Mikołajkowe dzieciaczki 2007 - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-01-29, 08:41   #1681
primavera
Zakorzenienie

Dot.: Mikołajkowe dzieciaczki 2007

Cytat:
Napisane przez InKa29 Pokaż wiadomość
* 2 razy dziennie gazikiem przetarcie ciałka 3% kwasem bornym (nie strachać się bo na etykiecie napisane że nie dla niemowlaków)
wystarczyło 3 dni
o, ja tym właśnie też przemywam - i czekam na efekty

Ile czasu może stać mleko w temp pokojowej? I czy mogę mieszać z różnych odciągań czy z każdego w innej butelce? I jeszcze - czy jak mleko się tak rozwarstwia (na górze białe i bardziej tłuste, na dole wodniste) to normalne czy znaczy, że się psuje
primavera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-29, 08:49   #1682
puszina
Raczkowanie

Ineczko Jaki kochany, a jakie ma "papuśne"policzki, i brody dwie( tak jak Maruś)
A Ty jaki amsz piekny kolor włosów i fryzurkę. Sliczna z Ciebie mamuska, mimo ze twarzy porsto nie widac, to co widze juz i tak atrakcyjne niebywale jest.
Włosy boskie bo ja kocham rude baby, kasztanowe itp)

Co do hormonów i humorków, Inka, a jak ma byc inaczje jak zmęczone jesteśmy. A ty jeszcze masz jedno starsze dziecko..
Wiesz dlaczego nie mozesz dogadac sie z Norbim, bo on podsiwadomie ma taki mini bunt... chce na siebie uwagę zwróić. Jest mimo ze nieświadom zazdrosny, tak jest u dzieci wtym wieku. To minie , a ze nie chce sie uczyc.. oj bo to chlopak jest i wiesz ma teraz też cięzko odnależc sie w domu z małym czlowiekiem. Po prostu nie ma nie ma mamy an wyłącznośc. Moje koleżanki które maja po dwoje dzieci z taką różnica jak Twe, mówia to samo.
Cierpliwości, wszystko sie wam poukłada. Ty licz do 10 a nawet do stu i nie daj sie zdenerwować. Bo tak na prawde sie Wam poukłada zobaczysz. Ja tam Ciebie podziwiam i już.
Brawo za egzaminy.
puszina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-29, 09:17   #1683
bassienkaw
Zakorzenienie

Witajcie dziewczyny, a ja się muszę pochwalić, a raczej moją Łucję pochwalić. Bo dumna jestem z niej jak nic. Dzisiaj pierwszy raz przespała mi w nocy bez budzenia 5 godzin. Jak usnęła o 21, tak na jedzenie obudziłą się dopiero o 2. Fajnie tak,nie powiem, że nie,ale potem co godzinę mi się już budziła, ale i tak nie narzekam. Najważniejsze, że nie było marudzenia, nie było kręcenia się, tylko ładnie usypiała. Tatuś teraz ma nocki, dlatego mama tak bardzo się cieszy. Bo ostatnie dwa dni na wieczór to była męka, dobrze, że Damian był, usypianie trochę trwało. No a wczoraj ładnie, szybko, bezproblemowo w dodatku tyle czasu. Byłam w szoku. Tak to co 3 godziny się budzi, a tutaj 5. Ja się kładłam jakoś o 23,30 i myślę, że w sumie nie ma sensu, ale mąz mi za każdym razem powtarza, że zawsze jest sens choć na chwilę oko zamknąć i tak zrobiłam. I zaskoczona budzę się, patrze na zegarek i szok

a dzisiaj wizyta u ginekologa kontrolna, dziś mija równe 6 tygodni od porodu, no to mała dziś kończy 6 tygodni ciekawa jestem co Pani doktor powie, nie wiem czemu ale boje sie troche tej wizyty, no zobaczymy. Najwazniejsze by wkoncu miec juz tabletki

A tutaj kilka zdjec mojego skarbusia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (48,5 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (70,1 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (75,5 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (51,1 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (79,0 KB, 14 załadowań)

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-29, 09:21   #1684
bassienkaw
Zakorzenienie

No i na dodatek dorzucam tutaj mamusię... w trakcie zapuszczania włosów, która miała wrócić do naturalnego koloru włosów... jednak prawda jest taka, że z krótkich włosów na dłuższe ciężko jest przejść, więc rekompensata w nowym kolorku włosów... tajemniczy fiolet i Basia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (113,6 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7.jpg (97,8 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 8.jpg (75,9 KB, 15 załadowań)

Stary 2008-01-29, 09:27   #1685
puszina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
A tutaj kilka zdjec mojego skarbusia

CUDO do schrupania a poscielka miodzio :P

Basiu ale masz piekne oczy. Troszke mi sie z kasia cichoprk skojarzylas.Mam nadzieje ze to cie nie rozdraznilo. sadze ze jest piekna.
puszina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-29, 09:39   #1686
bassienkaw
Zakorzenienie

Dziękujemy obydwie z Łucją za miłe słowa... a co do Cichopek no to nie rozdrażniłaś mnie, choć za kobietą nie przepadam... w kazdym badz razie nie mam zielonego pojecia z ktorej strony do niej jestem podobna hahaha

Stary 2008-01-29, 09:45   #1687
6d4d53ed507eeb0815dd3e883934f7df1af843d7
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez primavera Pokaż wiadomość
Ile czasu może stać mleko w temp pokojowej? I czy mogę mieszać z różnych odciągań czy z każdego w innej butelce?
Na waszym watku dluga dyskusje o tym prowadzila Celka i Ivy, kilka tygodni temu, poszukaj

Cytat:
I jeszcze - czy jak mleko się tak rozwarstwia (na górze białe i bardziej tłuste, na dole wodniste) to normalne czy znaczy, że się psuje
Jasne, ze to normalne Mleko ma 3 fazy i gdy jest chlodne to kazda faza sie oddziela To tak jak w zupie, jak jest zimna to tluszcz osadza sie na gorze
6d4d53ed507eeb0815dd3e883934f7df1af843d7 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-01-29, 09:59   #1688
szperrr
Zakorzenienie

No kurcze, jak tylko tu zagladam, to cala masa przystojniakow!!

Mareczek, Mikolajek, a teraz jeszcze Oli w nowym avatarze!!

Nam srednio idzie z butelka. Do dokarmiania byla dobra, ale teraz Hania akceptuje butle poki jest glodna, po czym wypluwa smoczka i z otwarta buzia szuka piersi. Troche przez to marudzila wczoraj, a ja sie czulam jak wyrodna matka. Juz kilka osob radzilo mi tez pozostanie przy butelce, bo skoro teraz sa problemy, to za pare miesiecy, jak bedzie wiecej rozumiala, bedzie jeszcze trudniej. A ja juz nie moge sie doczekac kiedy ja nakarmie z piersi Z drugiej strony, juz teraz widac efekty - kupy ida same, Mala nie prezy sie, nie steka.. widze, ze w koncu sie tak nie meczy!
Stary 2008-01-29, 10:15   #1689
*misia*
Zakorzenienie

Basiu Łucja jest śliczna ale wiadomo po kim to ma
Szperr Mati jest tylko dokarmiany, ale u mnie też są problemy z akceptacją butelki tak naprawdę zje z niej tylko wtedy gdy jest bardzo głodny i gdy wpierw podam butlę a dopiero pierś. W odwrotnej kolejności butla jest wypluta. I powiem Ci szczerze, że też ze względu na te kupy i moją anemię zastanawiam się nad przejsciem całkiem na butle.
Ineczko Twój żółwik jest cudowny i widac wiele radości sprawiają mu leżaczkowe rozmowy z mamusią. Gratuluję zdania na kolejny semestr.
A my dzis pierwszą noc spaliśmy przy całkowicie wyłączonym świetle, takto paliła się lampka. Obawiam się, że jak przyjdzie rachunek za prąd to nie będę wiedziała co z nim zrobić
Stary 2008-01-29, 10:24   #1690
*misia*
Zakorzenienie

A oto mój Uszek
1. chodź do mnie misiu
2. poprzytulam Cię troszeczkę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN07871.jpg (97,6 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN07841.jpg (109,7 KB, 13 załadowań)
Stary 2008-01-29, 10:30   #1691
bassienkaw
Zakorzenienie

Misia ale ten twój szkrab słodki jest... słodki normalnie... a ja właśnie wygrałam słodką sukieneczke z bolerkiem dla małej na chrzest

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-29, 10:43   #1692
*misia*
Zakorzenienie

Cytat:
Misia ale ten twój szkrab słodki jest... słodki normalnie... a ja właśnie wygrałam słodką sukieneczke z bolerkiem dla małej na chrzest
dziękujemy za komplement. pochwal się wygraną
Stary 2008-01-29, 11:42   #1693
6d4d53ed507eeb0815dd3e883934f7df1af843d7
Konto usunięte

Dziewczyny z UK: gdybyscie przypadkowo wypraly karte NHS na darmowe recepty, to informuje Was, ze przybiera ona ksztalt falisty, ktory znika po kilkukrotnym wyprasowaniu
6d4d53ed507eeb0815dd3e883934f7df1af843d7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-29, 11:45   #1694
bassienkaw
Zakorzenienie

wygrana sukienka z bolerkiem z mysla o chrzcie Łucji
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 11.jpg (48,3 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12.jpg (48,6 KB, 13 załadowań)

Stary 2008-01-29, 11:57   #1695
szperrr
Zakorzenienie

Lea, form falistych nie doswiadczylam Ale jak moja poszla na spacer razem z portfelem i nowym wlascicielem, to bylam zdesperowana. Niby mam nowa, ale okazuje sie, ze ona wcale nie jest w aptece potrzebna - widzac dziecko wiedza, ze to za darmo.
Stary 2008-01-29, 12:13   #1696
*misia*
Zakorzenienie

[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6428045]Dziewczyny z UK: gdybyscie przypadkowo wypraly karte NHS na darmowe recepty, to informuje Was, ze przybiera ona ksztalt falisty, ktory znika po kilkukrotnym wyprasowaniu [/quote]
dobra dobra Lea przyznaj się, że chciałaś sprawdzić jak owa karta zachowa się w praniu
Cytat:
śliczna
Stary 2008-01-29, 12:39   #1697
celka2000
Zakorzenienie

bylismy na szcepieniu - tym razem to maly wcale nie spi (ostatnio przespal pol dnia). Ale chyba czuje sie ok.

Pytalam pediatry o ta wysypke - powiedziala ze to nie jest alergia - tylko tradzik niemowlecy Nic nie mowila, ze trzeba cos z tym robic. PO prostu stwierdzila, ze to nie alergia i juz...A to mi starczy

szperrr - glowa do gory! Dacie rade. Kurcze, a u nas maly stale sie tak prezy...(troche ten dicoflor pomaga). Ale nie zamierzam go odstawiac od cyca...

Dzis pediatra zaczela juz mowic o wprowadzeniu jablka, ale powiedziala ze do nastepnego szcepienia sie wstrzymamy (maly bedzie mial 4,5 mies.). To w sumie chyba i tak szybko skoro ja go tylko cycem karmie???Jak myslicie??

primavera - ja sciagam za kazdym razem do innej butelki, ale chyba tak nie trzeba. W sumie dyskuscja z poissonivy byla na temat mrozenia i czasow przechowywania (albo ja mam skleroze). Chyba mozna gromadzic w lodowce w jednej butelce przez jakis czas i potem zamrozic Choc ja gdzies czytalam ze jak sie miesza mleko to powinno miec taka sama temperature (wtedy mozna).
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-29, 12:51   #1698
poissonivy
Zakorzenienie

[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6428045]Dziewczyny z UK: gdybyscie przypadkowo wypraly karte NHS na darmowe recepty, to informuje Was, ze przybiera ona ksztalt falisty, ktory znika po kilkukrotnym wyprasowaniu [/quote]
Nie ma to jak nasza zdolniacha Lea
poissonivy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-29, 13:00   #1699
*misia*
Zakorzenienie

Bb-m widze Cię napisz koniecznie co u Was
Stary 2008-01-29, 13:09   #1700
Sławka2
Wtajemniczenie

GG do Sławka2

Cytat:
Napisane przez szperrr Pokaż wiadomość
Edit:

Dziewczyny, powiedzcie mi jeszcze raz jak podajecie wit. D3, prosze Mam Vigantol, podaje 1 krople dziennie. I powinnam to w jakis sposob uzalezniac od slonca?? Juvitu podaje jej 5 kropelek dziennie.
Wiem ze to tu bylo, ale nie mam juz czasu szukac..
A ja podaje 3 kropelki witaminy D3 Preparat sie nazywa Devikap. A tu widzę wszystkie po 1... Ale może to zależy od rodzaju preparatu

Cytat:
Mi w końcu dziś przyszło becikowe ( a miało być niby 15.01)

Jaki wózek wybraliście?
Mnie póki co przyszło pismo, że dostaniemy becikowe Powinno być w tym tygodniu... 2 stycznia składaliśmy papiery a podobno mają czas do miesiąca. Czekamy bo mamy wielkie zakupy dla małego.
Wózek jest najgorszy z tego wszystkiego - nie możemy sie zdecydować ale póki co ja wybrałam takie

http://www.allegro.pl/item298603743_...ex_bonusy.html
http://www.allegro.pl/item299349681_..._prezenty.html
http://www.allegro.pl/item303458551_...y_i_lekki.html
http://www.allegro.pl/item301148302_...0zl_nowos.html

W sobotę wybieramy sie na zakupy bo mój TŻ nie może sie zdecydować

Cytat:
Napisane przez InKa29 Pokaż wiadomość
witajcie dziewczynki

dziękuję za słowa otuchy i przepraszam że tak wyskoczyłam z tymi żalami

Primciu Sławko i Szper
jesli chodzi o te wysypki i wysuszenie skóry Jak pamiętacie Miki miał to samo a ostatnio to była masakra moja pani położna tak:
* kąpiele w balneum hermal (200ml- ok 24złoty a wlewacie na 10 litrow ok 1 łyżeczki)
* 2 razy dziennie gazikiem przetarcie ciałka 3% kwasem bornym (nie strachać się bo na etykiecie napisane że nie dla niemowlaków)
wystarczyło 3 dni
* a teraz natłuszczam kąpiąc w ciekłej parafinie a rano nią smaruje
* i co druga kąpiel w tym balneum hermal
ciałko jest już jak należy

Czuje się faktycznie lepiej tylko mam już drugi raz @ i to w odstępie 2 tygodni te moje załamanie to chyba gra hormonów

Jestem już po egzaminach więc przeszłam na semetr VI więc coraz bliżej końca
Norbi niedługo ma ferie a mnie nie stać by zmienić u klimat a marzy mi się Kraków i Zakopane które kocham tak samo jak Kołobrzeg

Koniec marudzenia Dzis mam mieć dobry dzień
Ineczko to ja chyba też wypróbuję ten przepis Choć tego kwasu sie boję i może jednak z tym poczekam do wizyty u lekarza
Gratulacje zdanych egzaminów
I jakbyś była w Krakowie to daj znać - umówimy sie na jakąś kawę i Mikołajek i Norbi z Łukaszkiem sie pobawią w tym czasie

Cytat:
Basiu śliczna sukieneczka. A fotki to już nie wspomnę. Łucja jest słodziutka A kolor włosów super aż nabrałam ochotę na jakies zmiany w tej kwestii

Miłego dnia wszystkim

Jagódka Zosia urodziła się 23.09.2010
Ma 3 latka i 8 miesięcy i 21 dni
Sławka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-29, 13:34   #1701
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
Napisane przez Sławka2 Pokaż wiadomość
A ja podaje 3 kropelki witaminy D3 Preparat sie nazywa Devikap. A tu widzę wszystkie po 1... Ale może to zależy od rodzaju preparatu

Mnie póki co przyszło pismo, że dostaniemy becikowe Powinno być w tym tygodniu... 2 stycznia składaliśmy papiery a podobno mają czas do miesiąca. Czekamy bo mamy wielkie zakupy dla małego.
Wózek jest najgorszy z tego wszystkiego - nie możemy sie zdecydować ale póki co ja wybrałam takie

http://www.allegro.pl/item298603743_...ex_bonusy.html
http://www.allegro.pl/item299349681_..._prezenty.html
http://www.allegro.pl/item303458551_...y_i_lekki.html
http://www.allegro.pl/item301148302_...0zl_nowos.html

W sobotę wybieramy sie na zakupy bo mój TŻ nie może sie zdecydować
Z tą witaminą D3 tak jak juz pisałam każdy lekarz ma inne zdanie. Zalecana ilość to 1-2 krople. Jednak nie kazde dziecko potrzebuje tyle samo tej witaminy. Wieksza ilość jest zalecana dzieciom, które intensywnie rosną, bo przyszły na świat z niska masą urodzeniową a teraz nadrabiaja straty To ile jej sie podaje zależy też od sposobu żywienia, oczywiscie dzieci karnione piersia powinny dostawać większa dawke, a te karmione mieszanką mniejszą.
Przedawkowanie jest bardzo grozne, może spowodować nudności, wymioty, brak łaknienia oraz uszkodzenie nerek, zaburzenia rytmu serca oraz zbyt szybkie zrastanie się ciemiączka.

Nam w niedzielę goniec przyniósł pismo odnosnie becikowego, odbiór dzis w kasie MOPR, strasznie długo sie czeka, najpierw 4 tygodnie na pesel, potem cały miesiąc na decyzję (wnisek skałdalismy tez 2 stycznia). I jakie to becikowe, moja Gosia już dawno ze swojego baciku wyrosła

Wózeczki bardzo fajnę, ja bym się zdecydowała z wersją z fotelikiem samochodowym, zawsze to można wyjąc dzidzię z samochodu razem z fotelikiem i szybciutko zamontować na stelażu i na szybkie zakupki

Ja najprawdopodobniej kaske przeznaczę na zabieg zeby zlikwidować rozstępy. Mam ich trochę pod pepkiem i kilka nad. Pokazały się w ostatnim m-cu ciąży. Musze sie tego pozbyć bo na plazę bede zmuszona ubierac kostium 1-częściowy a tak wogóle chodzic w portkach po cycki Najlepszym zabiegiem jest podobno mezoterapia, jeden zabieg kosztuje już od 150zł, a zabiegów trzeba wykonać ok 10 - przy starych rozstępach, a przy świerzych wystarczy ok 4. Tylko jest przecwskazanie przy karmieniu piersią

A moja Gosia dziś konczy 2 miesiące kiedy to zleciało
i w rótce mija połowa macierzyńskiego
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-29, 13:39   #1702
*misia*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Yoolia Pokaż wiadomość
A moja Gosia dziś konczy 2 miesiące kiedy to zleciało
i w rótce mija połowa macierzyńskiego
wszystkiego najlepszego dla Gosi, buziaczki od Matiego Ja już połowę macierzyńskiego mam za sobą a nawet nie wiem kiedy to minęło.
Stary 2008-01-29, 13:43   #1703
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sławka2 Pokaż wiadomość
Zależy .
Devicap ma niższe stężenie wit. D3 o d Vigantolu.

W 1 kropli Devicapu jest 420 j.m. , a w Vigantolu 670 j.m.

zimą zaleca się podawać 2 krople Vigantolu na dobę, ponieważ rzadziej chodzi się z dzieckiem na dwór, a poza tym jest ograniczona ilość słońca, a wit. D3 właśnie w każdym organizmie ludzkim tworzy się pod wpływem promieni słonecznych.
Stary 2008-01-29, 13:45   #1704
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Yoolia Pokaż wiadomość
To ile jej sie podaje zależy też od sposobu żywienia, oczywiscie dzieci karnione piersia powinny dostawać większa dawke, a te karmione mieszanką mniejszą.
Dzieciom karmionym mieszanką nie podaje się wit.D3, bo ona jest już zawarta w mleku modyfikowanym.
Stary 2008-01-29, 14:20   #1705
primavera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *misia* Pokaż wiadomość
A my dzis pierwszą noc spaliśmy przy całkowicie wyłączonym świetle, takto paliła się lampka. Obawiam się, że jak przyjdzie rachunek za prąd to nie będę wiedziała co z nim zrobić
misiu - są takie lampki do kontaktu 1-watowe albo żarówki 1-watowe - my mamy wsadzoną w kinkiet taką właśnie żarówkę -daje takie minimalne światło; akurat żeby widzieć malego w nocy i nie wyrżnąć o jakiś mebel

[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6426880]
Jasne, ze to normalne Mleko ma 3 fazy i gdy jest chlodne to kazda faza sie oddziela To tak jak w zupie, jak jest zimna to tluszcz osadza sie na gorze [/quote]

Cytat:
śliczna

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość

primavera - ja sciagam za kazdym razem do innej butelki, ale chyba tak nie trzeba. W sumie dyskuscja z poissonivy byla na temat mrozenia i czasow przechowywania (albo ja mam skleroze). Chyba mozna gromadzic w lodowce w jednej butelce przez jakis czas i potem zamrozic Choc ja gdzies czytalam ze jak sie miesza mleko to powinno miec taka sama temperature (wtedy mozna).
No, to masz taką samą diagnozę jak my

CO do mleka - to ja ściągam po każdym karmieniu (bo wychodzę wieczorem) no i za każdym razem wychodzi jakieś 15 ml. Niestety, moje piersi nie produkują większych ilości i nie miałabym jak odciągnąć na raz, żeby Hubert miał co zjeść.

Ściągnięte trzymam w pokoju i ściągam cały czas do tej samej butelki - bo gdybym miała za każdym razem do innej, to by mi tych butelek brakło
primavera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-29, 14:30   #1706
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
Napisane przez poissonivy Pokaż wiadomość
Dzieciom karmionym mieszanką nie podaje się wit.D3, bo ona jest już zawarta w mleku modyfikowanym.
a jednak niektórzy lekarze przypisują (wyczytałam w mądrej gazecie) być może dla dzieci potrzebujących zwiekszonych dawek tej witaminy
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-29, 14:35   #1707
ewcia123
Rozeznanie

Cytat:
No i na dodatek dorzucam tutaj mamusię... w trakcie zapuszczania włosów, która miała wrócić do naturalnego koloru włosów... jednak prawda jest taka, że z krótkich włosów na dłuższe ciężko jest przejść, więc rekompensata w nowym kolorku włosów... tajemniczy fiolet i Basia

No no no... nieźle wyszło
ewcia123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-29, 15:21   #1708
szperrr
Zakorzenienie

to macie tez moja mala marude, jak udaje, ze butla to przyjaciel.. i moze w koncu jej mame
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dzidzia.jpg (39,1 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mama 2.jpg (40,6 KB, 25 załadowań)
Stary 2008-01-29, 16:16   #1709
kuseczka
Zadomowienie

GG do kuseczka

szperr śliczna mamusia i dzidzia również

Jaś kończy dziś 3 miesiące Ale ten czas leci
Biedak miał szczepienie przeciwko gruźlicy
Stary 2008-01-29, 16:18   #1710
celka2000
Zakorzenienie

primavera - to ma sens skoro mleko ma ta sama temp. Tylko ze ta najstarsza porcja nie moze byc starsza niz 12godz w momencie podania.

a co do wiatminy D3 to mi ostatnio lekarz zwiekszyla do 3 kropli plus 3 krople cebion multi (bo maly podczas USG nie mial jeszcze wyksztalconych konci bioderek - byly chrzestne a nie kostne), no i maly jest duzy, itd.... A tu dzis - na szczepieniu - babka mowi ze absolutnie!!! Tylko 2 krople i cebion zwykly - bo malemu sie za szybko zarasta ciemiaczko - juz tylko jest 0,5cm x 0,5cm. ach....

edit STO LAT dla Gosi i Jasia!!!
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości