![]() |
#1831 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wybielanie zębów- wątek zbiorczy
Cytat:
To samo mówiła moja stomatolog ![]()
![]() |
![]() |
#1832 |
Wtajemniczenie
|
Ja nie skonczylam medycyny, tylko moja mama i na pewno zna sie bardziej niż ja. Napisalam, że na Polskim rynku sa 2, ona pracuje na opalescensie i ze nie jest rewelacyjny(chodzilo mi o to, że nie wybieli zębow na kolor bialego papieru, jak z reszta zaden inny, ze wszystko zalezy od predyspozycji). Miala stycznosc z tym Goldem i mowila że efekt był świetny, niestety nie wiem od czego zalezało moze stężenie bylo wieksze, tak jak piszesz nie wiem w takie szczegoly juz nie wnikalam
![]()
![]() |
#1833 |
Wtajemniczenie
|
aha i chcialam tylko zaznaczyc, ze nie uwazam Polski= gorsze
![]()
![]() |
#1834 |
Raczkowanie
|
Dot.: Re: Whitesrips. Kto z Was używał? (2raz)
a moja siostra stosowała taką nakładkę na zęby gumową którą smarowała od środka żelem jakimś od dentystki i nakładała ją na noc. Po jakimś czasie strasznie bolały ją zęby :/
![]() |
#1835 |
Zadomowienie
|
Dot.: Re: Whitesrips. Kto z Was używał? (2raz)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1836 |
Rozeznanie
|
kilka watkow wczesniej wszystko opialam na temat nadwrazliwosci i co znia robic i ostatnio wizazanki tez pisaly o jakims preparacie poszperajcie kilka stronnek wczesniej
![]()
![]() |
#1837 |
Zakorzenienie
|
Ivoclar,mam do Ciebie pytanie.
Chcę sobie zamówić nakładki do wybielania u protetyka.Chcę wybielić zęby Opalescence,żel już mam w 3 stężeniach.Kłopot w tym,że za kila miesięcy zakładam aparat ortodontyczny i zastanawiam sie ,czy po zakończonym leczeniu,te nakładki będą się nadawały do ponownego użycia?Nie mam dużej wady zgryzu,chyba za bardzo nie powinien mi się zmienić układ zębów. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1838 |
Rozeznanie
|
moja rada jest taka zebys lepiej poczekała i dopiero po zdjeciu aparatu zrobiła nakładki;widzisz trudno mi jest powiedziec, tak jak sama napisalas jak zmieni ci sie układ zębow (ale chyba po cos zakładasz ten aparat wiec mysle ze zgryz sie na pewno zmieni);w sumie to tez zalezy od finansow bo mozesz zrobić sobie teraz nakladki ,jesli po zdjeciu aparatu beda pasowac to super ale jesli nie no to niestety bedziesz musiala zrobic nowe tak wiec wybor nalezy do ciebie ;ja jednak mimo wszystko bym zrobila dopiero po zdjeciu aparatu ale to twoja decyzja
![]()
![]() |
#1839 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie. Marryme21, lepiej poczekaj z wybielaniem aż już będziesz miała zdjęty aparat
![]()
![]() |
![]() |
#1840 |
Wtajemniczenie
|
Zachwalacie tu ciągle tą pastę "Email Diamant Rouge" Mam do Was dziewczynki w związku z tym pytanie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1841 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,dzięki za odpowiedz.
Wiem,że to trochę głupio wybielać zęby przed założeniem aparatu.Bo przecież wiadomo,że w trakcie wielomiesięcznego leczenia zęby i tak pożółkną. ![]() ![]() Postanowiłam,że chcę wyglądać ,,jakoś'' na tej uroczystości,zjedzie się cała rodzina,wszystkie te ciotki,kuzynki,itd.Wiadom o... Mogłabym założyć aparat już teraz,ale za 2 miesiące wyjeżdżam na dłuższy czas, i nie będę miała możliwości,aby w razie jakiś kłopotów z aparatem iść do ortodonty.A na początku zawsze może być różnie, z taki aparatem,jak sie nie jest do niego przyzwyczajonym. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1842 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wiesz, ja jestem zdania, że nie ma co się bawić w jakieś pasty, tylko wybielić bardziej profesjonalnie, to naprawdę nie jest duży koszt, jak się niektórym wydaje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1843 |
Raczkowanie
|
Yeah to ile kosztuje zabieg wybielania zębów jak to nie jest taki duży koszt?? bo ja sie wogóle nie orientuje ;P
i jeszcze pytanko dotyczące tej zachwalanej pasty "Email Diamant Rouge": gdzie ją można kupić (drogeria czy apteka) i w jakiej jest cenie?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1844 |
Wtajemniczenie
|
Tak mówisz Yeah
![]() ![]() ![]() ![]() -mala- tą pastę kupić można w aptece, ale nie w każdej ona niestety jest, bynajmniej u mnie ![]() ![]() Edytowane przez madziamic Czas edycji: 2008-02-16 o 12:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1845 |
Zadomowienie
|
wszystko zależy od tego, za ile protetyk wykona wam nakładki, ale to koszt ± 200zł, plus żel, np. opalescence, potrzebujesz optymalnie 8 strzkawek, czyli ± 130zł, + coś na nadwrażliwość np. ultra ez- 2-3 strzykawki, ± 45zł.
a efekty natychmiastowe. co do past, to szczerze mówiąc jeszcze nie słyszałam, żeby komuś wybieliły zęby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1846 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Kiedys wybielalam sobie zeby u dentystki, chyba nadtlenkiem wodoru, ale efekt byl kiepsciutki, wiec nie polecam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1847 |
Raczkowanie
|
Witajcie! Proszę o pomoc jestem tutaj nowa. Mam wybielane zęby metodą nakładkowa i martwi mnie to że zęby nie wybielają się równo. Mam takie małe białe plamki na zakończeniach zębów. Czy to normalne?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1848 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ta, to się wyrówna, nie martw się. też to miałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1849 |
Zadomowienie
|
a ile koztuje wybielenie ząbków w gabinecie Twojej mamy?
![]() |
![]() |
#1850 |
Raczkowanie
|
Czy to prawda że w czasie wybielania nie wolno pić kawy, herbaty i innych barwiących płynów?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1851 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1852 |
Przyczajenie
|
Cześć
![]() Chcę sobie wybielić zabki, mam normalny kolor ale chce mieć lsniące ;-) Jestem już zdecydowany na żel Biała Perła I mam do niego kilka pytań. 16 lat będę miał we wrześniu - a żel planuję kupić i stosowac od lipca bo teraz nie mam czasu na 3 razy dzienne. Ząbki mam zdrowe i wszystkie wyleczone a w czerwcu znowu mam wizyte wiec napewno z zebami bede mial wszystko OK. Używam pasty elmex i płyny elmex więc próchnica mi nie grozi ( ale na jednym przednim zebie widze taki ubytek jakby szkliwa, bardzo maly ale mysle ze on mi sie zmineralizuje) U góry zebów mam białe przebarwienia ale tylko na 3 i nie wiem z czego... Myslicie ze jesli do pełnych 16 lat :P zabraknie mi tylko 2 miesiąće to uzywanie Białej Perły będzie bezpieczne ? Dużo osób zakłada to na noc, zel działa tylko przez 4 H. Jak mi radzicie, raz dziennie na noc czy na noc i do tego 3 razy dziennie przez 30 minut ? I coś jeszcze, ja kto jest z tymi aplikatorami. Jak wprowadzę 1-2 g żelu tak jak tam pisze to on sie rozprowadzi po całym "plastiku" ? P Proszę o wmiarę szybką odpowiedź. Dzieki !!!! ![]() ![]() ![]() PS. Wątek doskonały, po przejrzeniu wsyzkstich 63 stron nie jest mozlwiym zeby jeszcz czegoś nie wiedzieć ;D ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1853 |
Raczkowanie
|
Jeszcze mam pare pytań
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1854 |
Raczkowanie
|
A tak ciekawości to czy nakładki muszą być wykonywane u protetyka?
Czy można zaopatrzyc się w jakieś standardowe np z firmy opalescence ? Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1855 |
Przyczajenie
|
Nakłądki sa np. w białej perle - 3. Dwóch się używa, jedna zapasowa. Wkłada się do ciepłej wody na 5-10 sekund, a potem nakłąda na żeby i się forumuje.... jednak chyba nie mozna ich kupić osobno.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1856 |
Przyczajenie
|
jestem właśnie w trakcie wybielania ząbków i otrzymałam informację że niestety nie można pić kawy, soków barwiących, jeść pomidorów, owoców cytrusowych, czekolady itp. Z owoców można jeść jedynie jabłka i banany a herbatę pić z cytryną. Nawet zęby powinno się myć tylko białą pastą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1857 |
Przyczajenie
|
ja również wybielam sobie ząbki tą metodą. I pani stomatolog poinformowała mnie że coś takiego może się zdarzyć, ale to nic takiego. Plamki znikną samoistnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1858 |
Zadomowienie
|
A ja chciałam zapytać czy któraś z was wybielała zęby laserem? Bo ja właśnie po ściągnięciu aparatu chciałam wybielić laserem- natychmiastowy efekt. Ale mam parę pytań odnośnie nadwrażliwości... Słyszałam że zęby po laserze są straaaasznie nadwrażliwe. A moje i bez tego całego wybielania są wrażliwe. Boję się że ta nadwrażliwośc byłaby u mnie nie do zniesienia... Jeżeli któraś z was miała zabieg wykonywany ta metodą to prosze o podzielenie się opinią.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1859 |
Raczkowanie
|
A jak długo można tą metodą wybielać? Pani stomatolog powiedziała mi że chyba na czterech strzykawkach zakończymy ale dla mnie efekt jest nadal niezadawalający?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1860 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:55.