|
|
#61 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: 10 lat bez wakacji, niska samoocena
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#62 | |
|
zuy mod
|
Cytat:
|
|
|
|
#63 |
|
Konto usunięte
|
Ale są momenty, gdzie jest np. podwyższony stan zagrożenia (jakiś zamach itd.) i wtedy nie za bardzo możesz się poruszać. Zależy też, co rozumiemy przez kurort. Swobodnie w większości przypadków do miasteczka się nie przejdziesz. Ale ja jestem generalnie uprzedzona, bo w tereny typu Egipt, Turcja i inne takie w ogóle nie, nigdy. Rozumiem, że są tacy co lubią i wypoczną w takich miejscach.
Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2016-08-20 o 10:13 |
|
|
|
|
#64 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi się wydaje, że autorka nawet jakby miała hajs na wakacje to by nie pojechała, bo nie ma z kim. |
|
|
|
|
|
#65 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rodzinnych Ogrodkow Dzialkowych Ogrodzonych Siatką ![]() A Peru tez bym chetnie odwiedzila
|
|
|
#66 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#67 |
|
Zadomowienie
|
Autorko, piszesz, że zazdrościsz swoim koleżankom tego, że żyją na wyższym poziomie finansowym.
A może po prostu te Twoje koleżanki są starsze, bardziej doświadczone zawodowo, lepiej wykształcone? Nie mówię, że to Twoj przypadek, ale zawsze dziwili mnie ludzie, którzy sami nie reprezentując żadnego dobrego wykształcenia i poszukiwanych umiejętności porównuja się z tymi co takie umiejętności posiadają i jeszcze się dziwią, że ci drudzy mają lepszą sytuację zawodową i finansową... Poza tym jak już było wspomniane, robisz z igły widły i masz wypaczony obraz rzeczywistości. Wspominasz, ze pochodzisz z biednej rodziny i nie wiem dlaczego, ale tacy ludzie często mają jakieś odrealnione podejście do rzeczywistosci właśnie na zasadzie, że za tygodniowy wyjazd do Turcji czy Hiszpanii trzeba wydać z kilkanaście tysięcy, albo te wspomniane zdziwienie, dlaczego lepiej wykształceni ludzie zarabiają więcej i przyjmowanie, że tacy to na pewno mieli szczęscie itd |
|
|
|
|
#68 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#69 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#70 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
|
#71 | |
|
zuy mod
|
Cytat:
![]() Osobiście też bym chyba do Egiptu czy Turcji nie pojechała (chociaż wzdycham do tych zdjęć i cen ), ale jak ktoś lubi tak to spoko.
|
|
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
A ma ktoś namiar na jakieś fajne zadupie,sprawdzone miejsce ,z ciepłym morzem ,bez tłumu turystów? Ja nie lubię do ludzi,ludzi mam dość .Może być względnie spartańsko.
|
|
|
|
|
#73 | |
|
ReklaMO(D)żerca.
|
Cytat:
x Byliśmy w zeszłym roku i było tak przyjemnie luźno Edytowane przez kisielova Czas edycji: 2017-01-16 o 10:59 |
|
|
|
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
kisielova jechaliscie samochodem?
|
|
|
|
|
#75 |
|
ReklaMO(D)żerca.
|
|
|
|
|
|
#76 |
|
Wtajemniczenie
|
Wielu mlodych ludzi w czasie gdy jeszcze sa uczniami/studentami .to w wakacje pracuja laczac odpoczynek z praca.
jest wiele osrodkow wczasowych,hoteli i pensjonatow ktore zatrudniaja na sezon mlodych ludzi,wiem co pisze bo sama tak robilam,jezdzilam po calej Polsce,miaalm wczasy i troche kasy Po drugie ,to jak piszesz jestes sama,nie masz obowiazkow i zobowiazan wobec nikogo,a co robisz w wolnym czasie gdy nie pracujesz? Mozesz poszukac dodatkowej pracy i odkladac kaske na wakacje. |
|
|
|
|
#77 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Ale rozumiem o co Ci chodzi. Tyle, że można po prostu nie jechać do Egiptu, można, nie wiem, do Grecji, do Chorwacji, do Włoch, można gdzieś w Polsce. Ja akurat lubię inne proporcje niż tu często prezentowane, tzn ja bym wolała 2 dni zwiedzania i 4 dni plaży, niż na odwrót, a "jeden cały dzień na plażowanie", przy całej reszcie wyjazdu spędzonej w autokarach i na bieganiu od jednego zabytku do drugiego, mnie zawsze dość śmieszy Bo na pewno nie byłabym wypoczęta po czymś w tym guście. W ogóle tego typu zorganizowane wycieczki pełne atrakcji to dla mnie jest właśnie wakacyjne piekło. Jak już chcę pozwiedzać, to we własnym tempie i to, co mnie interesuje najbardziej, a nie latać za przewodnikiem kłusem, w tłumie ludzi, rzucając okiem na 100 rzeczy
|
|
|
|
|
|
#78 |
|
Zakorzenienie
|
Wakacje za kilkanaście tysi? Fajne wakacje da się zorganizować tanim kosztem, tylko trzeba poszperać w necie. Ja parę lat temu byłam na wyjeździe w Grecji 700 zł za osobę bez wyżywienia, nie wiem jakie ceny ma teraz to biuro, ale nie podejrzewam, że jakoś bardzo wzrosły. Autorko, odezwij się na PW bo nie wiem czy tu mogę podać adres strony
![]() Udało mi się też kiedyś pojechać do Wiednia na jarmarki świąteczne, za hmm z wydatkami na miejscu 250 zł? Oferty na ten rok też są, mogę podesłać ![]() Oprócz zorganizowanych wyjazdów można też samodzielnie coś wymyślić, jest polski bus, są tanie loty (do Gdańska 9 zł!), są strony z tanimi noclegami, także wybór jest ogromny
|
|
#79 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wedlug znajomych autorki Polski bus to straszna bieda jest
|
|
|
|
|
|
#80 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#81 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko że z takim podejściem człowieka omija wiele okazji podróżniczych. Pewnie gdybym miała unikać wszelkich low costowych rozwiązań to bym żadnych wakacji nie miała,bo nie stać mnie na lot na Seszele czy inne Karaiby wypasioną linią lotniczą ![]() mansika, podeślę Ci później te biura i moje patenty
Nigdy nie pozwól, aby strach przed działaniem wykluczył Cię z gry Edytowane przez 90agnieszka90 Czas edycji: 2016-08-20 o 14:27 |
|
|
|
|
|
#82 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#83 |
|
Konto usunięte
|
Może z internetu zrezygnuj? Za rok za tą kasę będziesz miała fajne wakacje i międzyczasie nie będziesz się Facebookiem frustrowac.
|
|
|
|
|
#84 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Właśnie wróciłam z wakacji nad słowackim jeziorem Orawa i podliczyłam wydatki. 1900 zł za dwie osoby. 6 noclegów, transport samochodem (jakbyśmy korzystali z transportu publicznego byłoby taniej), wyjazd do Tatralandii i do Bojnic na zamek i do ZOO. Jedliśmy w pensjonacie, albo na mieście i przywieźliśmy pół tony czekolady Sudenckiej Nieźle jak za 950 zł na łebka.W tym samym czasie moja przyjaciółka wylatywała na Kanary. W sezonie, all inclusive 4,5 koła na łebka plus wycieczki fakultatywne. Rozumiem, że jak mi zachwycona pokaże zdjęcia, to jest świnia niemyta i się chwali swoimi wypasionymi wakacjami? Niech no tylko spróbuje coś wstawić na fejsa ![]() Autorko, nie zwalaj winy za "swój ciężki los" na pochodzenie z biednej rodziny. To w jakim miejscu teraz jesteś to pokłosie Twoich wyborów. Sama piszesz, że niektórym koleżankom z "blokowiska" dobrze się powodzi, więc się da. Jasne, że jedni mają łatwiejszy start inni trudniejszy. Urodziłaś się w Polsce, w czasach pokoju, żyjesz w UE więc masz swobodę przemieszczania, jesteś zdrowa, otrzymałaś bezpłatną edukację i masz pełnię praw obywatelskich, więc wierz, albo nie, ale masz lepszy start niż większość świata Kiedy ostatnio szukałaś nowej pracy? Kiedy się doszkalałaś?Czy chciałabym jak przyjaciółka lecieć na Kanary na 12 dni, zamiast na 7 na Słowację? Jasne! Ale wiem, że w tej chwili potrzebuję tej kasy na coś innego i nie będę mieć za złe przyjaciółce jak będzie wrzucać zdjęcia z wakacji gdzie się da. Wolno jej. Cieszę się, że ma fajne wakacje. Ja też miałam fajne, mimo że biedne A na Kanary też kiedyś pojadę I Ty też możesz, musisz tylko pchnąć coś do przodu w swojej karierze zawodowej. Nikt za Ciebie tego nie zrobi.
"W ramach występów artystycznych planuję zaprosić jakiegoś człowieka, co uprawia sport i wtedy on będzie uprawiał sport, a my będziemy z niego szydzić, jak to nie jest świetna zabawa, to nie wiem, co nią jest." -16kg - 5/8kg to go
|
|
|
|
|
|
#85 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#86 |
|
Konto usunięte
|
Bo autorce nie chodzi o wakacje. Tylko o WAKACJE.
najlepiej fundowane przez faceta na Malediwach czy chociazby w Hiltonie na Kanarach. |
|
|
|
|
#87 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale właśnie widzisz, my wiemy, czego byśmy chciały/nie chciały, jak lubimy wypoczywać. A autorka się nad tym nie zastanawia. Jej chodzi tylko o jeden konkretny typ wyjazdu/wycieczki. Taki, którego w jej środowisku się zazdrości. Cytat:
nie ma jak zdjęć z palmą zrobić. Ewidentnie widać, że autorce wcale nie chodzi o wakacje, odpoczynek, poznawanie świata, jej chodzi o przynależność do określonej grupy społecznej. Dlatego liczy się tylko wyjazd w rejony południowe, do hotelu, z poważnym biurem podróży
|
||
|
|
|
|
#88 |
|
Konto usunięte
|
Myślę, że jakby była kasa na wakacje, to byłyby jęki i brak faceta. Jak byłby chłop i kasa, to byłyby jęki o co innego, że praca nie taka albo że Zosia ma lepsze wakacje - autorka to taki typ człowieka, że nigdy nie będzie zadowolona.
|
|
|
|
|
#89 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja wiem teraz Hiszpania tez biednie- szkolenie i zakwaterowanie u rodziny a do tego lot tanimi liniami a fe! Moze chociaż palma bedzie sie liczyć? A nie bo to centrum kraju wiec płazy brak. Burak jestem i tyle. Poczekam, niech chłop za hiltona zapłaci gdzies na koncu swiata to bede sie mogła pochwalić a tak to muszę się zamknąć |
|
|
|
|
|
#90 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.