Wszystko o Oriflame - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-03-08, 18:14   #4081
moya07
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Oriflame

Ja wczoraj byłam w Ori i kupiłam sobie mój kochany tusz wonder<33, krem do twarzy aloesowy, którego ejszcze nie wypróbowałam i błyszczyk ten nowy różowy. No i jetsme zadowolona ))
moya07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-08, 18:48   #4082
hammie
Zakorzenienie

a wlasnie, mam pytanie: ten tusz wonder tylko wydluza, czy tez pogrubia rzęsy? bo slyszalam ze rzesy sa rzeczywiscie dluugie ale nie wiem czy tez pogrubione i podkręcone
a moze ktos by byl taki dobry i wkleil zdjatko z oczkiem pomalowanym tuszem byłabym wdzięczna
hammie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-08, 19:44   #4083
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Napisane przez słonik Pokaż wiadomość

to mnie teraz skusiłaś.... a mam nadmiar balsamów....
ale jak powiedziałaś o tej brzoskwince, to musi być mój!!!
Polecam

Przetestowałam krem hiacyntowy do rąk. Nie jest tłusty, szybko się wchłania, więc do kompa idealny. Pachnie ładnie, delikatnie, nie inwazyjnie. Do tego mała pojemność, dla mnie super.
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-08, 20:23   #4084
justysiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hammie Pokaż wiadomość
a wlasnie, mam pytanie: ten tusz wonder tylko wydluza, czy tez pogrubia rzęsy? bo slyszalam ze rzesy sa rzeczywiscie dluugie ale nie wiem czy tez pogrubione i podkręcone
a moze ktos by byl taki dobry i wkleil zdjatko z oczkiem pomalowanym tuszem byłabym wdzięczna
Wydaje mi sie, ze ktos juz kiedys wklejal fotki, ale niestety nie moge nic znalezc, mam jakies problemy techniczne z Wizazem i wyskakuje mi, ze albo nic nie znaleziono albo pusta strona
justysiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-08, 21:07   #4085
hammie
Zakorzenienie

rzeczywiście.. na tym watku Cdz wklejala zdjecie w wonderze ;] ale ze mnie gapa...
Stary 2008-03-08, 22:39   #4086
marteczka83
Raczkowanie

GG do marteczka83

A ja z katalogu 4 nic nie zamawiam i jestem dumna ze swojego samozaparcia
Za to w 5 wezmę na pewno tusz Wonder - ma świetne opinie na KWC i tutaj na forum również - oraz tusz-mazak do kresek, który będzie czekał aż wykończę czarną kredkę... Skuszę się też chyba na krem do rąk hiacyntowy. Wąchałam wszystkie trzy w filii i ten najbardziej mi przypadł do gustu, a jeden mi wystarczy bo załapałam się wcześniej na krem migdałowy ze specjalnej oferty w kat.3.
Czekam aż będzie w promocji woda toaletowa Ice bo kończy mi się Miss Punk a chcę zmienić zapach
marteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-08, 22:47   #4087
justysiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hammie Pokaż wiadomość
rzeczywiście.. na tym watku Cdz wklejala zdjecie w wonderze ;] ale ze mnie gapa...
Tak, ale wydaje mi sie ze wczesniej tez ktoras z Wizazanek wklejala. Niestety, w dalszym ciagu nie moge wyszukac Moge sie mylic, ale moze sprobuj poszukac funkcjami "szukaj" oraz "przeszukaj ten watek", poza tym prosze link do KWC >>> https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...h-mascara.html jest ponad 80 opinii

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-03-09, 10:12   #4088
hammie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justysiek Pokaż wiadomość
Tak, ale wydaje mi sie ze wczesniej tez ktoras z Wizazanek wklejala. Niestety, w dalszym ciagu nie moge wyszukac Moge sie mylic, ale moze sprobuj poszukac funkcjami "szukaj" oraz "przeszukaj ten watek", poza tym prosze link do KWC >>> https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...h-mascara.html jest ponad 80 opinii
wpisując 'wonder' tez mi nic nie znajduje
a jak wpisalam 'tusz' to znowu full wypowiedzi
no coż, trudno.. chcociaz jedno zdjecie zobaczylam w wonderze
Stary 2008-03-09, 10:20   #4089
Ines-ka
Zakorzenienie

Tutaj wklejałam.

Po lewo 'gołe' oko, po prawo tusz fioletowy wonder i żel do brwi dla blondynek.

Jeszcze nie tak dawno, praktycznie w ogóle nie miałam worków pod oczami, a teraz..

edit: Plus brązowa kredka, której używanie wprawiało mnie niemal w załamania nerwowe. Ileż cierpliwości do kredki można tracić. Ładnie zastrugać się nie da, bo jest za miękka, a jak uda się 'jakoś' zastrugać to kredka się łamie, rozmazuje, kruszy. Brrr.
Ines-ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-09, 11:49   #4090
BRAVIA
Raczkowanie

a ja zamówiłam sobie dla siebie żel antycellulitowy.. na wizażu opinii mało, ale myślę, że może być fajny, w sumie ja w cuda nie wierzę i wiem, że sam żel nic nie zdziała, ale po pierwsze nie mam widocznego na gołe oko cellulitu (tylko jak scisnę udo) a po drugie zamierzam codziennie używać masażera no i basen.. myślę, że w takim połączeniu na lato bedę wyglądać supcio
a miała któraśz Was ten żel??
ach no i mam już pojedynczy cień midnight black... rzeczywiście czarny czarny jestem bardzo zadowolona ale jakoś tak mi się zachciało teraz jasnego makijażu :P niemniej jednak czern zawsze będzie miała swoje miejsce w kosmetyczce
BRAVIA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-09, 12:20   #4091
marteczka83
Raczkowanie

GG do marteczka83

Tak się zastanawiam - żel upiększający brwi - kupiłam skuszona świetnymi ocenami i rzeczywiście działa cuda, jestem zadowolona, ale...

...ale na dobrą sprawę czym on różni się od zwykłego brązowego tuszu do rzęs? Szczoteczkę ma taką samą, wcale nie mniejszą, kolor również... Więc gdybym tuszu brązowego użyła do brwi uzyskałabym ten sam efekt

Niech może wypowie się ktoś, kto zna ten kosmetyk od tej "drugiej strony" czyli np. ze szkoleń kosmetycznych itp. Czy faktycznie różni się czymś od tuszu do rzęs czy po prostu nazywa się tak, żeby nakręcić sprzedaż?
Stary 2008-03-09, 18:59   #4092
moya07
Zakorzenienie

Co do tuszu wonder to również pogrubia i to jak sie chce, można mocno, można słabo. A o do tego żleu upiększajacego to moja mama używa i est zadowolona, bo nakłada się tlyko an brwi a nie maże się po skórze.
moya07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-09, 20:04   #4093
Wredonisia
Zadomowienie

GG do Wredonisia

Nie używałam, ale wydaje mi sie że cała magia tkwi w słowie "żel". Tusz jest intensywnie czarny/ brązowy i zasycha, co prędzej czy później spowoduje kruszenie się. Żel jest raczej mniej napigmentowany, delikatniejszy.
Z tuszem analogia jest tylko w szczoteczce- mam nadzieję.

Spróbuj pomalować nim rzęsy. Może okaże sie w czym różnica
Wredonisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-09, 20:44   #4094
marteczka83
Raczkowanie

GG do marteczka83

Cytat:
Napisane przez moya07 Pokaż wiadomość
Co do tuszu wonder to również pogrubia i to jak sie chce, można mocno, można słabo. A o do tego żelu upiększajacego to moja mama używa i est zadowolona, bo nakłada się tlyko an brwi a nie maże się po skórze.
A jak zrobić żeby wonder pogrubiał mocno, a jak żeby słabo? Mam zamiar go kupić, ale nie wiem do końca jak używać tej szczoteczki...
A żel do brwi mnie się maże i po skórze czasami... Mimo wszytko jestem z niego baaardzo zadowolona

Cytat:
Napisane przez Wredonisia Pokaż wiadomość
Nie używałam, ale wydaje mi sie że cała magia tkwi w słowie "żel". Tusz jest intensywnie czarny/ brązowy i zasycha, co prędzej czy później spowoduje kruszenie się. Żel jest raczej mniej napigmentowany, delikatniejszy.
Z tuszem analogia jest tylko w szczoteczce- mam nadzieję.

Spróbuj pomalować nim rzęsy. Może okaże sie w czym różnica
Może faktycznie masz rację i różnica tkwi w konsystencji/szybkości zasychania... Sama się zastanawiałam nad tym żeby spróbować jak się zachowa na rzęsach, ale jakoś nie miałam czasu na takie eksperymenty
Stary 2008-03-09, 21:20   #4095
Fenris
Czekam na Ragnarok

Przypomniałam sobie właśnie przed chwilą, grzebiąc w mojej kosmetyczce, że kiedyś był w Oriflame świetny scrub do ust (sweet almond) z czerwonej świątecznej serii. Nie wiem po co go wycofali, skoro nie ma następcy. Gdzie ja teraz taki scrub znajdę? Właśnie "zrobiłam" sobie nim usta, są miękkie, gładkie i w sam raz pod pomadkę.
Bzdura z tym wycofywaniem najlepszych produktów.
Stary 2008-03-09, 22:02   #4096
Ines-ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość
Przypomniałam sobie właśnie przed chwilą, grzebiąc w mojej kosmetyczce, że kiedyś był w Oriflame świetny scrub do ust (sweet almond) z czerwonej świątecznej serii. Nie wiem po co go wycofali, skoro nie ma następcy. Gdzie ja teraz taki scrub znajdę? Właśnie "zrobiłam" sobie nim usta, są miękkie, gładkie i w sam raz pod pomadkę.
No niestety taki urok kolekcji sezonowych.
Szkoda, że nie skusiłam się na ten peeling. To była kolekcja świąteczna chyba 2006. Uwielbiam czereśniowy balsam z tej serii, zużyłam 3 opakowania. Ogólnie ta sezonówka im się bardzo udała. Świetne aromaty (maseczka toffi, peeling do twarzy z ryżem, balsam itd. ) Ostatnia świąteczna seria to dla mnie niewypał. Wazelina do ust, gorsza niż krem uniwersalny, okropny peeling do ciała.
Właściwie to podoba mi się taki system kolekcji sezonowych. Inaczej byłoby chyba nudno.
Ines-ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-10, 05:22   #4097
Fenris
Czekam na Ragnarok

Ooo ta maseczka tofii do twarzy to był mój ulubieniec. Cudo, może i nie działała jak trzeba, ale humor potrafiła bardzo poprawić
Stary 2008-03-10, 08:17   #4098
izus19
Raczkowanie

GG do izus19

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość
a ja sobie w kat2 kupilam ten peeling normalnie mi sie wbil
izus19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-10, 08:40   #4099
beoneself
Zakorzenienie

A ja jeszcze wracając do dyskusji o kremach do rąk... z nowych kwiatowych podobał mi się tylko ten hiacyntowy. Pojemność jak dla mnie na plus, ale zrezygnowałam z powodu zakrętki Wolę takie zamknięcia, jak już ktoś to określił, na klik
Jak na razie u mnie rządzi krem do rąk z serii Swedish spa (tzw. kuracja całonocna na dłonie... śmiechu warte ot fajny uniwersalny krem do rąk).
Lubię go też za to, że ma śliską tubkę... bo tubka tego migdałowego, matowa, brzydko mi się wybrudziła
beoneself jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-10, 08:45   #4100
BRAVIA
Raczkowanie

co do kremów do rąk, to niestety już żaden z nich nie jest dla mnie wystarczająco dobry, odkąd zaczełam pracować wkontakcie zdużą ilością pary, detergentów itp... bardzo lubiłam ten swed. spa ale przestał wystarczać i choć miałam ogromnąochotę na taki malusi kremik kwiatuszkowy... to wiem, że byłby zbyt słaby na moje styrane rączki. teraz szukam jakiegoś intensywnego pomagacza.Może Wy drogie wizażanki możecie mi coś polecić?
Stary 2008-03-10, 08:47   #4101
beoneself
Zakorzenienie

Ja polecam czerwonego, regenerującego Garniera.
Szkoda, że w Oriflame nie ma żadnego "porządniejszego" kremu dla rąk z większymi potrzebami.
Stary 2008-03-10, 08:59   #4102
BRAVIA
Raczkowanie

Garniera już "zaliczyłam" i rzeczywiście był bardzo dobry, zapomniałam o nim i cieszę się, że mi o nim przypomniałaś chyba skoczę po niego ale pamiętam też kremik do rąk z AA taki malinowy...mmm chciałoby się go zjeść, ale niestety nie nawilżał jak trzeba.
cóż mimo wszystko dla zapachu warto było
Stary 2008-03-10, 09:39   #4103
justyssa
Raczkowanie

GG do justyssa

Witam! Orientuje sie ktos czy to oczyszczajace mleczko Sensitiv stosuje sie przy pomocy wacika czy jest to raczej taki zelik do mycia buzi z woda? Dzieki za odpowiedz!
justyssa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-10, 09:43   #4104
beoneself
Zakorzenienie

Ja stosowałam na waciku.
Mam bardzo niemiłe wspomnienia o nim
Stary 2008-03-10, 09:52   #4105
Monique :)
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gothika Pokaż wiadomość
Pamiętacie może po ile jest/była woda In tune? (cena katalogowa, albo promocyjna) - szukam i nie mogę jej znaleźć.
Cena katalogowa 59 zl. Ile kosztowal w promocji nie pamietam, ale ostatnio mozna go bylo dostac za 20 zl.
Stary 2008-03-10, 10:33   #4106
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

Cytat:
Napisane przez Monique :) Pokaż wiadomość
Cena katalogowa 59 zl. Ile kosztowal w promocji nie pamietam, ale ostatnio mozna go bylo dostac za 20 zl.
oo, dziękuję bardzo, już myślałam że nikt mi nie odpowie

ja z następnym pytaniem:

Kiedyś był krem do twarzy z wit E - czy go już nie ma, nie jest ukazany w katalogu czy to może ten: Krem intensywnie nawiżający ze str 47, 100ml po 24.90?
gothika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-10, 11:01   #4107
cosmo82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gothika Pokaż wiadomość

ja z następnym pytaniem:

Kiedyś był krem do twarzy z wit E - czy go już nie ma, nie jest ukazany w katalogu czy to może ten: Krem intensywnie nawiżający ze str 47, 100ml po 24.90?
Krem do twarzy z witaminą E jest na 90 str. w cenie 13,90zł

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-03-10, 11:03   #4108
mischelle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BRAVIA Pokaż wiadomość
co do kremów do rąk, to niestety już żaden z nich nie jest dla mnie wystarczająco dobry, odkąd zaczełam pracować wkontakcie zdużą ilością pary, detergentów itp... bardzo lubiłam ten swed. spa ale przestał wystarczać i choć miałam ogromnąochotę na taki malusi kremik kwiatuszkowy... to wiem, że byłby zbyt słaby na moje styrane rączki. teraz szukam jakiegoś intensywnego pomagacza.Może Wy drogie wizażanki możecie mi coś polecić?
Cytat:
Napisane przez BRAVIA Pokaż wiadomość
Garniera już "zaliczyłam" i rzeczywiście był bardzo dobry, zapomniałam o nim i cieszę się, że mi o nim przypomniałaś chyba skoczę po niego ale pamiętam też kremik do rąk z AA taki malinowy...mmm chciałoby się go zjeść, ale niestety nie nawilżał jak trzeba.
cóż mimo wszystko dla zapachu warto było

A Neutrogenę? Rewelacja - tylko drogi niestety.
Wypróbuj też Krem z Minerałami z Morza martwego Avonu - nie powinnaś żałować

mischelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-10, 11:43   #4109
justysiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mischelle Pokaż wiadomość
A Neutrogenę? Rewelacja - tylko drogi niestety.
Wypróbuj też Krem z Minerałami z Morza martwego Avonu - nie powinnaś żałować
Do rak dobry jest takze rozowy Garnier, poza tym faktycznie wiekszosc kremow, takze z Ori, jest raczej przecietna i na wieksze potrzeby nie daje rady.
Stary 2008-03-10, 11:58   #4110
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

Cytat:
Napisane przez cosmo82 Pokaż wiadomość
Krem do twarzy z witaminą E jest na 90 str. w cenie 13,90zł
a dzięki, ja szukałam już w najnowszym a tam go nie ma
gothika jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości