|
|
#601 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2
Cytat:
ale nadal uważam, że na siedząco wygodniej, chociaż jak mi sie nie chce siedzieć to na leżąco. Ale powyginana jestem wtedy strasznie, Krzys skopuje mi brzuch i bliznę, w dodatku odpycha się nogami i podsuwa do góry i muszę ciągle coś poprawiać no i na leżąco tylko lewą piersią bo jest większa, jak próbuję prawą to prawie dziecko gniotę ![]() a wczoraj rzeczywiście było ciepło a ja ubrałam Krzysia w kombinezon, siebie w sweter i kurkę wyszliśmy z bloku i w tył zwrot, przebieraliśmy się, bo bez sensu zrobilam. dzisiaj chyba też bedzie ciepło ![]() Cytat:
A co do rozszerzania diety, to już nie ma takich ścisłych wytycznych jak kiedyś (kiedyś to były konkretne tabelki kiedy marchewka a kiedy ziemniak a kiedy żółtko a kiedy białko) tylko są takie ogólne zalecenia, żeby raczej zaczynać od warzyw potem owoce, kaszki, jajko, potem mięsko. Ale mozna też inaczej, nie ma ścisłych wytycznych
|
||
|
|
|
#602 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#603 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny,głupia ja,zmieniłam probiotyk na diflos,pewnie od tego te kupy. Ale zastanawiam się po ilu powinnam się zacząć martwić? ostatnia była lekko pienista i nadal zielonkawa,ale Basia bierze też żelazo. Nie wiem czy dzwonić do prZychodni,jak myślicie?
|
|
|
|
#604 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zobaczymy. Chyba zakupie ta książkę bobas lubi wybór skoro polecacie jakieś jeszcze książki mi pomogą nie czuć się Zielona?
|
|
|
|
|
#605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#606 | |
|
Zakorzenienie
|
Pasteryzuję oczywiście w sloikach ale wczesniej nie podgrzewam wczesnuej malin ani soku. Wydaje mi się, że taki sok jest najbardziej wartosciowy
![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
Ja zacznę od tego co mam od siebie z grządki
|
|
#607 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Hmmm a zawsze mówią że marchew działa zatwardzajaco. ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- To pewnie się skusze. Ale raczej w kolejności dynia-ziemniak-marchew ![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- A co dalej to nie mam pojęcia ![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Hmm może podpatrze jakie są słoiczki i to samo tylko domowe ![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- A kiedy ryż makaron ? Też od razu? |
|
|
|
|
#608 | |||
|
Ania
|
U nas na 99% idą ząbki
![]() Hania, jak Wam pisałam od kilku dni ręce non stop w buzi, ale dziś jest masakra. Nie wyciąga ich, nie za bardzo chce jeść, bo co chwilę wypluwa smoczek, płacz był od 2 godzin.. kupiłam żel, posmarowałam, coś ulgę przyniosło. Zjadła trochę i śpi, zobaczymy jak długo.A jak jej masuje dziąsełka to widać, że jej sprawia to wyraźną ulgę. I mam pytanie, które ząbki idą pierwsze, górne czy dolne? czy to bez znaczenia?? I jeszcze jedno. Jak zrobić jabłuszka w słoiczki? ma, trochę swoich jabłek i chciałam jakoś na zimę Hani zrobić, ale nie wiem jak.... Cytat:
My sobie schowamy ręce pod kołdrę, dzieci mają najcześciej w górze, więc pewnie to przez to a z Wami wiadomo, że odrobinkę cieplej, bo pewnie mała w środku![]() Cytat:
Ja kiedyś w środku lata(jakieś 30 stopni) widziałam na placu zabaw chłopczyka w takiej grubszej, wiązanej czapce(jak na późną jesień)- chłopiej około 6lat;/ Cytat:
Rozumiemy odpoczywaj![]() no i kciuki za wyniki Wasze i małego!
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|||
|
|
|
#609 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ciekawe o co chodziło opiekunom??? u nas pierwsze zęby zarysowują się dolne, górnych nie widać. Kurcze, ale ja widzę takie kreski na dziąśle już chyba z miesiąc a to się nic a nic nie zmienia, kiedy w końcu zacznie byc widać tego zęba?Krzyś już drugi dzień ma taki, że bardzo dużo czasu w ciągu dnia ma takie marudne stękanie... jakby był bardzo nieszczęśliwym dzieckiem stęka i stęka. Jakby wszytko mu nie pasowało. Nawet z cycem w buzi stęka. Dopiero teraz, jak mąż wrócił, to się do męża usmiecha, cieszy się, posiedział trochę w leżaczku bujaczku, mogliśmy spokojnie zjeść obiad, a ze mną cały poranek przestękał. O co mu może chodzić?
Edytowane przez Paulinagm Czas edycji: 2016-09-30 o 14:10 |
|
|
|
|
#610 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zaglądam, zaglądam, choć ostatnio córka mi to utrudnia, bo najadą się w3-4 minuty (może sobie przybić piątkę z Wijtusiem od chudziaszka ). Z pisaniem mi jakiś nie po drodze.Esia nadal jest "idealna" hehe albo ja wciąż taka wyluzowana Przynajmniej nie mam co narzekać, a chwalipięta nie jestem, to i nie mam co pisać.sliweczko Tobie też wielkie dzięki za linka z rozszerzaniem diety, czegoś takiego szukałam I specjalne info dla Australii aktualnie smażę powidła mirabelkowe i wymyślam jak zużyć dynie (poza mrożeniem dla Estery) ![]() Macie sprawdzony przepis na zupę z dyni?? Bo mi ostatnio za ostra wyszła :/
|
|
|
#611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marcelina od kilku dni też ma tak, ze je w ciagu dnia miliard razy po kilka łyczków... Wkurza mnie to niemilosiernie ale co jej zrobię... Czekam aż jej przejdzie Ja zupę z dyni lubię bardzo ostrą więc nie pomogę a nic więcej z niej nie robię poza mrozeniem dla M
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#612 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#613 |
|
Zadomowienie
|
Sliweczko kupilam dzis w H&M te welniane skarpety o ktorych tu pisalas ...za 5 zlotych
Ignas ma chrype coaz wieksza skrzypi jak stare drzwi i co najlepsze chyba mu sie to podoba bo nadaje jak adwokat ;p TZ pojechal kupic inhalator... |
|
|
|
#614 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#615 |
|
Zakorzenienie
|
|
#616 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- No i jeszcze marchewkę,a wody tyle żeby warzywa zakrylo ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Bo ja na szybko z kostką rosołową
|
|
|
|
|
#617 |
|
Konto usunięte
|
Haneczka kolejność wychodzenia ząbków może być indywidualna, choc najczęściej wychodzą pierw dolne jedynki.
Jak zosir wychodziły to dziasla miała krwisto-fioletowe. Byłam przerażona, choć ona tego nie od reagowywala wcale. Do dziś mam jeszcze debtibaby-zel który jej kupiłam. W ogóle nie zuzylam, ale jak Hania się męczy to spróbuj. Też tak przezywalam kiedyś to rozszerzanie diety, teraz w ogóle mnie to nie rusza. Oby jak najdłużej samo kp- posiłki w cyckach gotowe. I fajne te dzieci nie mówiące i leżące starsza jest wszędzie i gada non stop! nawet przez sen rzuca się po całym łóżku i gada TAkie niemowlaczki są kochane! Idziesz do łazienki i wiesz że zastaniesz je tam gdzie zostawiłas i nie pije wody ze spryskiwacza do kwiatków. Polozysz na macie, polezy, pomarudzi, ale nie nawija w kolko że chce iść na plac zabaw. Dasz mleko i szczęśliwe, a nie krzyczy że chce zupę na sniadanie, albo rogalik z ketchupem na obiad
Edytowane przez 41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde Czas edycji: 2016-09-30 o 16:52 |
|
|
|
#618 |
|
Konto usunięte
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65887666]Haneczka kolejność wychodzenia ząbków może być indywidualna, choc najczęściej wychodzą pierw dolne jedynki.
Jak zosir wychodziły to dziasla miała krwisto-fioletowe. Byłam przerażona, choć ona tego nie od reagowywala wcale. Do dziś mam jeszcze debtibaby-zel który jej kupiłam. W ogóle nie zuzylam, ale jak Hania się męczy to spróbuj. Też tak przezywalam kiedyś to rozszerzanie diety, teraz w ogóle mnie to nie rusza. Oby jak najdłużej samo kp- posiłki w cyckach gotowe. I fajne te dzieci nie mówiące i leżące starsza jest wszędzie i gada non stop! nawet przez sen rzuca się po całym łóżku i gada TAkie niemowlaczki są kochane! Idziesz do łazienki i wiesz że zastaniesz je tam gdzie zostawiłas i nie pije wody ze spryskiwacza do kwiatków. Polozysz na macie, polezy, pomarudzi, ale nie nawija w kolko że chce iść na plac zabaw. Dasz mleko i szczęśliwe, a nie krzyczy że chce zupę na sniadanie, albo rogalik z ketchupem na obiad [/QUOTE]Z rozszerzaniem diety ja też się w ogóle nie spieszę. Ogólnie to to wyłączne kp mogłoby i trwać nawet ze 3 lata Lena zobacz sobie tutaj: http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...e-dziecka.html soffinka o tych skarpetach pisała chyba Kociak85, nie ja Ale fajnie że udało Ci się zdobyć za taką kasę
|
|
|
|
#619 |
|
Konto usunięte
|
Sofinka co to za skarpetki? Poka!
Osesek ma takie ludzkie wytyczne odnośnie rozszerzania diety, fajna strona. Sloiczkami bym się nie sugerowala, babydream ma spagetti już od 6mc albo nawet wcześniej-marketing. Im wiecej produktów, tym większy wybór dla rodziców i większa sprzedaż
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#620 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do garczka, wlać troche wody i dusić. Ja zblendowałam i do słoiczków. A troche w kawalkach takich większych zamroziłam. Cytat:
i dodaje później znow imbir jesli jest mało wyraźny. [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65887666] Też tak przezywalam kiedyś to rozszerzanie diety, teraz w ogóle mnie to nie rusza. Oby jak najdłużej samo kp- posiłki w cyckach gotowe. I fajne te dzieci nie mówiące i leżące starsza jest wszędzie i gada non stop! nawet przez sen rzuca się po całym łóżku i gada TAkie niemowlaczki są kochane! Idziesz do łazienki i wiesz że zastaniesz je tam gdzie zostawiłas i nie pije wody ze spryskiwacza do kwiatków. Polozysz na macie, polezy, pomarudzi, ale nie nawija w kolko że chce iść na plac zabaw. Dasz mleko i szczęśliwe, a nie krzyczy że chce zupę na sniadanie, albo rogalik z ketchupem na obiad [/QUOTE]Taak! Nie ma jak cycuś,zero problemów. I też uwielbiam Gabryche tak najbardziej od 2,3 miesiąca. Lezy, bawi się,gada,pluje. Mam czas aby pogadac z kazdym gdy ona sobie lezy i sie bawi. Niedawno wrociłyśmy,byłysmy u babci 30km,u cioci i i na końcu jeszcze u teściowej. Rozlozylysmy kocyk u babci,samo body i wylegiwalyśmy się. Pogoda genialna. A od poniedziałku juz ochlodzenie. Jak pomysle o ubieraniu czapki,kurtek,kombinezonó w ehhh A tak to ba podworko w kazdej chwili mozna wyjsć,do babci obok sie przejsc. W domu chyba skisne. Jak o tym myśle to masakra. Teraz jest tak cudownie,jestem tala szczęśliwa Maż w delegacji. Jutro wraca,ale pewnie późno. Szkoda,bo za tydzien juz do szkoly idzie. W niedziele jedziemy na grzyby! ![]() ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Dzieki za odpowiedzi odnośnie staników ![]() ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Gabi śpi w najlepsze,bo się zmęczyła,ja zresztą też. Ciekawe zatem kiedy bedzie sen nocny?! Miałam robić buraczki i marchewke jak uśnie,ale chyba pójde dzis szybko spać ![]() Aaa ile praaasowania mam aaaaaa
|
|
|
#621 |
|
Konto usunięte
|
zabcia tak trzymaj
A ja lubię jak pada deszcz Na zewnątrz zimno i ponuro, a ja w ciepełku, w domku, później przy kominku. Już mi ta piękna pogoda trochę się znudziła. Poza tym jak jest brzydko na dworze to w domu można coś porobić, nadrobić prasowanie, posprzątać w szafkach, ugotować coś wymyślnego... Jak pogoda jest słoneczna to się nie siedzi w domu, szczególnie jak się ma dom z ogrodem, bo szkoda...---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Ignaś śpi. Znaczy ma drzemkę jeszcze teraz. Ciekawe czy się obudzi na kąpiel
|
|
|
|
#622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znaczy sie mam taka nadzieję
|
|
#623 |
|
Zakorzenienie
|
Sliweczka ja tez zawsze kochalam deszcz, kolderke, film i herbatke. Jesien to moja ulubiona pora roku.A deszcz i mgła-cudo. Ale z dzieckiem to moze byc taka monotonia
![]() Szkoda, ze nie mam wiekszej rodziny do odwiedzania, bo wiecej bym jeździla Gabi już zasypia na sen nocny. Nie wazne do ktorej godziny ma wczesniejsza drzemke i ile minelo od jedzenia. Po myciu cycuś i spanko ![]() Jak myslicie, w niedziele po grzybach z Gabi w chuście, rozebrac ja i przebrać? Aby zaden kleszcz sie nie przyplatał? W domu to pewnie bym ją wykąpała, ale bedziemy u teściowej.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-09-30 o 18:40 |
|
|
|
#624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My po kapieli gadamy przy cycusiu... Ciekawe do której
|
|
#625 |
|
Konto usunięte
|
Hania padla przy karmieniu o 18 i ani mysli wstać na kapanie. Chyba to już sen nocny. Tak czy siak przydaloby się pampka zmienić...
Zabcia przebrała bym po wizycie w lesie |
|
|
|
#626 |
|
Zakorzenienie
|
My już U taty...jak znajde czas to Was nadrobić
Maja śpi. Zobaczymy jak noc. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#627 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Wam!
Moje dziecko jednak się nie nawróciło na cycka - czasem złapie w ciągu dnia, ale częściej jednak idzie butla w ruch I niestety nie naprawiła się w kwestii zasypiania ![]() Lecę nadrobić co tam naskrobałyście
|
|
|
|
#628 |
|
Zakorzenienie
|
dziecko śpi, wszedzie burdel a ja siedze i pije Somersby
![]() ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65891361]Hania padla przy karmieniu o 18 i ani mysli wstać na kapanie. Chyba to już sen nocny. Tak czy siak przydaloby się pampka zmienić... Zabcia przebrała bym po wizycie w lesie[/QUOTE] u nas tak było wczoraj, obudzilam pprzed 22 zeby przebrac dałam butle i dalej kimała
|
|
|
|
#629 |
|
Rozeznanie
|
Mój śpi od 19
cudowny stan leże sobie w wannie i Was czytam
|
|
|
|
#630 | ||||
|
Ania
|
No to Hania po spaniu bardzo marudna była, wszystko było bee..nic nie pomagało.
Podałam pedicamol i po jakiejś godzinie ulżyło jej. Później chwilę się przespała jeszcze i teraz śpi. Ciekawa jestem jak noc będzie wyglądać, oby jej ząbki chociaż w nocy nie dokuczały. A byłam dziś u pediatry skonsultować wyniki, i mam małej podawać żelazo, żeby wyrównać hemoglobinę. Cytat:
A u Was to może skok, stąd to stękanie? Albo "znudziło" mu się towarzystwo mamusi i chciał urozmaicenia![]() Cytat:
Super, że wyjazd udany! ![]() Cytat:
![]() Ale ja mimo wszystko deszcz lubię taki ciepły, wiosenny ![]() Cytat:
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:26.

na dworze ok 20-22 stopnie. Idziemy a tu facet trzyma na rękach dziecko w wieku Wojtka w czapce (takiej zimowej) kurtce i takich skarpeto-butach
no żal mi tego chłopczyka było strasznie.
ale nadal uważam, że na siedząco wygodniej, chociaż jak mi sie nie chce siedzieć to na leżąco. Ale powyginana jestem wtedy strasznie, Krzys skopuje mi brzuch i bliznę, w dodatku odpycha się nogami i podsuwa do góry i muszę ciągle coś poprawiać no i na leżąco tylko lewą piersią bo jest większa, jak próbuję prawą to prawie dziecko gniotę 
no i nigdy nie patrze na zegarek żeby o równej porze wyjść. Jak widzę że mały najedzony, wyspany, w dobrym humorze to spontanicznie wychodzimy. 
) i wyciskam aż zostaną same pesteczki. Trochę zabawy jest ale taniej kupić "antygwałty" niż sokownik

kupiłam żel, posmarowałam, coś ulgę przyniosło. Zjadła trochę i śpi, zobaczymy jak długo.
tż chciał mu dać probiotyk rozpuszczony w mleku to afera była przez 30 min, ja wzięłam to zjadł. Nie podoba mi się to
czy wy też tak miałyście? Dawać tż żeby mu podawał ten probiotyk czy co??
4 kg w miesiac to bardzo ladnie i ksiazkowo 
ciekawe o co chodziło opiekunom??? u nas pierwsze zęby zarysowują się dolne, górnych nie widać. Kurcze, ale ja widzę takie kreski na dziąśle już chyba z miesiąc a to się nic a nic nie zmienia, kiedy w końcu zacznie byc widać tego zęba?
Przynajmniej nie mam co narzekać, a chwalipięta nie jestem, to i nie mam co pisać.
starsza jest wszędzie i gada non stop!

I niestety nie naprawiła się w kwestii zasypiania