|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4081 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko o Oriflame
Ja wczoraj byłam w Ori i kupiłam sobie mój kochany tusz wonder<33, krem do twarzy aloesowy, którego ejszcze nie wypróbowałam i błyszczyk ten nowy różowy. No i jetsme zadowolona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4082 |
Zakorzenienie
|
a wlasnie, mam pytanie: ten tusz wonder tylko wydluza, czy tez pogrubia rzęsy? bo slyszalam ze rzesy sa rzeczywiscie dluugie ale nie wiem czy tez pogrubione i podkręcone
![]() a moze ktos by byl taki dobry i wkleil zdjatko z oczkiem pomalowanym tuszem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4083 | |
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
![]() ![]() Przetestowałam krem hiacyntowy do rąk. Nie jest tłusty, szybko się wchłania, więc do kompa idealny. Pachnie ładnie, delikatnie, nie inwazyjnie. Do tego mała pojemność, dla mnie super. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4084 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4085 |
Zakorzenienie
|
rzeczywiście.. na tym watku Cdz wklejala zdjecie w wonderze ;] ale ze mnie gapa...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4086 |
Raczkowanie
|
A ja z katalogu 4 nic nie zamawiam i jestem dumna ze swojego samozaparcia
![]() Za to w 5 wezmę na pewno tusz Wonder - ma świetne opinie na KWC i tutaj na forum również - oraz tusz-mazak do kresek, który będzie czekał aż wykończę czarną kredkę... Skuszę się też chyba na krem do rąk hiacyntowy. Wąchałam wszystkie trzy w filii i ten najbardziej mi przypadł do gustu, a jeden mi wystarczy bo załapałam się wcześniej na krem migdałowy ze specjalnej oferty w kat.3. Czekam aż będzie w promocji woda toaletowa Ice ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4087 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4088 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jak wpisalam 'tusz' to znowu full wypowiedzi ![]() no coż, trudno.. chcociaz jedno zdjecie zobaczylam w wonderze ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4089 |
Zakorzenienie
|
Tutaj wklejałam.
![]() Po lewo 'gołe' oko, po prawo tusz fioletowy wonder i żel do brwi dla blondynek. Jeszcze nie tak dawno, praktycznie w ogóle nie miałam worków pod oczami, a teraz.. ![]() ![]() edit: Plus brązowa kredka, której używanie wprawiało mnie niemal w załamania nerwowe. Ileż cierpliwości do kredki można tracić. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4090 |
Raczkowanie
|
a ja zamówiłam sobie dla siebie żel antycellulitowy.. na wizażu opinii mało, ale myślę, że może być fajny, w sumie ja w cuda nie wierzę i wiem, że sam żel nic nie zdziała, ale po pierwsze nie mam widocznego na gołe oko cellulitu (tylko jak scisnę udo) a po drugie zamierzam codziennie używać masażera no i basen.. myślę, że w takim połączeniu na lato bedę wyglądać supcio
![]() a miała któraśz Was ten żel?? ach no i mam już pojedynczy cień midnight black... rzeczywiście czarny czarny ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4091 |
Raczkowanie
|
Tak się zastanawiam - żel upiększający brwi - kupiłam skuszona świetnymi ocenami i rzeczywiście działa cuda, jestem zadowolona, ale...
...ale na dobrą sprawę czym on różni się od zwykłego brązowego tuszu do rzęs? Szczoteczkę ma taką samą, wcale nie mniejszą, kolor również... Więc gdybym tuszu brązowego użyła do brwi uzyskałabym ten sam efekt ![]() Niech może wypowie się ktoś, kto zna ten kosmetyk od tej "drugiej strony" czyli np. ze szkoleń kosmetycznych itp. Czy faktycznie różni się czymś od tuszu do rzęs czy po prostu nazywa się tak, żeby nakręcić sprzedaż? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4092 |
Zakorzenienie
|
Co do tuszu wonder to również pogrubia i to jak sie chce, można mocno, można słabo. A o do tego żleu upiększajacego to moja mama używa i est zadowolona, bo nakłada się tlyko an brwi a nie maże się po skórze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4093 |
Zadomowienie
|
Nie używałam, ale wydaje mi sie że cała magia tkwi w słowie "żel". Tusz jest intensywnie czarny/ brązowy i zasycha, co prędzej czy później spowoduje kruszenie się. Żel jest raczej mniej napigmentowany, delikatniejszy.
Z tuszem analogia jest tylko w szczoteczce- mam nadzieję. Spróbuj pomalować nim rzęsy. Może okaże sie w czym różnica ![]()
#4094 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A żel do brwi mnie się maże i po skórze czasami... Mimo wszytko jestem z niego baaardzo zadowolona ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4095 |
Czekam na Ragnarok
|
Przypomniałam sobie właśnie przed chwilą, grzebiąc w mojej kosmetyczce, że kiedyś był w Oriflame świetny scrub do ust (sweet almond) z czerwonej świątecznej serii. Nie wiem po co go wycofali, skoro nie ma następcy. Gdzie ja teraz taki scrub znajdę? Właśnie "zrobiłam" sobie nim usta, są miękkie, gładkie i w sam raz pod pomadkę.
Bzdura z tym wycofywaniem najlepszych produktów. |
![]() ![]() |
![]() |
#4096 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda, że nie skusiłam się na ten peeling. To była kolekcja świąteczna chyba 2006. Uwielbiam czereśniowy balsam z tej serii, zużyłam 3 opakowania. ![]() ![]() Właściwie to podoba mi się taki system kolekcji sezonowych. Inaczej byłoby chyba nudno. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4097 |
Czekam na Ragnarok
|
Ooo ta maseczka tofii do twarzy to był mój ulubieniec. Cudo, może i nie działała jak trzeba, ale humor potrafiła bardzo poprawić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4098 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4099 |
Zakorzenienie
|
A ja jeszcze wracając do dyskusji o kremach do rąk... z nowych kwiatowych podobał mi się tylko ten hiacyntowy. Pojemność jak dla mnie na plus, ale zrezygnowałam z powodu zakrętki
![]() ![]() Jak na razie u mnie rządzi krem do rąk z serii Swedish spa (tzw. kuracja całonocna na dłonie... śmiechu warte ![]() Lubię go też za to, że ma śliską tubkę... bo tubka tego migdałowego, matowa, brzydko mi się wybrudziła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4100 |
Raczkowanie
|
co do kremów do rąk, to niestety już żaden z nich nie jest dla mnie wystarczająco dobry, odkąd zaczełam pracować wkontakcie zdużą ilością pary, detergentów itp... bardzo lubiłam ten swed. spa ale przestał wystarczać i choć miałam ogromnąochotę na taki malusi kremik kwiatuszkowy... to wiem, że byłby zbyt słaby na moje styrane rączki. teraz szukam jakiegoś intensywnego pomagacza.Może Wy drogie wizażanki możecie mi coś polecić?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4101 |
Zakorzenienie
|
Ja polecam czerwonego, regenerującego Garniera.
Szkoda, że w Oriflame nie ma żadnego "porządniejszego" kremu dla rąk z większymi potrzebami. |
![]() ![]() |
![]() |
#4102 |
Raczkowanie
|
Garniera już "zaliczyłam" i rzeczywiście był bardzo dobry, zapomniałam o nim i cieszę się, że mi o nim przypomniałaś
![]() ![]() cóż mimo wszystko dla zapachu warto było |
![]() ![]() |
![]() |
#4103 |
Raczkowanie
|
Witam! Orientuje sie ktos czy to oczyszczajace mleczko Sensitiv stosuje sie przy pomocy wacika czy jest to raczej taki zelik do mycia buzi z woda? Dzieki za odpowiedz!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4104 |
Zakorzenienie
|
Ja stosowałam na waciku.
Mam bardzo niemiłe wspomnienia o nim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4105 |
Wtajemniczenie
|
Cena katalogowa 59 zl. Ile kosztowal w promocji nie pamietam, ale ostatnio mozna go bylo dostac za 20 zl.
#4106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja z następnym pytaniem: Kiedyś był krem do twarzy z wit E - czy go już nie ma, nie jest ukazany w katalogu czy to może ten: Krem intensywnie nawiżający ze str 47, 100ml po 24.90? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4107 |
Rozeznanie
|
Krem do twarzy z witaminą E jest na 90 str. w cenie 13,90zł
![]() |
#4108 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
A Neutrogenę? Rewelacja - tylko drogi niestety. Wypróbuj też Krem z Minerałami z Morza martwego Avonu - nie powinnaś żałować ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4109 |
Zadomowienie
|
Do rak dobry jest takze rozowy Garnier, poza tym faktycznie wiekszosc kremow, takze z Ori, jest raczej przecietna i na wieksze potrzeby nie daje rady.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4110 |
Zakorzenienie
|
a dzięki, ja szukałam już w najnowszym a tam go nie ma
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:09.