![]() |
#601 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2
Cytat:
![]() ![]() a wczoraj rzeczywiście było ciepło ![]() ![]() ![]() Cytat:
A co do rozszerzania diety, to już nie ma takich ścisłych wytycznych jak kiedyś (kiedyś to były konkretne tabelki kiedy marchewka a kiedy ziemniak a kiedy żółtko a kiedy białko) tylko są takie ogólne zalecenia, żeby raczej zaczynać od warzyw potem owoce, kaszki, jajko, potem mięsko. Ale mozna też inaczej, nie ma ścisłych wytycznych ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#602 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#603 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny,głupia ja,zmieniłam probiotyk na diflos,pewnie od tego te kupy. Ale zastanawiam się po ilu powinnam się zacząć martwić? ostatnia była lekko pienista i nadal zielonkawa,ale Basia bierze też żelazo. Nie wiem czy dzwonić do prZychodni,jak myślicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#604 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zobaczymy. Chyba zakupie ta książkę bobas lubi wybór skoro polecacie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#605 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#606 | |
Zakorzenienie
|
Pasteryzuję oczywiście w sloikach ale wczesniej nie podgrzewam wczesnuej malin ani soku. Wydaje mi się, że taki sok jest najbardziej wartosciowy
![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
![]() Ja zacznę od tego co mam od siebie z grządki ![]()
![]() |
#607 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Hmmm a zawsze mówią że marchew działa zatwardzajaco. ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- To pewnie się skusze. Ale raczej w kolejności dynia-ziemniak-marchew ![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- A co dalej to nie mam pojęcia ![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Hmm może podpatrze jakie są słoiczki i to samo tylko domowe ![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- A kiedy ryż makaron ? Też od razu? |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#608 | |||
Ania
|
U nas na 99% idą ząbki
![]() Hania, jak Wam pisałam od kilku dni ręce non stop w buzi, ale dziś jest masakra. Nie wyciąga ich, nie za bardzo chce jeść, bo co chwilę wypluwa smoczek, płacz był od 2 godzin.. ![]() A jak jej masuje dziąsełka to widać, że jej sprawia to wyraźną ulgę. I mam pytanie, które ząbki idą pierwsze, górne czy dolne? czy to bez znaczenia?? I jeszcze jedno. Jak zrobić jabłuszka w słoiczki? ma, trochę swoich jabłek i chciałam jakoś na zimę Hani zrobić, ale nie wiem jak.... Cytat:
My sobie schowamy ręce pod kołdrę, dzieci mają najcześciej w górze, więc pewnie to przez to ![]() ![]() Cytat:
Ja kiedyś w środku lata(jakieś 30 stopni) widziałam na placu zabaw chłopczyka w takiej grubszej, wiązanej czapce(jak na późną jesień)- chłopiej około 6lat;/ Cytat:
Rozumiemy ![]() ![]() no i kciuki za wyniki Wasze i małego!
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#609 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Krzyś już drugi dzień ma taki, że bardzo dużo czasu w ciągu dnia ma takie marudne stękanie... jakby był bardzo nieszczęśliwym dzieckiem ![]() Edytowane przez Paulinagm Czas edycji: 2016-09-30 o 14:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#610 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zaglądam, zaglądam, choć ostatnio córka mi to utrudnia, bo najadą się w3-4 minuty (może sobie przybić piątkę z Wijtusiem od chudziaszka ![]() Esia nadal jest "idealna" hehe albo ja wciąż taka wyluzowana ![]() sliweczko Tobie też wielkie dzięki za linka z rozszerzaniem diety, czegoś takiego szukałam ![]() I specjalne info dla Australii aktualnie smażę powidła mirabelkowe i wymyślam jak zużyć dynie (poza mrożeniem dla Estery) ![]() Macie sprawdzony przepis na zupę z dyni?? Bo mi ostatnio za ostra wyszła :/
![]() ![]() |
![]() |
#611 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Marcelina od kilku dni też ma tak, ze je w ciagu dnia miliard razy po kilka łyczków... Wkurza mnie to niemilosiernie ale co jej zrobię... Czekam aż jej przejdzie ![]() Ja zupę z dyni lubię bardzo ostrą więc nie pomogę ![]() ![]()
![]() |
#612 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#613 |
Zadomowienie
|
Sliweczko kupilam dzis w H&M te welniane skarpety o ktorych tu pisalas ...za 5 zlotych
Ignas ma chrype coaz wieksza skrzypi jak stare drzwi i co najlepsze chyba mu sie to podoba bo nadaje jak adwokat ;p TZ pojechal kupic inhalator... |
![]() ![]() |
![]() |
#614 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#615 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#616 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- No i jeszcze marchewkę,a wody tyle żeby warzywa zakrylo ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Bo ja na szybko z kostką rosołową ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#617 |
Konto usunięte
|
Haneczka kolejność wychodzenia ząbków może być indywidualna, choc najczęściej wychodzą pierw dolne jedynki.
Jak zosir wychodziły to dziasla miała krwisto-fioletowe. Byłam przerażona, choć ona tego nie od reagowywala wcale. Do dziś mam jeszcze debtibaby-zel który jej kupiłam. W ogóle nie zuzylam, ale jak Hania się męczy to spróbuj. Też tak przezywalam kiedyś to rozszerzanie diety, teraz w ogóle mnie to nie rusza. Oby jak najdłużej samo kp- posiłki w cyckach gotowe. I fajne te dzieci nie mówiące i leżące ![]() ![]() ![]() TAkie niemowlaczki są kochane! Idziesz do łazienki i wiesz że zastaniesz je tam gdzie zostawiłas i nie pije wody ze spryskiwacza do kwiatków. Polozysz na macie, polezy, pomarudzi, ale nie nawija w kolko że chce iść na plac zabaw. Dasz mleko i szczęśliwe, a nie krzyczy że chce zupę na sniadanie, albo rogalik z ketchupem na obiad ![]() Edytowane przez 41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde Czas edycji: 2016-09-30 o 16:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#618 |
Konto usunięte
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65887666]Haneczka kolejność wychodzenia ząbków może być indywidualna, choc najczęściej wychodzą pierw dolne jedynki.
Jak zosir wychodziły to dziasla miała krwisto-fioletowe. Byłam przerażona, choć ona tego nie od reagowywala wcale. Do dziś mam jeszcze debtibaby-zel który jej kupiłam. W ogóle nie zuzylam, ale jak Hania się męczy to spróbuj. Też tak przezywalam kiedyś to rozszerzanie diety, teraz w ogóle mnie to nie rusza. Oby jak najdłużej samo kp- posiłki w cyckach gotowe. I fajne te dzieci nie mówiące i leżące ![]() ![]() ![]() TAkie niemowlaczki są kochane! Idziesz do łazienki i wiesz że zastaniesz je tam gdzie zostawiłas i nie pije wody ze spryskiwacza do kwiatków. Polozysz na macie, polezy, pomarudzi, ale nie nawija w kolko że chce iść na plac zabaw. Dasz mleko i szczęśliwe, a nie krzyczy że chce zupę na sniadanie, albo rogalik z ketchupem na obiad ![]() ![]() Z rozszerzaniem diety ja też się w ogóle nie spieszę. Ogólnie to to wyłączne kp mogłoby i trwać nawet ze 3 lata ![]() Lena zobacz sobie tutaj: http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...e-dziecka.html soffinka o tych skarpetach pisała chyba Kociak85, nie ja ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#619 |
Konto usunięte
|
Sofinka co to za skarpetki? Poka!
Osesek ma takie ludzkie wytyczne odnośnie rozszerzania diety, fajna strona. Sloiczkami bym się nie sugerowala, babydream ma spagetti już od 6mc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#620 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do garczka, wlać troche wody i dusić. Ja zblendowałam i do słoiczków. A troche w kawalkach takich większych zamroziłam. Cytat:
i dodaje później znow imbir jesli jest mało wyraźny. [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65887666] Też tak przezywalam kiedyś to rozszerzanie diety, teraz w ogóle mnie to nie rusza. Oby jak najdłużej samo kp- posiłki w cyckach gotowe. I fajne te dzieci nie mówiące i leżące ![]() ![]() ![]() TAkie niemowlaczki są kochane! Idziesz do łazienki i wiesz że zastaniesz je tam gdzie zostawiłas i nie pije wody ze spryskiwacza do kwiatków. Polozysz na macie, polezy, pomarudzi, ale nie nawija w kolko że chce iść na plac zabaw. Dasz mleko i szczęśliwe, a nie krzyczy że chce zupę na sniadanie, albo rogalik z ketchupem na obiad ![]() Taak! Nie ma jak cycuś,zero problemów. I też uwielbiam Gabryche tak najbardziej od 2,3 miesiąca. Lezy, bawi się,gada,pluje. Mam czas aby pogadac z kazdym gdy ona sobie lezy i sie bawi. Niedawno wrociłyśmy,byłysmy u babci 30km,u cioci i i na końcu jeszcze u teściowej. Rozlozylysmy kocyk u babci,samo body i wylegiwalyśmy się. Pogoda genialna. A od poniedziałku juz ochlodzenie. Jak pomysle o ubieraniu czapki,kurtek,kombinezonó w ehhh A tak to ba podworko w kazdej chwili mozna wyjsć,do babci obok sie przejsc. W domu chyba skisne. Jak o tym myśle to masakra. Teraz jest tak cudownie,jestem tala szczęśliwa ![]() Maż w delegacji. Jutro wraca,ale pewnie późno. Szkoda,bo za tydzien juz do szkoly idzie. W niedziele jedziemy na grzyby! ![]() ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Dzieki za odpowiedzi odnośnie staników ![]() ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Gabi śpi w najlepsze,bo się zmęczyła,ja zresztą też. Ciekawe zatem kiedy bedzie sen nocny?! Miałam robić buraczki i marchewke jak uśnie,ale chyba pójde dzis szybko spać ![]() Aaa ile praaasowania mam aaaaaa ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#621 |
Konto usunięte
|
zabcia tak trzymaj
![]() A ja lubię jak pada deszcz ![]() ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Ignaś śpi. Znaczy ma drzemkę jeszcze teraz. Ciekawe czy się obudzi na kąpiel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#622 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#623 |
Zakorzenienie
|
Sliweczka ja tez zawsze kochalam deszcz, kolderke, film i herbatke. Jesien to moja ulubiona pora roku.A deszcz i mgła-cudo. Ale z dzieckiem to moze byc taka monotonia
![]() Szkoda, ze nie mam wiekszej rodziny do odwiedzania, bo wiecej bym jeździla ![]() Gabi już zasypia na sen nocny. Nie wazne do ktorej godziny ma wczesniejsza drzemke i ile minelo od jedzenia. Po myciu cycuś i spanko ![]() Jak myslicie, w niedziele po grzybach z Gabi w chuście, rozebrac ja i przebrać? Aby zaden kleszcz sie nie przyplatał? W domu to pewnie bym ją wykąpała, ale bedziemy u teściowej.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-09-30 o 18:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#624 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My po kapieli gadamy przy cycusiu... Ciekawe do której ![]()
![]() |
#625 |
Konto usunięte
|
Hania padla przy karmieniu o 18 i ani mysli wstać na kapanie. Chyba to już sen nocny. Tak czy siak przydaloby się pampka zmienić...
Zabcia przebrała bym po wizycie w lesie |
![]() ![]() |
![]() |
#626 |
Zakorzenienie
|
My już U taty...jak znajde czas to Was nadrobić
Maja śpi. Zobaczymy jak noc. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#627 |
Zakorzenienie
|
Hej Wam!
Moje dziecko jednak się nie nawróciło na cycka - czasem złapie w ciągu dnia, ale częściej jednak idzie butla w ruch ![]() ![]() Lecę nadrobić co tam naskrobałyście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#628 |
Zakorzenienie
|
dziecko śpi, wszedzie burdel a ja siedze i pije Somersby
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65891361]Hania padla przy karmieniu o 18 i ani mysli wstać na kapanie. Chyba to już sen nocny. Tak czy siak przydaloby się pampka zmienić... Zabcia przebrała bym po wizycie w lesie[/QUOTE] u nas tak było wczoraj, obudzilam pprzed 22 zeby przebrac dałam butle i dalej kimała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#629 |
Rozeznanie
|
Mój śpi od 19
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#630 | ||||
Ania
|
No to Hania po spaniu bardzo marudna była, wszystko było bee..nic nie pomagało.
Podałam pedicamol i po jakiejś godzinie ulżyło jej. Później chwilę się przespała jeszcze i teraz śpi. Ciekawa jestem jak noc będzie wyglądać, oby jej ząbki chociaż w nocy nie dokuczały. A byłam dziś u pediatry skonsultować wyniki, i mam małej podawać żelazo, żeby wyrównać hemoglobinę. Cytat:
A u Was to może skok, stąd to stękanie? Albo "znudziło" mu się towarzystwo mamusi ![]() ![]() Cytat:
Super, że wyjazd udany! ![]() Cytat:
![]() Ale ja mimo wszystko deszcz lubię taki ciepły, wiosenny ![]() Cytat:
![]()
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.