|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4951 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2016 - do szpitala pomykają, bo swe dzieci już witają!
Sory, falszywy alarm, glaskanie po plecach i spi dalej
Mam tylko jedno zmartwienie, Lelus ma skrzywiony nosek lekarz mowil, ze od tego ze miala malo miejsca w brzuchu, a pediatra ze od wyciagania podczas porodu... Oni mowi, ze to sie samo naprawi ale ja nie wiem czy to prawda :/ Ktos cos na ten temat??
|
#4952 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wlasnie. Czy ktorejs wogole plan porodu sie przydal??? Jak ja o muffince zapomniałam? Az mi glupio!!! Ide jesc bo zagłodze Lili! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4953 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Moja koleżanka też ostatnio miała cc - we środę jej zrobili, a w piątek już była z małym w domu Nic jej nie dolega, mąż po tygodniu poszedł do pracy, także nie stresuj się i bądź dobrej myśli! DoDoo wspaniała relacja! Faktycznie cudowny koktajl Lenka duża dziewczynka, także podziwiam, że udało się ją wypchnąć siłami natury! |
|
|
|
|
#4954 | |
|
Raczkowanie
|
Wow dziewczyny ale sie porobiło. ...GRATULUJE NOWYM MAMUŚKOM!!!!
Cytat:
|
|
|
|
|
#4955 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja jak tydzień temu zapisywałam się na poród, to wiele słów złapałam podczas wywiadu Między innymi w wolnym tłumaczeniu nasze polskie 'wody płodowe' to po niemiecku 'owocowa woda'
Edytowane przez snufey Czas edycji: 2016-12-13 o 14:20 |
|
|
|
|
#4956 | |
|
Zakorzenienie
|
Papaya, uwierz ze ja bym wolala cesarke teraz niz sn
To jak wypychanoe arbuza przez dziurke odbkluczA. I tak tez mowilam do Leny podczas parcia "wychodz ty arbuzie" I wiecie co?? Juz mam w pupie, ze mam taka kluseczke hahahah ![]() ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Cytat:
bo jej sie gorzej oddycha podczas cycusiania.
|
|
#4957 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymajcie się tam Cytat:
zaszalałaś Dzielna Ty ![]() Cytat:
|
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4958 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, przyznaje sie ze nie czytalam was, ale napisze swieze info co sie dzialo: o 8 podlaczyli mi oxy bo potrzebna indukcja bo stwierdzono bezwodzie. Skurcze byly do 14 ale rozwarcie max 1,5 cm wiec dupa
czekam na oficjalna decyzje pani doktor ale polozne mi tu juz przycwierkaly ze przez te wody musze urodzic dzisiaj i dlatego bedzie to cesarka skoro kroplowka nic nie dala. Chyba za mocno zacisnelam nogi 😨 Szkoda ze tak to sie skonczy ale kompletnie nie mam na to wplywu 😜 dlatego staram sie az tak tym nie przejmowac. Najwazniejsze zebysmy byli z Julkiem zdrowi i mogli sie cycolic 😊 Teraz sobie musze poczytac o kp po cesarce, bo nie wiem, nagle zacznie mi mleko leciec? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4959 |
|
Rozeznanie
|
urodzilam przez cc o 13. adas wazy 5 kg (5040g) i mierzy 62 cm.
chcialam rodzic naturalnie ale diszlam do 7 cm i bol byl nie do zniesienia. masajryczny.. glowka nie schodzila.. |
|
|
|
#4960 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
To u Ciebie sie chyba o jakies pol kilo pomylili w tych pomiarach z usg? |
||
|
|
|
#4961 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pamietasz moje rady dla izy? w duzym skrócie: ruszaj sie jak najszybciej i jak najwiecej 3 dni do dupy, potem juz coraz lepiej tydzien po - luuuuzzzzz czy ja byłam pocięta i szyta? nie pamiętam nawet juz dziś ![]() dasz rade kochana jak cos to pisz alescie sie rozpedziły z tymi porodami ![]() Kazik Karolowi bardzo się Iza podoba ale ma śliczne włosy i nosek Doduś, Kami- jestescie wielkie kochane ![]() Serdecznie Wam gratuluje ! A Ty mafiin nie martw się też bedzie dobrze z Adasiem licze ze nikogo nie pominęłam |
|
|
|
|
#4962 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ tu się dzieje!!! Wszystkim świeżo upieczonym mamusiom gratuluję!!!
wszystkie jesteście dzielne i wspaniałe bez wyjątku!!! Ściskamy z Michasią wszystkie nowe wątkowe dzieciaczki Papaya trzymam kciuki kochana!!! Jeszcze tylko troszkę i Julek będzie przy tobie po cc mleczko pojawi się jak i po sn. Najpierw będzie tylko siara a jak mały będzie ładnie ssał to mleczko może być po drugiej/trzeciej dobie
|
|
#4963 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4964 |
|
Zadomowienie
|
Papaya, trzymam kciuki
u mnie nie było problemów z laktacja po cesarkach. U Meewki też Dziewczyny gratuluję porodow
|
|
|
|
#4965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4966 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak zacznie ssac to i mleko sie pojawi u mnie tak było działaj ze spokojem i sie nie stresuj |
|
|
|
|
#4967 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sorki ze nie cycuje kazdej po kolei ale mam taki metlik w glowie ![]() ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Cytat:
Zdrowka dla was
|
|
#4968 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czesco kochanie jak sie czujesz? potwierdzam - zero problemów z kp po cc musze wkładki 2 razy dziennie zmieniać bo leje się to mleko i leje ![]() ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4969 |
|
Rozeznanie
|
leze na wznak i sie nie ruszam po cesarce. jak mam przystawic dzidziusia dpo piersi? boje sie na bok przewrocic..
Edytowane przez aska8999 Czas edycji: 2016-12-13 o 15:10 |
|
|
|
#4970 |
|
Zakorzenienie
|
Asia póki co to na płasko chyba. Tzn dzidziuś na tobie. No ale powinnien przyjść ktoś i ci pomóc. Wolaj pielęgniarki, muszą ci pomóc
|
|
#4971 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czujesz juz nogi? jesli jeszcze nie, to lez spokojnie az poczujesz jesli juz czujesz, to powoli ruszaj palcami, potem podciagnij je pod siebie na chwile i poloz z powrotem jak je czujesz juz całe to przełam się i trosze na boczku sie połóż wiem ze sie boisz ale to nie jest az tak straszne raz na jeden boczek za chwile na plecy i na drugi ruszaj się bo po 12 h od cc jest uruchamianie czyli kaza ci wstac z lozka bedzie ci latwiej wtedy jestes silna i dzielna - dasz rade, co nie dziewczyny? ![]() mam ta godzine cc jak o 13 to lez asia jeszcze od 2 do 4 h nie bedziesz czuc nóg polozne powinny ci podawac małego proś je o to! Edytowane przez mewkaa Czas edycji: 2016-12-13 o 15:13 |
|
|
|
|
#4972 |
|
Zakorzenienie
|
Aska gratulacje !!! kawał chłopa uchowałaś
Papaya nic się nie martw Powodzenia ![]() Melduje się w dwupaku po wizycie Wód malutko, mała wazy 3300g Szyjka skrócona, rozwarcie na 2 palce Nic tylko czekać na akcję mój ból brzucha to podobno skurcze a byłam pewna że to mała się wypycha i przez to mi brzuch twardnieje no ale podobno się myliłam Jak wytrzymam do czwartku to mam przyjechać na ktg ale wątpi że się zobaczymy No i w razie gdybym jednak dotrwała to na poniedziałek mam skierowanie do szpitala. Mega się cieszę bo bałam się że usłyszę że wszystko pozamykane i za tydzień następna wizyta No i powiedziała że zbada mnie "mocniej" że mogę po tym plamić itp ale że to tez przyśpieszy. No i czuła już spokojnie główkę przy badaniu
|
#4973 |
|
Zakorzenienie
|
Ej a kiedy bede mogla cos zjesc po cc? Bo umieram z glodu i hak na razie tylko o tym mysle 😐
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4974 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
24 h po cc ![]() ja nie jadłam cały wtorek i środe do godz. 22.00 byłam tak głodna ze az o tej 22.00 w srode gdy juz mogłam jeść to nie miałam apetytu ![]() nie przesadzaj tez z woda ja sie tak napiłam 3 razy ze az mnie zaczeło cofac czujecie rzygac po cc? wiszac nad wc myslalam ze jestem w piekle!!!! bo gorzej byc nie moze - skurcze do wymiotów i pocięty brzuch! Edytowane przez mewkaa Czas edycji: 2016-12-13 o 15:19 |
|
|
|
|
#4975 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Adas to duzy chlopak! Po takim opisie az jestem ciekawa jaka duza bedzie Lili... Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jakie mialas znieczulenie? Ogolne czy mialas swiadomosc i tylko nie czulas nog? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4977 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
...ujowe uczucie a ty?
|
|
|
|
|
#4978 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz zakladanie cewnika, zaczynam czuc podekscytowanie 🙌
Kij ze nie jest tak jak sobie wymyslilam, ale juz kocham ta mala istotke ktora zaraz przytule 😍💃 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4979 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() trzymaj się papaya! i do zobaczenia niedługo!!!! |
|
|
|
|
#4980 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez bede miala to znieczulenie 😊 ale na razie czekam na rozwoj wydarzen
o 16 ma byc ta cesarka, ale widze tempo ludzi pracujacych i czuje w kosciach opoznienie 😜Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Mewka tak w ogole to dziwnie sie z toba pisze jak piszesz z komputera a nie z tel jak nie ty ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:39.

bo jej sie gorzej oddycha podczas cycusiania.
czekam na oficjalna decyzje pani doktor ale polozne mi tu juz przycwierkaly ze przez te wody musze urodzic dzisiaj i dlatego bedzie to cesarka skoro kroplowka nic nie dala. 

o 16 ma byc ta cesarka, ale widze tempo ludzi pracujacych i czuje w kosciach opoznienie 😜