|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Szukam dziewczyn,które są chore i chcą z tego wyjść
Cytat:
![]() ![]() U mnie doszły 3 kg, też ich nie widać tylko brzuch przestał być wklęsły a stał się normalny, płaski. ![]() Edytowane przez imposing Czas edycji: 2008-03-15 o 20:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2672 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2673 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tak masz rację, brakuje właśnie tych uczuć. I dlatego że ich nie ma ja nie potrafię z nią o tym porozmawiać. Zastanawiam się, nad pójściem do w-fistki. Ona już kilka razy brała mnie na `poważną rozmowę`. Pytała czy coś jem, czy mam z czymś problem ,czy może chce porozmawiać. Wydaje mi się że to jedyna osoba która poważnie do tego podeszła. Poza tym to super babka ![]() ![]() Tylko, że właściwie to co ona może zrobić.. ? Praktycznie nic. Swoją drogą mam już dosyć spędzania godzin w sklepach czytając opakowania wszystkich możliwych produktów przed kupieniem. Fakt, faktem i tak idzie mi zadziwiająco dobrze. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2674 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2675 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale nie poddam się napewno, w końcu jestem silniejsza niż wszystkie te `jedzeniowe afery`. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2676 |
Wtajemniczenie
|
imposing jasne ze jestes silna i na pewno dasz rade. Moim zdaniem porozmawiaj z wf-istka. Ona na pewno Ci doradzi jesli naprawde jest to w porzadku kobieta
![]() Dziewczyny, a ja nie do psychologa, sama sobie dam rade, czuje ze jestem twarda, jeszcze sie okaze, ze moja rodzina jest bez ciepla, nie chce zeby moich rodzicow to bolało. Na pewno byloby im przykro, ze wkladaja tyle trudu, naprawde wszystko jest ok, a tu o. Fakt faktem, nie wszystko jest okej, ale to jak w kazdej rodzinie sa wzloty i upadki. Z drugiej strony moze wizyta by cos zmienila. Nie wiem czy chce ryzykowac, bo wszystko jest dobrze. Pozdrawiam i trzymajcie sie, ja sobie odpoczywam ![]()
#2677 |
Zakorzenienie
|
plameczko: Mam takie zdanie jak Ty
![]() imposing: moja waga to 58kg 170cm... Wymiary 90/65/88. Nie jest zle. Płakac nie bede. W biodrach w sumie moglabym miec wiecej ![]() Moja wfistka tez mnie brała na takie rozmowy...Tylko ze mnie to raczej irytowalo ze sie wtraca ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2678 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja bym właśnie chciała żeby mi w biust wszystko poszło, bo znacznie większy by mi się przydał. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2679 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny troche się boje... Schudłam ostatnio ok.3 kg, jem dość mało i na dodatek pije te różne herbatki na metabolizm itd. Moja mama uważa że znów zaczynam przesadzać, za mało jem itd. Ale ja już nie chce chudnąć przecież, nie chce ważyć 10kg mniej tak jak kiedyś. Teraz uważam że mam za***istą figurke, taki fajny brzuszek
![]() Dobra ale nie o to chodzi. Boje się bo w środę skończyłam brać kolejne opakowanie hormonów , a miesiączki jeszcze nie ma. A po takim czasie się już zwykle pojawiała. Boje się co będzie jak się nie pojawi. Cholernie sie boję. Zawsze była, jak w wakacje ważyłam tyle samo to była, ale może za mało jem i to przez to ![]() ![]() Przepraszam za chaotyczną wypowiedź, ale była pisana pod wpływem emocji... |
![]() ![]() |
![]() |
#2680 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hogatk@ a czemu jesz mniej? Ja mysle ze ten okres sie zatrzymal bo schudlas te 3 kg... Czy Ty na pewno nie chcesz schudnac? Bo gdzies mi sie chyba obilo ze mialas sie redukowac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2681 |
♥
|
agness kochana martwie sie o Ciebie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2682 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli już o tym pisałaś to wybacz, ale nie jestem w stanie zapamiętać wszystkich szczegółów Waszych historii ![]()
![]() |
#2683 |
Raczkowanie
|
Uf... na szczęście jednak się pojawił
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2684 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powinnaś jednak więcej jeść, jeśli chcesz go utrzymać.
![]() |
#2685 |
Zakorzenienie
|
A właśnie ja chciałam się zapytać, co do tego okresu
![]()
#2686 |
Zadomowienie
|
Ja o okresie moge tylko pomarzyc...
![]()
![]() |
#2687 |
Zakorzenienie
|
No dokładnie mam tak samo, boje się iść do ginekologa. Ale boje się też jak to będzie ze mną w przyszłości.
#2688 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Dla przykładu - mi wrócił okres przy wadze 48kg (wzrost 168cm). Dlaczego? Po pierwsze mniej ćwiczyłam, po drugie zmieniłam proporcje i zjadając tyle samo kcal jadłam więcej rzeczy zawierających tłuszcze. Ale jak już wspomniałam jest to sprawa indywidualna i najlepiej byłoby poradzić się specjalisty. Cytat:
Cytat:
Bać możecie się jedynie konsekwencji braku okresu, zgadza się. Ale to tym bardziej powinnyście mieć motywację do wizyty u lekarza. Powodzenia ![]()
![]() |
#2689 |
Zadomowienie
|
Jabłuszko, po jakim czasie od zmiany diety wrócił Ci okres? Wprowadziłaś więcej nasyconych czy NNKT. Piszesz, ze bez zmiany kcal - pewnie kosztem węgli? A ile czasu nie miałaś?
Kurcze, przepraszam, że taka 'wypytujaca' wypowiedz, ale bardzo bym Ci była wdzieczna za odp. ![]()
#2690 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie i tu jest właśnie problem bo ja bardzo mało tłuszczy jem, staram się unikać właśnie rzeczy z dużą zawartością tłuszczu, ale widzę, ze teraz nie mam innego wyjścia i trzeba zwiększyć ilość tłuszczu i NNKT. A jeżeli do końca marca nie wróci mi okres obiecuję, że powiem o wszystkim mamie i wybiorę się do ginekologa.
![]() |
#2691 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Po kolei: okres wrócił mi mniej więcej po 7-8 miesiącach od zmiany diety. Musiałam trochę poczekać, fakt. Nie brałam jednakże żadnych tabletek więc metoda jak najbardziej "naturalna". Organizm potrzebuje czasu żeby się pozbierać ze szkód wyrządzonych nieumiejętnym odchudzaniem więc nie dziwię się, że tyle mu to zajęło ![]() Tak szczerze mówiąc nie znałam się wtedy dobrze na odżywianiu więc wprowadziłam i takie i takie - tłustsze jogurty, mleko, sery żółte, ale również bakalie i oliwa z oliwek. Zgadza się, kosztem węgli. Konkretnie - głównie kosztem owoców, które w czasie ostrego dietowania pochłaniałam na dosłownie na tony. Ograniczyłam się do jednego jabłka dziennie, a resztę zagospodarowałam pełnowartościowym bardziej jedzeniem. Jak teraz sobie przypomnę to możliwe, że ogólna dzienna dawka kcal poszła trochę w górę. Nie więcej jednak niż 200-250. I jeszcze co chcę podkreślić - bardzo ograniczyłam ćwiczenia. Okresu nie miałam...2lata. Tragedia wiem. Tym bardziej, że i dostałam go po raz pierwszy dopiero w wieku 16lat - późno, wszystko przez odchudzanie. Na pocieszenie dodam, że teraz jest jak w zegareczku i wszystko wskazuje na to, że jestem zdrowa. ![]() Cytat:
![]() ![]() ech jak tak patrzę po ludziach i po swoim niegdysiejszym zachowaniu to powiem Wam jedno - jednym z kardynalnych błędów, które dziewczyny popełniają przy odchudzaniu jest cięcie tłuszczów. Wychodzimy chyba z założenia, że tłuszcz z pożywienia=tłuszcz na biodrach czy brzuchu. A przecież to nieprawda, bzdura totalna... Tłuszcz z pożywienia to głównie gładka skóra, lśniące włosy, mocne paznokcie i prawidłowa gospodarka hormonalna. PS. Tak jeszcze chciałam dodać, że nie możecie wyjść z założenia, że "będę sobie jeść 1000kcal, ale 250będzie z tłuszczów i wszystkie będzie si". Policzcie sobie prawidłowe zapotrzebowanie, a wszystko będzie ok i bez niekontrolowanego tycia, na pewno ![]()
![]() |
#2692 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2693 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() I cieszę się, że u Ciebie już wszystko w porządku ![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2694 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2695 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Och ![]() ![]() Jednak chyba powoli już zaczynam siebie akceptować. Wszyscy w koło by mi nie mówili,że jestem chuda,no bo po co mieliby ciągle kłamać ![]() Mój tata dzisiaj powiedział do mnie jak sobie ukroiłam kawałek twarogu 'zjedz coś chuderlaku' ![]() W ogóle dzisiaj zawaliłam z jedzeniem. Mało,niezdrowo ![]()
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2696 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2697 |
Zakorzenienie
|
ciesze sie, ze u was jest coraz lepiej
![]() u mnie jednak pogorszylo sie. mialam dzisiaj rano napad, przez co caly dzien byl depresyjny. trace nadzieje na wyzdrowienie.. obliczylam, ze tygodniowo zjadam przynajmniej 4 czekolady.. tesknie za moim dawnym samozaparciem, silna wola.. od kiedy zaczelam jesc wiecej, ciagnie mnie do roznych smakow. nie radze sobie z tym. zazdroszcze wam takich wymiarow.. ja przy wzroscie 155 (czyli jestem o glowe nizsza od Baby) mam 79/65-66/88... rok temu bylo 75/60/80... czuje sie grubo i nawet kiedy ktos mnie pociesza, to nie klamie, ze jestem 'chuda'. to prawda, nadwagi nie mam, ale bycie 'normalna' mnie nie satysfakcjonuje. czuje sie okropnie w swoim tlustym ciele.. mam sam tluszcz, zero miesni chociaz cwicze.. zaczyna byc mi obojetne, czy obzeram sie, czy glodze.. za dlugo juz to wszystko trwa. chcialabym zniknac. |
![]() ![]() |
![]() |
#2698 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2699 |
Raczkowanie
|
eh... Dziś przyszłam ze szkoły i czekał na mnie "obiadek"- powiedziałam mamie żeby mi ugotowała jakieś warzywka czy coś. No i ugotowała mieszanke warzywną do zupy kalafiorowej. Ale ja sie ostatnio boje że mi dodaje jakiś tłuszczy do jedzenia czy coś ( bo mniej jem więc może tak jak kiedyś chce mi zwiększyć kaloryczność.) No i próbuje tych warzyw. Powiedziałam, że nie będe ich jeść bo czuje tłuszcz( chociaż tak naprawdę go nie czułam, ale myślałam sobie że go dodała) I się okazało, że mama dodała"pół łyżeczki tłuszczu" bo ja nie jem a on mi jest potrzebny. To ja sie wkurzyłam i zaczęłam świrować. Nie zjadłam tego. Wzięłam zamiast tego tuńczyka z puszki,ogórek kiszony,jabłko i tyle.(oczywiście + czerwona herbata). Mama widać, że smutna troche. Spytała się mnie czy mam zamiar kiedyś zakończyć tą diete. Powiedziałam jej, że nie mam żadnej diety i że od zawsze tak jem przecież(no może ostatnio troche mniej)... Poza tym mówi mi teraz cały czas, że jestem chuda itd... Denerwuje mnie to trochę. Może się martwi, że ana znów powraca, ale ja wiem, że nigdy nie wrócę do niej. Nigdy nie zejde poniżej 50kg, nie chce. Byłam wtedy zbyt chuda. Teraz mama ładną figure i chce ją utrzymać. Poza tym lubie się kontrolować...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2700 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Poza tym ... Phenomenka widzę ma również podobne wymiary,a mówi,że czuje się grubo ... co prawda jestem wyższa od niej,więc wymiary zupełnie inaczej się rozkładają ![]() Tylko że ja już nie potrafię wrócić na U, ciągle mam schizy, że jak wrócę to zaraz przytyję, bo stracę kontrolę ![]()
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:47.