|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4921 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2016 - do szpitala pomykają, bo swe dzieci już witają!
Cytat:
![]() DoDoo gratulacje !!! Odpoczywaj z Lenka a potem czekamy na jakies konkrety ![]()
![]() |
#4922 |
Wtajemniczenie
|
Gratulacje !!
duża dziewczyna. Wiedziałam że jak zagladnę na forum to będzie jakiś progres !! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4923 |
Zakorzenienie
|
Wlasnie sobie zdalam sprawe ze tylko Monia została przedemna w kolejce
![]()
❤ Marcelinka ❤ Edytowane przez xjustyniaaax Czas edycji: 2016-12-13 o 09:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#4924 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny gratuluje kolejnym rozpakowanym. Jak nic się nie działo to teraz działacie hurtowo
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4925 |
Zakorzenienie
|
Jaki ruch
![]() Gratuluje! Lenka duza dziewczynka! |
![]() ![]() |
![]() |
#4926 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4927 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaa jaka ślicznaaaa!! ![]() Doduś w końcu!! Gratulacje ![]() Cytat:
![]() Ale ładnie rodzicie grudniówki ![]() ![]()
![]() |
#4928 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ale śliczności!!! Gratulacje ![]() No w końcu!!! Gratulacje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4929 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4930 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- To teraz czekamy na Askę i Papaye 😄 i to będą 4 dzieciaczki dzisiaj łącznie z Kazikiem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4931 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Monia może my będziemy w parze, też czekamy do 16 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4932 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ktory koktajl pilas bo tu chyba dwa byly podawane? Cytat:
![]() Gratulacje ![]() Naprawde zaczynam wierzyc w moc tych koktajli ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4933 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Ja też! 😊Tylko nie pamiętam przepisu i nie wiem kto to podawał |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4934 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4935 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4936 |
Zakorzenienie
|
Hej ja na szybko udalo mi sie zlapac zasieg
![]() ![]() Olek jest pod kroplowka, bo ma za malo glukozy przez szybki porod... wczoraj wczorem zalapal cycka, ale nadal kroplowka musi byc.. sam porod nie moge powiedziec ze bylo okej bo bylo mi ciezko .. a wiec o 22 w niedziele bylam z tz na izbie, okazalo sie ze mam rozwarcie 3 cm, od 22-7 nic sie nie dzialo niby byly skurcze ale bez szalu.. czopki i zaszczyk nic nie dalo po 7 lewatywa, ok 8 dostalam dozylnie oxy, i cos rozkurczowego... przebili mi tez pecherz ,mialam ten ten gaz ale na mnie on nie dzialal.. sam porod trwal jakies 1.5 h.. ale maly byl wyciagany przez vatum( ten taki odkurzacz nie wiem czy dobrze nazwe pamietam) bo nie dalam rady wypchnac.. a trzeba bylo dzialac. bylam szyta chyba w 3 miejscach i czasem bolalo, plecebo gaz to mi wtedy pomogl .. z moim lekarzem zamiast na wizycie spotkalam sie na porodowce, przebil pecherz i byl przy zsztwaniu ![]() tz byl dzielny! nawet przecial pepowine. a no ja krzyczalam m.in : chce do mamy, do domu, maja mi rodzic cesarke .. bylam chyba najglosniejsza tego dnia. trafilam na super polozna i reszte takze bardzo im dziekowalam ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- gratulacje tym co urodzily ze mna i po mnie!! Blondi, Kaziowa i DoDoo ![]() ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4937 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czekam w kolejce u lekarza bo jak zwykle opoznienie... Wlasnie wyszla pani ktora chodzila na wizyty rowno zemna termin ma na niedziele i dostala juz skierowanie do szpitala ale ma cukrzyce wiec pewnie dlatego tak szybko.. Ale juz nie ma szyjki wszystko gotowe.. Stresuje sie jak przed pierwsza wizyta !!!
![]() |
#4938 | |||
Zadomowienie
|
Aaaaaaaa!!! Co tu się dzieje?
![]() Pełnia, koktajle, szaleństwo! ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Gratuluję ogromnie! Izunia prześliczna!!! Odpoczywajcie maksymalnie! Kazik, szacun naprawdę ![]() ![]() ![]() Miałaś z kimś okazję pogadać, jak to możliwe, że tak długo miałaś skurcze? Czy to przez tą zmianę na szyjce czy jak... Gratki jeszcze raz! Co??? Następna cichaczem szybką nocną akcję robi? Nieprawdopodobne ![]() Serdeczne gratulacje! Zdrówka!!! ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale to dla Ciebie dziś życzenia jak najlepszego dnia się należą ![]() ![]() Cytat:
![]() Jak nic przynajmniej dwa dzieciaczki jeszcze dziś będą ![]()
2006.03.28 ur. Maksymilian ![]() 2012.05.15 ur. Kajetan ![]() 2017.01.02 ur. Lidia ![]() 2018.07.05 ur. Beniamin ![]() Edytowane przez folinka Czas edycji: 2016-12-13 o 10:50 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4939 |
Zadomowienie
|
Co tu sie dzieje
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4940 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4941 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Nie stresuj się ![]() Cytat:
![]() ![]() Już nie ma uproś, jesteś pierwsza teraz na wylocie! Pełnia pracuje na Twoją korzyść ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Śpij na zdrowie! Wow, już widzę wszystkie dzisiejsze i wczorajsze porody na liście. Aż patrzyłam, bo tyle ich było, że ledwo ogarniam ![]() Jak się wyśpisz, to tu poniżej podsyłam Ci jeszcze info od muffinowej z 11.12 ![]() Cytat:
Tyle już było na wątku szybkich i ładnych porodów, że dziewczyny zdaje się limit wyczerpały... Mam nadzieję, że wszystko się szybko zagoi i będziecie obydwoje z Olusiem zdrowi jak ryby! ![]()
2006.03.28 ur. Maksymilian ![]() 2012.05.15 ur. Kajetan ![]() 2017.01.02 ur. Lidia ![]() 2018.07.05 ur. Beniamin ![]() Edytowane przez folinka Czas edycji: 2016-12-13 o 11:10 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4942 | |
Wtajemniczenie
|
Kazik, gratulacje !!!
Cytat:
1:3 😙
![]() |
#4943 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I na tę wieść wczoraj, w połączeniu z tym wysypem porodów tak się zestresowałam, że szok ![]() ![]() Ale dzisiaj już się uspokoiłam ![]() ![]() kamisha trochę Cię wymęczyli, ale już masz to za sobą ![]() ![]() Dodoo gratulacje! ![]() Cały czas wchodzę na wizaż i sprawdzam, czy się papaPapaya nie odezwała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4944 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
U mnie podobnie, TŻ też jest kierowcą i też nie wiadomo gdzie będzie lądował danego dnia ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć." Coco Chanel Edytowane przez Velvet Wave Czas edycji: 2016-12-13 o 12:33 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4945 |
Zakorzenienie
|
Bedzie cesarka 😩
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4946 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Chociaz z tego co wiem to u nas taxi nie do konca chętnie biora kobiety do samochodu wiedząc, ze jada do porodu. Bardzo mnei to zdziwilo. Znam dziewczyne, ktorej odmowili i dzwonila do znajomem zeby na zawiozla. W.takixh momentach doceniam to, ze tz ma samochodem 5 min. Do domu. Ja juz sobie odpuszczam opuszczanie domu, wychodzenie na zakupy i na miasto. Jak chce gdzieś iść to wole czekac na meza i razem pojdziemy po jego pracy bo nigdy nic nie wiadomo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4947 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ze mną jest tez babka po CC i 3 dzień i wychodzą bo się super czują ![]() Trzymamy kciuki ! ✊✊✊✊ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4948 |
Zakorzenienie
|
Laski wybaczcie nie czytalam wszystkiego. Gratulacje Kazik!!! Ktos jeszcze???
Czuje sie jakby mnie nabito dupa na pal, po usg wczorajszym wieczornym byla waga 3900, okazalo sie dokladnie 4030, matko boska jak ja to wypchnelam to nie wiem 😆 Maz byl ze mna, pomagal podczas parcia, gdyby nie on to bym sie zalamala, serio. Generalnie nie pijcie tego koktajlu bo bedziecie zalowac ![]() Wzielo mnie na bubu jakos od 19, nic nie szlo, a jak sie pozniej rozkrecilo to tak zalowalam... O 23 pojechalam na ip, ja tak szczerze myslalam ze to jeszcze nie porod, ze mnie tak tylko wykrecaja jelita. Lekarz mnie zbadal i od razu na porodowke wyslal. Ciagle skurcze, dla poloznych to byly slabe czy tam srednie, a mi juz dupe rozrywalo... Jakos rano chyba o 5:45 przyszla polozna u zaczelam mi grzebac w pipi, przebila pecherz plodowy, jezu jak to bolalo... W miedzy czasie tez wpadal lekarz (bylam u niego na polowkowym usg, spoko koles). Trafilam na zajbiste polozne, ktore sie rano zmienily, ta dzisiejsza to mega babka. Po przebitym pechwrzu dostalam oxy bo troche mi braklo docrozwarcia, a ze mala jest duza to jeszcze musialam czekac, az glowka zejdzie mozliwie jak naj nizej, zeby zaczac przec. I przec chyba zaczelam po 6? Nie pamietam ale to bylo zaraz jak ta dzisiejsza polozna przyszla. Po oxy juz mnie wziely takie skurcze, ze ja ☠☠☠☠☠☠☠e... Parcie, parcie i jeszcze raz parcie. Czulam naciecie, a raczej naciecia, lekarz jak mnie zszywal to mowilam mu, zeby zrobil to ladnie, oczywiscie zazartowal, ze robi to pierwszy raz ![]() Szycie bylo gorsze od porodu, chociaz pod znieczuleniem to chyba zuzyli na mnie cala szpulke welny 😂 Na koniec napisze, ze sluchalam poloznych, lekarza i wszyscy byli za☠☠☠iscie mili, ja sie nie mazgailam, nie wylam, oczywiscie pod koniec stekniecia byly ale nikt z sali obok mnoe nie slyszal 😎 Jestem z siebie dumna, personel tez mowil ze dzielna bylam itd hyhyhy. No maz to ciagle mi powtarza, ze jestem super, dzielna itd. Musialam sie pochwalic ![]() Lenka chce jesc, nara ![]()
#4949 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja z językiem jako tako sobie radzę, ale w tak stresującej sytuacji obawiam się, że bym nic po niemiecku nie wydusiła ![]() Też nie wychodzę z domu - tylko rano z psem na krótki spacer i czekam na męża. Nawet nie mam siły i chęci na samodzielne wyprawy. Dziwi mnie to, że w ciągu tygodnia tak zmęczył mi się organizm. W tamtą środę jeszcze zdawałam egzamin ustny i choć było już mi ciężko, to sama dojechałam, przeszłam kawał miasta, a w drodze powrotnej jeszcze do kilku sklepów zaszłam ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4950 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:38.