Wybielanie zębów- wątek zbiorczy - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-02-10, 20:18   #1831
Migotka81
Zakorzenienie

Dot.: Wybielanie zębów- wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez ivoclar Pokaż wiadomość
skoto Twwoja mama jest dentystka wiec na pewno wie ze wszystkie preparaty dow ybielania zębow maja ten sam składnimk wybielajacy taka scislej mowiac 2 do wyboru i na dzien dziesiejszy niczego innego nie wymyslonoroznica polega tylko na mocy tego srodka wiec mozna wybielac 15 jest tez 37 % co kto lubia czy ze stanow czy z polski to wsio ryba rozni sie nazwa i producentem a reszta czyli sklad jest taki sam hmm nie wierzycie .. sami sie przekonajcie porownujac sklady srodkow wybielajacych

To samo mówiła moja stomatolog
Stary 2008-02-10, 21:45   #1832
jennifer777
Wtajemniczenie

Ja nie skonczylam medycyny, tylko moja mama i na pewno zna sie bardziej niż ja. Napisalam, że na Polskim rynku sa 2, ona pracuje na opalescensie i ze nie jest rewelacyjny(chodzilo mi o to, że nie wybieli zębow na kolor bialego papieru, jak z reszta zaden inny, ze wszystko zalezy od predyspozycji). Miala stycznosc z tym Goldem i mowila że efekt był świetny, niestety nie wiem od czego zalezało moze stężenie bylo wieksze, tak jak piszesz nie wiem w takie szczegoly juz nie wnikalam
Stary 2008-02-10, 21:46   #1833
jennifer777
Wtajemniczenie

aha i chcialam tylko zaznaczyc, ze nie uwazam Polski= gorsze moj blad ze dokladnie nie wypytalam o te stężenia.
Stary 2008-02-13, 18:24   #1834
Palemka005
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to Palemka005
Dot.: Re: Whitesrips. Kto z Was używał? (2raz)

a moja siostra stosowała taką nakładkę na zęby gumową którą smarowała od środka żelem jakimś od dentystki i nakładała ją na noc. Po jakimś czasie strasznie bolały ją zęby :/

Palemka005 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-15, 13:00   #1835
yeah
Zadomowienie

Dot.: Re: Whitesrips. Kto z Was używał? (2raz)

Cytat:
Napisane przez Palemka005 Pokaż wiadomość
a moja siostra stosowała taką nakładkę na zęby gumową którą smarowała od środka żelem jakimś od dentystki i nakładała ją na noc. Po jakimś czasie strasznie bolały ją zęby :/
nooo, większość ludzi dopada nadwrażliwość, ale i z tym można sobie poradzić
yeah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-15, 15:05   #1836
ivoclar
Rozeznanie

kilka watkow wczesniej wszystko opialam na temat nadwrazliwosci i co znia robic i ostatnio wizazanki tez pisaly o jakims preparacie poszperajcie kilka stronnek wczesniej
Stary 2008-02-15, 18:00   #1837
marryme21
Zakorzenienie

Ivoclar,mam do Ciebie pytanie.
Chcę sobie zamówić nakładki do wybielania u protetyka.Chcę wybielić zęby Opalescence,żel już mam w 3 stężeniach.Kłopot w tym,że za kila miesięcy zakładam aparat ortodontyczny i zastanawiam sie ,czy po zakończonym leczeniu,te nakładki będą się nadawały do ponownego użycia?Nie mam dużej wady zgryzu,chyba za bardzo nie powinien mi się zmienić układ zębów.
marryme21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-02-15, 19:31   #1838
ivoclar
Rozeznanie

moja rada jest taka zebys lepiej poczekała i dopiero po zdjeciu aparatu zrobiła nakładki;widzisz trudno mi jest powiedziec, tak jak sama napisalas jak zmieni ci sie układ zębow (ale chyba po cos zakładasz ten aparat wiec mysle ze zgryz sie na pewno zmieni);w sumie to tez zalezy od finansow bo mozesz zrobić sobie teraz nakladki ,jesli po zdjeciu aparatu beda pasowac to super ale jesli nie no to niestety bedziesz musiala zrobic nowe tak wiec wybor nalezy do ciebie ;ja jednak mimo wszystko bym zrobila dopiero po zdjeciu aparatu ale to twoja decyzjapozdrawiam
Stary 2008-02-15, 20:33   #1839
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Dokładnie. Marryme21, lepiej poczekaj z wybielaniem aż już będziesz miała zdjęty aparat
Stary 2008-02-15, 20:38   #1840
madziamic
Wtajemniczenie

Zachwalacie tu ciągle tą pastę "Email Diamant Rouge" Mam do Was dziewczynki w związku z tym pytanie Po jakim czasie stosowania tej pasty zauważyłyście jakieś efekty?? Dziękuję za odpowiedź ewentualną Pozdrawiam
madziamic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-15, 21:35   #1841
marryme21
Zakorzenienie

Dziewczyny,dzięki za odpowiedz.
Wiem,że to trochę głupio wybielać zęby przed założeniem aparatu.Bo przecież wiadomo,że w trakcie wielomiesięcznego leczenia zęby i tak pożółkną.Wcześniej nawet o tym nie myślałam.Do wczoraj,kiedy zostałam poproszona o to,żebym była świadkową na ślubie.
Postanowiłam,że chcę wyglądać ,,jakoś'' na tej uroczystości,zjedzie się cała rodzina,wszystkie te ciotki,kuzynki,itd.Wiadom o...
Mogłabym założyć aparat już teraz,ale za 2 miesiące wyjeżdżam na dłuższy czas, i nie będę miała możliwości,aby w razie jakiś kłopotów z aparatem iść do ortodonty.A na początku zawsze może być różnie, z taki aparatem,jak sie nie jest do niego przyzwyczajonym.Postano wiłam,więc ,że założę już po wakacjach.Tylko to cholerne wesele...No nic,zrobię nakładki i pomęczę zęby już teraz.
marryme21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-16, 08:22   #1842
yeah
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziamic Pokaż wiadomość
Zachwalacie tu ciągle tą pastę "Email Diamant Rouge" Mam do Was dziewczynki w związku z tym pytanie Po jakim czasie stosowania tej pasty zauważyłyście jakieś efekty?? Dziękuję za odpowiedź ewentualną Pozdrawiam
ee a czym ona po prostu nie zabarwia dziąseł na bardziej intensywny kolor? chociaż może to była biała perła

wiesz, ja jestem zdania, że nie ma co się bawić w jakieś pasty, tylko wybielić bardziej profesjonalnie, to naprawdę nie jest duży koszt, jak się niektórym wydaje.
Stary 2008-02-16, 08:57   #1843
-mała-
Raczkowanie

Yeah to ile kosztuje zabieg wybielania zębów jak to nie jest taki duży koszt?? bo ja sie wogóle nie orientuje ;P

i jeszcze pytanko dotyczące tej zachwalanej pasty "Email Diamant Rouge": gdzie ją można kupić (drogeria czy apteka) i w jakiej jest cenie??
-mała- jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-16, 09:47   #1844
madziamic
Wtajemniczenie

Tak mówisz Yeah No ale ja niestety póki co muszę się w pasty bawić No chyba ze uzbieram sobie pieniążki

-mala- tą pastę kupić można w aptece, ale nie w każdej ona niestety jest, bynajmniej u mnie A cena nie bardzo wysoka bo około 20 złotych. No chyba ze nie zadziała to wtedy będzie to dużo

Edytowane przez madziamic
Czas edycji: 2008-02-16 o 12:03
madziamic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-16, 11:05   #1845
yeah
Zadomowienie

wszystko zależy od tego, za ile protetyk wykona wam nakładki, ale to koszt ± 200zł, plus żel, np. opalescence, potrzebujesz optymalnie 8 strzkawek, czyli ± 130zł, + coś na nadwrażliwość np. ultra ez- 2-3 strzykawki, ± 45zł.
a efekty natychmiastowe.

co do past, to szczerze mówiąc jeszcze nie słyszałam, żeby komuś wybieliły zęby
Stary 2008-02-17, 19:15   #1846
etro
Przyczajenie

GG do etro

Cytat:
Napisane przez madziamic Pokaż wiadomość
Mam ta paste i sadze, ze jej dzialanie polega na "farbowaniu" dziasel na kolor ciemno roznowy w zwiazku z czym zabka wydaja sie biale Glownie uzywam jej przed jakims wyjsciem gdy zalezy mi na szybkim efekcie.
Kiedys wybielalam sobie zeby u dentystki, chyba nadtlenkiem wodoru, ale efekt byl kiepsciutki, wiec nie polecam.
etro jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-18, 12:09   #1847
olka@@@
Raczkowanie

Witajcie! Proszę o pomoc jestem tutaj nowa. Mam wybielane zęby metodą nakładkowa i martwi mnie to że zęby nie wybielają się równo. Mam takie małe białe plamki na zakończeniach zębów. Czy to normalne?
olka@@@ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-18, 15:42   #1848
yeah
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez etro Pokaż wiadomość
Mam ta paste i sadze, ze jej dzialanie polega na "farbowaniu" dziasel na kolor ciemno roznowy w zwiazku z czym zabka wydaja sie biale Glownie uzywam jej przed jakims wyjsciem gdy zalezy mi na szybkim efekcie.
Kiedys wybielalam sobie zeby u dentystki, chyba nadtlenkiem wodoru, ale efekt byl kiepsciutki, wiec nie polecam.
jestem tego samego zdania

Cytat:
Napisane przez olka@@@ Pokaż wiadomość
Witajcie! Proszę o pomoc jestem tutaj nowa. Mam wybielane zęby metodą nakładkowa i martwi mnie to że zęby nie wybielają się równo. Mam takie małe białe plamki na zakończeniach zębów. Czy to normalne?
ta, to się wyrówna, nie martw się. też to miałam.
Stary 2008-02-18, 15:54   #1849
wewelinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jennifer777 Pokaż wiadomość
aha i chcialam tylko zaznaczyc, ze nie uwazam Polski= gorsze moj blad ze dokladnie nie wypytalam o te stężenia.
a ile koztuje wybielenie ząbków w gabinecie Twojej mamy?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-19, 10:50   #1850
olka@@@
Raczkowanie

Czy to prawda że w czasie wybielania nie wolno pić kawy, herbaty i innych barwiących płynów?
Stary 2008-02-19, 16:50   #1851
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Cytat:
Czy to prawda że w czasie wybielania nie wolno pić kawy, herbaty i innych barwiących płynów?
tak ani jeść barwiących posiłków. To się nazywa "biała dieta"
Stary 2008-02-20, 20:54   #1852
Smurfik1992
Przyczajenie

Cześć Jestem nowy na forum.

Chcę sobie wybielić zabki, mam normalny kolor ale chce mieć lsniące ;-)

Jestem już zdecydowany na żel Biała Perła I mam do niego kilka pytań.

16 lat będę miał we wrześniu - a żel planuję kupić i stosowac od lipca bo teraz nie mam czasu na 3 razy dzienne.

Ząbki mam zdrowe i wszystkie wyleczone a w czerwcu znowu mam wizyte wiec napewno z zebami bede mial wszystko OK.

Używam pasty elmex i płyny elmex więc próchnica mi nie grozi ( ale na jednym przednim zebie widze taki ubytek jakby szkliwa, bardzo maly ale mysle ze on mi sie zmineralizuje)

U góry zebów mam białe przebarwienia ale tylko na 3 i nie wiem z czego...

Myslicie ze jesli do pełnych 16 lat :P zabraknie mi tylko 2 miesiąće to uzywanie Białej Perły będzie bezpieczne ?

Dużo osób zakłada to na noc, zel działa tylko przez 4 H. Jak mi radzicie, raz dziennie na noc czy na noc i do tego 3 razy dziennie przez 30 minut ?

I coś jeszcze, ja kto jest z tymi aplikatorami. Jak wprowadzę 1-2 g żelu tak jak tam pisze to on sie rozprowadzi po całym "plastiku" ? P

Proszę o wmiarę szybką odpowiedź. Dzieki !!!!

PS. Wątek doskonały, po przejrzeniu wsyzkstich 63 stron nie jest mozlwiym zeby jeszcz czegoś nie wiedzieć ;D
Smurfik1992 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-21, 08:34   #1853
olka@@@
Raczkowanie

Jeszcze mam pare pytań ile trzeba czasu żeby zobaczyć efekty , ja wiem że to jest sprawa indywidualna, tylko ja jestem po trzech razach i powiem szczerze że spodziewałam się czegoś innego Zawsze miałam białe zęby ale chciałam mieć jeszcze bielsze a tu trochę moje oczekiwania przerosły rzeczywistość Za cene 800 zł otrzymałam dwie nakładki: górną i dolną i cztery strzykawki 15% Opalescence i efekt narazie marny
Stary 2008-02-22, 19:18   #1854
Ol@fek
Raczkowanie

A tak ciekawości to czy nakładki muszą być wykonywane u protetyka?
Czy można zaopatrzyc się w jakieś standardowe np z firmy opalescence ?

Pozdrawiam
Ol@fek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-22, 19:45   #1855
Smurfik1992
Przyczajenie

Nakłądki sa np. w białej perle - 3. Dwóch się używa, jedna zapasowa. Wkłada się do ciepłej wody na 5-10 sekund, a potem nakłąda na żeby i się forumuje.... jednak chyba nie mozna ich kupić osobno.
Smurfik1992 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-23, 09:59   #1856
kela3
Przyczajenie

Cytat:
jestem właśnie w trakcie wybielania ząbków i otrzymałam informację że niestety nie można pić kawy, soków barwiących, jeść pomidorów, owoców cytrusowych, czekolady itp. Z owoców można jeść jedynie jabłka i banany a herbatę pić z cytryną. Nawet zęby powinno się myć tylko białą pastą.
kela3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-23, 10:03   #1857
kela3
Przyczajenie

Cytat:
ja również wybielam sobie ząbki tą metodą. I pani stomatolog poinformowała mnie że coś takiego może się zdarzyć, ale to nic takiego. Plamki znikną samoistnie.
kela3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-24, 15:47   #1858
atsenka
Zadomowienie

A ja chciałam zapytać czy któraś z was wybielała zęby laserem? Bo ja właśnie po ściągnięciu aparatu chciałam wybielić laserem- natychmiastowy efekt. Ale mam parę pytań odnośnie nadwrażliwości... Słyszałam że zęby po laserze są straaaasznie nadwrażliwe. A moje i bez tego całego wybielania są wrażliwe. Boję się że ta nadwrażliwośc byłaby u mnie nie do zniesienia... Jeżeli któraś z was miała zabieg wykonywany ta metodą to prosze o podzielenie się opinią.
atsenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-25, 13:49   #1859
olka@@@
Raczkowanie

A jak długo można tą metodą wybielać? Pani stomatolog powiedziała mi że chyba na czterech strzykawkach zakończymy ale dla mnie efekt jest nadal niezadawalający?
Stary 2008-02-25, 13:53   #1860
olka@@@
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ol@fek Pokaż wiadomość
A tak ciekawości to czy nakładki muszą być wykonywane u protetyka?
Czy można zaopatrzyc się w jakieś standardowe np z firmy opalescence ?

Pozdrawiam
U protetyka nakładki są delikatniejsze i napewno bardzo starannie dopasowane Ja wybielałam kiedyś Białą Perłą i tam były nakładki które można było, po włożeniu do gorącej wody, dopasować samemu. Teraz mam nakładki od protetyka i NIE MA CZEGO PORÓWNYWAĆ
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości