a ty małp nigdy nie uczyłąm sie bo dla mnie to wielka jedna bajka
#874 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Spoko ja przepraszam zę tak odpowiedziałem. Człowiek nie pochodzi od małpy, wg teorii ewolucji co ludzie czesto mylą, jesteśmy jedynie w sensie genetycznym bardzo dalekimi bracmi. Małpa jest również tworem ewolucji wg tejże teorii. Naukowcy twierdzą że jakieś 35mln lat temu gatunek z którego ewoluowalismy my i małpy sie rozdzielił. Małpa poszła w innym kier, człowiek w innym . Tak mniej wiecej pamietam ze szkoły, jak chcesz wiecej wiedzieć poczytaj. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#875 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#876 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Świadkowie Johowy - co wy o tym myślicie?
Cytat:
Cytat:
a Biblie kto by napisał ona dość trudno jest napisana,czy człowiek by takie cos na pisał ale może o ewolucjii temat zakonczymy,bo to nie ma sensu,bo tu jest temat o religii a nie o ewolucjii
![]() |
#877 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#878 |
Zadomowienie
|
Wiesz Vilandro, człowiek ma potrzebę wierzenia ze jest coś po śmierci i ze jest ktoś kto wie wszystko, nawet taki ateista jak ja. Ale wy nie umiecie przekonywać ludzi, bo manipulujecie słowem. Co innego gdybyscie np. mówili że nadal badacie biblię i ze wszystkich rzeczy nie jestescie pewni, gdybyscie prowadzili merytoryczna dyskusję, wtedy moze nawet ja bym się skusił zeby na tkie spotkania chodzić, z ludźmi którzy chcą porozmawiac o Bogu, ale którzy robia to kierujac sie rozsadkiem a nie dogmatami i szalonymi doktrynami dziwnych wizjonerów.
|
![]() ![]() |
![]() |
#879 |
BAN stały
|
O, akurat otworzyłam nową "Politykę" - "Spór o ewolucję":
...dziś kwestionowanie ewolucjonizmu z pozycji dosłownego odczytywania Biblii zakrawa na śmieszność... Szkoda, że nie wszyscy potrafią to sobie uzmysłowić. |
![]() ![]() |
![]() |
#880 |
Zakorzenienie
|
dobra ja już sie nie udzielam,szkoda moich nerwów,a jestem osoba nerwowa wiec juz z wami nie dyskutuje,bo szkoda szarpania moich nerwów przez toś głupiego
#881 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po 2 doszli downisku,ze metoda jest niepewena, wniosek nasuwa się sam Po 3 bez googli nie znalazłbyś słynnego poematu „Atarhasis” Po 4 napisałam Ci punkt po punkcie jak wg Bibli stworzono ziemie.Naukowcy zgodnie przyznają, że te etapy rzeczywiście następowały w takim porządku, a Ty nie? Po 5 Darwin powiedział „Stwórca natchnął życiem kilka form lub jedną tylko”. Po 6 jakie podstawy ma Twoja teza? Oprócz tego, ze Ty tak twierdzisz 7 Średniowiecze? Im dalej się nauka posuwa, tym sceptyczniej podchodzi do teorii ewolucji, która powstała w 1859 8 troche kultury, nie nazywaj nikogo ( naukowców ) mendą ![]() 9 mogę napisać podobnie, śmiać mi się chce z Twoich bzdurnych teorii. Faktycznie, może są wyjątki i niektórzy powstali od małpy.... Ja w każdym razie nie. Swoją drogą, słodkich masz przodków ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#882 | |
BAN stały
|
Cytat:
Tam też całe miasteczko w taki sposób śmiało się z pani doktor, że oni od małpy nie powstali ![]() ![]() dra - ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#883 |
Wtajemniczenie
|
że co proszę? że niby Bóg biblię napisał?
#884 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#885 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co powiesz o brakującym ogniwie? |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#886 |
Wtajemniczenie
|
Teoria ewolucji według Peter'a Griffina
![]() http://www.youtube.com/watch?v=26wERYBu4mM dla ludzi o mocnych nerwach ![]()
#887 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Odbiegasz od tematu, ja nic nie pisałem ze teoria ewolucji nie ma luk. MA również luki choc oczywiscie duzo mniejsze niż biblia któej tak zaciekle bronisz. tRzymaj sie tematu. Pokaż mi jakieś naukowe stwierdzenie ze człowiek ma 5000 tys lat. Obawiam się ze na google tego nie znajdziesz, no chyba ze na joemonster ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#888 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówiłam dra, będzie atak,i to jaki fair play ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#889 |
Zadomowienie
|
Nawet jak przyjmiemy twoje twierdzenie ze człowiek został stworzony 5 tys lat temu to nasuwa sie znowu sprzecznosć. No bo według tego co piszesz Bogu zajęło stworzenie go bardzo duzo czasu od momentu stworzenia ziemi. Rozumiem ze bóg próbował, tworząc najpierw bakterie, kijanki zające przezuwacze czy co tam jeszcze aż wreszcie 5 tys lat bo kilkudziesieciu milionach lat prób udało mu sie i stworzył swadka jehowy, który w osobie opana russela odrodził sie po paru tysiącach lat i rozmnozył równie cudownym sposobem. Brednie i tyle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#890 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
znowu pytanie? wpierw Ty odpowiedz na moje. Co ja mam się tylko brzydko mówiąc produkowac, a Ty co? pełny luz , i pytanko za pytankiem.Looknij w google,moze znowu jakis poemat znajdziesz, tym razem o małpkach ![]() A tematem dnia dzisiejszego jest ewolucja, tak? a ja o czym pisze? przecież nie tworzę drugiego "Pana Tadusza" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#891 |
Zadomowienie
|
Czy wierzę w ewolucję, powiem tak, zbyt mało wiem o tej teorii by móc powiedzieć ze w nią wierzę. Ma ona wiele luk i jest wzglednie młoda. CZekam na dalsze odkrycia które ją potwierdza badz ałkowicie zaprzeczą.
Zamiast wierzę powiedziałbym ze ma ona sens ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#892 |
Zakorzenienie
|
o jeny oczywiście,że sam Bog nie napisał,oczywiste,ze człowiek,ale za pomocą Boga czy to aż takie trudne
wiem nie umieja odpowiadać na pytania to,wymyślaja inne tematy tylko po to by nie odpowiadac,ale wiesz co mnie zadziwiło brak szacunku dla drugiej osoby,pomyliłam sie ,a tu nagle że mam wiedzy nawet z podstawówki,to mnie obraziło,bo tu sie rozmawia o religii,a nie kto jak sie uczył w szkole,i niech nikogo nie interesuje jaka byłam uczennica,bo z jednych byłam lepsza z 2 gorsza,a ty zaraz ,ze nie mam wiedzy...
#893 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brednie, brednie, brednie, też tak mogę pisać o każdej Twojej wypowiedzi |
|
![]() ![]() |
![]() |
#894 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Przeprosiłem Cię za to co napisałem, poprostu zirytowała mnie ignorancja i zabieranie głosu przy kompletnym braku wiedzy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#895 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba wiesz, ze najstarszą formą obrony jest atak |
|
![]() ![]() |
![]() |
#896 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A ile można wyślać argumety i tłumaczyc ze 2+2=4? Vilandro problem jest w tym ze Wy próbujecie tutaj nieść słowo Waszej wiary, a nie dyskutować, i uważacie że wszyscy Was atakują. Ja do Was nic nie mam, choć uważam ze w Wasze szeregi wchodzą najczęsciej ludzie którym zycie dało ostro w kość i nie dostali od nikogo pomocnej dłoni (za co Was zresztą szanuję) Ale człowiek taki często nie potrafi jasno oceniać. Bierze wyciagnięta dłoń na zasadzie ze darowanemu koniowu nie zaglada się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#897 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W recenzji książki o ewolucji angielski, pisarz Malcolm Muggeridge, wypowiedział się na temat braku dowodów, które by popierały ewolucję. Zaznaczył, że mimo to nieskrępowanie puszcza się wodze fantazji, po czym oświadczył: „Trzeba przyznać, że biblijna relacja o stwarzaniu jest w porównaniu z tym rzeczowa i ma co najmniej tę zaletę, iż jest całkowicie zgodna z naszą wiedzą o ludziach i ich postępowaniu”. Powiedział, że bezzasadne twierdzenia o milionach lat ewolucji człowieka „i o szaleńczych skokach od czaszki do czaszki, musi uznać za czystą fantazję każdy, kto nie dał się omamić tym mitem (o ewolucji)”. Muggeridge doszedł do następującego wniosku: „Potomność zapewne będzie zdumiona i — mam nadzieję — setnie się ubawi tym, że tak niedbałe i nieprzekonujące teoretyzowanie tak łatwo opanowało dwudziestowieczne umysły oraz znalazło tak powszechne i niefrasobliwe zastosowanie” |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#898 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#899 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Rozumiem ze Pan Muggeridge, również zaprzecza temu ze proste organizmy jak bakterie, nie ewoluują przystosowując się do nowych warunków. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#900 |
Zadomowienie
|
Villandro
Tak sie znasz na ewolucji to powiedz, był taki ktos jak neandertalczyk czy nie wg Ciebie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:24.