|
|
#2011 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz.II
dziekuje
dziekuje Cytat:
Cytat:
no wiem nam tez sie nie raz zdazalo posprzeczac przez gg jak tz byl jeszcze w polsce, ale wtedy to sie szybko dalo wszystko wyjasnic bo albo lap za telefon albo sie spotykalismy a teraz to on nie ma mozliwosci do mnie codziennie dzwonic niestety a ze mieszka na razie u znajomych bo nasz dom remontuja to gadamy na gg i tak jakos wyszlo ze od slowa do slowa sie poklocilismy ale juz jest ok na szczescie Cytat:
a jeszcze zanim mi zafundowali to prawko to mama mnie wziela na taki plac zebym sobie potrenowala ruszanie i w ogole i tam zaraz obok tego placu jest przejscie podziemne i stacja kolejowa nio i ja tak jezdzilam w kolko po tym placu miedzy jakimis tam latarniami az tu nagle dostalam jakiegos takiego zrywu ze nie wyrobilam na zakrecie i prawie wjechalam do tego przejscia podziemnego az strach pomyslec co by bylo gdyby moja mama nie zaciagnela recznego chyba bym zjechala na dol po schodach niooo a jechalam wtedy moze jakies 20 km/h ale potem zdalam prawko za 1 razem i jakos do tej pory jeszcze zadnej kolizji nie spowodowalam wiec jest ok
|
|||
|
|
|
#2012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A o jaka sukienke chodzi? Czego konkretnie szukasz? Bo tak to trudno doradzic
|
|
#2013 |
|
Zadomowienie
|
No to skoro tak ostro temat prawka sie zaczął to powiem,że dziś mija dokładnie rok od mojego egzaminu na prawo jazdy...
|
#2014 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
oby dwa egzaminy zdalam za pierwszym razem ale szczerze mowiac nie wiem jak to zrobilam zawsze powtarzam ze glupi ma zawsze szczesciesprobuje wkleic moj pierscionek ale jest strasznie nie wyrazny bo mam aparat do niczego a oto moj pierscionek i jak wam sie podoba??
|
|
#2015 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja skończyłam stomatologię a jesli chodzi o umb to oficjalna nazwa wchodzi od 1 paz wtedy nowy rektor przejmuje władze na uczelni natomiast w ministerstwie od 22 marca obowiazuje umb gdyz dopiero tego dnia prezydent podpisał ustawę nadajaca Uczelni tytuł uniwersytetu ...acha skąd to wiem ano z rektoratu i z izby lekarskiej(ma się te źródła )a za stronke dziekuję ale ja juz skończyłam etap AMB i wcale mi do niego nie tęskno ![]() a jeśli chodzi o prawko to mam je od ... kurcze juz 10 lat mam prawko ale ten czas leci heheh ale żeby było lepiej mmam tez prawko na motocykle i powiem Wam Moje Drogie że jakos wolę jeździć motorami niż autem ale co kto lubi of course hehe przypomniało mi sie że zdawałam jeszce na starejMZ-ecie i egzaminator tak popatrzył na mnie i powiedział " a Pani to udźwignie ten motor????"było ciężko ,ale dałam radę
|
|
#2016 |
|
Zadomowienie
|
[quote=martucha84;7096322]No wiec oblalam... quote]
nie martw sie ja tez nie zdalam za pierwszym razem :P glowa do gory, najwazniejsze to sie nie zalamywac, bedzie dobrze
|
#2017 |
|
Zakorzenienie
|
ja prawko zdałam za drugim razem i mam je już 2 lata(było w lutym)
|
#2018 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() niech ktos zatrzyma troche ten czas co?? |
|
|
|
#2019 |
|
Zakorzenienie
|
zapisalam sie na egzam 4 czerwca.. wiec dokladnie za 2 miesiace, u nas to standard, a i tak mnie chciala pod koniec czerwca wcisnac... ale poczatek czerwca to i tak niejest zly okres bo teraz mam szal przygotowan do egipyu, potem wroce i bedzie maj dychne z tydzien, przyzwyczaje sie do klimatu i zaczne spowrotem jezdzic... wiec niejest zle..
Madzialenka a czemu zatrzymac czas? ja bym go przyspieczyla tak dokladnie o rok
|
|
#2020 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2021 |
|
Zadomowienie
|
Cześć wszystkim
Martucha84 życzę Ci anielskiej cierpliwości bo widzę, że wczoraj na palanta jakiegoś trafiłaś ja będąc na Twoim miejscu już bym się żarła z tym gościem tak jak to zrobiłam na 1wszym egzamie będzie dobrze wrócisz z Egiptu wypoczęta i egzam pójdzie jak z płatkaMy z TŻ-etem wczoraj byliśmy w mojej parafii u proboszcza bo oświadczenie, że odstepuje od obowiązku udzielenia nam ślubu i ceduje to odpowiedzialność na wybraną przez nas parafię, obyło się bez problemów, 5 min i papierek byl wypisany
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dlatego na te 3 miesiące (do lipca) by mógł zwolnic a potem juz niech sobie dalej leci hehe
|
|
|
|
|
#2023 |
|
Rozeznanie
|
czesc Dziewczyny!!
przed chwilą dopiero wstałam, mam dzis dzien wolny ale mam wrazenie ze glowe mam jak jakis balon!! wczoraj mnie jakis taki dół złapał (okres dostalam i chyba dlatego). Zamiast sic spac to postanowilam poczytac sobie i to byl blad!! czytalam ksiazke ktora wydala mi sie taka pogodna i fajna(bylam juz za polowa) niestety ta polowa ktora zostala mi do rpzeczytania okazala sie pasmem samych nieszczesc ksiazka ogolnie byla o kolesiu ktory poznaje swoja przyszlosc i jak na poczatku byla wesola itp to potem oczywiscie ons ie dowiedzial keidy umrze, jego zona wiedziala ze ten dzien sie zbliza, potem mial wypadek, nogi mu amputowali, z corka sie zegnal i takie same nieszczescia opatrzone komentarzami na temat przemijania, smierci i samotnosci w sam raz dla kogos komu smutno
|
#2024 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2025 |
|
Rozeznanie
|
audrey niffenegger "żona podróznika w czasie"
|
|
#2026 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny!
Jestem na wizażu od miesiąca, dowiedziałam się o stronce od siostry, zupełnie przypadkiem. Mało jeszcze wiem, ciągle tylko czytam i czytam )) Weszłam tu, bo wątek jest mi aktualny, ja biorę ślub 09.08.2009 i jestem przerażona, bo Wy już wszystko macie, a ja dopiero tydzień temu rozglądałam się z moim facetem po kościółkach... ;/ Ani sali, ani dj'a, ani nic...nic...A propo prawo jazdy zdałam rok temu za pierwszym razem )))) I bardzo miło wspominam egzamin Pozdrawiam Was bardzo serdecznie! |
|
|
|
#2027 |
|
Zakorzenienie
|
witaj
![]() to bierzesz slub w niedziele tak?? wiesz jesli chodzi o sieprpien to wiem ze w wielu miastach jest juz od danwa problem z terminami, ale jesli nie masz slubu w sobote to powinno byc latwiej
|
|
|
|
#2028 |
|
Zakorzenienie
|
ja czytam teraz p.s. kocham cie i non stop rycze
taka ze mnie ckliwa baba
|
|
#2029 |
|
Przyczajenie
|
o jaaaaaaaaaaaaaa....to niedziela??? Nie, nie..musimy mieć w sobotę...to był termin który na zybko ustaliliśmy, a ja się dzisiaj dowiaduję, że być nie może...to teraz jestem już całkowicie podłamana ;////
|
|
|
|
#2030 |
|
Zakorzenienie
|
a musi byc koniecznie 9 sieprnia??
|
|
|
|
#2031 |
|
Przyczajenie
|
nie, to był termin, który nam się podobał..ze względu na 09.08.09, oczywiście, jesteśmy w stanie go zmienić, ale teraz staję przed faktem, że nawet terminu nie mamy. Niedziela w naszym wypadku kompletnie odpada...mnóstwo znajomych, 3/4 gości nie są z Łodzi...
|
|
|
|
#2032 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a nie moze byc 8-go? my tez chcielismy innego dnia, ale ze to nie sobota to wybralismy date najblizsza![]() inna rzecz, ze 8.08 jest dosyc popularna datą. Jak ogladalismy sale i pytalismy o terminy na sierpien to pierwsze co to mowili "8.08 juz zajete" a w jednej jak bylo wolne 8.08 a ansza data byla zajeta tos ie nas pytali czy nei chcemy wlasnie 8.08 bo to taka "ladna data";] nie pozostaje nic innego jak zdecydowac sie na jakas date i popytac w salach ktore sie Wam podobaja niestety nie ma sie co oszukiwac- w wiekszosci miast jest to najwyzszy czas zeby juz cos rezerwowac bo potem moze byc ciezko z wyborem tego co sie chce a nie tego co akurat sie trafi.
|
|
#2033 |
|
Zakorzenienie
|
to moze wezcie 8 sierpien
czyli sobota ten sam dziec co ja moze wam sie pomylilo z tym rokiem bo sobote w tym roku wypada 9 a w przyszlym 8
|
|
#2034 |
|
Przyczajenie
|
nooo, pewnie taki weźmiemy, kurde kurde..nawet nie wiem od czego mamy zacząć..w weekend postaramy się pojeździć po salach..;/ i ustalać na termin 08.08.09
|
|
|
|
#2035 |
|
Zakorzenienie
|
a my nawet nie wiem czymu wralismy 8... moi rodzice sie pobierali 18 my jestesmy ze soba od 28 wiec szukalismy tak naprawde cos kolo 8.... a ze w 2009 roku wypadlo 08.08 w sobote to sobie ten wzielismy
chyba jakos tak to bylo
|
|
#2036 |
|
Raczkowanie
|
libia85 nie chciałabym Cię dołować, ale może się okazać, że będziecie zmuszeni wybrać kompletnie inny termin, inny miesiąc. Ja szukałam na wrzesień 2009 i było ciężko, więc bierzemy ślub 3 października.
|
|
|
|
#2037 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
potem muzyka (w naszym przypadku dj), fotograf itd w kosciele tez bylismy ale zapisuja na 2009 dopiero od wakacji. mysle ze najgorzej jest z salą i muzyką. Choc to wszystko zalezy od regionu pewnie. znajomi biora slub w czerwcu 2009r i maja juz tez wszystko zarezerwowane oprocz zespolu i teraz mają kłopot ![]() trzymam kciuki, żebyście znaleźli taką salę która Wam sie bedzie najbardziej podobala, bo mowiac szczerze my szukajac w styczniu sali na 22.08.2009 spotkalismy sie z tym, że na 2009 rok od czerwca do wrzesnia przewazajaca wiekszosc terminow byla juz pozajmowana i przy ogladaniu praktycznie wszedzie spotykalismy pary ktore akurat spisywaly umowe i wplacaly zaliczke. Nam anwet wstepnie nie chcieli w naszej sali zarezerwowac terminu dopiero po chwili pani sie zgdoizla i to tylko na pare dni!! i jak spisywalismy tam juz umowe to sie okazalo ze na nasz termin juz 2 kolejne pary mialy chrapkę!!
|
|
#2038 |
|
Zakorzenienie
|
niestety wlasnie terminy wakacyjne tak od czerwca do wrzesnia sa najbardziej oblegane...
ja bym rdzila zebyscie najpierw na necie poszukali jakis kilku sal, potem po nich pojezdzili i w tej ktora spodoba wam sie najbardziej ustatlili termin, taki jak wasz albo zblizony... chyba ze zalezy wam na jakims konkretnym zespole, fotografie, kamerzyscie, to termin ustalcie pod ta osobe zeby jej pasowalo, a potem szukajcie pozostalych rzeczy takich ktore sie dograja z terminem... i chyba powiem to co doradzilaby kazda z nas... najwazniejsze zebyscie zaklepali sale, zespol kamerzyste, fotografa i kosciol bo to sa najwazniejsze rzeczy...i fajnie bylo by gdybyscie zrobili to jeszcze w tym roku... a kwiaciarnia, kosmetyczka, fryzjer i cala reszta to juz pozniej blizej slubu...
|
|
#2039 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moi rodzice mieszkaja w Olecku (miedzy Elkiem, Suwalkami i Goldapia) wiec do Bialegostoku az tak blisko nie jest, ale musze kupic sukienkie na moj slub cywilny w maju. Powinna byc oczywiscie taka bardziej elegancka. bylabym bardzo wdzieczna za jakies wskazowki gdzie najlepiej szukac
|
|
|
|
|
#2040 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluje jeszcze raz ![]() sliczny Cytat:
Cytat:
no i fajnie ze masz prawko mozemy sobie pojezdzic![]() Cytat:
![]() dziewczynki wrocilam od moich kochanych konikow ojj bylo wspaniale a tutaj obiecane zdjecia
Edytowane przez strippi Czas edycji: 2008-04-06 o 11:12 |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:59.

na dluzsza mete naprawde latwo o niedomowienia!! jaks ie z TŻem nie widzielismy dlugo to tez nam zawsze o jakas glupote poszlo wlasnie rpzez gg albo smsy!! za zwyczaj chodzilo o jakies glupoty
(

ja będąc na Twoim miejscu już bym się żarła z tym gościem