Grecja kontynentalna + wyspy - watek zbiorczy - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-02-26, 12:24   #91
ewulinek@vp.pl
Zakorzenienie

Dot.: Grecja -objazdowka

tak jest .

http://www.rainbowtours.pl/trip.aspx?t=goa&ts=1

http://www.rainbowtours.pl/trip.aspx?t=goa&ts=1#dsc
ewulinek@vp.pl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-26, 21:21   #92
*Niki*
Zakorzenienie

Dot.: Z jakiego biura do Grecji??

Cytat:
Napisane przez ewulinek@vp.pl Pokaż wiadomość
Ja polecam biuro podróży Grecos- tylko kierunki greckie.

Byłam niedawno na ich prezentacji - naprawdę solidna firma, duży wybór ofert , a w ofercie najlepsze hotele Grecji.
a jakie ceny??
Stary 2008-03-01, 18:02   #93
Nikula5
Zadomowienie

GG do Nikula5

dzięki dziewczyny ...do Triady niestety nie mam zaufania na tę antyczną przygode z rainbow tours sama wpadłam... zastanawiam się nad tym czy przetrwałabym tyle godzin autokarem... szukam własnie coś objazdowego ale samolotem do grecji i tam objazdówka ale takich ofert jak na lekarstwo
do scarlett26 jak tam u ciebie było z podróżą autokarem ...da się zniesć?
Nikula5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-01, 21:35   #94
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikula5 Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny ...do Triady niestety nie mam zaufania na tę antyczną przygode z rainbow tours sama wpadłam... zastanawiam się nad tym czy przetrwałabym tyle godzin autokarem... szukam własnie coś objazdowego ale samolotem do grecji i tam objazdówka ale takich ofert jak na lekarstwo
do scarlett26 jak tam u ciebie było z podróżą autokarem ...da się zniesć?
podróż jest męcząca, nie da się ukryć, ale da się znieść - ja się cieszę że jechałam, bo bez tej podróży ominęłaby mnie jazda przez Macedonię - widoki niesamowite, zwłaszcza stolica... Zresztą ciekawe obserwować jak zmienią się krajobraz im dalej na południe... wygodne ciuchy, ciepłe skarpetki i da się znieść - tylko najlepiej zbyt się nie opijać w drodze, bo nogi tyle godzin w dole jednak puchną...
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-02, 16:04   #95
kari73
Przyczajenie

Witajcie, ja byłam na objazdówce po grecji w tamtym roku ale z paczka przyjaciół w dwa auta . Owszem zgadzam sie z poprzedniczką, że widoki związane z przejazdem i zmianiającym sie krajobrazem są boskie - wogole jak zobaczyłam na żywo palmę to myślałam ze sie ze szczęscia posikam ale ... w sumie to te palmy i widoki zrobiły na mnie największe wrażenie. Ogólnie na objazdówkę Grecji nie polecam. Brudno , wąskie ulice Ateny - masakra - 2 pasy a 4 rzędy samochodów i wszyscy trąbią. delfi, akrokorynt, wszelkiego rodzaju pozostałości świątyń, wogole zabytki to same ... totalne ruiny , kamień na kamieniu a jak cos interesującego to w renowacji. PIękne są meteory! zapieraja dech w piersiach i greckie plaże, palmy , widok na morze.... mmm... cos pieknego !Polecam Ci wiec ... polegiwanie na plaży i tylko wyskoki w ciekawsze miejsca a nie objazdówkę.
Stary 2008-03-02, 17:39   #96
Nikula5
Zadomowienie

GG do Nikula5

kari73 w sumie to nie jestesmy z mężem 100 % nastawieni na Grecję , w sumei najbardziej nam na razie do gustu przypadła właśnie ze względu na zwiedzanie starozytnej helllady a tu mówisz nic ciekawego... to juz nie wiem ...wiesz jesli chodzi o plazowanie to w naszym wypadku z pogoda możemy nie trafić bo wyjazd dopiero w połowie października ...w sumie to mamy jeszcze troszkę czasu na decyzję w odwodzie Grecji mamy Maderę tam jest cieplej ale niestety tez i drożej może nam się uda zaoszczędzić troszke pieniązków i będzie nas stac na Maderę
Nikula5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-08, 12:16   #97
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kari73 Pokaż wiadomość
Witajcie, ja byłam na objazdówce po grecji w tamtym roku ale z paczka przyjaciół w dwa auta . Owszem zgadzam sie z poprzedniczką, że widoki związane z przejazdem i zmianiającym sie krajobrazem są boskie - wogole jak zobaczyłam na żywo palmę to myślałam ze sie ze szczęscia posikam ale ... w sumie to te palmy i widoki zrobiły na mnie największe wrażenie. Ogólnie na objazdówkę Grecji nie polecam. Brudno , wąskie ulice Ateny - masakra - 2 pasy a 4 rzędy samochodów i wszyscy trąbią. delfi, akrokorynt, wszelkiego rodzaju pozostałości świątyń, wogole zabytki to same ... totalne ruiny , kamień na kamieniu a jak cos interesującego to w renowacji. PIękne są meteory! zapieraja dech w piersiach i greckie plaże, palmy , widok na morze.... mmm... cos pieknego !Polecam Ci wiec ... polegiwanie na plaży i tylko wyskoki w ciekawsze miejsca a nie objazdówkę.
Nie mogę uwierzyć, że byłyśmy w tym samym kraju.... A czego się spodziewałaś jak nie ruin??? Mam nadzieję, że nie każdy tak do tego podchodzi, bo jak się trochę poczyta o historii, a jeszcze np kupi na miejscu album z foliogramami jak było i jak jest to te ruiny są fasynujące! A na plazy oszalałabym z nudów... Nie spać, zwiedzać !!!
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-03-12, 13:40   #98
Bajerka3
Raczkowanie

Grecja;)

W wakacje jade na 10 dni do Grecji. Prosze o praktyczne porady doświadczonych wizażanek - co ze sobą zabrać , ile pieniędzy, jakie ubrania itp. Z góry dziękuje
Bajerka3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-12, 16:38   #99
malinka1981
Przyczajenie

Dot.: Grecja;)

hej!

w wakacje 2007 bylam na greckiej wyspie rodos. bylo cudnie. zdecydowalam sie na nia, poniewaz fajnie jest moc objechac wyspe wzdluz i wszerz. w zasadzie to byl pierwszy tydzien wrzesnia, ale slonce grzalo niesamowicie. na pewno bedzie Ci goraco, wiec nie bierz za duzo ciuchow z dlugim rekawkiem, poniewaz beda lezec w torbie. nawet wieczory sa cieple, duszne, marzysz tylko o jakiejs klimatyzacji, nic poza tym. jedzenie bylo dosyc znosne, aczkolwiek jest drzoej niz pl. no ale, po to wyjezdzasz na wakacje zeby moc sobie pofolgowac przykladowo-woda kosztowala od 50 centow wzwyz, wynajecie samochodu na tydzien to koszt ok 260 e, jedzenie w restauracji rozne ceny ale np moj ulubiony gyros to koszt rzedu 13 e. ludzie sa mili, usmiechnieci, jedzenie pyszne, muzyka grecka, slonce i piekny kolor wody...nie wiem ile powinnas wizac pieniedzy poniewaz nie wiem czy planujesz je trwonic jak ja czy oszczedzac, ja mialamok 400 e, starczylo-porzadnie jadlam, kupowalam pamiatki, i bawilam sie zycze ciekawej podrozy
malinka1981 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-13, 14:37   #100
Bajerka3
Raczkowanie

malinka1981: Dziękuje bardzo
Stary 2008-03-13, 15:26   #101
Goldi13
Rozeznanie

Mi sie marzy podroz do Grecji i to strasznie (moze za co najmniej 2 lata)

Goldi13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-13, 15:57   #102
*angel1710**
Zadomowienie

malinka1981 już wszystko opisała, ale chciałam tylko powiedzieć, że ceny raczej zależą od miejsca gdzie się zatrzymasz. ja mieszkałam w niewielkiej wsi ? aczkolwiek bardzo blisko miasteczka które posiadało dużo barów, sklepów no i było nad samym morzem
woda była po 20 centów, a gyros/kebab od 5-7 euro tak więc widać różnicę
co do ubrań ja sama wzięłam na wszelki wypadek długi rękaw i długie spodnie no ale jak się okazało niepotrzebnie. trafiłam na dni deszczowe, ale tam nawet deszcz był ciepły
co do pieniędzy to za bardzo nie poradze, ja byłam na obozie językowym i miałam tak dla siebie 350 euro i na wycieczki, jedzienie i troche ciuchów w zupełności wystarczyło
*angel1710** jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-14, 18:09   #103
precious_81
Wtajemniczenie

Ja byłam na wyspie i ceny były porównywalne do naszych polskich poza alkoholem bo był znacznie droższy - piwo butelkowe 1 euro, w knajpkach i hotelu piwo 2 euro, drinki 5 euro. Winko było najtańsze i to w takich dużych butelkach . Co prawda my mieliśmy już w pobycie wyżywienie więc za wiele nie kupowaliśmy ale co by nie było że byliśmy w Grecji i nie spróbowaliśmy innych potraw to byliśmy w paru knajpkach i jedzenie nie było drogie - w zasadzie takie jak u nas na morzem. Tak samo woda, soki, lody - od 1 do 2 euro.
Jeśli chodzi o wycieczki to były od 30 do 40 euro od osoby, ale naprawdę warto i polecam.
Co do ubrań to faktycznie ciuchy jak najbardziej lekkie i przewiewne Tam nawet wieczorami jest gorąco. Pamiętam że jak raz wiał wiatr i widać było jedną chmurkę na niebie to ten wiatr aż parzył nie tak jak u nas chłodny.

Życzę udanych wakacji bo Grecja jest naprawdę cudowna
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-15, 18:56   #104
magmari
Raczkowanie

Chcemy jechać na Korfu, czy ktoś może nam polecić miejsca warte zwiedzenia? |Lubimy zabytki, dobre jedzenie /nie ostre/,/nie zabójczo drogie/i picie /pół wytr. wino i dobre piwo/. I piękne widoki. Cenimy czystość w hotelu i spokój w okolicy.Chcemy odpocząć od miejskiego zgiełku, aczkolwiek aktywnie. Byliśmy już w wielu miejscach, które mogę również polecić.
magmari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-15, 19:40   #105
karolina1985
Zakorzenienie

Dziewczyny a jak sądzicie ile powinnam wziąć na 10 dni do Paralii?hotel bez wyżywienia,chciałabym pojechać przynajmniej na jedną wycieczkęnie głodowaćbawić się dobrze i kupić trochę pamiątek-lokalny alkohol,przyprawy,kosmety ki...

Kolejna kwestia:kiedy kupować euro?Jak sądzicie czy będzie rosło?

http://www.youtube.com/watch?v=ORGdwZG5m0o
karolina1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-03-18, 20:35   #106
KateA430
Przyczajenie

Grecja-cudne miejsce, ale koszmarnie drogie zwłaszcza Ateny, ale i tak jest pięknie. Byłam w Grecji dwa tygodnie w styczniu i było tak cieplutko, a potem był śnieg-he he i mi się udało....
Dziewczyny macie racje co do cen
Macie jakieś swoje ulubione miejsca w Grecji, znacie grecki?
KateA430 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-19, 11:04   #107
Lagaffe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magmari Pokaż wiadomość
Chcemy jechać na Korfu, czy ktoś może nam polecić miejsca warte zwiedzenia? |Lubimy zabytki, dobre jedzenie /nie ostre/,/nie zabójczo drogie/i picie /pół wytr. wino i dobre piwo/. I piękne widoki. Cenimy czystość w hotelu i spokój w okolicy.Chcemy odpocząć od miejskiego zgiełku, aczkolwiek aktywnie. Byliśmy już w wielu miejscach, które mogę również polecić.
Półtora roku temu byłem 10 dni na Korfu. Zatrzymaliśmy się w hotelu "Villa Loulia" na północy wyspu (Peroulades). Ten hotel to stara, urokliwa willa z małym ogrodem pomarańczowym, w ogrodzie mały basen, Wszystko otoczone antycznym murkiem. W willi / hotelu jest tylko kilka pokoi urządzonych "z duszą". Hotel z czystym sumieniem polecam miłośnikom komfortu, ciszy i spokoju. Odradzam osobom lubiącym gwar, kluby i dyskoteki. Link do hotelu to: http://www.villadeloulia.gr/ (na stronie są zdjęcia).

Z godonych polecenia miejsc widzieliśmy:

(1) Miasto Korfu -- bardzo sympatyczne miasteczko o urokliwej starówce
(2) Wzgórze Pantokrator -- surowe wzgórze, ładne widoki ze szczytu; myśmy leniwie wjechali na szczyt autem (na Korfu wynajęliśmy samochód na tydzień) - po drodze widzielismy jednak grupki ambitniejszych turystów na quadach i rowerach górkich (brawo!)
(3) Plaża Zachodzącego Słońca w Peroulades -- spory klif, na szczycie klifu bardzo miła kafejka -- fenomenalne miejsce do oglądania zachodu słońca nad morzem (+ karafka lekkiego winka) -- oto strona www tej kafejki http://www.panorama1.f9.co.uk/

W hotelu polecano nam jeszcze miejscowść Paleokastritsa (podobo calkiem romantyczna miejscowość + fanatstyczne widoki -- koniec końców nie pojechaliśmy tam jednak)

Co do jedzenia -- podczas pobytu zrazilismy się nieco do dużych turystycznych knajp na deptakach w sporych kurortach. Podczas wypadów samochodem staralismy się wybierać małe, rodzinne knajpki w mniejszych miejscowościach. Np. w Peroulades, gdzie się zatrzymaliśmy, naszą ulubioną knajpką była mała rodzinna tawerna Yannisa. Z tego co zbystrzyłem na sieci, Yannisa docenili też jacyś brytyjscy turyści którzy kilka lat temu zrobili mu nawet stronę internetową: http://www.yannis.f9.co.uk/

Zrobiłem kilka zdjęć na wyjeździe -- nie mogę ich jakoś znaleźć na dysku. Może potem poszperam.

Edytowane przez Lagaffe
Czas edycji: 2008-03-28 o 10:39 Powód: dodanie linku
Lagaffe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-28, 10:10   #108
katarzynka123
Raczkowanie

Smile Grecja

witam, chciałabym się dowiedzieć, co myślicie o wycieczkach do Grecji? jakie są Wasze ulubione miejsca? czy macie jakieś sprawdzone hotele i przewoźników? co warto zobaczyć?z góry bardzo serdecznie dziękuje za odpowiedzi
katarzynka123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-28, 10:14   #109
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari
Dot.: Grecja

Cytat:
Napisane przez katarzynka123 Pokaż wiadomość
witam, chciałabym się dowiedzieć, co myślicie o wycieczkach do Grecji? jakie są Wasze ulubione miejsca? czy macie jakieś sprawdzone hotele i przewoźników? co warto zobaczyć?z góry bardzo serdecznie dziękuje za odpowiedzi

proponuję zajrzeć na podofrum Podróże i do wyszukiwarki

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-28, 10:23   #110
rambo
Zakorzenienie

GG do rambo Send a message via Skype™ to rambo
Dot.: Grecja

Cytat:
Napisane przez Marwari Pokaż wiadomość
proponuję zajrzeć na podofrum Podróże i do wyszukiwarki
Przesuwam tam ten wątek
Stary 2008-04-02, 15:12   #111
Bajerka3
Raczkowanie

Dot.: Grecja :) watek zbiorczy

a jak jest zakupami ciuchowymi?? Jade do Skotiny, są gdzieś w okolicy jakieś fajne sklepy z ubraniami? I jakie są ceny?
Stary 2008-04-03, 20:15   #112
Marx87
Przyczajenie

witam mam takie pytanie w tym roku jade na wakacje do miejscowości olympic beach i chciałbym sie dowiedzieć o atrakcje okolicy dyskoteki jakies imprezy plenerowe itp.
Marx87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-03, 21:20   #113
*Niki*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marx87 Pokaż wiadomość
witam mam takie pytanie w tym roku jade na wakacje do miejscowości olympic beach i chciałbym sie dowiedzieć o atrakcje okolicy dyskoteki jakies imprezy plenerowe itp.
moja siostra tam była w zeszłym roku, dyskotek tam chyba raczej nie ma, jedzie sie do Platamonas (czy jakos tak), w Olimpic są puby, knajpki, sklepy- takie miasteczko
Stary 2008-04-10, 11:07   #114
magmari
Raczkowanie

Lagaffe, baaaardzo dziękuję, choć dopiero teraz!
magmari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-11, 17:38   #115
szczesliwa18
Rozeznanie

GG do szczesliwa18

Cytat:
Napisane przez *Niki* Pokaż wiadomość
moja siostra tam była w zeszłym roku, dyskotek tam chyba raczej nie ma, jedzie sie do Platamonas (czy jakos tak), w Olimpic są puby, knajpki, sklepy- takie miasteczko
HEJ JA CO ROKU jestem w olimpic beach 3 meisiace w czasie wakacji... w samym miasteczku jest tylko 1 dyskoteka, w ktorej bawia sie kolonie ale w miejscowosci Paralia( oddalonej od olimpic 2 km) jest mnostwo dyskotek - OMILOS, DA LUXE, GOLD CLUB i wiele innych polecam Ci najbardziej gold club, 90% facetow to grecy
Stary 2008-04-14, 09:45   #116
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007

A ja cały czas biję się z myślami odnośnie mojej podróży poślubnej. Już mam tyle wersji, że sie sama pogubiłam
Ostatnio wpadłam na pomysł, żeby może jechać nie na którąś z wysp, ale do samej Grecji. Tam jest chyba deko więcej do zwiedzania, a dwa tygodnie można sobie fajnie połączyć wypoczynek z zobaczeniem ciekawych miejsc.
Nie wiem czy z Krety na przykład są organizowane wycieczki do Aten? A może z jakiejś innej z wysp?
gosia1007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-14, 17:42   #117
kanarek1
Raczkowanie

Ja Kretę polecam ogółem, tam jest fantastycznie. A poczytać możesz tu więcej trochę http://www.podroze.pl/wyprawa/relacj...ich-marzen,447 , a z tego co ogółem wiem, to promem można się dostać na "ląd", że tak powiem, gdybyś chciała zwiedzić Grecję jako Grecję bardziej .
kanarek1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-04-30, 08:42   #118
fleurette
Rozeznanie

GG do fleurette

ja właśnie w tym roku wybieram sie na obóz Węgry-Grecja-Włochy gdzie 10 dni spędze w podobno pięknym miasteczku Tolo czy ktoś może słyszał o tej miejscowości? do Grecji wybieram sie po raz pierwszy i sie zastanawsiałam troche czy jechać ale po przeczytaniu tego watku już nie mam wątpliwości
Nie moge doczekać sie wakacji

jak by ktos miał jakieś informacje o Tolo to prosze piszcie
fleurette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-30, 12:50   #119
*Niki*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fleurette Pokaż wiadomość
ja właśnie w tym roku wybieram sie na obóz Węgry-Grecja-Włochy gdzie 10 dni spędze w podobno pięknym miasteczku Tolo czy ktoś może słyszał o tej miejscowości? do Grecji wybieram sie po raz pierwszy i sie zastanawsiałam troche czy jechać ale po przeczytaniu tego watku już nie mam wątpliwości
Nie moge doczekać sie wakacji

jak by ktos miał jakieś informacje o Tolo to prosze piszcie
nie miej żadnych wątpliwości bo grecja jest wspaniała
ja sie zakochałam w tym kraju
o Tolo się nie wypowiem bo nie bylam i nie słyszałam
Stary 2008-05-01, 08:52   #120
andziulkaaa
Raczkowanie

witam

w tym roku wybieram sie na Krete, tylko zastanawiam sie czy lepiej w polowie sierpnia czy na poczatku października? W październiku jest juz taniej
Ale zastanawiam mnie to czy bedzie jeszcze na tyle cieplutko ze bedzie mozna sie wygrzewac na plazy? Moze ktos był w tym czasie i udzieli mi takiej odpowiedzi.

aha.. i jeszczze mam jedno pytanko dot. miejscowosci i hotelu..
Gdzie jest najładniej ? zeby wszystko bylo blisko itd? I moze ktoś mi poleci hotel **** w ktorym warto zrobic rezerwacje?

A najgorsze ze nie moge zdecydowac sie na biuro turystyczne, bo boje sie ze moze okazac sie trefne.

Proszę o dobre rady
andziulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości