|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 | |
Zakorzenienie
|
Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XXII
Cytat:
Dziękuje bardzo. Czyli dobrze sobie moje maski rozpatrywałam i cieszę sie, ze nie mialam parfum fobii. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Klaudenc oczywiscie nie jestem partnerem w rozmowie o składach, dlatego jeszcze pilniej bede czytała to,co piszesz ![]() Fajnie mogłam sobie uporządkować moja nieuporządkowana wiedze dzięki twoim postom. A masek Anwen tez nie bede zamawiać do UK. Z ciekawosci poprosze rodziców o przywiezienie w maju. Skupiam sie bardziej na znalezieniu czegoś u siebie. Tylko dlaczego jak już cos znajdę, to włosy przestają to lubić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2017-02-07 o 12:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4442 | |
Moderator
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XXII
Cytat:
Podlinkuję Ci jeszcze lbog Arsenic: http://arsenicmakeup.blogspot.co.uk/ poszukaj sobie analizę jakiegokolwie kosmetyku, analizy ma super i można się dużo dużo nauczyć, konkretna wiedza i przystępnie pokazana. http://www.boots.com/lee-stafford-co...200ml-10203930 kupiłam tą maskę ostatnio, naprawdę fajniutka. Bardzo gęsta, taka wręcz masełkowata, wosk pszczeli, kokos, co nieco glikolu propylenowego, po zapachu proteinki mleczne i kwas mlekowy, co nieco oblepiaczy. Mocno emolientowa z małym humektantowym i proteinowym gratisem, na zimę jak znalazł ![]()
![]() |
#4443 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuje! Zapewniłas mi lekturę na wieczór. Oglądałam te maski, niezłe wyglądają i kodeksie skuszę jak zużyje zapasy. Mam od niej mleczko w sprayu, usztywnia lekko włosy, a ja za takim efektem nie przepadam, ale pewnie i tak zużyje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4444 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4445 |
Zadomowienie
|
Karolca Piękne loki😍 po nocy też tak ładnie się kręcą?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4446 | |
tak sobie tutaj siedzę :)
|
Cytat:
![]() ![]() A kakao dajesz "surowe", czy jakoś je wcześniej zaparzasz?
![]() |
#4447 |
Moderator
|
Może kiedyś przemycę dla Ciebie jakąś odlewkę
![]() Dzisiaj specjalnie poleciałam po Lee Stafford Hair Growth Mask, się nakręciłam jak nie wiem co bo kreatyna (nie mylić z keratyną ![]() ![]()
#4448 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wczoraj dostałam właśnie odlewkę maski loreal lipidium, ale coś czuję, że ciężka może być ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4449 |
|
W niedzielę wypróbowałam kakao na włosy!
Wymieszałam maskę jajeczną Babuszki Agafii i odżywkę garnier mythic olive, do tego pół płaskiej łyżeczki kakao (takiej plastikowej dla dzieci, z Rossmanna). Trzymałam między wstawieniem obiadu na poniedziałek, a myciem naczyń, czyli tak z pół godziny ![]() Jestem pozytywnie zaskoczona ![]() Tak więc dzięki za instrukcję, wypróbuję jeszcze z innymi maskami ![]()
Kto by pomyślał, że naturalne piękno jest tak drogie w utrzymaniu? ![]() pinterest: https://pl.pinterest.com/grazagrazyna/ Edytowane przez chabrymakiistokrotki Czas edycji: 2017-02-14 o 21:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4450 |
Raczkowanie
|
A to kakao nie przyciemnia?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4451 |
Zakorzenienie
|
Też muszę spróbować tego kakao!
Ja zapisałam się do fryzjera za dwa tygodnie bo końcówki już wołają o podcięcie. Ostatni raz byłam w.... Kwietniu? Chyba ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4452 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A końcówki w świetnym stanie! Bym napisała coś jeszcze ale szukam oczu na podłodze bo wylazły z orbit ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4453 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4454 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4455 |
Moderator
|
Kakao nie przyciemnia włosów
![]() magda1706 - piękne loki ,a jakie długaśne już ![]()
![]() |
#4456 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4457 |
|
A nie wiem nawet
![]() ![]() ![]() Na pewno kawa przyciemnia. Wspominam o tym, bo bardzo lubię płukanki z kawy/peeling albo maski z dodatkiem fusów.
Kto by pomyślał, że naturalne piękno jest tak drogie w utrzymaniu? ![]() pinterest: https://pl.pinterest.com/grazagrazyna/ Edytowane przez chabrymakiistokrotki Czas edycji: 2017-02-15 o 18:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4458 |
Przyczajenie
|
Tak mnie naszło dzisiaj, może któraś z was pomoże w moich rozważaniach. O silikonach sporo wiadomo - czym zmywać. A co z polyquatami? Mam szampon O'Herbal z lnem. W składzie jest PQ10. Oprócz tego używam Babydream. Czy Babydream zmywa tego oblepiacza?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4459 |
lubi eks swojego męża
|
Dziewczyny, co polecacie z Anglii do pielęgnacji kręciołów? Znalazłam się na obczyźnie i jestem ciekawa, co oni tu mają ciekawego
![]()
#4460 | |
|
Cytat:
Jeśli wpadną Ci w oko jakieś kosmetyki profesjonalne, to w Boots bardzo często jest przecena w stylu 3 w cenie 2/ każdy za pół ceny albo nawet każdy za pół ceny + 3 w cenie 2 ![]()
![]() |
#4461 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W zeszłym roku latem miałam na stanie szampon rumiankowy Garniera który tez ma Pq 10, i szampon Dr Organic arganowy ( bez SLES ) i nie zauważyłam żadnych kłopotów z nadbudowaniem przy tym duecie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4462 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4463 |
Raczkowanie
|
Wczoraj na mega mokre włosy dałam różowy krem z Bootsa i dzisiaj mi się postrączkowały. Za dużo, zła metoda czy to znaczy że moje wlosy się z nim nie polubiły?
(Moje włosy strączkują praktycznie przy każdym produkcie do stylizacji...) |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4464 | |
|
Cytat:
![]() Co do kremu z bootsa, to łatwo nim postrączkować włosy. Ja nakładam go dopiero na lekko podsuszone włosy, kiedy już zaczynają się porządnie kręcić same z siebie. Zwilżam dłonie dotykając włosów, nabieram odrobinkę kremu na palec, rozcieram w dłoniach i wgniatam we włosy, w pozycji głową w dół. Pracuję dłońmi trochę jakbym chciała sobie zrobić plopping. Nawet przy tej metodzie zdarza mi się czasem jakieś sklejone pasemko, ale naprawdę bardzo rzadko. Zdarzało mi się też nacierać grzebień niewielką ilością kremu i rozprowadzać go przy czesaniu (tylko na dolnej partii włosów), ale dla mnie lepsza jest pierwsza metoda. Z produktami do stylizacji jest trochę jak z podkładem mineralnym. Niby nabiera się go na pędzel tylko tyle, żeby był nim "ubrudzony" i jeszcze się go otrzepuje ,ale przy odpowiedniej technice taka ilość kosmetyku wystarczy, żeby zapewnić sobie krycie na połowie twarzy. Daj znać jak poszło ![]()
Kto by pomyślał, że naturalne piękno jest tak drogie w utrzymaniu? ![]() pinterest: https://pl.pinterest.com/grazagrazyna/ Edytowane przez chabrymakiistokrotki Czas edycji: 2017-02-21 o 14:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4465 |
Raczkowanie
|
No ja mam ciężko, bo nawet bez stylizacji włosy się lubią strączkować - to chyba wynika z tego, że każde pasemko ma inną wizję na temat tego, jak się układać. Musiałabym szczotkować włosy na sucho, żeby to wyeliminować całkiem, ale wtedy będę mieć szopę
![]() Dziś przetestuję Twoją metodę i dam znać, dziękuję ![]() e: dużo lepiej, tzn. nadal widać poszczególne pasemka, ale przynajmniej już nie są sklejone i nie wyglądają jak mokre/tłuste ![]() Edytowane przez Luinloth Czas edycji: 2017-02-22 o 08:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#4466 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4467 |
Raczkowanie
|
U mnie w ogóle z mokrymi włosami jest śmiesznie, bo jak je tak zostawię do wysuszenia (nawet bez żadnego produktu) to one wyschną mniej więcej porozdzielane na pasemka od połowy długości. Musiałabym je mocno wyczesać na sucho (i mieć w związku z tym szopę), żeby się odstrączkowały, a one i tak się za jakiś czas popasemkują. Nie są przy tym ani suche/zniszczone, ani tłuste, średnioporowate, końcówki niedawno cięte, no teoretycznie z samej kondycji to powinnam mieć sypką taflę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4468 | ||
|
Cytat:
Posiłkuję się czasami tym wpisem: http://www.goodhairday.pl/forum/piel...-wg-a-walkera/ Chociaż opisy są krótkie, to jednak bardzo pomagają w zrozumieniu własnych włosów. Ja ze swoimi podpisałabym się rekami i nogami pod 2B, ale sprawiają mi tyle problemów, co 2A w opisie ;/ ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
Posiłkuję się czasami tym wpisem: http://www.goodhairday.pl/forum/piel...-wg-a-walkera/ Chociaż opisy są krótkie, to jednak bardzo pomagają w zrozumieniu własnych włosów. Ja ze swoimi podpisałabym się rekami i nogami pod 2B, ale sprawiają mi tyle problemów, co 2A w opisie ;/
![]() |
#4469 |
Raczkowanie
|
U mnie chyba problem wynika z tego, że część włosów to 1-ki, 2 mam chyba wszystkie rodzaje naraz, a te 2c gdzieniegdzie mogłyby ujść za 3a, bo robią się pierścionki. Każde pasemko ma własny pomysł na to, w którym miejscu skali się znajdować, więc ostatecznie idzie w swoją stronę i nie ogląda się na resztę.
I myślę, że Twoj trop z cienkimi włosami może być dobry. Nie jest to łatwo zauważyć, bo też mam ich zwyczajnie dużo i nadrabiają ilością, ale pojedyncze włosy nie są grube. Mam dużo problemów cienkowłosych - puszenie, nietrzymanie kształtu, tendencję do oklapywania, po szczotkowaniu dziką szopę. Niestety ciężko mi dostać poradę, bo zazwyczaj "odpadam" z dyskusji po pytaniu o grubość kucyka ("9 cm" - "Ja mam 4, nie marudź" po czym pojawia się mem o problemach pierwszego świata i włosomaniaczkach którym zawsze źle). |
![]() ![]() |
![]() |
#4470 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() Aqua , Sodium Laureth Sulfate , Cocamidopropyl Betaine , Helianthus Annuus Seed Oil , Melaleuca Alternifolia Leaf Extract , Tocopheryl Acetate , Panthenol , Ascorbic Acid , Niacinamide , L-Lysine Monohydrochloride , Glycerin , Zinc Pyrithione , Zinc Sulfate Heptahydrate , Dimethiconol , Dimethicone , Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride , Parfum , Sodium Chloride , Carbomer , Mica , TEA-Sulfate , Laureth-23 , Laureth-4 , Poloxamer 407 , PEG-4 , PPG-12 , Xanthan Gum , Sodium Polynaphthalenesulfonate , Propylene Glycol , Cellulose Gum , Pantolactone , TEA-Dodecylbenzenesulfonate , Citric Acid , Sodium Hydroxide , DMDM Hydantoin , Sodium Benzoate , Methylisothiazolinone , Potassium Sorbate , Methylchloroisothiazolino ne , Alpha-Isomethyl Ionone , Benzyl Alcohol , Benzyl Salicylate , Citronellol , Geraniol , Hexyl Cinnamal , Linalool , CI 77891 . albo wiem! może masz włosy szkliste?
https://epickapokrzywa.blogspot.com/...-cruelity.html ![]() ![]() Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2017-02-23 o 18:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:47.