![]() |
#2401 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pryzmy Givenchy
Chanel DP nr 50 (filtry go rozjaśniają, ostatnio dobijam kruszącą się końcówkę i robi mi wyborową świnkę na podrażnionej gębie
![]() ![]() ![]() Kasiu - Prisme Foundation nr 01 Shaping Ivory ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2402 |
Zakorzenienie
|
Contax mam dokladnie ten -
http://us.strawberrynet.com/productD...45868&goChar=G Agnieska dzieki - mam korektor Inglota bezowy, bardzo fajny ale za suchy, wiec nie wyobrazam sobie uzywanie go w wersji zielonej. Mam u siebie sklep Inglota, przyjrze sie jeszcze. To mnie obie przytuptalyscie i postawilyscie do pionu zarazem, widac plynne mazidla maja pozostac dla mnie w sferze snow i koniec ![]() ![]() Ja, jak zdazy wyjsc mi sie po ciemku, to laduje na twarz korektor HR i bialego klinika i jest gites, po prostu szukam dziury w calym i staram sie wynalezc dla siebie powod zeby kupic cos plynnego, bo jak nie baza klinika, to YSL albo teraz Givenchy mnie kusi, nie mowiac o fluidzie Subli'mine - tylko na co mi to wszystko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2403 |
Zakorzenienie
|
Vril - korektor Oceanica jest fajny na całą twarz, zużyłam do końca a to się rzadko zdarza
![]() fajne te brązery Prismissime http://www.sephora.com/browse/produc...ategoryId=1133 Maja widziałaś je w Pradze? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2404 |
Zakorzenienie
|
Aga, Vril
![]() Normalnie dostalam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2405 |
Zakorzenienie
|
Aha - w takim razie wyruszam na testy
![]() ![]() W salonach Inglota robia probki moze? Nic to, pomaze sie po rece i tez cos obacze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2406 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A tu link do Oceanica https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...r-zielony.html |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2407 |
Zakorzenienie
|
Wlasnie znalazlam go przed chwila. On jest w pedzelku i zawiera witamine C - hmm... dwa minusy na poczatek, bo taka mala pojemnosc na cala twarz mi ledwie pare razy wystarczy, a witamina podraznila mnie ostatnio do granic mozliwosci. Ale poszukam go i zobacze. Mam tez zielona kostke korektora w palecie Sephory ale ten kolor akurat nie wchlania sie do konca i widac ta zielen na twarzy, zreszta jest za ciezki do nakladania na duze partie. W przyszlym tygodniu zajrze do Inglota
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2408 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Baza na Hauschkę... eksperymentatorka z Ciebie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2409 |
Zakorzenienie
|
Serio, serio
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2410 |
Zakorzenienie
|
kochane czy moglybyscie mi porownac Beautiful Pastel i Chic White? czym sie roznia? jestem bledziochem o rozowym odcieniu cery,ktore bylyby lepsze? nie moge sie zdecydowac:/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2411 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2412 |
Zakorzenienie
|
wlasnie na zdjeciu tez mi podobnie wygladaja. to chyba sobie wylosuje:P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2413 |
Zakorzenienie
|
Więc jeszcze raz o bazach.
W sumie znalazłam 5 odcieni baz givenchy. Białą, niebieską, zieloną, fioletową i pomarańczowo- łososiową. Do porownan wziełam baze shiseido i bazy ysl. No muszę powtórnie napisac, ze givenchy zostawia obie pozostałe marki daleko w tyle. Shiseido - kleista i lepka. Dziwnie rozprowadza się na twarzy (juz wiem,co miała na mysli Aneta) Biel, która pozostawia mam wrazenie ze się smuży na skórze, i sprawia wrażenie jakby się "rozcierała do zera" Z pewnoscie lepsza do skór suchych na wiór, dla przetłuszczających się strefie t chyba nie polecam. YSl no cóż - dziwna, wodnista konsystencja, mniej lepka niż shiseido ale wciąż za rzadka, w liliowej przez chwilę widziałam jakieś dziwne drobinki, słabo się rozprowadza, niewiele daje moim zdaniem no i nie matuje jakoś rewelacyjnie. Givenchy za to jest bardziej treściwa przy rozprowadzaniu, nie ślizga się. W tubie o konsystencji płynnego podkładu pod palcami sucha ale nie tępa - bardzo przyjemnie się aplikuje. Pewnie idealna dla mieszanych, tłustych skór, choć nie zauważyłam, zeby wysuszała, ściągała itp. Przede wszystkim wspaniale ujednolica skórę. To pierwsze i najważniejsze wrażenie. Pokrywa mocniej niż pozostałe ale bez robienia maski czy skorupy. Ultra lekka. Nie osadza się w załamaniach skóry. Trzyma się skóry pazurami i dobrze rozprowadzona daje efekt satynowej skóry laleczki. Jednolita na skórze, łatwo i przyjemnie się rozprowadza mimo, ze jest płynna w tubce jak pozostałe. Daje wykończenie absolutnie matowe. Można ją łatwo rozprowadzić zostawiając jej wyraźny kolor na twarzy lub do efektu delikatnego rozjażnienia. Zielona, biała, niebieska, liliowa nałożona w ciut większej dawce na pewno pieknie rozjazni skóre. Poszczególne kolory (za wyjątkiem łososia, który ma dodawać blasku itp) w zasadzie niewiele się między sobą różnią. Po roztarciu odcienie sa tak dyskretne, ze niemal niezauwazalne - kolory pewnie spełniają swoje funkcje ale w niewidzialny sposób. Ciekawa jest baza niebieska - zupełnie nie daje efektu topielca a świeżutkiej, czystej, rozjasnionej, wypoczętej skóry. Ogólnie po zastosowaniu widać taką półprzezroczystą mleczną i porcelanową poświatę Są absolutnie matowe a jednoczesnie atłasowe - nie podkreślają skórek, nie naciągają, nie wysuszają skóry. ładnie wypełniają zmarszczki i załamania a nie nie włażąc w nie i zatykając tylko przez ujednolicenie. Moim zdaniem Giv. jest genialna. Nigdy nie używałam baz ale chyba poważnie się zastanowię nad którąś póki są na truskawie. W przypadku konkurencji z Shiseido i YSL nie ma się nad czym zastanawiać - nie wydały mi się w ogóle ciekawe. Jesli chodzi o róż Timid Rose GIV. to jeszcze dodam, ze producentowi zależało zapewne na uzyskaniu koloru i efektu 44 Narcisse Chanel. No ale się nie udało. Mąka, biel, fu. Chanel daje ten o ton ciemniejszy kolor tyle ze z mniejszą ilością dodatkowego tynku i zapewne jest o niebo wydajniejsza.
![]() |
#2414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2415 |
Zakorzenienie
|
Majade, super opis
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2416 |
Zakorzenienie
|
Majade, świetny opis i zarazem zachęta do kupienia
![]() ja na pewno zanabędę zieloną ![]() ciekawe ile kosztują w nas w perfumeraich ? bo nie wiem czy wytrzymam z zamowienim na truskawie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2417 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tam na cenę nie spojrzałam, oczy mi tak latały, ze nie dałam rady wszystkiego ogarnąć ![]()
![]() |
![]() |
#2418 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wcale Ci się nie dziwię, ja bym dostała co najmniej zeza rozbieżnego ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2419 |
Zakorzenienie
|
Majade
![]() Contax ![]() ![]() ![]() Ide blagac o zamowienie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2420 |
Zakorzenienie
|
Słuchajcie, a czemu akurat chcecie zieloną i skąd wiecie, że będzie najlepsza dla Was?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2421 |
Zakorzenienie
|
Zielona baza wyrówuje i niweluje skórę zaczerwienioną, naczynkową
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2422 |
Zakorzenienie
|
Dokladnie tak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2423 |
Zakorzenienie
|
pomijając specyfikę kolorów to zaczerwienienia niweluja i biała i zielona i niebieska
![]() |
#2424 |
Zakorzenienie
|
dzięki
![]() Na truskawie jest biała, zielona i fioletowa / niebieska. To chyba z tych trzech kolorów też najbardziej by mi pasowała zielona... Pomyślę jeszcze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2425 |
Zakorzenienie
|
ehhh, no i chyba nastapił koniec szlabanu, poległam i chcę bazę. chyba skusze się na białą
![]() |
#2426 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fioletowa i niebieska to dwie różne. Fioletowa jest delikatnie liliowa o taka jak bużka - ![]() ![]() Na truskawie są biała zielona i niebieska
![]() |
![]() |
#2427 |
Zakorzenienie
|
ja tez zielona. kurcze trza sie spieszyc bo jak sie rzucimy to juz nie bedzie:P
a jeszcze pryzmy chcialam kupic w tym miesiacu kurcze. ciekawe czym sie w praktyce rozni zielona od niebieskiej,boje sie troche tej niebieskiej |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2428 |
Zakorzenienie
|
kliknełam białą
![]()
![]() |
#2429 |
Zakorzenienie
|
ja chyba tez zaraz nie wytrzymam...
A jeszcze kilka dni temu zadnej bazy w planach nie miałam a nawet byłam nastawiona sceptycznie
![]() |
#2430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak sobie myslę...gdyby nie było wizażu, miałabym duuużo pieniędzy, ale też nie wiedziałabym nawet o tych wszystkich cudach i pewnie do dzisiaj uzywałabym podkładu Soraya ![]() ![]() P.S zamiast pracować to ja na Wizażu siedzę i kolejne wydatki planuję ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:54.