|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy Listopad 2016 cz. X "Rozpakowywania ciąg dalszy :-)"
Gratuluję świeżo upieczonym Mamusiom!
Ja namawiam synka by jeszcze z tydzień poczekał bo wtedy większe prawdopodobieństwo, że TZ będzie przy porodzie. A tak w ogóle to przez moje sporadyczne udzielanie się nawet na liście ciężarówek się nie znalazłam Nosidełka nie są wskazane dla noworodków. Nawet te co mają specjalne wkładki. To tak samo jak z fotelikami - są dopuszczone, ale czy bezpieczne i dobre dla dziecka, to już niekoniecznie. Na początku zalecane są jednak chusty. Nawet dla dzieci, które mają problemy z bidoerkami. Tylko wtedy trzeba odpowiednio nauczyć się motać chustę. Jeśli u nas uda się z chustą, to na późniejszy czas planuję kupić tulę. Znajoma ma i pożyczę na przetestowanie i jak się nam spodoba, to kupimy na letni okres własną.
|
|
#1982 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nawet sprawnie Ci to poszło Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1983 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzięki za kciuki dziewczyny, jetem po wizycie.
GBS ujemny!!! Ogólnie wizyta ok, szyjka 1,5 cm i powoli zaczyna się rozwierać coś, ale wewnętrznie jeszcze zamknięta (czy jakoś tak ). Badanie nie należało do najprzyjemniejszych ![]() USG też w porządku, przepływy ok, synuś waży 2600 g, wymiary ładnie się wyrównały, bo wcześniej BPD przeganiało inne. Także wszystko na plus. Teraz mnie tylko coś w brzuchu ćmi. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
oby ciśnienie spadło!
|
||||
|
|
|
#1984 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1987 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1988 |
|
Zadomowienie
|
Moja koleżanka medelę mini electric (coś takiego) polecała
|
|
|
|
#1989 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() [1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;67151086]Właśnie też nie ogarniam jak mógł nie dostać nie dość, że nie ma poprawy żadnej to i tak na receptę wydaliśmy 6o złotych Masakra, naprawdę. Walą antybioyki na prawo i lewo, a jak jest wskazanie to czekają :/ nie czaję... Cytat:
![]() U mnie jednak lipa z ciśnieniem. Czułam się tak jakoś nijak więc mierzyłam, jakieś cuda wychodziły typu 190/90, potem dobre, 160/80, znowu ok itd. Podeszłam do ośrodka zdrowia i poprosiłam o pomiar bo już zgłupłam od tego wszystkiego, może mój ciśniesniomierz się rozkrzacza. Mierzyli dwa razy i utrzymuje się 160-155/98. Siedzę tu i czekam na ginekologa proszę o kciuki, to ciśnienie to jakoś totalnie z dupy wyskoczyło.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1991 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1992 |
|
Zakorzenienie
|
Anettt-super, ze wizyta udana!
|
|
|
|
#1993 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ból brzucha jak na miesiączkę tylko dużooo mocniej promieniujący do krzyża. Obudził mnie ten ból. Z pół godziny się utrzymywał i juz zaczęłam świrować, ryczeć mi się chciało, nie tyle co z bólu a z tej bezsilności, że to jeszcze niecałe 3 tygodnie do TP a mnie już tak boli :/ I dzisiaj w dzień też już z dwa razy mnie taki ćmiący ból złapał miesiączkowy, ale ja tego nie liczę jako skurcze/skurcz bo to jest ciągły ból. Cytat:
Jak u Was? Jesteście już w domku? Cytat:
Chodzisz po terminie na ktg i badanie gin ekologiczne do szpitala i jeżeli nic się nie dzieję złego to do 10 dnia po TP nie zatrzymują na oddziale. Cytat:
Cytat:
Mi lekarz mówił, że przenoszona ciąża to poważne powikłanie i takie trzeba rozwiązać jak najszybciej. Oczywiście nie miał na myśli 3-10dni. Cytat:
![]() Super, że tak szybko i sprawnie poszło Cytat:
To chyba już będzie standard aż do porodu :/ |
|||||||
|
|
|
#1994 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1995 |
|
Zakorzenienie
|
Patrycja-dobrze, ze poszlas to sprawdzic. Trzymam kciuki za dalsza wizyte!
|
|
|
|
#1996 |
|
Wtajemniczenie
|
patrycjazuzanna kciuki!!!
|
|
|
|
#1997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1998 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem mega zadowolona. Wreszcie dostanę ten macierzyński dnia 09/11 dostanę sporą nadpłatę więc będzie szał ciał Nadrabiam dalej!
|
|
#2001 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W dodatku dzisiaj kilka razy już łapały mnie dosyć mocne skurcze. Tak sobie myślę że raczej nie dociągnę do tp. Oby do tego 15/16 listopada chociaż.. ![]() W dodatku zaczęła boleć mnie Bożena i okolice, chodzę jak kaczka. ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2003 |
|
Zadomowienie
|
Anett, gratki za wizytę
Patrycja, dobrze że sprawdziłaś, obu to nic takiego. Trzymam kciuki Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#2004 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też bym chciała jakiś zastrzyk gotówki dostać hmmm... przydałby się ![]() Mnie to dziś kilka razy zakłuło w środku, albo młody przyciskał pęcherz na maxa (bo to takie podobne uczucie) albo to jednak jakieś oznaki rozwierania szyjki
|
|
|
|
|
#2005 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ogromne gratulacje! w takim razie biorę się zaraz za ćwiczenia bo może i mam te 29 cm ale mój dzieć to 3100 miał jakieś 2 tyg temu :P |
|
|
|
|
#2006 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2007 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2008 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A jak kaczka to moja mama wczoraj stwierdziła, że tak właśnie chodzę Mnie jak złapie taki mocny ten ból okresowy to ja mam wrażenie, że mi się akcja porodowa zaczyna a co dopiero dotrwanie do terminu Ale mam nadzieję, z tydzień, dwa pochodzić jeszcze, a ten tydzień to przynajmniej. |
|
|
|
|
#2009 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki :-D
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2010 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
poszlo w sumie dosc szybko bo 8,5 godziny ale od poczatku skurcze mega mocne wiec nie bylo bezbolesnie. Po 4 zaczelam mierzyc skurcze to byly regularnie co 5 minut przez okolo minute. Myslalam ze to bedzie stopniowo rosnac ale u mnie intensywnosc caly czas taka sama. Caly czas chodzilam w domu bo tak lepiej znosilam skurcze no i wzielam dluzszy prysznic. Od 3 krwawilam lekko, nie odszedl mi typowy czop tylko taki ciagnacy zakrwawiony sluz. Po 8 bylam w szpitalu i pani mnie bada. I mowie ze ja sie tak morduje a tam pewnie nie ma rozwarcia. A polozna na to ze wlasnie jest i zaraz bedzie 2 faza i dziec sie wstawia w kanal. No to ja wielkie oczy. Strach okropny. Przebili pecherz bo dzidzius sie w czepku rodzil. Za chwile lekarz mowi ze 7-8 cm rozwarcia i ze oksytocyne lepiej podac. Od tego czasu lezalam w pol lezacej pozycji lub na boku. Jak leglam skurcze troche oslably i moim zdaniem byly zadsze ale po oksytocynie zaraz sie podkrecily na nowo i parte sie zaczely. Troche mnie postraszyli ze tetno slabnie i kazali przec z calych sil no i wyparlam na 1 skurczu cale dziecko. Skurcz tak bolal ze nie czulam bolu jak dzidzius wychodzil ale czulam ze juz tam jest i sie przesowa. Mysle ze dzieki balonikowi to parcie tak szybko poszlo no i bez szwanku wiekszego. Jakby mi sie udalo do 30 cm dojsc to pewnie by jeszcze lepiej bylo no ale cuz jak dzidzius sie 2 tygodnie pospieszyl. No i polozna mialam bardzo fajna, mowila ze bedziemy chronic krocze. Mam jakies malutkie pekniecie, polozna w sumie mowila ze nie trzeba tego szyc ale zalozy 2 mikro szwy dla mojego komfortu. Z sali wyszlam sama, normalnie chodzilam i siedzialam po. Zycze wam dziewczyny tego samego bo na prawde jest ciezko, a gdzies sie ma swoje wyobrazenia i plany jak skurcz tak boli ze sie tylko czeka na jego koniec. A jaki kamien z serca jak juz jest po. Maluszek na razie glownie spi, troszke go pokarmilam. Niby ssal ale nie wiem czy cos wyciagnal. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.

). Badanie nie należało do najprzyjemniejszych 

Dzwoniłam do lekarki, mam dużo pić i nie solić, jakby utrzymywało się podwyższone to w poniedziałek do niej przyjechać. 

nie dość, że nie ma poprawy żadnej to i tak na receptę wydaliśmy 6o złotych