|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Co robić?
Mam pewien problem i nie wiem czy powinnam się wtrącać czy dalej przymykać oko, może wy mi podpowiecie...
Mam w rodzinie pewną w pewnym sensie patologiczną rodzinę, matka ojciec i szóstka dzieci. Matka 30 lat na rencie po ciężkim wypadku, ma lekkie problemy psychiczne miewa stany depresyjne i problemy z pamięciom ale radzi sobie jak może opiekuje się dziećmi dba o nie w miarę swoich możliwości niestety często zdarza się że dzieci chodzą w brudnych ciuchach w domu jest ogromny bałagan, nie zawsze obiad jest ugotowany albo gotuje najprostsze rzeczy typu naleśniki itp. Było by wszystko ok gdyby nie była ciągle w tym domu z dziećmi sama, jej mąż jest typowym dużym dzieckiem, wiecznie ma jakieś zajęcia poza pracą, udziela się w kilku zespołach muzycznych, pracuje jako ratownik na basenie, jeździ na kolonie i ma tysiące innych ważnych zajęć dzięki którym bywa w domu jedynie żeby się przespać ale i tak nie zawsze często nie ma go również w nocy. Ojciec (nie wiem czy można go tak nazwać) trzyma wszystkie pieniądze, rodzinne, 500+ i rozdaje je na prawo i lewo kupił już chyba z 5 samochodów ogólnie gratów i co roku dochodzi jakiś nowy, dom mają cały zawalony różnymi gratami, w sumie dzieciom też kupuje różne zabawki ale ogólnie na tym kończy się jego opieka nad nimi. Matka ma do dyspozycji tylko swoją rentę za którą kupuje jedzenie i ogólnie wszystko co potrzebne jest do domu chociaż w sumie z domu się prawie nie rusza bo mieszkają na wsi i ma do dyspozycji tylko jeden sklep w okolicy. Dzieci są w wieku od 10 do 2 lat, ogólnie widać że są z nimi coraz większe problemy, w szkole nie raz już zwracano im uwagę na zachowanie. I teraz moje pytanie chciałabym móc jej tej matce jakoś pomóc tylko nie wiem co mogę zrobić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
wańka wstańka
|
Dot.: Co robić?
Cytat:
Jak blisko jesteś z tą rodziną, jaki macie kontakt ?
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Porozmawiaj z matka. Moglabys moze pomoc z nauka, odrobic lekcje, pobawic sie itp. Itd.
Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dziwne, bo niedawno zakładałaś w zasadzie całkiem podobny wątek, tylko w odniesieniu do siebie. Poza tym... kobieta między 20 a 28 rokiem życia urodziła 6 dzieci? Hm...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |||
Przyczajenie
|
Cytat:
Podobny? Chyba jednak nie bardzo. Tak właśnie urodziła 6 dzieci pierwsze w wieku 19 lat. ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Cytat:
Niestety nie mam możliwości bo mieszkam za granicą... ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Zgłoś do mopsu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Czyli co? Chcesz im wysylac hajs?
Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Boję się,że wtedy ona może stracić dzieci a to by ją załamało...
---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- To raczej nie pomoże... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Chcesz pomóc to zacznij od rozmowy z nią- ona wie czego potrzebuje. Dlaczego mops miałby zabrać jej dzieci ? To niby jak pstrykniecie palcami działa ? Z pomocy tymczasowej możesz ją wesprzeć materialnie, ale najlepiej nie na zasadzie regularnych prezentów.
![]() |
![]() |
#11 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Zawsze jak jestem w Polsce staram się jej coś tam podrzucić głównie dla dzieci bo wiem że u niej ciężko żeby chociażby wyjść do sklepu żeby dzieciom ciuchy kupić. Co do mopsu boję się że jak zobaczą w jakich warunkach dzieci żyją,( grzyb na ścianach, nieocieplony dom, okna nieszczelne ogólnie bród i zagracony cały dom) to nie będą się zastanawiać tylko od razu je stamtąd zabiorą... Postaram się jeszcze z nią porozmawiać ale z doświadczenia wiem że takie rozmowy dość często kończą się jej płaczem i użalaniem się nad sobą, no ale trzeba próbować. Dzięki dziewczyny za pomoc... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Matko ale ty jestes sadystką. Wiesz w jakich warunkach żyją dzieci, a nie zgłosisz, bo je odbiorą. I bardzo dobrze że odbiorą, dla nich! Jak ktoś jest takim kretynem, to niech żyje w brudzie i smrodzie, ale dlaczego mają na tym cierpieć dzieci?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#14 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Dzieci zyją w koszmarnych warunkach, w których żadne dziecko żyć nie powinno, mąż dzieci stosuje wobec niej przemoc i wszystko olewa. To, że matka się nad sobą użala i płacze- nie jest dziwne. Raz, ze jest strasznie trudnej sytuacji, dwa nie widzi możliwości ogarnięcia tej całej sytuacji. Ty jej nie pomagasz specjalnie. Podejrzewam, że bez wsparcia, konkretnych działań pomocowych ta kobieta zupełnie się nie podniesie i niczego nie zmieni.
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Skoro chcesz konkretnych dzialan ,to zmobilizuj cala rodzine do dzialania.Niech rodzina pomoze ogarnac dom,pomalowac,uporzadkowa c obejscie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Żerujący pasożyt.
![]() |
![]() |
#18 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Nie będę komentować, bo z Panią co pozjadała wszystkie rozumy nie da się normalnie rozmawiać... ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Dokładnie tu jest problem, on uważa się za najlepszego i najwspanialszego a rodzinę ma gdzieś, wiele osób z nim już rozmawiało ale nic nie skutkuje... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
BLACK&WHITE
|
Wynajmij jej i oplac adwokata, ktory pomoze jej sie rozwiesc, wywalczyc odpowiednie alimenty, przejac pieniadze na dzieci i wykurzy pasozyta z domu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Akurat się składa, że mam duże doświadczenie w związku z takim sprawami. Nikt ci nie da magicznej różdżki, by sprawę wyprostować, zwłaszcza, że chcesz się angażować powierzchownie i na odległość. Jakbyś chciała pomóc to byś się ruszyła z Austrii, pobyla w Polsce i pomogła kwestie ogarnąć.
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
skoro mieszkasz za granica skad masz takie szczegolowe informacje co ten maz robi z pieniedzmi i jak dzieci radza sobie w szkole
jakiej odpowiedzi oczekiwalas? chcesz jej pomoc,wyslij kase zeby odnowila dom, kupila lepsze meble i wyslala dzieci na korepetycje skoro nie chcesz zglaszac do mopsu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() [1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;65843616]skoro mieszkasz za granica skad masz takie szczegolowe informacje co ten maz robi z pieniedzmi i jak dzieci radza sobie w szkole jakiej odpowiedzi oczekiwalas? chcesz jej pomoc,wyslij kase zeby odnowila dom, kupila lepsze meble i wyslala dzieci na korepetycje skoro nie chcesz zglaszac do mopsu[/QUOTE] A kasę zabierze misiaczek albo sprzeda meble. Edytowane przez 201701121406 Czas edycji: 2016-09-29 o 14:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
jak mu nie powie to nie zabierze
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
wańka wstańka
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;65846671]jak mu nie powie to nie zabierze[/QUOTE]
Mebli nie schowa.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.