Mamy Listopad 2016 cz. X "Rozpakowywania ciąg dalszy :-)" - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-04, 17:59   #2041
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Dot.: Mamy Listopad 2016 cz. X "Rozpakowywania ciąg dalszy :-)"

Cytat:
Napisane przez baletnica_natasza Pokaż wiadomość
U mnie to samo, ostatnia 8 o sobie przypomniala. Rosnie od lat na raty. Jeda mam juz usunieta. Po porodzie planuje wszystkie pozostale 8 usunac 😀 i brwi zrobic.

Widzialam te reklame. Juz od lat sa takie preparaty, tylko chyba mniej powszechne. Ja nigdy ich nie testowalam.

Zastanawiam sie wlasnie czy nie pofarbowac wlosow. W sumie ostatni raz mialam farbowane 11.10, odrost nie jest duzy, wrecz mniejszy niz zwykle po takim czasie... No ale, pozniej moze mi brakowac czasu 😀 i tak sobie gdybam 😀
no właśnie mam to samo rosną od lat na raty

co do farbowania i sikania to nie straszcie chyba na takie rzeczy będzie czas mimo maleństwa w domu

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-04, 18:02   #2042
Gosiurek
Wtajemniczenie

Ja tak na szybko

Cytat:
Napisane przez BothSides Pokaż wiadomość
Hej hej, nie zagladalam jeszcze w nowym wątku, ale przyszłam się pochwalić, że właśnie tego dnia, którego wszystkie się tak obawiałysmy czyli 1.11 urodziła się nasza córcia
Gratulacje!

Cytat:
Napisane przez KoniKa4 Pokaż wiadomość
Dziekuje za wszystkie kciuki :-* o 10.20 urodzil sie nasz synek, 3100 i 10 punktow. Dziewczyny cwiczcie a balonikiem pilnie bo mimo ze doszlam tylko do 28,3 to maluszek urodzil sie na 1 skurczu partym a ja mam tylko jakies mikro urazy. A calej partej fazy mialam 5 skurczy w tym parlam tylko na 2 albo 3 skurczach. A tak w ogole to przepraszam ze sie wepchalam w kolejke ale Bogu dzieki ze juz jest po
Także wielkie gratki
Twój opis to świetna mobilizacja do ćwiczeń z anibalem

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
U mnie jednak lipa z ciśnieniem. Czułam się tak jakoś nijak więc mierzyłam, jakieś cuda wychodziły typu 190/90, potem dobre, 160/80, znowu ok itd. Podeszłam do ośrodka zdrowia i poprosiłam o pomiar bo już zgłupłam od tego wszystkiego, może mój ciśniesniomierz się rozkrzacza. Mierzyli dwa razy i utrzymuje się 160-155/98. Siedzę tu i czekam na ginekologa proszę o kciuki, to ciśnienie to jakoś totalnie z dupy wyskoczyło.
No to i melduj co tam dalej
Gosiurek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-04, 18:13   #2043
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
Teczowa dlolinka - super że z dzieckiem wszystko ok gbs słyszałam że często jest dodatni i nikomu nic nie jest po tym antybiotyku. A co do ósemki to mi jedna w końcu wyszła właśnie w trakcie ciąży i pojawiły się zaczątki drugiej ;/ ;/ obie na dole.. a ja mam taką małą szczękę że mi na zawiasach rosną.. do usunięcia chirurgicznie.. od kilku lat nie mogę mocno szczęki otworzyć bo mi zawiasy przeskakują.. Na dodatek nosiłam aparat stały i wielokrotnie mi robiono zdjęcia rtg i zawsze mi mówili że nie będę miała ósemek a tu prosze..

Moja teściowa to ma.. właśnie zastanawiałam się ostatnio dlaczego nie ma odrostów ;p Ja nie farbuję włosów.. ale przypuszczam że to coś podobnego będzie do szamponu suchego dla ciemnych włosów, taki pyłek brązowy
to widzę że Ty też masz przeboje z ósemkami, ja póki co mam wyrwaną jedną, ale nawet nie chce tego wspominac i opowiadać ile się nacierpiałam z suchym zębodołem i problemami po wyrywaniu,
z resztą ja problemy z zębami mam całe życie, ciągle jest coś do robienia, ciągle cos się psuje...temat rzeka u mnie

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

trochę mnie pocieszyłyście z tym gbs nie będe internetów czytać bo aż się boję

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2016-11-04, 18:23   #2044
MajWija
Wtajemniczenie

Dziewczyny już porodzone, mam pytanie.
Czy u każdego z Waszych dzieciaczków badano w szpitalu CRP?
Zastanawia się, czy jest to standardowo wykonywane badanie u dziecka po porodzie, czy tylko w przypadku, jak jest podejrzewana jakaś infekcja?
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-04, 18:34   #2045
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fiii Pokaż wiadomość
no ja tez daje to co uda sie udoic i dokarmiam sztucznym po ktorym Ola ma odruch wymiotny.
ja doje sie co 3 godziny bo mala je co 3. poczatkowo dawalam jej swoje tyle ile mialam i reszte dawalam mm. teraz zmienilam system i zbieram swoje 60 daje cala porcje a jak juz nie mam swojego to cala porcje modyfikowanego ale tego zjada mniej, a ty jak to robisz?
Ja daję modyfikowane a kiedy uda mi się ściągnąć, to zastępuję daną porcję moim. Ale mało mam mleka, zwłaszcza w lewej piersi. Teraz np. ściągnęłam noecałe 60 ml a z lewego chyba nawet 10 nie poszło
A Zosia tak.je jak chce, raz 25 raz 60 a z tego co czytałam powinna już jeść ok. 90, bo to nasz trzeci tydzień.

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
No to ja też już po wizycie, naczekałam się jak zawsze i pewnie to pisałam ale napiszę po raz kolejny że jestem mega zadowolona z wyboru gina (a wybór był przypadkowy) dziś była ostatnia wizyta, już się pożegnaliśmy i widzimy się po porodzie

Ogólnie wszystko ok, wyniki dobre, gin powiedział, że do terminu to raczej nie wytrzymam, ale ciąża donoszona i dziecko zdecyduje kiedy chce wyjść , ja mówię że bym chciała wytrzymać, potem na helikopterze powiedział że jest jeszcze "kawał szyi" i jak by mi sie udało to tłumaczył co i jak z ktg, ogólnie znów sporo pogadaliśmy, odpowiedział na wszystkie pytania.

Na usg też wszystko dobrze, ale ledwo te usg wytrzymałam , miałam mega pełny pęcherz (czego nie czułam ) i jak mi naciskał tą głowicą to takie mega dziwne uczucie. Buźki nie dało się za bardzo obejrzeć, mała strasznie szalała, ale wszystko ok. Przyrost wagi prawidłowy ale raczej jest malutka , dziś ważyła 3100g co przyznam że mnie bardzo ucieszyło

Tylko jeden zły news gbs mam dodatki gin tłumaczył że to bardzo często spotykane, że mam się nie stresować, ze nic się nie dzieje, że to nic złego itp. jedyne co to dostanę antybiotyk przy porodzie czy po porodzie , już nie pamiętam no ale wiadomo że lepiej by było gdyby był ujemny. Ale było by zbyt pięknie bo reszta jest wzorowa.
Gratki za wizytę
Ja miałam gbs dodatni i dostawałam antybiotyk przez kroplówkę przed porodem.
aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-04, 18:35   #2046
basiczek24
Wtajemniczenie

Ja ósemek na szczęście się pozbyłam lata temu przed zakładaniem aparatu. Wydałam 2 tysie ale mam już spokój
Robiłam Rogaliki trzyskladnikowe , nutellą, pyszne. Także dziękuję tej, która linka podesłała

Cytat:
Dziekuje za wszystkie kciuki :-* o 10.20 urodzil sie nasz synek, 3100 i 10 punktow. Dziewczyny cwiczcie a balonikiem pilnie bo mimo ze doszlam tylko do 28,3 to maluszek urodzil sie na 1 skurczu partym a ja mam tylko jakies mikro urazy. A calej partej fazy mialam 5 skurczy w tym parlam tylko na 2 albo 3 skurczach. A tak w ogole to przepraszam ze sie wepchalam w kolejke ale Bogu dzieki ze juz jest po
Kurcze, jak ja teraz żałuję że sobie tego nie kupiłam i nie ćwiczyłam. Teraz to już mi się nie opłaca

Cytat:
Napisane przez Anettt87 Pokaż wiadomość
Dzięki za kciuki dziewczyny, jetem po wizycie.
GBS ujemny!!!
Ogólnie wizyta ok, szyjka 1,5 cm i powoli zaczyna się rozwierać coś, ale wewnętrznie jeszcze zamknięta (czy jakoś tak ). Badanie nie należało do najprzyjemniejszych
USG też w porządku, przepływy ok, synuś waży 2600 g, wymiary ładnie się wyrównały, bo wcześniej BPD przeganiało inne.
Kciuki za wizytę i gbs. Mi jak ostatnio sprawdzał szyjkę to aż ała powiedzialam, pierwszy raz mnie bolało i brzuch po usg tez.

Cytat:
U mnie jednak lipa z ciśnieniem. Czułam się tak jakoś nijak więc mierzyłam, jakieś cuda wychodziły typu 190/90, potem dobre, 160/80, znowu ok itd. Podeszłam do ośrodka zdrowia i poprosiłam o pomiar bo już zgłupłam od tego wszystkiego, może mój ciśniesniomierz się rozkrzacza. Mierzyli dwa razy i utrzymuje się 160-155/98. Siedzę tu i czekam na ginekologa proszę o kciuki, to ciśnienie to jakoś totalnie z dupy wyskoczyło.
Dobrze że poszłaś to skontrolować.

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Widzę, że Nas wszystkie o podobnym TP ćmi tak ten brzuch.
To chyba już będzie standard aż do porodu :/
Mnie długo męczyły te skurcze brzucha bo chyba od połowy października, oczywiście nie dzień w dzień tylko tak sporadycznie. Od ponad tygodnia już nic się nie dzieje, nic nie boli, brzuch jedynie lekko się napina ale też nie boli jak w październiku. Może u Ciebie też nie będzie tak źle

Cytat:
Też bym chciała jakiś zastrzyk gotówki dostać hmmm... przydałby się :
A komu by się nie przydalo... Ja też z chęcią bym przyjęła dodatkowa kasę
Ja już tydzien po wypłacie dokupilam ostatnie rzeczy i na koncie już tylko opary Dobrze że mąż jeszcze ma całą wypłatę.

Cytat:
Dziekuje poszlo w sumie dosc szybko bo 8,5 godziny ale od poczatku skurcze mega mocne wiec nie bylo bezbolesnie. Po 4 zaczelam mierzyc skurcze to byly regularnie co 5 minut przez okolo minute. Myslalam ze to bedzie stopniowo rosnac ale u mnie intensywnosc caly czas taka sama. Caly czas chodzilam w domu bo tak lepiej znosilam skurcze no i wzielam dluzszy prysznic. Od 3 krwawilam lekko, nie odszedl mi typowy czop tylko taki ciagnacy zakrwawiony sluz. Po 8 bylam w szpitalu i pani mnie bada. I mowie ze ja sie tak morduje a tam pewnie nie ma rozwarcia. A polozna na to ze wlasnie jest i zaraz bedzie 2 faza i dziec sie wstawia w kanal. No to ja wielkie oczy. Strach okropny. Przebili pecherz bo dzidzius sie w czepku rodzil. Za chwile lekarz mowi ze 7-8 cm rozwarcia i ze oksytocyne lepiej podac. Od tego czasu lezalam w pol lezacej pozycji lub na boku. Jak leglam skurcze troche oslably i moim zdaniem byly zadsze ale po oksytocynie zaraz sie podkrecily na nowo i parte sie zaczely. Troche mnie postraszyli ze tetno slabnie i kazali przec z calych sil no i wyparlam na 1 skurczu cale dziecko. Skurcz tak bolal ze nie czulam bolu jak dzidzius wychodzil ale czulam ze juz tam jest i sie przesowa. Mysle ze dzieki balonikowi to parcie tak szybko poszlo no i bez szwanku wiekszego. Jakby mi sie udalo do 30 cm dojsc to pewnie by jeszcze lepiej bylo no ale cuz jak dzidzius sie 2 tygodnie pospieszyl. No i polozna mialam bardzo fajna, mowila ze bedziemy chronic krocze. Mam jakies malutkie pekniecie, polozna w sumie mowila ze nie trzeba tego szyc ale zalozy 2 mikro szwy dla mojego komfortu. Z sali wyszlam sama, normalnie chodzilam i siedzialam po. Zycze wam dziewczyny tego samego bo na prawde jest ciezko, a gdzies sie ma swoje wyobrazenia i plany jak skurcz tak boli ze sie tylko czeka na jego koniec.
A jaki kamien z serca jak juz jest po. Maluszek na razie glownie spi, troszke go pokarmilam. Niby ssal ale nie wiem czy cos wyciagnal.
Jeszcze raz gratulacje i że tak szybko poszło

Cytat:
Na usg też wszystko dobrze, ale ledwo te usg wytrzymałam , miałam mega pełny pęcherz (czego nie czułam ) i jak mi naciskał tą głowicą to takie mega dziwne uczucie. Buźki nie dało się za bardzo obejrzeć, mała strasznie szalała, ale wszystko ok. Przyrost wagi prawidłowy ale raczej jest malutka , dziś ważyła 3100g co przyznam że mnie bardzo ucieszyło

Tylko jeden zły news gbs mam dodatki gin tłumaczył że to bardzo często spotykane, że mam się nie stresować, ze nic się nie dzieje, że to nic złego itp. jedyne co to dostanę antybiotyk przy porodzie czy po porodzie , już nie pamiętam no ale wiadomo że lepiej by było gdyby był ujemny. Ale było by zbyt pięknie bo reszta jest wzorowa.
Gratulacje za udana wizytę a z gbs to też słyszałam że dużo kobiet ma dodatni więc nie przejmuj się

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość

Mnie dziś jakaś obca baba na przystanku zaczepiła jak jechałam z przedszkola i zaczęła wypytywać o ciążę no i swoje opowieści życia zaczęła snuć. I stwierdziła że widać po mnie że do terminu nie dotrzymam, że na dniach urodzę i żebym się spakowala do szpitala😉 nieźle muszę wyglądać jak już obcy ludzie mnie zaczepiają😉
Co za baba. A może to jaka wróżka była

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Jestem mamą
basiczek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-04, 18:39   #2047
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
Metody ściągania mleka są różne. Można np. ściągać z jednej piersi, potem z drugiej a potem wrócić do pierwszej.

Natomiast jak chcecie zachować laktację, to najpierw max własnego mleka a mm tylko trochę.
A i najlepsza jest butelka medela calma, która ma smoczek bardzo podobny do kobiecej piersi i dziecko musi troszkę się natrudzić by z niej wypić tak jak z piersi. To może pozwolić na to, że dziecko wróci bezpośrednio do piersi.
NIestety ja zaczęłam z mlekiem modyfikowanym i butelką mam. Kupiłam.ten laktator i próbowałam calmą dać Zosi moje mleko, ale niestety wypluwała, nic nie pociągnęla
Stary 2016-11-04, 18:44   #2048
basiczek24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
NIestety ja zaczęłam z mlekiem modyfikowanym i butelką mam. Kupiłam.ten laktator i próbowałam calmą dać Zosi moje mleko, ale niestety wypluwała, nic nie pociągnęla
To może się przyzwyczaiła do smaku mm bo z piersi mleko ma jednak inny smak.

Jestem mamą
Stary 2016-11-04, 18:45   #2049
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

chciałabym posprzątać trochę w domu ale mi sie nie chce dalej siedzę na kanapie

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2016-11-04, 18:48   #2050
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Mama przywiozła mi spiworek od makaszki, dziś wypróbowałyśy na spacerze. Super sprawa, chyba cieplutko jest Zosieńce
Śpibsobie kruszyna obok mnie na kanapie, ale się bidula nastęka...

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

Cytat:
Napisane przez basiczek24 Pokaż wiadomość
To może się przyzwyczaiła do smaku mm bo z piersi mleko ma jednak inny smak.

NIe doprecyzowałam. Chyba chodzi o ten smoczek, bo z butelki mam pije moje mleko bez problemów. Do piersi też ja przystawiam, nastęka się i nakrzywi, ale potem coś tam pomlaska.
Stary 2016-11-04, 18:54   #2051
Betameta
Raczkowanie

Do dziewczyn powiązanych z medycyną lub mających wiedzę Odebrałam wynik GBS, super, bo ujemny. Jedyne co mnie dręczy, czy na pewno był dobrze przeprowadzony tzn. widzę, że między datą pobrania a datą przyjęcia do laboratorium minęło prawie 21 godzin. Czy taki wynik będzie miarodajny? Nic się z próbką przez ten czas nie miało prawa stać?
Betameta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-04, 18:58   #2052
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziekuje poszlo w sumie dosc szybko bo 8,5 godziny ale od poczatku skurcze mega mocne wiec nie bylo bezbolesnie. Po 4 zaczelam mierzyc skurcze to byly regularnie co 5 minut przez okolo minute. Myslalam ze to bedzie stopniowo rosnac ale u mnie intensywnosc caly czas taka sama. Caly czas chodzilam w domu bo tak lepiej znosilam skurcze no i wzielam dluzszy prysznic. Od 3 krwawilam lekko, nie odszedl mi typowy czop tylko taki ciagnacy zakrwawiony sluz. Po 8 bylam w szpitalu i pani mnie bada. I mowie ze ja sie tak morduje a tam pewnie nie ma rozwarcia. A polozna na to ze wlasnie jest i zaraz bedzie 2 faza i dziec sie wstawia w kanal. No to ja wielkie oczy. Strach okropny. Przebili pecherz bo dzidzius sie w czepku rodzil. Za chwile lekarz mowi ze 7-8 cm rozwarcia i ze oksytocyne lepiej podac. Od tego czasu lezalam w pol lezacej pozycji lub na boku. Jak leglam skurcze troche oslably i moim zdaniem byly zadsze ale po oksytocynie zaraz sie podkrecily na nowo i parte sie zaczely. Troche mnie postraszyli ze tetno slabnie i kazali przec z calych sil no i wyparlam na 1 skurczu cale dziecko. Skurcz tak bolal ze nie czulam bolu jak dzidzius wychodzil ale czulam ze juz tam jest i sie przesowa. Mysle ze dzieki balonikowi to parcie tak szybko poszlo no i bez szwanku wiekszego. Jakby mi sie udalo do 30 cm dojsc to pewnie by jeszcze lepiej bylo no ale cuz jak dzidzius sie 2 tygodnie pospieszyl. No i polozna mialam bardzo fajna, mowila ze bedziemy chronic krocze. Mam jakies malutkie pekniecie, polozna w sumie mowila ze nie trzeba tego szyc ale zalozy 2 mikro szwy dla mojego komfortu. Z sali wyszlam sama, normalnie chodzilam i siedzialam po. Zycze wam dziewczyny tego samego bo na prawde jest ciezko, a gdzies sie ma swoje wyobrazenia i plany jak skurcz tak boli ze sie tylko czeka na jego koniec.
A jaki kamien z serca jak juz jest po. Maluszek na razie glownie spi, troszke go pokarmilam. Niby ssal ale nie wiem czy cos wyciagnal.
Jestem pod wrażeniem jak sobie poradziłaś

Teczowa, nie martw się wynikiem gbs, też mam dodatni, czekają nas standardowe procedury przy porodzie...

Posiedziałam w tej przychodni, w sumie trzy razy mierzyli mi ciśnienie, trzymało się 160/100 i tętno 160-130, przyszedł ichniejszy gin i kazał jechać na ip. Poczekałam na siostrę, zgarnęłyśmy rzeczy, tutaj wyszło 130/90 i mam sobie siedzieć i czekać. Zrobią mi ktg, zmierzą ciśnienie pewnie jeszcze raz i może wyjdę z receptą (wtedy mam sobie zrobić komplet badań i w poniedziałek iść do swojego lekarza). Także jeszcze nie wiadomo, kiblujemy na izbie. Czuję się jak na kacu i jestem wymęczona tym jeżdżem do przychodni i szpitala.

Popatrzyłam na te wirtualne kciuki i jakoś trochę mi lepiej w tym wszystkim, dziękuję

Stary 2016-11-04, 19:04   #2053
pstryczek84
Zakorzenienie

Patrycja-no to teraz kciuki za kolejne badania!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-04, 19:09   #2054
basiczek24
Wtajemniczenie

Cytat:
Siedź na du.pie i odpoczywaj

Cytat:
Mama przywiozła mi spiworek od makaszki, dziś wypróbowałyśy na spacerze. Super sprawa, chyba cieplutko jest Zosieńce
Śpibsobie kruszyna obok mnie na kanapie, ale się bidula nastęka...

NIe doprecyzowałam. Chyba chodzi o ten smoczek, bo z butelki mam pije moje mleko bez problemów. Do piersi też ja przystawiam, nastęka się i nakrzywi, ale potem coś tam pomlaska.
Super że spiworek się dobrze sprawdza
A bo myślałam że najpierw zastosowałaś mm, a teraz chcialas na kp przejść

Cytat:
Napisane przez Betameta Pokaż wiadomość
Do dziewczyn powiązanych z medycyną lub mających wiedzę Odebrałam wynik GBS, super, bo ujemny. Jedyne co mnie dręczy, czy na pewno był dobrze przeprowadzony tzn. widzę, że między datą pobrania a datą przyjęcia do laboratorium minęło prawie 21 godzin. Czy taki wynik będzie miarodajny? Nic się z próbką przez ten czas nie miało prawa stać?
Ja się nie znam ale faktycznie długo jak 21 godzin od pobrania był badany.

Jestem mamą
Stary 2016-11-04, 19:11   #2055
Anettt87
Zadomowienie

Dziewczyny, ważne pytanie - właśnie odkryłam na wkładce plamki ze śluzu podbarwionego na jasnobrązowo/kawa z mlekiem - myślicie, że to może być po dzisiejszym badaniu u ginki? Tak jak pisałam nie było przyjemne, a jak mi zaczęła gmerać przy szyjce (sprawdzała czy się rozwiera) to aż zajęczałam :/

Bo chyba jakby się coś działo, to by była czerwona krew albo chociaż jakieś różowe plamy, a nie takie brązowawe?

Cytat:
Napisane przez baletnica_natasza Pokaż wiadomość
U mnie to samo, ostatnia 8 o sobie przypomniala. Rosnie od lat na raty. Jeda mam juz usunieta. Po porodzie planuje wszystkie pozostale 8 usunac �� i brwi zrobic.

Widzialam te reklame. Juz od lat sa takie preparaty, tylko chyba mniej powszechne. Ja nigdy ich nie testowalam.

Zastanawiam sie wlasnie czy nie pofarbowac wlosow. W sumie ostatni raz mialam farbowane 11.10, odrost nie jest duzy, wrecz mniejszy niz zwykle po takim czasie... No ale, pozniej moze mi brakowac czasu �� i tak sobie gdybam ��
Mi ósemka górna stłoczyła zęby tak, że trochę skrzywiła się jedynka wkurzona jestem, bo zawsze miałam równiutkie, a tu w porę nie zareagowałam i podobno po ptokach ale po ciąży chyba ją wyrwę. Może jakimś cudem ząbki jeszcze same się wyprostują
Włosy pofarbuj potem faktycznie może być różnie z czasem, a tak będziesz się czuła fajnie patrząc w lustro

Cytat:
to widzę że Ty też masz przeboje z ósemkami, ja póki co mam wyrwaną jedną, ale nawet nie chce tego wspominac i opowiadać ile się nacierpiałam z suchym zębodołem i problemami po wyrywaniu,
z resztą ja problemy z zębami mam całe życie, ciągle jest coś do robienia, ciągle cos się psuje...temat rzeka u mnie

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

trochę mnie pocieszyłyście z tym gbs nie będe internetów czytać bo aż się boję
Moje zębole też całe życie leczone, chyba już co drugi miałam robiony. Mam nadzieję, że synek odziedziczy uzębienie po tatusiu.

Cytat:
Ja niepowiązana może, ale wydaje mi się, że gdzieś czytałam, że tej próbki nie trzeba jakoś szczególnie przechowywać od początku, kurczę no coś mi świta więc chyba ok.

Cytat:
Posiedziałam w tej przychodni, w sumie trzy razy mierzyli mi ciśnienie, trzymało się 160/100 i tętno 160-130, przyszedł ichniejszy gin i kazał jechać na ip. Poczekałam na siostrę, zgarnęłyśmy rzeczy, tutaj wyszło 130/90 i mam sobie siedzieć i czekać. Zrobią mi ktg, zmierzą ciśnienie pewnie jeszcze raz i może wyjdę z receptą (wtedy mam sobie zrobić komplet badań i w poniedziałek iść do swojego lekarza). Także jeszcze nie wiadomo, kiblujemy na izbie. Czuję się jak na kacu i jestem wymęczona tym jeżdżem do przychodni i szpitala.

Popatrzyłam na te wirtualne kciuki i jakoś trochę mi lepiej w tym wszystkim, dziękuję

Jejciu, bidulo, mam nadzieję, że spadnie Ci to ciśnienie i będziesz mogła wrócić do domu.

Edytowane przez Anettt87
Czas edycji: 2016-11-04 o 19:12
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-04, 19:17   #2056
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie dziś jakaś obca baba na przystanku zaczepiła jak jechałam z przedszkola i zaczęła wypytywać o ciążę no i swoje opowieści życia zaczęła snuć. I stwierdziła że widać po mnie że do terminu nie dotrzymam, że na dniach urodzę i żebym się spakowala do szpitala😉 nieźle muszę wyglądać jak już obcy ludzie mnie zaczepiają😉

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
Mogłaś od razu o liczby do totka zapytać
Cytat:
co do farbowania i sikania to nie straszcie chyba na takie rzeczy będzie czas mimo maleństwa w domu
Kwestia organizacji Początki zawsze są trudne, później dzieć ma już swój rytm dnia i da się wszystko ogarnąć
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-04, 19:18   #2057
desire87
Zadomowienie

Cytat:
na spokojnie ja miałam pobieraną próbkę u gin ok. 19 i pytałam czy mogę ją zawieżć do labu następnego dnia. Powiedziała, że bez problemu i żeby trzymać normalnie w temp. pokojowej.

Jestem dziś wypluta na maxa... miałam już siedzieć na tyłku a okazało się wczoraj że muszę jechać do innego miasta (ponad 100km) i wrócić dziś. Niestety jako kierowca.. ciężko tak Wam powiem w 40 tc
desire87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-04, 19:20   #2058
Anettt87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez desire87 Pokaż wiadomość
na spokojnie ja miałam pobieraną próbkę u gin ok. 19 i pytałam czy mogę ją zawieżć do labu następnego dnia. Powiedziała, że bez problemu i żeby trzymać normalnie w temp. pokojowej.

Jestem dziś wypluta na maxa... miałam już siedzieć na tyłku a okazało się wczoraj że muszę jechać do innego miasta (ponad 100km) i wrócić dziś. Niestety jako kierowca.. ciężko tak Wam powiem w 40 tc
Nieźle ja jako pasażer się okropnie męczę w aucie, a gdzie jeszcze prowadzić...
Stary 2016-11-04, 19:24   #2059
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez basiczek24 Pokaż wiadomość

Super że spiworek się dobrze sprawdza
A bo myślałam że najpierw zastosowałaś mm, a teraz chcialas na kp przejść

Ehhh no właściwie, to bym chciała, ale to chyba nierealne?
Koncentruję się więc na tym, żeby dawać oprócz mm jak najwięcej mojego mleka.
Muszę 0rzeczytać, co naskrobałam, bo chyba nieźle namotałam
Stary 2016-11-04, 19:32   #2060
geosmina
Wtajemniczenie

Ale mam niusa, mąż w przyszłym tygodniu pracuje tylko w poniedziałek bo mają w firmie inwentaryzacje czyli bedzie w szpitalu ze mną w czwartek ! ale sie cieszę !!!😀 tylko małą zawieźć do przedszkola i luz😊

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-04, 19:34   #2061
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki za kciuki dziewczyny, jetem po wizycie.
GBS ujemny!!!
Ogólnie wizyta ok, szyjka 1,5 cm i powoli zaczyna się rozwierać coś, ale wewnętrznie jeszcze zamknięta (czy jakoś tak ). Badanie nie należało do najprzyjemniejszych
USG też w porządku, przepływy ok, synuś waży 2600 g, wymiary ładnie się wyrównały, bo wcześniej BPD przeganiało inne.
Także wszystko na plus. Teraz mnie tylko coś w brzuchu ćmi.

Gratulacje za KTG

Gratulacje!!!

Ja tak samo

Dobrze, że skontaktowałaś się z lekarką i nie ma powodu do paniki oby ciśnienie spadło!
Gratuluję udanej wizyty

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
kaga90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-04, 19:35   #2062
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale mam niusa, mąż w przyszłym tygodniu pracuje tylko w poniedziałek bo mają w firmie inwentaryzacje czyli bedzie w szpitalu ze mną w czwartek ! ale sie cieszę !!!😀 tylko małą zawieźć do przedszkola i luz😊

Super! Masz problem z głowy, pewnie Ci lżej na wątrobie
Stary 2016-11-04, 19:35   #2063
Anettt87
Zadomowienie

Cytat:

A widzisz jak się fajnie ułożyło
Stary 2016-11-04, 19:35   #2064
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
Jeju, jaka szybka akcja. Gratulacje ogromne

Masakra, naprawdę. Walą antybioyki na prawo i lewo, a jak jest wskazanie to czekają :/ nie czaję...

Gratulacje

Kciuki...chociaż pewnie skieruja Cię do szpitala bo z tym nie ma żartów...

Stary 2016-11-04, 19:36   #2065
paulinika
Zakorzenienie

Cytat:
Leż i pachnij. Syf nie ucieknie, uwierz że próbowałam żeby sam uciekł

Na festynie było fajnie.
Właśnie koleżanka mi napisała PAULINA NA FESTYNIE WYGRAŁAŚ 50£ MASZ SIE ZGŁOSIĆ W PONIEDZIAŁEK
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-04, 19:38   #2066
baletnica_natasza
Zakorzenienie

Cytat:

I super. Razem przywitacie nowego czlonka rodziny 😀
baletnica_natasza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-04, 19:42   #2067
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
Super! Masz problem z głowy, pewnie Ci lżej na wątrobie
Cytat:
A widzisz jak się fajnie ułożyło
No mąż zadzwonił teraz i mówi właśnie że chyba nic nie dzieje się bez przyczyny i że tyle wolnego będzie miał 😀 A ja jak struta od paru dni łażę bo już widziałam oczami wyobraźni jak sama targam te torby do taxy i siedzę na ip i czekam w nieskończoność żeby mnie przyjęli. I gdyby pracował to nie byłoby opcji i dzidzię zobaczyłby dopiero na drugi dzień 😕

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-04, 19:42   #2068
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
No to ja też już po wizycie, naczekałam się jak zawsze i pewnie to pisałam ale napiszę po raz kolejny że jestem mega zadowolona z wyboru gina (a wybór był przypadkowy) dziś była ostatnia wizyta, już się pożegnaliśmy i widzimy się po porodzie

Ogólnie wszystko ok, wyniki dobre, gin powiedział, że do terminu to raczej nie wytrzymam, ale ciąża donoszona i dziecko zdecyduje kiedy chce wyjść , ja mówię że bym chciała wytrzymać, potem na helikopterze powiedział że jest jeszcze "kawał szyi" i jak by mi sie udało to tłumaczył co i jak z ktg, ogólnie znów sporo pogadaliśmy, odpowiedział na wszystkie pytania.

Na 4 godziny przed przyjściem dziecia na świat dostaje się antybiotyk jeśli nie zdążą to robią badania dziecku i jeśli cokolwiek wyjdzie nie tak to dzidziuś dostanie antybiotyk

Stary 2016-11-04, 19:45   #2069
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość

Na festynie było fajnie.
Właśnie koleżanka mi napisała PAULINA NA FESTYNIE WYGRAŁAŚ 50£ MASZ SIE ZGŁOSIĆ W PONIEDZIAŁEK
NO no kasa przyciąga kasę Najpierw zaległa wypłata, teraz wygrana.. zagraj w jakiejś konkretnej loterii

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Cytat:
Napisane przez kaga90 Pokaż wiadomość
Na 4 godziny przed przyjściem dziecia na świat dostaje się antybiotyk jeśli nie zdążą to robią badania dziecku i jeśli cokolwiek wyjdzie nie tak to dzidziuś dostanie antybiotyk

JA dostawałam co 4h, chyba z 5 dawek w sumie.
Stary 2016-11-04, 19:47   #2070
Anettt87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość

Na festynie było fajnie.

Cytat:
No mąż zadzwonił teraz i mówi właśnie że chyba nic nie dzieje się bez przyczyny i że tyle wolnego będzie miał 😀 A ja jak struta od paru dni łażę bo już widziałam oczami wyobraźni jak sama targam te torby do taxy i siedzę na ip i czekam w nieskończoność żeby mnie przyjęli. I gdyby pracował to nie byłoby opcji i dzidzię zobaczyłby dopiero na drugi dzień 😕

Same dobre wiadomości na wątku, oby więcej, oby więcej!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości