![]() |
#691 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek akt VI czas zacząć :D
Cytat:
![]() ![]() Ciesze się bardzo ze duzo się smiałaś na tym wyjeździe ![]()
![]() |
#692 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#693 |
Wtajemniczenie
|
Madzialenka, ja ci opowiem, jak wyglądało moje rozstanie z Tż-tem na rok. Może ci się wyda to twoje ewentualne rozstanie mniej straszne, a może utwierdzisz się w przekonaniu, że nigdzie go nie puścisz.
Więc tak... Tż dostał stypendium na studia w USA, na 2 lata. Postanowiliśmy, że musi polecieć - to było jego marzenie. Dla mnie nie było tam wtedy żadnej przyszłości - nie stac mnie było na pokrycie kosztu studiów, do pracy iść nie mogłam, bo nie ma szans zdobyć sobie wizy pracowniczej ot tak. A pracę na czarno to ja mam w dalekim poważaniu. Więc zostałam w Polsce - miałam fajną pracę, zaczęłam studia. Mieliśmy 2 miesiące zanim on miał wylecieć. Staraliśmy się wykorzystać je jak najmocniej. Później przyszedł ten dzień. Po prostu tragedia - oczy jak pomidor ![]() Po tej chorobie zrozumiałam, że muszę coś z tym zrobić. Postanowiłam wynieść się z kawalerki, i poszukać sobie pokoju w mieszkaniu z kimkolwiek. Poprzez znajomych z pracy trafiłam na świetną dziewczynę. Zaprzyjaźniłyśmy się, i czas mijał mi o wiele lepiej i prędzej. Znalazłam sobie sporo zajęć, nauczyłam się wychodzić z domu. Zapisałam się na aerobiki i aquaaerobiki, jeżdziłam na rolkach itd. W międzyczasie dowiedziałam się, że Tż uzbierał troszkę funduszy po to, bym mogła do niego przylecieć. Wyciągnęłam więc i swoje zapasy, i w ten sposób miałam go znów dla siebie przez całe dwa tygodnie. A później kolejne 6 miesięcy czekania, aż przyleci do Polski na święta na 1 miesiąc. Przyleciał, ale z informacją, że zabiera mnie ze sobą spowrotem. Z tego wszystkiego najbardziej pamiętam niesamowite odkrycie, kiedy zobaczyłam go na lotnisku po długim rozstaniu. Tż był trójwymiarowy ![]() Podsumowując: - początek rozstania - pierwsze 2 tygodnie są tragiczne. Ale, ty i tak nie mieszkasz z nim na codzień. To że on wyjedzie niewiele u ciebie zmieni. Powroty do domu będą u ciebie wyglądały identycznie jak i teraz. - nie zostajesz sama. Masz rodziców, znajomych. Ja byłam w obcym mieście, gdzie dopiero co nawiązywałam kontakty. - Holandia to nie USA (wiem, bo pracowałam w Holandii). Samolot leci 1.5 godziny a nie 10. I kosztuje 10 razy mniej. Spokojnie więc możecie się widywać co 2-3 miesiące. Jak nie on do ciebie, to ty do niego na jakiś długi weekend wyskoczyć możecie. Holandia to przepiękny kraj warty pozwiedzania. Mielibyście naprawde piękne wspomnienia. - 8 miesięcy minie ani się nie obejrzysz. Jeśli on postara się mieć u siebie Skype - dacie rade.
#694 |
Zakorzenienie
|
Rav i tak łatwo udało Wam się załatwić wizę dla Ciebie
![]() ![]()
#695 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Miłość jest jak spacer podczas bardzo drobnego deszczu ... Idziesz, idziesz i dopiero po pewnym czasie orientujesz się, że przemokłeś do głębi serca. Jesteśmy razem 31.12.2003. ![]() Nasze zaręczyny 14.02.2008r. ![]() Nasz Ślub 10.04.2010r. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#696 |
Zakorzenienie
|
Powiem Wam coś... Babci TŻ-a śniło się, że mieliśmy brać ślub, ale moi rodzice byli Żydami i nie chcieli zapraszać gości na wesele bo szkoda im było kasy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#697 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co mi się dzisiaj przytrafiło?
Tż podwodzi mnie na uczelnię, przyjechał rano. Potem miała być ta imprezka, więc nie wracałam już do domu po zajęciach. Powiedziałam Tż, żeby wyjął potrzebne nam zaproszenia z pudła ktore stało pod biurkiem. Na pudle były puste koperty. I to nas uratowało. Nie wiem czy ze złości czy z czego tam jeszcze, ale : kot NASIKAL do tego pudła!!! Koperty mokre, 2 zaproszenia (jakieś kropelki) też Matko z córką, ale się najadłam strachu! Tego jeszcze nie było..obsikane zaproszenia;/:P:P I to wcale nie jest śmieszne! ![]() Btw... temperatura mojego związku wzrosła ze dwa razy od ostatniej sytuacji, Tż widać bardzoo wziął sobie do serca to co mu wówczas powiedziałam, bo wręcz mnie puścić nie chce ![]() I..paradoksalnie..się czuję jakby troszkę bardziej związana???? Wytłumaczył mi zresztą wszystko od początku do końca i chyba załapałam o co chodzi. Co nie zmienia faktu, że ma słusznego moralniaka i oby jeszcze na długo.
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#698 |
Zakorzenienie
|
dzieńdoberki
![]() madlen straszne z tym kotem ![]()
![]() |
#699 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry wszystkim
![]() ![]() Madlen, dobrze ze mialas przeczucie, he he ![]() Zuzaneczko co z tym humorkiem?? Przytulam mocno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#700 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry po długim weekendzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#701 |
Zakorzenienie
|
Witam w poniedzialkowy, pochmurny dzien
![]() Rav ja tak przezywałam całe 3 miesiące jak teraz TZ był w HOlandii. Kontakt był bardzo słaby, nie mial neta, wiec tylko tefen raz w tygodniu i czasami smska wysłal. Wczoraj miałam okazję porozmawiac z tym moim TZ bo spedzilismy razem duzo czasu. Przyjechał do mnie po obadku czyli o 16.45 i był do 23. Na poczatku mnie przytulal i calował (ja jakas nadziebiona telepałam sie z zimna i wszytskie mięsnie mnie bolały- wiec je rozmasował ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#703 |
Zakorzenienie
|
dzięki, wiesz jak to z nami kobietami, nie wszystko układa się tak jakbym chciała, ale z drugiej strony może tak właśnie ma być
![]()
![]() |
#704 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#705 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja po weekndzie zmęczona ale zadowolona ![]() Przede mną ciężki tydzień w pracy, kolega ma urlop, wszystko na mojej głowie.. ALE DAM RADĘ!!! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#706 |
Zakorzenienie
|
Magda
![]() cześć dziewczyny ja zaraz spadam buszować po centrach handlowych bo są duże promocje ![]() ![]()
#707 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#708 | |
Zakorzenienie
|
a juz myslałam ze nikt nie zauwazy mojej wypowiedzi
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#709 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#710 |
*sportaddict*
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#711 |
Zakorzenienie
|
oj tak. Kurcze musze ruszyc tyłek i isc na te miasto na zakupki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#712 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, nic nie czytałam co naskrobałyście....ledwo żyję ....Cały weekend w łóżku i to bynajmniej nie z powodu miłosnych uniesień
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#713 |
Zakorzenienie
|
oj widze, ze teraz ta choroba dotyka wszytskich
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#714 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dorinka ![]() Madzialenka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#715 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam coś z węzłami chłonnymi, bo cała szyja opuchnięta i boli ![]() Zdrówka Dziewczynki ![]()
![]() |
#716 |
Zakorzenienie
|
a ja choram nie jestem tylko jaaś taka smutna
![]()
#717 |
Zakorzenienie
|
oj nie nie. wypluj to
![]() ![]() wiecie co... jak wczoraj TZ był u mnie to ja zapomniałam o wszytskim nawet o tym aby cokowliek zjesc.. i dzis sie obudziłam z takim głodem bo od wczoraj od 14 nic nie jadłam (wieczorkiem tylko kilka chipsów z TZ) |
![]() ![]() |
![]() |
#718 | |
Zakorzenienie
|
Chyba grypa ale nie żołądkowa tylko zwykła
![]() MóJ Tż w końcu wylądował w niedzielę u lekarza i dostał antybiotyk, a ja walczę dalej .... ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#719 |
Zakorzenienie
|
mnie bola węzły pod pachą - a co to znaczy??
|
![]() ![]() |
![]() |
#720 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:56.