|
|
#2071 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mikołajkowe dzieciaczki 2007
Nie pojechaliśmy dziś na instruktarz, przełożyłam wizyte, bo Mati jest strasznie marudny, odrywa się od cyca jak je i znów pociąga noskiem i wolę podejść do naszej pani doktor, żeby go zobaczyła i zbadała, bo po przebytym zapaleniu płuc jestem na takie rzeczy wrażliwa.
no i swoje 3 miesiączki spędzimy u pani doktor
CO NAS NIE ZABIJE TO NAS WZMOCNI Edytowane przez *misia* Czas edycji: 2008-02-13 o 11:59 |
|
|
|
#2072 |
|
Rozeznanie
|
wszystkiego dobrego dla Mateuszka z okazji 3-go miesiączka
a ja dzisiaj nie mogłam się dostać od rana na wizaż a wogóle to głowa mnie dzisiaj tak boli, że tylko się pochwalę się wam - właśnie zeszły mi zioła (zdjęcie 1) i kwiaty (zdjęcie 2). I jako dodatek ( ) Kasia na macie.
|
#2073 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia i Gosia - sliczne
Ktora bedzie dla mojego Adaska ?afiliks - a coz to ? to cos w doniczkach ![]() ?A nadgarstki to mnie OKROPNIE bolaly w szpitalu i jeszcze moze z 2-3 tygodnie w domu (maly sie strasznie prezyl i ja w ogole jak karmie to jedna dlonia trzymam glowke). A teraz juz przywykly ![]() Bylismy dzis u neurologa. Jest lepiej ).. A wiec jednak nie wydawalo mi sie, ze maly nie potrafi poprawnie lezec na brzuchu. Choc i tak sadze ze jest coraz lepiej - juz sie mniej kiwa na boki i rzadziej wywala na plecy.A co do lezenia na brzuszku - to pozycja poprawna jest taka, ze dziecko lezy swobodnie na przedramionkach, rece z przodu, lokcie i cale przedramiona dotykaja swobodnie podloza (jakos tak dziwnie miesnie przedramion sie maja podkreslic ). Z tylu na karku nie powinna faldowac sie skora. No i glowa nie moze sie tez tak zapadac w ramiona (tak jakby szyji nie bylo). Tyle teorii....misia - wszystkiego naj, naj dla Mateuszka - pzrede wszystkim duuuuzo zdrowka
|
|
|
|
#2074 |
|
Rozeznanie
|
może niech sam wybierze?
![]() w żółtej mieszanka ziół - zobaczę jak tę będą rosły i mam plan posiać zioła w osobnych doniczkach i ustawić na parapecie w kuchni A w tych szarych to narazie zeszła mi smagliczka - czekam jeszcze na: szałwię, kasztanowce, aksamitki, petunie i lobelie. Dzisiaj zauważayłam, że zszedł też już żeniszek meksykański ![]() trzymam aby było jeszcze lepiej A ja wzięłam apap i trochę przeszło. Pójdę się chyba położe, póki Kasia śpi... Coś primavery dawno nie było...
|
#2075 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wrr ja też nie mogłam wejść na wizaż a bardzo tego nie lubię, kiedy podczas śniadania nie mogę spokojnie poczytać![]() Cytat:
A ja mam pytanko czy każda z was ma leżaczek? Bo ja się cały czas zastanawiam nad kupnem i nie mogę się zdecydować
|
|
#2076 |
|
Rozeznanie
|
Misia wszystkiego najlepszego dla Mateuszka, przede wszystkim zdrówka dużo!
nie chciałam kupowac takiego z wibracjami, bo nie chce młodego przyzwyczajać do ciąglego bujania, zwlaszcza że mamy kołyskę. Zakupilam więc taki zwykły, który może stać stabilnie albo jak Oskar się wierci, to może sam go wprawić w ruch, ale nie na baterie. O, cos w tym stylu tylko inna firma: http://www.allegro.pl/item305484833_...zle_od_ss.htmlMa regulowane siedzenie i oparcie, więc posłuży nam tak dlugo, jak Oskar się w nim bedzie mieścił. Celka, super, że u Adasia jest lepiej. Mam nadzieję, że niedługo przestaniecie już męczyć się z ćwiczeniami! Afiliks ja w zeszłym roku wyhodowałam bazylię, oregano, melisę i tymianek. Niestety po powrocie z 3tyg wakacji w PL moje zioła szlag trafił i od tamtej pory nie chce mi się nowych posiać. Bo te sklepowe nawet po przesadzeniu mi umierają szybko. Zwłaszcza bazylia ![]() Primavera ja w sprawie maty Czy nabyliście tą Fisher Price w końcu czy nie? A jeśli tak, to jestem ciekawa, jak się sprawuje, bo korci mnie ona ze względu na światełka u góry... ech siedzę w tych matach i siedzę i nie mogę się zdecydować
|
|
|
|
#2077 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że żadne choróbsko mu się nie przyplątało Cytat:
ja odkąd jest Hubert to moje rośliny tylko podlewam (a i to nie zawsze ) a wczześniej też grzebałam się w ziemi namiętniesuper Obytak dalej, moze już wkrótce nie będziecie musieli ćwiczyć jestem najpierw miałam parę dni wyrwanych z życiorysu przez chorobę tż (przez 2 doby cały czas 39,8-39,5, masakra ) a teraz mam "gościowy" tydzień, codziennie ktoś wpada.Wczoraj byliśmy sprawdzić bioderka - wszystko w porzadku. Mój mały bezwstydnik oczywiscie cały rozanielony był, że ktoś go rozbiera i maca ![]() Cytat:
Co do leżaczka - ja nie wyobrażam sobie bez niego życia. Hubert lubi w nim leżeć sam, jak ma dzień na "nie-spanie" to leżaczek jest niezastąpiony, bo jak Hubert się co chwila wybudza to sam się ukołysze ponownie do snu . No i mogę cos zrobić w domu (zwłaszcza gotowanie)- Hubert z zaciekawieniem lezy i się na mnie gapi, a ja mogę cos porobić.My mamy taki najzwyklejszy( "w spadku"), bez wibracji i pałąków z zabawkami. Właśnie wyszła ode mnie koleżanka. Idę się brać za jakiś obiad
|
|||
|
|
|
#2078 |
|
Zakorzenienie
|
Koletynko, Primavero dziękujemy za życzenia
sama z tym leżaczkiem nie wiem co chcę bo generalnie Mati bardzo lubi swoje łóżeczko i matę i nie mam problemów by cokolwiek przy nim robić, a że mamy niestety tylko jeden pokój to każda taka większa rzecz zajmuje miejsce i już sama nie wiem czy ten leżaczek jest nam wogole potrzebny? czy dzięki leżaczkowi dzieci zaczynają szybciej siadać czy coś??właśnie kupiłam wózek spacerówkę
|
#2079 |
|
Zakorzenienie
|
W imieniu Gosi dziękuję za komplementy
![]() Wszystkiego najlepszego dla Mateuszka Co do bujaczków i huśtawek to dziś oglądałam na TVN Style program Mamo to ja i na ten temat wypowiadał się fizjoterapeuta Paweł Zawitkowski. Huśtawkom i bujaczkom huśtająco-wibrującym powiedział zdecydowane nie ponieważ u maluszków może wystąpić zachwianie równowagi. Dzieci można delikatnie bujać tylko w ramionach, ponieważ czujemy dziecko. My dostaliśmy leżaczek bujaczek coś podobnego do tego chicco, który jest w linku u Koletynki ale nie korzystamy z niego, moze jak Gosia będzie większa, bo na razie jest na nią za duży, i z niego zjeżdza pomimo przypięcia pasami o bujaniu nawet nie ma mowy, bo jak go rozłożę na płasko to już nie ma możliwości bujania. Zanalzłam na allegro podobny do naszego: :http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=305490133 po złożeniu tego pałąka wygląda jak sanki ![]() Misia a jaką spacerówkę kupiliście? my tez się przymierzamy do kupna czegoś mniejszego i lzejszego, ten (safari) z trudem mieści sie do bagażnika i ciężko mi go wnosic na 4 piętro, (choć zdecydowanie lepiej i wygodniej niz rower) musze to robić na 2 razy, albo iść z kims na spacer. |
|
|
|
#2080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja chyba na 4 bym nawet naszego safari nie wniosła bo ja słabeusz jestem kupiłam taką spacerówkę http://www.allegro.pl/item310132402_...by_design.html[IMG]file:///J:/DCIM/100NIKON/DSCN0864.JPG[/IMG]
|
|
#2081 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hubert bardzo zadowolony, wgapia się w te światłka jak sroka w gnat . melodię można ustawić albo cały czas, albo jak dziecko pociągnie za któraś zabawkę.parę stron wcześniej dawałam linka do zabawy Huberta na macie - tam widać ją i słychać malodyjkę |
|
|
|
|
#2082 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam lezaczek. Zwlaszcza na poczatku maly lubil na nim lezec i spac. Teraz juz mniej.
Plusy: dziecko mozna przeniesc ze soba wszedzie, mozna pobujac jak jest rozdraznione, mozna pozniej ustawic w pozycji siedzacej, zablokowac i karmic dziecko. Minusy: na pewno nie zdrowe dla kregoslupa - jak wszystko co nie jest plaskie i twarde
|
|
|
|
#2083 |
|
Zakorzenienie
|
Tez mamy lezaczek.. tylko po ostatnich kilku dniach stwierdzam, ze stal sie bezuzyteczny
![]() Hanka nie chce lezec. Po prostu ryczy, lzy sie leja, zabawki juz nie sa fajne. Malpe z karuzeli lubi jeszcze czasem rano poochrzaniac, po czym jest czas na siedzenie. Nic nie dziala, jest non stop ryk, chyba ze ja posadze pod katem prostym - a wtedy to wszystko jest fajne, kazda pierdoolka ja cieszy i wywoluje banana na buzi.. Jak jej wytlumaczyc, ze jest za mala?
Edytowane przez szperrr Czas edycji: 2008-02-14 o 11:01 |
|
|
|
#2084 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny dlugo nie pisalam bo malo czasu w Polsce mam. Wszyscy chca widzieac Nathaniela a ja nie wyrabiam no i pewnie dlatego zlapalam grype
Lamie mnie w kosciach i mam goraczke i teraz poradzcie mi prosze co moge na to brac i czy moge nadal karmic synka piersia ![]() Czy ja zawsze musze byc chora jak jestem w Polsce
|
#2085 |
|
Zakorzenienie
|
bubbel - na pewno mozna Apap brac (1 tabletka na 4 lub 8 godz. - tego nie jestem pewna), ale nie wiem czy Ci pomoze. Wtedy mozna karmic. A jesli wezmiesz wiecej to musisz na jakis czas odstawic Nathaniela od cyca (pamietam jak poissoivy musiala, jak miala wysoka goraczke). Na pewno mozna witamine C wziac...I inne domowe sposoby - herbata z sokiem malinowym itp...
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bez odstawiania od piersi można brać 500mg (1 tabletka apapu, czystego, bez domieszek, żadne tam na noc, czy hot grip, max grip itp.) raz na 4 godziny. I karmić, karmić, karmić nawet przy 40st., jak tylko będziesz mieć Bubbel siły. Dla Nathaniela max. ilość witaminy C (maksymalnie ile można trzeba przeczytać na opakowaniu). No i z homeopatycznych syrop przeciwkaszlowy Stodal. No i sok malinowy, albo malinę z lipą polecam świetnie działa napotnie. |
|
|
|
|
#2087 |
|
Raczkowanie
|
misia fajny ten wózeczek ale dosc duzo negatywów ma ten sprzedawca!jak dostaniesz wózek to napisz czy wszystko oki bo tez w najblizszym czasie planuje zakup spacerówki
|
|
|
|
#2088 |
|
Zakorzenienie
|
Martko-mogę polecic mojego gina,ale do niego to z m-c będziesz czekać
![]() chyba,ze pojęczysz,że szczypie boli i takie tam to może cię gdzieś wciśńie ![]() dla mnie to Twój lekarz jest nie z tej planety ![]() ja też dopiero wczoraj byłam wszystko oki, w ciąży nie jestem ![]() pobrał cytologię,wymacał i zrobił usg dopochwowe z dokładnym omówieniem co gdzie i dlaczego poza tym przystojny bardzo ![]() jak będziiesz chciała namiary to daj znać na pw Zuza zrobiła dzisiaj 3 kupy w tym 1 obsrała się po pachy ![]() czy wasze dzieci w kupach mają nadal jakies niestrawione resztki,bo moja już nie zaczęła się znowu normalnie zachowywać na szczęście od wczoraj się próbuje znowu przekręcać na brzuch,znaczy przechyla mocno głowę do tyłu i odpycha nogami i rękami na razie wychodzi jej tylko pełzanie i się wkurza strasznie![]() ale tak się zaczęłąm zastanawiać czy to normalne jest co robi ![]() tyle piszecie o tym napięciu,że już sama nie wiem ![]() zdrówka wszystkim chorowitkom i Uszkowi i specjalne całusy,bo pominęłam go ostatnio a taki śliczny na zdjęciach jestKasia przesłodka my nie mamy leżaczka dostaniemy jakiś leżaczko-bujaczko-hustawkę od znajomych Zuza lubi matę i łóżeczko a pod matę podkładam koc ale można też piankowe puzzle,które też zamierzam kupić matko-ale wielkie te Wasze dzieciaczki ![]() a ja przezywam,że ZUza już ponad 5kg waży |
|
|
|
#2089 |
|
Rozeznanie
|
No wlasnie jak bede miala sily
|
#2090 |
|
Zakorzenienie
|
3maj się Bubbelku
Ty też Ewcia,bo sporo przeszliście,ale dobrze,że masz komu dać maleństwo a ja rozmawiałam jeszce wczoraj w lekarzem o spirali poleca Mirenę 600zł +założenie 400zł ![]() to chyba na razie szklanka wody zamiast
|
|
|
|
#2091 |
|
Zakorzenienie
|
Bubbelku, trzymaj sie
)AnnLee, polecil Ci mirene? A mowil cos o jakichkolwiek przeciwskazaniach? I jeszcze niedyskretne pytanie - mialas juz @ po porodzie? Pytam, bo ja nie mialam i mi lekarz kazal czekac z zalozeniem mireny na @.
|
#2092 |
|
Zakorzenienie
|
No nareszcie postępy kupkowe u Zuzka
a moja wczoraj aż 8 kup zrobiła ![]() 1000zł za spiralę to wole też szklanke wody zamiast, mój doktorek to jest przeciwny wszelkim zabezpieczeniom, bo zajmuje sie głównie bezpłodnoscią i trochę mi głupio prosić go nawet o tabletki ![]() ja @ jeszcze nie miałam, ale ciągle mam jeszcze takie surowicze upławy ![]() *misia* wózeczek fajny, my też chcemy coś takiego, żeby był rozkładany na płasko, ze śpiworkiem na nogi i żeby ważył ok. 6kg. Tylko czekam na pita z pracy to bym się szybko rozliczyła i za zwrot podatku kupilibyśmy nowy pojazd dla Gosi. |
|
|
|
#2093 |
|
Zadomowienie
|
Ja narazie też na szklance wody niestety....
Ale śliczne te wszystkie szkrabulce, i tak się ładnie uśmiechają. To ja też Marcelka wkleję. Właśnie chrapie obok... A jakie plany macie dziś na walentynki
|
#2094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Osoby wrazliwe moga nie czytac, bo wdam sie w szczegoly kupkowe...A wiec u Adaska jest wrecz odwrotnie - robi teraz po 3 kupy dziennie i one w koncu maja konsystencje jajecznicy Tzn takie bardziej skondensowane sa, a nie jakas tam woda z czyms plywajacym. No i tych "resztek niestrawionych" to zdecydowanie wiecej i wieksze.I co mnie zastanawia czemu te kupy wszystkie sa rano??? Tzn od ok 4.00, do ok 11.00. Nie moglby je pozniej wystekiwac ![]() annLee- a jak wyglada kupa bez resztek Jak woda?
|
|
|
|
|
#2095 |
|
Zakorzenienie
|
Wydaje mi sie, ze Ann miala na mysli "jednolita" kupe, bez kawalkow niestrawionego tluszczu itp. Ale moge sie mylic.
U mnie szklanka wody to sie skonczy rodzenstwem dla Hani Mirene mialabym za darmo, tak jak wszystkie inne metody anty. Tylko kazano mi czekac ![]() Ach, i jednak w kwietniu lecimy do PL ![]() Edit: Martka, dopiero zobaczylam Marcelka ![]()
|
#2096 | |
|
Zakorzenienie
|
kochana Celko-ja o kupach zawsze i wszędzie
![]() bo dla mnie to temat rzeka ![]() kupa Zuzka to w tej chwili ciut ciemniejsza(jakaś szczególna odmiana musztardy )i ciut gęściejsza-bo wcześniej to taka bardziej woda była-jak kleik i właśnie bez resztek-zupełnie gładka konsystencjaale może nie powinna taka być? ![]() Ivy-ratuj! Cytat:
przeciwskazań brak-pytał tylko kiedy chcę następne dziecko,bo jak za rok to bezsensu Martko-Marcelek super! niezły zawadiaka pasowałby z Zuzą ![]() edit-no to zakładaj Szperr-fajnie masz ja też się obawiam o szybkie rodzeństwo dla Zuzy... jakbyś była w Poznaniu to zapraszam na kawusię ![]() edit-2 zapomniałam powiedzieć,że Zuza już ma 1 kupę dzisiaj na koncie i że właśnie wypełzła mi z maty ![]() edit3-Misiu jak Uszek dzisiaj? |
|
|
|
|
#2097 |
|
Zakorzenienie
|
Ann, jak tylko sie dogadam z tym doktorkiem
A w Poznaniu nie bede, raczej Suwalki, Rajgrod, przelotem Olsztyn. No chyba, ze zorganizujecie jakis wiekszy zlot, to wtedy i do Poznania dojade :P: edit: Brawo Zuzek! ![]() ![]()
|
#2098 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i dziękujemy za życzenia i komplementyCytat:
a na ile jest ta spirala?Cytat:
albo nie był rozkładany na płasko, albo nie miał barierki, albo nie miał osłonki na nóżki albo kosztował za dużo. Zdecydowałam się na ten ale wahałam się pomiędzy nim a modelem tiny tej samej firmy.Cytat:
Cytat:
kupa też ma konsystencję jajecznicy i resztki niestrawione tylko pachnie niewiadomo czym bo muszę nos zatykać![]() Byliśmy wczoraj u doktorowej i rzeczywiście zaczęła się rozwijać jakaś infekcja bo nosek był zapchany, ale biorąc antybiotyk nic nie powinno się wykluć. Mam zakraplać euphorbium i czyścić nosek i to wszystko. Mati się rozgadał z panią doktor i normalnie zaczęłam się bać że będzie wolał zostać z nią niż iśc ze mną ![]() A i chyba troszkę przed skończeniem 4 miesiąca zaczniemy pić soczek jabłkowy może to nam wyreguluje te kupy a właściwie zwiększy ich częstotliwość , bo kupy jak w zegarku co 5 dni.
|
|
#2099 |
|
Rozeznanie
|
a ja dopiero się dostałam na wizaż
co ja bym zrobiła bez internetu ![]() bubbel Lecę, bo Kasia domaga się towarzystwa...
|
#2100 |
|
Zakorzenienie
|
Hubert raz roi co 2 dni, a czasami 3 razy dziennie
![]() Czasem jest jeszcze kupa z resztkami, ale najczęściej bez,ma wttedy konsystencję hmm... gęstego ciasta naleśnikowego ![]() Ostatnio żona kuzyna pochwaliła mi się, że ich synek( 2 dni różnicy między nim a Hubertem) już ząbkuje, bo sie ślini i rączki wkłada do buzi. Podobno już mu nawet jakiegoś ząbka wymacali z tyłu - trzonowego, hehe![]()
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:15.

) Kasia na macie.
?
). Z tylu na karku nie powinna faldowac sie skora. No i glowa nie moze sie tez tak zapadac w ramiona (tak jakby szyji nie bylo). Tyle teorii....
aby było jeszcze lepiej

) a wczześniej też grzebałam się w ziemi namiętnie

i teraz poradzcie mi prosze co moge na to brac i czy moge nadal karmic synka piersia 

Pytam, bo ja nie mialam i mi lekarz kazal czekac z zalozeniem mireny na @.