![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Grecja -objazdowka
tak jest .
![]() http://www.rainbowtours.pl/trip.aspx?t=goa&ts=1 http://www.rainbowtours.pl/trip.aspx?t=goa&ts=1#dsc
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Z jakiego biura do Grecji??
a jakie ceny??
![]() |
![]() |
#93 |
Zadomowienie
|
dzięki dziewczyny ...do Triady niestety nie mam zaufania na tę antyczną przygode z rainbow tours sama wpadłam... zastanawiam się nad tym czy przetrwałabym tyle godzin autokarem... szukam własnie coś objazdowego ale samolotem do grecji i tam objazdówka ale takich ofert jak na lekarstwo
do scarlett26 jak tam u ciebie było z podróżą autokarem ...da się zniesć? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Przyczajenie
|
Witajcie, ja byłam na objazdówce po grecji w tamtym roku ale z paczka przyjaciół w dwa auta . Owszem zgadzam sie z poprzedniczką, że widoki związane z przejazdem i zmianiającym sie krajobrazem są boskie - wogole jak zobaczyłam na żywo palmę to myślałam ze sie ze szczęscia posikam ale ... w sumie to te palmy i widoki zrobiły na mnie największe wrażenie. Ogólnie na objazdówkę Grecji nie polecam. Brudno , wąskie ulice Ateny - masakra - 2 pasy a 4 rzędy samochodów i wszyscy trąbią. delfi, akrokorynt, wszelkiego rodzaju pozostałości świątyń, wogole zabytki to same ... totalne ruiny , kamień na kamieniu a jak cos interesującego to w renowacji. PIękne są meteory! zapieraja dech w piersiach i greckie plaże, palmy , widok na morze.... mmm... cos pieknego !Polecam Ci wiec ... polegiwanie na plaży i tylko wyskoki w ciekawsze miejsca a nie objazdówkę.
![]() |
#96 |
Zadomowienie
|
kari73 w sumie to nie jestesmy z mężem 100 % nastawieni na Grecję , w sumei najbardziej nam na razie do gustu przypadła właśnie ze względu na zwiedzanie starozytnej helllady a tu mówisz nic ciekawego... to juz nie wiem ...wiesz jesli chodzi o plazowanie to w naszym wypadku z pogoda możemy nie trafić bo wyjazd dopiero w połowie października ...w sumie to mamy jeszcze troszkę czasu na decyzję w odwodzie Grecji mamy Maderę tam jest cieplej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
Grecja;)
W wakacje jade na 10 dni do Grecji. Prosze o praktyczne porady doświadczonych wizażanek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Przyczajenie
|
Dot.: Grecja;)
hej!
w wakacje 2007 bylam na greckiej wyspie rodos. bylo cudnie. zdecydowalam sie na nia, poniewaz fajnie jest moc objechac wyspe wzdluz i wszerz. w zasadzie to byl pierwszy tydzien wrzesnia, ale slonce grzalo niesamowicie. na pewno bedzie Ci goraco, wiec nie bierz za duzo ciuchow z dlugim rekawkiem, poniewaz beda lezec w torbie. nawet wieczory sa cieple, duszne, marzysz tylko o jakiejs klimatyzacji, nic poza tym. jedzenie bylo dosyc znosne, aczkolwiek jest drzoej niz pl. no ale, po to wyjezdzasz na wakacje zeby moc sobie pofolgowac ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
malinka1981: Dziękuje bardzo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Rozeznanie
|
Mi sie marzy podroz do Grecji i to strasznie (moze za co najmniej 2 lata)
![]() |
![]() |
#102 |
Zadomowienie
|
malinka1981 już wszystko opisała, ale chciałam tylko powiedzieć, że ceny raczej zależą od miejsca gdzie się zatrzymasz. ja mieszkałam w niewielkiej wsi ? aczkolwiek bardzo blisko miasteczka które posiadało dużo barów, sklepów no i było nad samym morzem
![]() woda była po 20 centów, a gyros/kebab od 5-7 euro tak więc widać różnicę ![]() co do ubrań ja sama wzięłam na wszelki wypadek długi rękaw i długie spodnie no ale jak się okazało niepotrzebnie. trafiłam na dni deszczowe, ale tam nawet deszcz był ciepły ![]() co do pieniędzy to za bardzo nie poradze, ja byłam na obozie językowym i miałam tak dla siebie 350 euro i na wycieczki, jedzienie i troche ciuchów w zupełności wystarczyło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Wtajemniczenie
|
Ja byłam na wyspie i ceny były porównywalne do naszych polskich poza alkoholem bo był znacznie droższy - piwo butelkowe 1 euro, w knajpkach i hotelu piwo 2 euro, drinki 5 euro. Winko było najtańsze i to w takich dużych butelkach
![]() Jeśli chodzi o wycieczki to były od 30 do 40 euro od osoby, ale naprawdę warto i polecam. Co do ubrań to faktycznie ciuchy jak najbardziej lekkie i przewiewne Tam nawet wieczorami jest gorąco. Pamiętam że jak raz wiał wiatr i widać było jedną chmurkę na niebie to ten wiatr aż parzył nie tak jak u nas chłodny. Życzę udanych wakacji bo Grecja jest naprawdę cudowna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
Chcemy jechać na Korfu, czy ktoś może nam polecić miejsca warte zwiedzenia? |Lubimy zabytki, dobre jedzenie /nie ostre/,/nie zabójczo drogie/i picie /pół wytr. wino i dobre piwo/. I piękne widoki. Cenimy czystość w hotelu i spokój w okolicy.Chcemy odpocząć od miejskiego zgiełku, aczkolwiek aktywnie. Byliśmy już w wielu miejscach, które mogę również polecić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a jak sądzicie ile powinnam wziąć na 10 dni do Paralii?hotel bez wyżywienia,chciałabym pojechać przynajmniej na jedną wycieczkę
![]() ![]() Kolejna kwestia:kiedy kupować euro?Jak sądzicie czy będzie rosło? ![]()
![]() |
#106 |
Przyczajenie
|
Grecja-cudne miejsce, ale koszmarnie drogie zwłaszcza Ateny, ale i tak jest pięknie. Byłam w Grecji dwa tygodnie w styczniu i było tak cieplutko, a potem był śnieg-he he i mi się udało....
![]() Dziewczyny macie racje co do cen ![]() Macie jakieś swoje ulubione miejsca w Grecji, znacie grecki? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Z godonych polecenia miejsc widzieliśmy: (1) Miasto Korfu -- bardzo sympatyczne miasteczko o urokliwej starówce (2) Wzgórze Pantokrator -- surowe wzgórze, ładne widoki ze szczytu; myśmy leniwie wjechali na szczyt autem (na Korfu wynajęliśmy samochód na tydzień) - po drodze widzielismy jednak grupki ambitniejszych turystów na quadach i rowerach górkich (brawo!) (3) Plaża Zachodzącego Słońca w Peroulades -- spory klif, na szczycie klifu bardzo miła kafejka -- fenomenalne miejsce do oglądania zachodu słońca nad morzem (+ karafka lekkiego winka) -- oto strona www tej kafejki http://www.panorama1.f9.co.uk/ W hotelu polecano nam jeszcze miejscowść Paleokastritsa (podobo calkiem romantyczna miejscowość + fanatstyczne widoki -- koniec końców nie pojechaliśmy tam jednak) Co do jedzenia -- podczas pobytu zrazilismy się nieco do dużych turystycznych knajp na deptakach w sporych kurortach. Podczas wypadów samochodem staralismy się wybierać małe, rodzinne knajpki w mniejszych miejscowościach. Np. w Peroulades, gdzie się zatrzymaliśmy, naszą ulubioną knajpką była mała rodzinna tawerna Yannisa. Z tego co zbystrzyłem na sieci, Yannisa docenili też jacyś brytyjscy turyści którzy kilka lat temu zrobili mu nawet stronę internetową: http://www.yannis.f9.co.uk/ Zrobiłem kilka zdjęć na wyjeździe -- nie mogę ich jakoś znaleźć na dysku. Może potem poszperam. Edytowane przez Lagaffe Czas edycji: 2008-03-28 o 10:39 Powód: dodanie linku |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Raczkowanie
|
![]()
witam, chciałabym się dowiedzieć, co myślicie o wycieczkach do Grecji? jakie są Wasze ulubione miejsca? czy macie jakieś sprawdzone hotele i przewoźników? co warto zobaczyć?z góry bardzo serdecznie dziękuje za odpowiedzi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Grecja
Cytat:
proponuję zajrzeć na podofrum Podróże i do wyszukiwarki ![]()
![]() |
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Grecja
Przesuwam tam ten wątek
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
Dot.: Grecja :) watek zbiorczy
a jak jest zakupami ciuchowymi?? Jade do Skotiny, są gdzieś w okolicy jakieś fajne sklepy z ubraniami? I jakie są ceny?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Przyczajenie
|
witam mam takie pytanie w tym roku jade na wakacje do miejscowości olympic beach i chciałbym sie dowiedzieć o atrakcje okolicy dyskoteki jakies imprezy plenerowe itp.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
Lagaffe, baaaardzo dziękuję, choć dopiero teraz!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#116 |
Wtajemniczenie
|
A ja cały czas biję się z myślami odnośnie mojej podróży poślubnej. Już mam tyle wersji, że sie sama pogubiłam
![]() Ostatnio wpadłam na pomysł, żeby może jechać nie na którąś z wysp, ale do samej Grecji. Tam jest chyba deko więcej do zwiedzania, a dwa tygodnie można sobie fajnie połączyć wypoczynek z zobaczeniem ciekawych miejsc. Nie wiem czy z Krety na przykład są organizowane wycieczki do Aten? A może z jakiejś innej z wysp? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
Ja Kretę polecam ogółem, tam jest fantastycznie. A poczytać możesz tu więcej trochę http://www.podroze.pl/wyprawa/relacj...ich-marzen,447 , a z tego co ogółem wiem, to promem można się dostać na "ląd", że tak powiem, gdybyś chciała zwiedzić Grecję jako Grecję bardziej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Rozeznanie
|
ja właśnie w tym roku wybieram sie na obóz Węgry-Grecja-Włochy gdzie 10 dni spędze w podobno pięknym miasteczku Tolo czy ktoś może słyszał o tej miejscowości? do Grecji wybieram sie po raz pierwszy i sie zastanawsiałam troche czy jechać ale po przeczytaniu tego watku już nie mam wątpliwości
![]() Nie moge doczekać sie wakacji ![]() jak by ktos miał jakieś informacje o Tolo to prosze piszcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja sie zakochałam w tym kraju ![]() o Tolo się nie wypowiem bo nie bylam i nie słyszałam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Raczkowanie
|
witam
![]() w tym roku wybieram sie na Krete, tylko zastanawiam sie czy lepiej w polowie sierpnia czy na poczatku października? W październiku jest juz taniej ![]() Ale zastanawiam mnie to czy bedzie jeszcze na tyle cieplutko ze bedzie mozna sie wygrzewac na plazy? Moze ktos był w tym czasie i udzieli mi takiej odpowiedzi. aha.. i jeszczze mam jedno pytanko dot. miejscowosci i hotelu.. Gdzie jest najładniej ? zeby wszystko bylo blisko itd? I moze ktoś mi poleci hotel **** w ktorym warto zrobic rezerwacje? A najgorsze ze nie moge zdecydowac sie na biuro turystyczne, bo boje sie ze moze okazac sie trefne. Proszę o dobre rady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:14.