Wymarzony pierścionek akt VI czas zacząć :D - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-10, 17:21   #691
hania811
Zakorzenienie

Dot.: Wymarzony pierścionek akt VI czas zacząć :D

Cytat:
Napisane przez ANITKA79 Pokaż wiadomość

Ps. Mam juz zdjatka ale z plytki to za duuze i nie chca sie wgracChyba dopiero jutro je wrzuce zebyscie zobaczyly..Wiec musicie poczekac dziewczyny
Do jutra jakoś dam radę

Ciesze się bardzo ze duzo się smiałaś na tym wyjeździe
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-10, 17:56   #692
ANITKA79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Do jutra jakoś dam radę

Ciesze się bardzo ze duzo się smiałaś na tym wyjeździe
Ooo tak, smialam sie Haniu caly czas prawie, az Tz mowil ze chyba sie smiecholu najedlismy.. Normalnie jak dziecko sie bawilam.. Wskakiwalismy w snieg ktorry byl miejscami az za kolana. Jak sie zapadalismuy to smiechu bylo tyle he he...w pokoju tak samo sie smialismy Tz tulil calowal, nawet jak byly jakies malutkie spiecia, to 5 minut i po spieciu i smiealismy sie we dwoje za chwile z tego o co bylo jakies nieporozumienie.. Widze ze Tz naprawde wiele zorozumial, nie bylo zadnych obrazan, fochowDoslownie wszystko razem robilismy.. Tz robil obiad, a ja mu przyorawy itp..podawalam.. No naprawde bylo swietnie I ciesze sie ze dalam sie mu namowic na ten wyjazd!!!!
ANITKA79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-10, 18:11   #693
rav12345
Wtajemniczenie

Madzialenka, ja ci opowiem, jak wyglądało moje rozstanie z Tż-tem na rok. Może ci się wyda to twoje ewentualne rozstanie mniej straszne, a może utwierdzisz się w przekonaniu, że nigdzie go nie puścisz.

Więc tak... Tż dostał stypendium na studia w USA, na 2 lata. Postanowiliśmy, że musi polecieć - to było jego marzenie. Dla mnie nie było tam wtedy żadnej przyszłości - nie stac mnie było na pokrycie kosztu studiów, do pracy iść nie mogłam, bo nie ma szans zdobyć sobie wizy pracowniczej ot tak. A pracę na czarno to ja mam w dalekim poważaniu. Więc zostałam w Polsce - miałam fajną pracę, zaczęłam studia.

Mieliśmy 2 miesiące zanim on miał wylecieć. Staraliśmy się wykorzystać je jak najmocniej. Później przyszedł ten dzień. Po prostu tragedia - oczy jak pomidor . No ale w końcu puściłam go do taksówki na lotnisko (stwierdziliśmy że tak będzie lepiej, niż jak będziemy odgrywać cyrku na lotnisku). Pamiętam powrót do pustego mieszkania. Codzienne powroty do pustego mieszkania. I było tak w kółko - praca/pusty dom/skype/praca... Później gdzieś złapało mnie jakieś parszywe przeziębienie. Strasznie się pociłam - w 10 min ubranie na mnie było mokre. Skończyły mi się leki, nie miał mi kto pójść po do Apteki po nowe (jestem Zosią-samosią która rzadko zawraca innym głowę). Przemogłam się, zadzwoniłam do kumpla z pracy, na co on: "Przestań, na pewno nie jesteś taka chora". Boże jaka ja się wtedy poczułam samotna. Następnego dnia ten sam kumpel wpadł z reklamówką leków, bo jego dziewczyna na jego opowieść o naszej dyskusji opieprzyła go o jego zachowanie. Skończyło się na dwóch tygodniach leżenia w łóżku, po których mimo wypijania dziennie ok. 3l płynów byłam odwodniona i chudsza o 5kg. Wciąż chora wróciłam do pracy - po prostu nie mogłam już dalej siedzieć w pustym domu.

Po tej chorobie zrozumiałam, że muszę coś z tym zrobić. Postanowiłam wynieść się z kawalerki, i poszukać sobie pokoju w mieszkaniu z kimkolwiek. Poprzez znajomych z pracy trafiłam na świetną dziewczynę. Zaprzyjaźniłyśmy się, i czas mijał mi o wiele lepiej i prędzej. Znalazłam sobie sporo zajęć, nauczyłam się wychodzić z domu. Zapisałam się na aerobiki i aquaaerobiki, jeżdziłam na rolkach itd.

W międzyczasie dowiedziałam się, że Tż uzbierał troszkę funduszy po to, bym mogła do niego przylecieć. Wyciągnęłam więc i swoje zapasy, i w ten sposób miałam go znów dla siebie przez całe dwa tygodnie. A później kolejne 6 miesięcy czekania, aż przyleci do Polski na święta na 1 miesiąc. Przyleciał, ale z informacją, że zabiera mnie ze sobą spowrotem. Z tego wszystkiego najbardziej pamiętam niesamowite odkrycie, kiedy zobaczyłam go na lotnisku po długim rozstaniu. Tż był trójwymiarowy ! Bo patrząc się godzinami w odbicie na Skype Tż = płaski obraz. Nawet nie jesteście sobie w stanie wyobrazić, jakie to dziwne uczucie...

Podsumowując:
- początek rozstania - pierwsze 2 tygodnie są tragiczne. Ale, ty i tak nie mieszkasz z nim na codzień. To że on wyjedzie niewiele u ciebie zmieni. Powroty do domu będą u ciebie wyglądały identycznie jak i teraz.
- nie zostajesz sama. Masz rodziców, znajomych. Ja byłam w obcym mieście, gdzie dopiero co nawiązywałam kontakty.
- Holandia to nie USA (wiem, bo pracowałam w Holandii). Samolot leci 1.5 godziny a nie 10. I kosztuje 10 razy mniej. Spokojnie więc możecie się widywać co 2-3 miesiące. Jak nie on do ciebie, to ty do niego na jakiś długi weekend wyskoczyć możecie. Holandia to przepiękny kraj warty pozwiedzania. Mielibyście naprawde piękne wspomnienia.
- 8 miesięcy minie ani się nie obejrzysz. Jeśli on postara się mieć u siebie Skype - dacie rade.
Stary 2008-02-10, 20:48   #694
kaska87
Zakorzenienie

Rav i tak łatwo udało Wam się załatwić wizę dla Ciebie fajne masz

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-10, 21:27   #695
SeLeNe86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez .Apolonia. Pokaż wiadomość
Widze, ze o wiekszosci nowszych uzytkowniczek tego watku sie zapomnialo

A tak na marginesie to mi sie cos odwidzialo Wcale nie mam ochoty na zareczyny juz. Dlaczego? kiedy miedzy mna a moim tz bylo zle, ciagle myslalam o tych zareczynach. A yteraz, kiedy wszystko wrocilo do normy i jestem znow szczesliwa.. wszystko to przeszlo. Wczoraj robiac obiad, uswiadomilam sobie, ze wcale nie chce slubu - a przynajmniej teraz. Dziwnie sie poczulam, jakby brakowalo mi jakiejs czesci przeszlosci i "niedoroslosci". Wcale nie czuje sie jeszcze na tyle dorosla by myslec o kupnie mieszkania, i odpowiedzialnosci za meza. Szok po prostu
Ja teraz sobie przypominam że ciebie pamiętam ;-)

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
ja tez kiedyś miałam taki okres, ze juz gdzies miał te jego zaręczyny mysle, ze było to spowodowane tym oczekiwaniem. tak bardzo chciałam by juz narzeczoną, ze w koncu pomyslałam "ile to mozna czekac" i mi sie wszytsko odwidziało. Juz nie chciałem zareczyn, slubu itp.
Oczywiscie to było tylko przejściowe Moze u ciebie tez tak jest??

P.S. choc ja teraz sama mam watpliwosci w sens naszego związku, slubu... skoro moze byc tak, ze po 8 miesiącach nie widzenia sie, nasz związek sie rozleci. chyba ze TZ postanowi zostac
Ja też miałam taki okres ostatnio że nie miałam najmniejszej ochoty na zaręczyny, mieliśmy naprawdę poważny kryzys (prawie rozstanie) który trochę ciągnie się za nami ale teraz jakby to był nic nieznaczący cień. Teraz jest wspaniale ;-)

Jesteśmy razem 31.12.2003.

Nasze zaręczyny 14.02.2008r.

Nasz Ślub 10.04.2010r.
SeLeNe86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-10, 21:42   #696
Poemi
Zakorzenienie

Powiem Wam coś... Babci TŻ-a śniło się, że mieliśmy brać ślub, ale moi rodzice byli Żydami i nie chcieli zapraszać gości na wesele bo szkoda im było kasy . Oczywiście było to powodem wojny między rodzinami . Brali w niej udział nawet zmarli członkowie rodziny TŻ-a
Poemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-10, 23:18   #697
Madlen__18
Zakorzenienie

Wiecie co mi się dzisiaj przytrafiło?
Tż podwodzi mnie na uczelnię, przyjechał rano. Potem miała być ta imprezka, więc nie wracałam już do domu po zajęciach.
Powiedziałam Tż, żeby wyjął potrzebne nam zaproszenia z pudła ktore stało pod biurkiem. Na pudle były puste koperty.
I to nas uratowało.
Nie wiem czy ze złości czy z czego tam jeszcze, ale : kot NASIKAL do tego pudła!!!

Koperty mokre, 2 zaproszenia (jakieś kropelki) też
Matko z córką, ale się najadłam strachu!
Tego jeszcze nie było..obsikane zaproszenia;/:P:P

I to wcale nie jest śmieszne!

Btw... temperatura mojego związku wzrosła ze dwa razy od ostatniej sytuacji, Tż widać bardzoo wziął sobie do serca to co mu wówczas powiedziałam, bo wręcz mnie puścić nie chce
I..paradoksalnie..się czuję jakby troszkę bardziej związana????
Wytłumaczył mi zresztą wszystko od początku do końca i chyba załapałam o co chodzi.
Co nie zmienia faktu, że ma słusznego moralniaka i oby jeszcze na długo.
i mów mi dobrze, nie mów mi źle
rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb
okrytą w obwolutę twoich ramion i ud
czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż
i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój"

M
Madlen__18 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-02-11, 07:08   #698
zuzaneczka
Zakorzenienie

dzieńdoberki choć humor mam niedobrerkowy, ehh....

madlen straszne z tym kotem nie śmierdzą te zaproszenia ???

Marzenia się spełnią. Czekają tylko na właściwy moment.
zuzaneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-11, 07:19   #699
ANITKA79
Zadomowienie

Dzien dobry wszystkim

Madlen, dobrze ze mialas przeczucie, he he

Zuzaneczko co z tym humorkiem?? Przytulam mocno
ANITKA79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-11, 07:37   #700
L_V
Zakorzenienie

Dzień dobry po długim weekendzie.
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-11, 07:42   #701
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Witam w poniedzialkowy, pochmurny dzien

Rav ja tak przezywałam całe 3 miesiące jak teraz TZ był w HOlandii. Kontakt był bardzo słaby, nie mial neta, wiec tylko tefen raz w tygodniu i czasami smska wysłal.

Wczoraj miałam okazję porozmawiac z tym moim TZ bo spedzilismy razem duzo czasu. Przyjechał do mnie po obadku czyli o 16.45 i był do 23.
Na poczatku mnie przytulal i calował (ja jakas nadziebiona telepałam sie z zimna i wszytskie mięsnie mnie bolały- wiec je rozmasował ) potem ogladalismy milonerów, zajadalismy chipsy... ok 19 mówie sama do siebie "szkoda to psuc, moze nie bede poruszała tej rozmowy na temat holandii??" ale potem postanowienie"miałam sie zmienic i mówiec wszytsko co mi lezy na sercu". wiec mu mówie, ze ja juz mam tego wsyztskiego dosc, ze musze wiedziec co on planuje, bo codziennie o tym mysle i sie stresuje. I powiedziała"zanim cokolwiek powiesz wysłuchaj mnie" i zaczełam sie produkowac" ze nie wyobarzam sobie takiego rozstania, ze dla mnie decyzja byłaby prosta. ale ja mu nic nie zabraniam, to ma byc jego decyzja, sam musi dojsc do tego co jest dla niego najwazniejsze. Wtedy Z powiedział "nie zrozum mnie źle, ale ja mam cicha nadzieje, ze nie dostaniesz tego stazu (choc trzymam kciuki bys dostała, bo wiem jak on wiele dla cie ie znaczy" i zaczal mówić, co bedzie jak nie dostane stazu i pojedziemy tam na rok... ze wybierzemy sie do paryża na wycieczk,bo to tylko 5 godz samochodem itp. nagle ja mu przerwałam i sie pytam "a co jesli sie dostane na staz??" a on" no wtedy wracam razem z tobą" powiedział to tak, jakby to byo takie oczywiste . Ja oczywscie w szoku, bo jak to tak?? wcale nie byłam na to przygotowana. Pytam sie go"ale jak to?? jestes tego pewny??" a on"tak, myslałem o tym długo i wszytscy macie racje- ze sobie poradzimy i bez sensu sie rozstawac" łzy mi polecialy, TZ mnie przytulił. dalej ejstem w szoku.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-11, 07:47   #702
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość
Dzień dobry po długim weekendzie.
Cześć

Mądra Główko, mam kilka pytań mogę, mogę, mogę?
Stary 2008-02-11, 07:56   #703
zuzaneczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ANITKA79 Pokaż wiadomość

Zuzaneczko co z tym humorkiem?? Przytulam mocno
dzięki, wiesz jak to z nami kobietami, nie wszystko układa się tak jakbym chciała, ale z drugiej strony może tak właśnie ma być

Marzenia się spełnią. Czekają tylko na właściwy moment.
zuzaneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-11, 08:01   #704
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuzaneczka Pokaż wiadomość
dzięki, wiesz jak to z nami kobietami, nie wszystko układa się tak jakbym chciała, ale z drugiej strony może tak właśnie ma być
przytulam mocno

Stary 2008-02-11, 08:09   #705
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuzaneczka Pokaż wiadomość
Przesyłam pozytywne wibracje
Ja po weekndzie zmęczona ale zadowolona
Przede mną ciężki tydzień w pracy, kolega ma urlop, wszystko na mojej głowie.. ALE DAM RADĘ!!!

Moje anioły z masy solnej:
kulbit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-11, 08:24   #706
kaska87
Zakorzenienie

Magda
cześć dziewczyny ja zaraz spadam buszować po centrach handlowych bo są duże promocje Wrocław City uwaga nadchodzę

Stary 2008-02-11, 08:29   #707
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
Cześć

Mądra Główko, mam kilka pytań mogę, mogę, mogę?
Dawaj
Stary 2008-02-11, 08:35   #708
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Magda
a juz myslałam ze nikt nie zauwazy mojej wypowiedzi tez sie cieszę
Cytat:
cześć dziewczyny ja zaraz spadam buszować po centrach handlowych bo są duże promocje Wrocław City uwaga nadchodzę
Kurcze jak ja dawno nie byłam na zakupach... trzeba to kiedys nadrobic

Stary 2008-02-11, 08:37   #709
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
a juz myslałam ze nikt nie zauwazy mojej wypowiedzi tez sie cieszę

Kurcze jak ja dawno nie byłam na zakupach... trzeba to kiedys nadrobic
no teraz są duze obniżki a w końcu są ferie i trzeba poszaleć

Stary 2008-02-11, 08:40   #710
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez Madlen__18 Pokaż wiadomość
kot NASIKAL do tego pudła!!!

I to wcale nie jest śmieszne!
skoro wszystko skończyło sie dobrze, to mogę..?
kot nie chce Cię oddać po prostu

Madziu - brawa dla Tż
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-11, 08:42   #711
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
no teraz są duze obniżki a w końcu są ferie i trzeba poszaleć
oj tak. Kurcze musze ruszyc tyłek i isc na te miasto na zakupki ale to pewnie nie dzis, bo dzis mamy z TZ troche załatwiania na miescie i nie wiem czy sie wyrobie

Stary 2008-02-11, 08:44   #712
dorinka30
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny, nic nie czytałam co naskrobałyście....ledwo żyję ....Cały weekend w łóżku i to bynajmniej nie z powodu miłosnych uniesień ale z powodu choróbska, Tż też ze mną Takiej akcji jeszcze nie mieliśmy, normalnie szok, dobrze że mały na feriach z ojcem bo inaczej pewnie tez by się dorobił z nami
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-11, 08:49   #713
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

oj widze, ze teraz ta choroba dotyka wszytskich ja tez od wczoraj sie paskudnie czuje

Stary 2008-02-11, 08:55   #714
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, nic nie czytałam co naskrobałyście....ledwo żyję ....Cały weekend w łóżku i to bynajmniej nie z powodu miłosnych uniesień ale z powodu choróbska, Tż też ze mną Takiej akcji jeszcze nie mieliśmy, normalnie szok, dobrze że mały na feriach z ojcem bo inaczej pewnie tez by się dorobił z nami
Cytat:
oj widze, ze teraz ta choroba dotyka wszytskich ja tez od wczoraj sie paskudnie czuje
Grypa żołądkowa?

Dorinka
Madzialenka
Stary 2008-02-11, 08:59   #715
hihi
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam coś z węzłami chłonnymi, bo cała szyja opuchnięta i boli

Zdrówka Dziewczynki
Stary 2008-02-11, 09:00   #716
kaska87
Zakorzenienie

a ja choram nie jestem tylko jaaś taka smutna

Stary 2008-02-11, 09:01   #717
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Grypa żołądkowa?

Dorinka
Madzialenka
oj nie nie. wypluj to mnie jakas grypa pobiera ale to tylko przeziebienie, a nie żołądkowo

wiecie co... jak wczoraj TZ był u mnie to ja zapomniałam o wszytskim nawet o tym aby cokowliek zjesc.. i dzis sie obudziłam z takim głodem bo od wczoraj od 14 nic nie jadłam (wieczorkiem tylko kilka chipsów z TZ)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-11, 09:15   #718
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Grypa żołądkowa?

Dorinka
Madzialenka
Chyba grypa ale nie żołądkowa tylko zwykła
MóJ Tż w końcu wylądował w niedzielę u lekarza i dostał antybiotyk, a ja walczę dalej ....

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość

Ja mam coś z węzłami chłonnymi, bo cała szyja opuchnięta i boli

Zdrówka Dziewczynki
Kurcze to też niedobrze , a gardło Cię boli ? A węzły pod pachą bolą ?
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-11, 09:16   #719
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
A węzły pod pachą bolą ?
mnie bola węzły pod pachą - a co to znaczy??

Stary 2008-02-11, 09:17   #720
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
Oj Dorinko to faktycznie "upojny" weeekdn miałaś... A jak dziś się czujesz? Zdrówka zycze tobie i tż-etowi

Moje anioły z masy solnej:
kulbit jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości