![]() |
#1681 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mikołajkowe dzieciaczki 2007
Cytat:
![]() Ile czasu może stać mleko w temp pokojowej? I czy mogę mieszać z różnych odciągań czy z każdego w innej butelce? I jeszcze - czy jak mleko się tak rozwarstwia (na górze białe i bardziej tłuste, na dole wodniste) to normalne czy znaczy, że się psuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1682 |
Raczkowanie
|
Ineczko Jaki kochany, a jakie ma "papuśne"policzki, i brody dwie( tak jak Maruś)
A Ty jaki amsz piekny kolor włosów i fryzurkę. Sliczna z Ciebie mamuska, mimo ze twarzy porsto nie widac, to co widze juz i tak atrakcyjne niebywale jest. Włosy boskie bo ja kocham rude baby, kasztanowe itp) Co do hormonów i humorków, Inka, a jak ma byc inaczje jak zmęczone jesteśmy. A ty jeszcze masz jedno starsze dziecko.. Wiesz dlaczego nie mozesz dogadac sie z Norbim, bo on podsiwadomie ma taki mini bunt... chce na siebie uwagę zwróić. Jest mimo ze nieświadom zazdrosny, tak jest u dzieci wtym wieku. To minie , a ze nie chce sie uczyc.. oj bo to chlopak jest i wiesz ma teraz też cięzko odnależc sie w domu z małym czlowiekiem. Po prostu nie ma nie ma mamy an wyłącznośc. Moje koleżanki które maja po dwoje dzieci z taką różnica jak Twe, mówia to samo. Cierpliwości, wszystko sie wam poukłada. Ty licz do 10 a nawet do stu i nie daj sie zdenerwować. Bo tak na prawde sie Wam poukłada zobaczysz. ![]() Brawo za egzaminy. |
![]() ![]() |
![]() |
#1683 |
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny, a ja się muszę pochwalić, a raczej moją Łucję pochwalić. Bo dumna jestem z niej jak nic. Dzisiaj pierwszy raz przespała mi w nocy bez budzenia 5 godzin. Jak usnęła o 21, tak na jedzenie obudziłą się dopiero o 2. Fajnie tak,nie powiem, że nie,ale potem co godzinę mi się już budziła, ale i tak nie narzekam. Najważniejsze, że nie było marudzenia, nie było kręcenia się, tylko ładnie usypiała. Tatuś teraz ma nocki, dlatego mama tak bardzo się cieszy. Bo ostatnie dwa dni na wieczór to była męka, dobrze, że Damian był, usypianie trochę trwało. No a wczoraj ładnie, szybko, bezproblemowo w dodatku tyle czasu. Byłam w szoku. Tak to co 3 godziny się budzi, a tutaj 5. Ja się kładłam jakoś o 23,30 i myślę, że w sumie nie ma sensu, ale mąz mi za każdym razem powtarza, że zawsze jest sens choć na chwilę oko zamknąć i tak zrobiłam. I zaskoczona budzę się, patrze na zegarek i szok
![]() a dzisiaj wizyta u ginekologa kontrolna, dziś mija równe 6 tygodni od porodu, no to mała dziś kończy 6 tygodni ![]() ![]() A tutaj kilka zdjec mojego skarbusia |
![]() ![]() |
![]() |
#1684 |
Zakorzenienie
|
No i na dodatek dorzucam tutaj mamusię... w trakcie zapuszczania włosów, która miała wrócić do naturalnego koloru włosów... jednak prawda jest taka, że z krótkich włosów na dłuższe ciężko jest przejść, więc rekompensata w nowym kolorku włosów... tajemniczy fiolet i Basia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1685 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1686 |
Zakorzenienie
|
Dziękujemy obydwie z Łucją za miłe słowa... a co do Cichopek no to nie rozdrażniłaś mnie, choć za kobietą nie przepadam... w kazdym badz razie nie mam zielonego pojecia z ktorej strony do niej jestem podobna hahaha
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1687 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1688 |
Zakorzenienie
|
No kurcze, jak tylko tu zagladam, to cala masa przystojniakow!!
![]() ![]() Mareczek, Mikolajek, a teraz jeszcze Oli w nowym avatarze!! ![]() ![]() Nam srednio idzie z butelka. Do dokarmiania byla dobra, ale teraz Hania akceptuje butle poki jest glodna, po czym wypluwa smoczka i z otwarta buzia szuka piersi. Troche przez to marudzila wczoraj, a ja sie czulam jak wyrodna matka. Juz kilka osob radzilo mi tez pozostanie przy butelce, bo skoro teraz sa problemy, to za pare miesiecy, jak bedzie wiecej rozumiala, bedzie jeszcze trudniej. A ja juz nie moge sie doczekac kiedy ja nakarmie z piersi ![]()
#1689 |
Zakorzenienie
|
Basiu Łucja jest śliczna ale wiadomo po kim to ma
![]() Szperr Mati jest tylko dokarmiany, ale u mnie też są problemy z akceptacją butelki tak naprawdę zje z niej tylko wtedy gdy jest bardzo głodny i gdy wpierw podam butlę a dopiero pierś. W odwrotnej kolejności butla jest wypluta. I powiem Ci szczerze, że też ze względu na te kupy i moją anemię zastanawiam się nad przejsciem całkiem na butle. Ineczko Twój żółwik jest cudowny i widac wiele radości sprawiają mu leżaczkowe rozmowy z mamusią. Gratuluję zdania na kolejny semestr. A my dzis pierwszą noc spaliśmy przy całkowicie wyłączonym świetle, takto paliła się lampka. Obawiam się, że jak przyjdzie rachunek za prąd to nie będę wiedziała co z nim zrobić ![]()
#1690 |
Zakorzenienie
|
A oto mój Uszek
1. chodź do mnie misiu 2. poprzytulam Cię troszeczkę
#1691 |
Zakorzenienie
|
Misia ale ten twój szkrab słodki jest... słodki normalnie... a ja właśnie wygrałam słodką sukieneczke z bolerkiem dla małej na chrzest
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1692 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1693 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny z UK: gdybyscie przypadkowo wypraly karte NHS na darmowe recepty, to informuje Was, ze przybiera ona ksztalt falisty, ktory znika po kilkukrotnym wyprasowaniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1694 |
Zakorzenienie
|
wygrana sukienka z bolerkiem z mysla o chrzcie Łucji
|
![]() ![]() |
![]() |
#1695 |
Zakorzenienie
|
Lea, form falistych nie doswiadczylam
![]()
#1696 |
Zakorzenienie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6428045]Dziewczyny z UK: gdybyscie przypadkowo wypraly karte NHS na darmowe recepty, to informuje Was, ze przybiera ona ksztalt falisty, ktory znika po kilkukrotnym wyprasowaniu
![]() dobra dobra Lea przyznaj się, że chciałaś sprawdzić jak owa karta zachowa się w praniu ![]() śliczna
#1697 |
Zakorzenienie
|
bylismy na szcepieniu - tym razem to maly wcale nie spi (ostatnio przespal pol dnia). Ale chyba czuje sie ok.
Pytalam pediatry o ta wysypke - powiedziala ze to nie jest alergia - tylko tradzik niemowlecy ![]() ![]() szperrr - glowa do gory! Dacie rade. Kurcze, a u nas maly stale sie tak prezy...(troche ten dicoflor pomaga). Ale nie zamierzam go odstawiac od cyca... Dzis pediatra zaczela juz mowic o wprowadzeniu jablka, ale powiedziala ze do nastepnego szcepienia sie wstrzymamy (maly bedzie mial 4,5 mies.). To w sumie chyba i tak szybko skoro ja go tylko cycem karmie??? ![]() primavera - ja sciagam za kazdym razem do innej butelki, ale chyba tak nie trzeba. W sumie dyskuscja z poissonivy byla na temat mrozenia i czasow przechowywania (albo ja mam skleroze). Chyba mozna gromadzic w lodowce w jednej butelce przez jakis czas i potem zamrozic ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1698 |
Zakorzenienie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6428045]Dziewczyny z UK: gdybyscie przypadkowo wypraly karte NHS na darmowe recepty, to informuje Was, ze przybiera ona ksztalt falisty, ktory znika po kilkukrotnym wyprasowaniu
![]() Nie ma to jak nasza zdolniacha Lea ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1699 |
Zakorzenienie
|
Bb-m widze Cię
![]()
#1700 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wózek jest najgorszy z tego wszystkiego - nie możemy sie zdecydować ale póki co ja wybrałam takie http://www.allegro.pl/item298603743_...ex_bonusy.html http://www.allegro.pl/item299349681_..._prezenty.html http://www.allegro.pl/item303458551_...y_i_lekki.html http://www.allegro.pl/item301148302_...0zl_nowos.html W sobotę wybieramy sie na zakupy bo mój TŻ nie może sie zdecydować ![]() Cytat:
![]() ![]() Gratulacje zdanych egzaminów ![]() I jakbyś była w Krakowie to daj znać - umówimy sie na jakąś kawę i Mikołajek i Norbi z Łukaszkiem sie pobawią w tym czasie ![]() Basiu śliczna sukieneczka. A fotki to już nie wspomnę. Łucja jest słodziutka ![]() ![]() Miłego dnia wszystkim ![]()
![]() |
#1701 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przedawkowanie jest bardzo grozne, może spowodować nudności, wymioty, brak łaknienia oraz uszkodzenie nerek, zaburzenia rytmu serca oraz zbyt szybkie zrastanie się ciemiączka. Nam w niedzielę goniec przyniósł pismo odnosnie becikowego, odbiór dzis w kasie MOPR, strasznie długo sie czeka, najpierw 4 tygodnie na pesel, potem cały miesiąc na decyzję (wnisek skałdalismy tez 2 stycznia). I jakie to becikowe, moja Gosia już dawno ze swojego baciku wyrosła ![]() Wózeczki bardzo fajnę, ja bym się zdecydowała z wersją z fotelikiem samochodowym, zawsze to można wyjąc dzidzię z samochodu razem z fotelikiem i szybciutko zamontować na stelażu i na szybkie zakupki ![]() Ja najprawdopodobniej kaske przeznaczę na zabieg zeby zlikwidować rozstępy. Mam ich trochę pod pepkiem i kilka nad. Pokazały się w ostatnim m-cu ciąży. Musze sie tego pozbyć bo na plazę bede zmuszona ubierac kostium 1-częściowy a tak wogóle chodzic w portkach po cycki ![]() ![]() A moja Gosia dziś konczy 2 miesiące ![]() ![]() i w rótce mija połowa macierzyńskiego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1702 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1703 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Devicap ma niższe stężenie wit. D3 o d Vigantolu. W 1 kropli Devicapu jest 420 j.m. , a w Vigantolu 670 j.m. zimą zaleca się podawać 2 krople Vigantolu na dobę, ponieważ rzadziej chodzi się z dzieckiem na dwór, a poza tym jest ograniczona ilość słońca, a wit. D3 właśnie w każdym organizmie ludzkim tworzy się pod wpływem promieni słonecznych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1704 |
Zakorzenienie
|
Dzieciom karmionym mieszanką nie podaje się wit.D3, bo ona jest już zawarta w mleku modyfikowanym.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1705 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6426880] Jasne, ze to normalne ![]() ![]() ![]() ![]() śliczna Cytat:
![]() CO do mleka - to ja ściągam po każdym karmieniu (bo wychodzę wieczorem) no i za każdym razem wychodzi jakieś 15 ml. Niestety, moje piersi nie produkują większych ilości i nie miałabym jak odciągnąć na raz, żeby Hubert miał co zjeść. ![]() Ściągnięte trzymam w pokoju i ściągam cały czas do tej samej butelki - bo gdybym miała za każdym razem do innej, to by mi tych butelek brakło ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1706 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1707 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No no no... nieźle wyszło |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1708 |
Zakorzenienie
|
to macie tez moja mala marude, jak udaje, ze butla to przyjaciel.. i moze w koncu jej mame
![]()
#1709 |
Zadomowienie
|
szperr śliczna mamusia i dzidzia również
![]() Jaś kończy dziś 3 miesiące ![]() ![]() ![]() ![]() Biedak miał szczepienie przeciwko gruźlicy ![]()
#1710 |
Zakorzenienie
|
primavera - to ma sens skoro mleko ma ta sama temp. Tylko ze ta najstarsza porcja nie moze byc starsza niz 12godz w momencie podania.
a co do wiatminy D3 to mi ostatnio lekarz zwiekszyla do 3 kropli plus 3 krople cebion multi (bo maly podczas USG nie mial jeszcze wyksztalconych konci bioderek - byly chrzestne a nie kostne), no i maly jest duzy, itd.... A tu dzis - na szczepieniu - babka mowi ze absolutnie!!! Tylko 2 krople i cebion zwykly - bo malemu sie za szybko zarasta ciemiaczko - juz tylko jest 0,5cm x 0,5cm. ach.... edit STO LAT dla Gosi i Jasia!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:50.