|
|
#241 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Brzydki pierścionek zaręczynowy - oddałybyście?
|
|
#242 |
|
Raczkowanie
|
|
|
#243 |
|
.
|
przyznaj się, że zrobiłaś to z premedytacją :P
|
|
#244 |
|
Raczkowanie
|
z premedytacją to załatwiłabym sprawę zapewne dużo mniej finezyjnie, np. sprawdzając próbę złota w starciu z młotkiem
![]() raczej z lenistwa - nie chciało mi się zmienić opon na zimowe, bo przecież jeszcze "tak bardzo" nie oblodziło ![]() a mówiłam, że nie noszę odstającej biżuterii, bo taka to długo nie posłuży...
|
|
#245 |
|
Naczelna Wizażanka:)
|
Ja na szczęście mam pierścionek zaręczynowy bardzo w moim stylu i z przyjemnością go noszę
Jest oryginalny i nietypowy, czyli taki jak ja Mógłby być tylko lepiej dobrany pod względem rozmiaru, bo jest trochę za duży, ale biorąc pod uwagę krótki czas od poznania do proszenia o rękę, jestem w stanie to wybaczyć. No i ma grawer, więc jest problem ze zmniejszeniem. W każdym razie noszę go i "przytrzymuję" innym pierścionkiem.
|
|
#246 |
|
Inez
|
Mi póki co nie ma kto się oświadczyć. Koneserem biżuterii nie jestem. Pierścionek chciałabym klasyczny "zaręczynowy", taki jaki nosi miliony kobiet. Często mam tak, że coś mi się początkowo nie podoba, a potem się przekonuję.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#247 |
|
Raczkowanie
|
Wg mnie wnioski pt. "facet wybrał nie taki pierścionek, w ogóle mnie nie zna, trzeba się rozstać!" są mocno przesadzone. Wiem jakie rzeczy lubi mój TŻ ale mimo to czasem zdarza mi się nie trafić w jego gust. To znaczy, że w ogóle go nie znam?
![]() W chwili gdy ktoś dla mnie najbliższy na świecie, wyznaje mi miłość i deklaruje, że chce spędzić właśnie ze mną resztę życia miałabym powiedzieć: spoko ale wymień pierścionek? W głowie mi się to nie mieści. Dodam, że sama mówiłam zawsze, że wolałabym dostać pierścionek z białego złota - TŻ wybrał żółte (też lubię) z białą koroną i pierścionek mimo to bardzo mi się podoba. A, że obrączki chcę żółte to tym bardziej uważam, że dobrze wybrał. Gorsze były wg mnie, np. oświadczyny w miejscu publicznym, gdzie jest tłum ludzi - podczas gdy partnerka jest osobą cichą i źle się czuje gdy wszyscy skupiają uwagę na niej. Tu można pomyśleć czy facet do końca ją zna. Dla mężczyzny oświadczyny to też jest ważny i stresujący moment - czasem nie wszystko może wypaść tak jak się planuje.
|
|
#248 |
|
O RLY?
|
jesli dziewczyna nosi tylko i wylacznie zimna bizuterie i gdzies tam w rozne rozmowy wtraca, ze nie cierpi zoltego zlota i np. diamentow a facet mimo to kupuje najpopularnieszy pierscien tego wlasnie typu z apartu to wniosek imho absolutnie nie jest przesadzony.
|
|
|
#249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#250 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rodzina nie wie jaki mam gust do biżuterii, koleżanki też nie. Nie zawsze jest tak łatwo się dowiedzieć. Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#251 |
|
Zakorzenienie
|
Ty powiedziałaś swojemu mężczyźnie jakie pierścionki Ci się podobają, więc powinien trafić w gust
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#252 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
![]() Ja też uważam, że jeśli facet nie jest pewien, jaki pierścionek wybrać, to zawsze może spytać siostry/przyjaciółki swojej dziewczyny. Lub też podczas różnego rodzaju okazji wypytać, jakie jej się podobają. |
|
|
|
|
|
#253 |
|
Zakorzenienie
|
Zawsze można też przy okazji zakupów w jakiejś galerii zakręcić się przy witrynie Apartu czy innego sklepu i pogadać o biżuterii
|
|
|
|
|
#254 | |
|
Naczelna Wizażanka:)
|
Cytat:
|
|
|
#255 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A jeśli dziewczyna raz w galerii napomknęła, że żółte złoto to jest bleee i po tym zastanawiałaby się czy nie rzucić faceta, bo błyskotka nie taka więc jej nie zna to wg mnie dokładnie tak powinna zrobić. Uważam, że to strasznie materialne podejście i przysłania to co najważniejsze - deklarację faceta spędzenia życia razem.
City of stars Just one thing everybody wants There in the bars And through the smokescreen of the crowded restaurants... Edytowane przez Janna_ Czas edycji: 2017-01-06 o 19:09 |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#256 | |
|
O RLY?
|
Cytat:
Edyta: poza tym naprawde nie lapie dlaczego informacja pt. uwielbiam biale zloto a nie cierpie zoltego mialaby byc taka trudna do przyjecia. Wychodze z zalozenia, ze facet, ktory ma zamiar sie oswiadczyc jest inteligentny i zna swoja wybranke - wie co lubi a czego nie. Wiec jesli dana kobieta jest wege - nie wciska jej schabowego, nie lubi jazzu - nie kupuje jej przy kazdej okazji plyt z ta muzyka, nie lubi polskich komedi romantycznych nie buczy jej zeby ogladala z nim "nigdy w zyciu" x razy. i te przyklady i bizuteria to sa preferencje danej kobiety - dlaczego wiec te wyzej uwazane sa za "zwyczajne" natomiast info o bizuterii to juz omfg huston mamy problem narodowy. dlaczego te "zwyczajne" mozna tak latwo zapamietac i je respektowac a informacje bizuteryjne juz nie.
Edytowane przez aer Czas edycji: 2017-01-06 o 20:51 |
|
|
|
|
|
#257 |
|
Przyczajenie
|
Ja pewnie bym nosiła. Przynajmniej przez jakiś czas.
Na szczęście mój chłopak zawsze trafia w mój gust, sam lubi dość klasyczne elementy ozdobne, więc chyba nie mam się czym martwić
|
|
#258 |
|
Wtajemniczenie
|
a co jesli pierscionek jest od x pokolen w rodzinie i jest przekazywany? do kogo skierujecie pretensje jesli nie trafi w Wasz gust? do niezyjacej prababci?
|
|
|
|
|
#259 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
|
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#260 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Gdyby mi facet sprezentował dowolną brzydką rzecz tylko dlatego, że ma taką tradycję, to oznajmiłabym, że chętnie przechowam dla bliżej nieokreślonych potomnych, ale używać tego na pewno nie będę. |
|
|
|
|
|
#261 |
|
Konto usunięte
|
Naprawdę, najprościej jest wziąć chłopa do sklepu i wybrać taki, jaki się podoba. Ewentualnie dwa najbardziej pasujące i niech spośród nich wybierze jeden, tak zrobiłam i polecam
Bez zbędnego stresu, poza tym nie ma wtedy ryzyka, że rozmiar nie będzie pasować (a jesli kobieta nie nosi pierścionków to często nie ma o nim pojecia).
|
|
|
|
|
#262 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny!
dzięki za wszystkie rady Trochę mi lżej, że się w końcu wyżaliłam w tym temacie.Dla sprostowania dodam, że nigdy nie rozważałam rozstania z powodu brzydkiego pierścionka Niemniej jest mi ciągle przykro i zastanawiam się, dlaczego mój chłopak nie przemyślał tego zakupu.Na początku nosiłam pierścionek cały czas, później tylko na wyjścia, a od kilku dni nie noszę, chociaż nie wykluczam, że czasem go założę. Nie uważam się za materialistkę, ale kwestia wartości, jak się okazało, też ma dla mnie znaczenie. To nie chodzi o to, że chciałabym brylant za grube tysiące. Wartość mojego pierścionka to ok 50-100 złotych. Jesteśmy ludźmi ok. 30stki, zarabiamy. I dlatego nie wiem, co mam o tym myśleć. Mój narzeczony z natury nie jest skąpym człowiekiem, wręcz przeciwnie, tymbardziej nie rozumiem. Rozmawialiśmy nawet na ten temat, ale próbowałam być delikatna i w sumie skończyło się to spięciem. Powiedział, że wydawało mu się, że do mnie pasuje i że spodoba mi się i że może rzeczywiście trochę w pośpiechu kupował, bo chciał zdążyć do moich urodzin. Ktoś prosił o zdjęcie, a więc załączam. |
|
|
|
|
#263 |
|
Zakorzenienie
|
Bylabym zawiedziona gdyby TZ nie zadal sobie ani troche trudu by kupic cos co trafi w moj gust. Tym bardziej ze to nie bransoletka jedna z wielu ktora wklada sie do szkatulki i mozna wyciagnac raz na jakis czas tylko bizuteria ktora z zalozenia powinno sie nosic latami.
Pierścionek faktycznie nieciekawy i raczej malo praktyczny. Moim zdaniem materialistka nie jestes. Masz prawo czuc sie rozczarowana. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#265 |
|
Raczkowanie
|
Też dostałam niedawno pierścionek zaręczynowy. I nie powiem, parę godzin sobie potem popłakałam. Jakby mi to ktoś powiedział, to pewnie bym powiedziała, że wydziwia, ale ja zawsze powtarzałam, że nie cierpię żółtego złota, a tu bam! Żółte cudeńko mi sprezentowano. Nawet bym na niego uwagi nie zwróciła w sklepie.
Na dodatek był bardzo drogi, więc nawet nie kierował się ceną. Po prostu wszedł do pierwszego lepszego sklepu, wziął pierwszy lepszy pierścionek podsunięty przez sprzedawcę i nawet przez myśl mu nie przeszło pytanie co ja na to. I, wstyd przyznać, ale te wszystkie swoje wątpliwości wraz z milionem łez wylałam przed nim kolejnej nocy. I w sumie dalej mi przykro jak o tym pomyślę, bo wolałabym coś 5 razy tańszego, a wybranego z myślą o mnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#267 |
|
Raczkowanie
|
Przeprosił i powiedział, że nie do końca wie co nim kierowało. Oprócz, oczywiście, pośpiechu i niechęci do robienia zakupów wszelakich.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze. Przykre to jest, że niektórzy faceci tak podchodzą do zakupu pierścionka zaręczynowego może to też jakiś objaw stresu
|
|
|
|
|
|
#269 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No i chyba w słabym stylu byłoby wymieniać pierścionek zaręczynowy... Może się przyzwyczaję. Mam nadzieję. Na szczęście podarował mi go w bardzo romantyczny sposób, więc przypomina mi o miłych chwilach ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#270 |
|
Przyczajenie
|
Krzywobuta, ja próbowałam się przyzwyczaić i niestety nic z tego...
Myślę, że jeżeli mój facet zapyta mnie dlaczego nie noszę, to też wyrzucę wszystkie swoje żale. To okropne, ale w sumie to chciałabym, żeby ten pierścionek się zniszczył. Może też zacznę jeździć na rowerze
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:51.

Jest oryginalny i nietypowy, czyli taki jak ja 

"Psia dusza większa jest od psa i kiedy się uśmiechasz do niej, ona się huśta na ogonie"...