|
|
#2281 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007 cz. II
Maatra milej podrozy. Ja zawsze woze u siebie w aucie Maxa z przodu i z tego co wiem prawo tego we Wloszech nie zabrania. Trzeba tylko wlaczyc blokade poduszki powietrznej. U mojego meza taka opcja jest w aucie. Natomiast w mojej starej Micrze nie ma poduszki po stronie pasazera
Moze nie bedzie tak zle z ta woda A jak juz tak straszyli to lepiej wez ze soba butelkowa to chociaz 1 dzien posiedzisz w gosciach .Dzieki za komplementy Evela sliczne rodzinne zdjecia. Cos zimno bylo u Was dzis w Rybniku. Malgosia jak aniolek slodko spi w wozeczku. A ja chyba slepa jestem bo nie wiedze nawet pol cm odrostu. |
|
|
|
#2282 |
|
Rozeznanie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7146213]No dobra, to pozwole jej na to zuzycie wody, niech strace
[/quote]Upss ale wpadka |
|
|
|
#2283 |
|
Rozeznanie
|
Hej dobry wieczór.
Hurraaaaa na chwilę obecną remont zakończony. To dopiero początek ale już jakos wyglada. Teraz wymiana drzwi, gładzie itd. Wrzuce parę fotek. 1. Ratunku mamusiu ratuj! pozostałe moje nowe okienko Dobranoc |
|
|
|
#2284 |
|
Zadomowienie
|
Spóźnione życzenia dla Patryczka oraz dla dzisiejszych jubilatów Kubusia i Piotrusia wszystkiego dobrego kochani
Dziękujemy wszystkim bardzo za pamięć. Majunia przesyła buziaki Lea Całe szczęście, że zauważyłaś te odpryski i nie podałaś Oliemu. Ironia losu pochowałaś swetry, a tu znów zima zawitała. Eszeweria Piękne masz okolice, Mikołajkowi na pewno takie powietrze wyjdzie na zdrowie. Edytkap superowa ta Twoja Martusia, śliczna dziewczynka, ma bardzo ładne oczy Motylku pogratuluj Maksiowi kolejnego ząbka. Max już jest taki duży, ząbki prezentują się wspaniale. Bianka Fajnie spędziliście dzień w zoo, ja niestety nie mam takich atrakcji na miejscu. Zdjęcie ze stokrotką urocze. Motylek już pytała, czy aby Blaeczka go nie posmakowała. Jak je zobaczyłam pierwsza myśl to pewnie zaraz znalazł się w buzi. Niedzielna dziewczynka wymiata ![]() Maatra bardzo ładna fryzurka, do twarzy ci w niej ![]() Dorka dużo zdrówka dla Klauduni, ucałuj malutką Joli współczuję takiej teściowej, moja jest bardziej reformowalna. Mina Agatki zabójcza Okno fajnie się prezentuje.Pysiu prababcia chyba sobie coś pomyliła swoją droga Kubuś na pewno wyglądałby ciekawie w tych ciuszkach![]() Ivy jak możesz tak biedne dziecko męczyć Majunia też kiedyś tego próbowała, ale po kilku ssakach dała sobie spokój.Evela Małgosia to cała Ty. Spacerek jej się podobał, tak słodko śpi. Berbeaa czekamy na fotki chrzcinowe. A Weronisia, w końcu musiała zaznaczyć jakoś swoją obecność w kościele. ......................... ............. My wczoraj byliśmy na urodzinach u chrześnicy męża. Maja marudziła bardzo, chyba dlatego, że było dużo nieznanych jej osób i rzadko widywanych. Na widok babci płakała, nie chciała nawet przy niej usiąść. Jak wróciliśmy do domu, to przyszli do nas znajomi, których widziała raz na oczy, ku mojemu zaskoczeniu była strasznie radosna i zadowolona. Chętnie się bawiła z każdym. Myślę, że w domu czuje się ona pewniej i dlatego też inaczej się zachowuje w stosunku do gości. Druga sprawa jest taka, że nie lubi harmideru, może być głośno, ale nie taki rozgardiasz. Dziś byliśmy na spacerku i znów u mojej chrześnicy, ale tylko chwilę. Byliśmy też oglądać wózki, ale jakoś nic za bardzo mi się nie podobało. Jak już jeden w miarę był ok, to się okazuje, że wprowadzają nową kolorystykę i został ostatni na sklepie nieciekawy kolor. Kiedy będzie nowa kolekcja nie wiadomo. |
|
|
|
#2285 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Dorka będzie dobrze, wierzę w to, ale tak na wszelki wypadek, to ![]() Trzymaj się Dorka Super kapelusik i sukienka, tylko... pampers wystaje, ale to nic, Blanka i tak nawet z wystającą pieluszką wygląda przeuroczo Śliczne spacerkowo-rodzinne zdjęcia, Małgosia urocza Cytat:
Mam nadzieję, że dziewczyny pomogą dojechać na miejsce .Cytat:
wypędzali z Weroniki, to musiała jakoś skomentować ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2286 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale ładniusia grzyweczka i kolorek. cud miód Cytat:
![]() nic dodać nic ująć ![]() teraz nasze fotki ze spacerku. Błagam tylko nie patrzcie na moje odrosty [/QUOTE]bardzo ładne te odrosty i wcale ich aż tak nie widać jak mówisz a dzidzia przeslodka![]() Cytat:
mój kawaler taki juz dorosły na 6m-cy dostał prezent-nocniczek. i bedę go uczyła chyba juz juz bo siedzi dosyc dobrze, a jak mu się tylko pieluche ściągnie do przebrania to sika. ostatnio przebieram go 4 razy dziennie albo częściej bo nie zdąże zmienić a tu fontanna tak że mam nadzieję szybko złapie o co chodzi ibędzie spokój za parę miesięcy z pieluszkami Poza tym mówi wstręciuch mały TATA ![]()
|
|||
|
|
|
#2287 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie,
co tu taka cisza ![]() Ivy ty znow nie mozesz spac. O maly wlos nie dolonczylabym do ciebie bo tez mi sie spac nie chcialo ale pomyslalam, ze jak wstane to potem ciezko bedzie znow wrocic do lozka i tak sie krecilam z boku na bok do 3. Niby ladna pogoda u mnie bo swieci slonce ale wiatrzysko jest okrutne i jak sie nie uspokoi to nici ze spaceru. Joli juz widze, ze z remontem blizej konca niz poczatku. Fajnie ,ze okno zagospodarowalas. A jaki masz widok z tego okna? Agatka na zdjeciu widac ,ze rozzloszczona jak ja mata przygniotla. Mam nadzieje ,ze pomoc ndeszla natychmiastowo ![]() Ciekawe czy u Lei jest woda ![]() Mam nadzieje ,ze Maatra pomimo sniegu dotrze do zamierzonego celu. Lipinko dzieki za komplementy. Zainspirowalas mnie tym nocnikiem. Jak tylko Max zacznie samodzielnie siedziec tez mam zamiar kupic mu nocnik. Znam mniej wiecej jego pory kupkowe ,wiec bede go sadzac. Pamietam ,ze moja siostra tez byla sadzana bardzo szybko i dosc latwo zalapala o co chodzi. Sa teorie ,aby dziecka nie sadzac przed 10 miesiacem na nocniku ale jak nie placze i jeszcze cos tam zrobi to ja nie widze problemu. |
|
|
|
#2288 | |
|
Zakorzenienie
|
A sie porobiło...Abu Abu
![]() Ale co się napatrzę to moje Czekamy na fotorelacje ![]() Cytat:
A mama zamiast ratować bierze aparat i robi fotkę heheNo proszę i firaneczki wreszcie na swym miejscu...uroczo ************************* ************************* Kuba dziękuje za pamięć i wczorajsze życzonka
|
|
#2289 |
|
Rozeznanie
|
Kubusiu i Piotrusiu spoznione ale serdeczne zyczenia
U nas kolejna nocka beznadziejna. Fakt, ze pobudek bylo 6 a nie ponad 10 ale i tak wyspac sie nie mialam szans. Daje sobie jeszcze gora 2 tyg, pozniej to po prostu padne na twarz. Nie mam sposobu na mego synka, ani Vibrucol, ani otulenie i przykrycie, ani odkrycie, ani moja bluzka w lozeczku... nic nie pomaga. Nie wiem, wyglada ze to faktycznie te zabki tak ciezko Patrys znosi, kupie jeszcze ten Panadol w syropie (o ktorym pisala Sylwia), moze to nas uratuje. W dzien tez krzyk, na raczkach sie uspokoic tylko potrafi, odlozyc nie ma szans. To dziwne w sumie bo go wcale nie uczylam jakos tak na rekach siedziec ale teraz nie mam chyba wyjscia. Do Waszych postow i zdjec sprobuje odniesc sie troszke pozniej. Teraz mi sie nie uda. Buuuuuuuuuu |
|
|
|
#2290 |
|
Zakorzenienie
|
hej moja rodzina 30 minut temu, powiekszyla sie, o jedna mala istotke plci zenskiej
|
#2291 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałabym... wczorajsza kąpiel...
Kuba nie sam Prezent od prababci...dobrze że te kaczki nie różowe ![]() p.s. A tak spał dzis Kuba jak do niego rano weszłam... niedość że odkryty to tam gdzie w nocy była głowa tam nogi
|
#2292 |
|
Rozeznanie
|
Anetko wspolczuje, mi sie tez wydaje ,ze to na zabki. Max jeszcze kilka dni temu tez byl taki nieznosny i wszystko mial na NIE. Byl marudny, niczym sie go nie dalo zabawic. Ten stan trwal chyba u nas nawet 2 miesiace. Jak sie skonczyly kolki to bylo chwile spokoju a potem znow zrobil sie z niego maruda. Teraz do kilku dni odpukac jest calkiem innym dzieckiem i przeszedl jakas metamorfoze
jest grzeczny, sam sie bawi i nawet na macie czy w kojcu posiedzi dluzej . Prawie wogole nie placze tylko jak zrobi kupe lub jest bardzo spiacy to wtedy daje znac,ze czas isc spac.jedyna rada to uzbroic sie w cierpliwosc. Ja mialam czasem dosc tego macierzynstwa. Caly dzien sama z placzacym i zawodzacym dzieckiem juz nie dawalam czasem psychicznie rady. Zawsze jednak myslalam, ze to sie musi kiedys skonczyc bo przeciez jest niemozliwoscia aby zawsze taki byl. Mam nadzieje ,ze po wyjsciu zabkow i u ciebie zmieni sie na lepsze. Sylwia gratulacje! A jak bedzie miala na imie ? Co u Macka nic nie piszesz jak tam sie sprawuje synus? Pysiu Kubusiowi przypadlu do gustu nowe kolezanki kaczuszki. Widac,ze sie w nich rozsmakowal
|
|
|
|
#2293 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
evela- Małgosia to cała mamusia anetko- rozumiem cie- ja juz miałam kilka takich nocy i musiałam wstawac do pracy. a ona bidulka ma tak zawalony nos i jak chce jej chociaz sól fizjologiczna wlac to wrzeszczy okropnie. no i zbieramy sie do lekarza. trzymajcie sie dziewczynki napisze pozniej
|
#2294 |
|
Rozeznanie
|
Ivy Podlasie zatrzymuje się przy pałacu kultury no i zeby do tramwaju to trzeba podziemiami zejść
ty mi powiedz o której te podlasie bedzie w wawie to moze pociagiem ja o tej porze bede czekała na ciebie to juz razem pojedziemynie wiem chyba nachalna jestem... dobra juz nie mieszam się zrobisz jak bedziesz chciala ![]() sylwia to gratulujemy rodzince powiekszenia rodzinki ![]() anetko może to faktycznie ząbki moja jak jej swedzą dziaselka to jest strasznie niemozliwa i wtedy podaję jej nurofen w syropku i jest dużo spokojniejsza joli no no widac roznice a co jeszcze bedziecie robic mowilas ze gladzie i takie tam tzn wyrownywanie scian i polozenie kolorku bo ja sie nie znam ![]() dorka nie martw się bedzie ok ![]() anusia to ja ci powiem że jak jezdzimy do tesciowej to jest ryk niesamowity tesciowa się na nią patrzy a ta odwraca wzrok nie wiem co jest grane :/ no i jak wezmie na rece to placze az zawodzi :/ ale poszlysmy do mamy do pracy to az 3 osoby ja wziely a ta nic wiec nie wiem... |
|
|
|
#2295 |
|
Raczkowanie
|
ja tylko na chwilę - wzięłam się ostro za ćwiczenia a dziś jeszcze po weekendzie musze ogarnąc chałupę i jakiś obiad dietetyczny stworzyć - formyn nabieram, rowerem jak zaczynałam przejechałam tylko 200m a wczoraj już 12 km a dziś przebiegłam 3 km - więc jest trochę lepiej
motylek78 jak ja Ci zazdroszcze wagi, mam tyle samo wzrostu a ważę 71 kg i tak sporo mi spadło bo zaraz po porodzie wazyłam 86 kg ale chcę wazyć chociaz 60 kg - kiedyś wazyłam 52 ale to już chyba nie możliwe....buuuuuuu a jak już schudnę chyba pójde na lifting piersi wisza mi do brzucha, no i te straszne rozstępy na brzuchu i na piersiach - wyglądam jakbym była poparzona - pomóżcie może macie jakieś pomysły jak tego się pozbyć!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!! bo narazie brzydze się sama siebie Życze miłego dnia dla wszystkich mam i radości dla dzieciaczków |
|
|
|
#2296 |
|
Rozeznanie
|
Póki w miarę "chodzi" to ustrojstwo to wkleję fotki a później popiszę ale widziałam już chyba Kubusia i Agatkę
tego nie da się poprostu obejść i nie zauważyć a teraz nasze:Weroniczka.jpg tort.jpg z chrzestnymi.jpg z dziadkami.jpg z dziadzią.jpg z mamusią.jpg |
|
|
|
#2297 |
|
Rozeznanie
|
impra.jpg z rodzicami i chrzestnymi.jpg
Żałuję że nie upięłam jej kucyków.. |
|
|
|
#2298 |
|
Zakorzenienie
|
berbeaa wiem, ze sie powtarzam ale ta Twoja córcia jest sliczna
|
|
|
|
#2299 |
|
Rozeznanie
|
Berbeaa zdjecia super. Weronika prezentowala sie fantastycznie. Zreszta ty tez.
Tort musial tez byc mniamniusi. Eszweria nie wiem co ci poradzic na rozstepy. Mnie to omienelo . Mysle ,ze bieganie lub rowerek i troche diety pomoze ci szybko zrzucic wage. U mnie bylo troche ciezko bo zjadam rozne smieciowe zeczy i gory czekolady. W odchudzniu pomoglo mi jedynie to iz czasami przez tydzien nie jem obiadow bo mi sie nie che gotowac jak jestem sama z Maxem. Wtedy ratuje sie kanapka z chuda wedlina i pomidorem. Max juz spi 3 h...obudzil sie o 7 powariowal do 8 i klapna znow w lozeczku. Zaraz bedzie pora na 2 sniadanie i pewnie sie zbudzi. W domu nic nie zrobione caly ranek przed kompem
|
|
|
|
#2300 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja ciągl zapominam kupić nocnika, teraz w sobotę muszę sobie zapisać i kupić w końcu. Gratulujemy mowy Piotrusiowi. Czyli ja będę mieć następną też dziewczynkę, a chciałabym synka ![]() Cytat:
Gratuluje nowego członka rodziny ![]() Cytat:
Kubuś wyprawia nocne akrobacje, towarzystwo w kąpieli doborowe. Cytat:
Czekamy na relacje, będzie dobrze Cytat:
Widocznie coś tym naszym dzieciom w teściowych nie pasuje. Najlepsze życzenia dla Nadii |
|||||
|
|
|
#2301 |
|
Raczkowanie
|
berbeaa ona jest słiiit
śliczna dziewczynka, w kucykach czy bez kucyków i tak ślicznie wygląda. Ja nie jestem zwolenniczką takich sukienek na chrzest ale i tak ślicznie wyglądał
|
|
|
|
#2302 | ||||||
|
Rozeznanie
|
[quote=82anusia;7147287]
......................... ............. My wczoraj byliśmy na urodzinach u chrześnicy męża. Maja marudziła bardzo, chyba dlatego, że było dużo nieznanych jej osób i rzadko widywanych. Na widok babci płakała, nie chciała nawet przy niej usiąść. Jak wróciliśmy do domu, to przyszli do nas znajomi, których widziała raz na oczy, ku mojemu zaskoczeniu była strasznie radosna i zadowolona. Chętnie się bawiła z każdym. Myślę, że w domu czuje się ona pewniej i dlatego też inaczej się zachowuje w stosunku do gości. Druga sprawa jest taka, że nie lubi harmideru, może być głośno, ale nie taki rozgardiasz. Dziś byliśmy na spacerku i znów u mojej chrześnicy, ale tylko chwilę. Byliśmy też oglądać wózki, ale jakoś nic za bardzo mi się nie podobało. Jak już jeden w miarę był ok, to się okazuje, że wprowadzają nową kolorystykę i został ostatni na sklepie nieciekawy kolor. Kiedy będzie nowa kolekcja nie wiadomo.[/quote No jasne że w domku najlepiej.... u nas tez tak jest jak już wrócimy i położy się w łózeczku to gada, kuloski na barierkę zadziera! ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Maatra baw się dobrze u Lei! Prosimy o zdjęcia ze spotkania. Może ulepicie iglo? Lea nie żałuj wodilki.... ![]() Mam nadzieję że już ktoś coś napisał bo będą 3 posty moje po sobie za co z góry przepraszam Ach bym zapomniała Motylku ze zdjęć wcześniejszych wynika że masz piękną figurę a brzuszkiem się nie przejmuj bo masz dwóch kochających Cię mężczyzn, którzy akceptują cię w 100%. Ciacha z tych Twoich męczyzn mniam |
||||||
|
|
|
#2303 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)))))Okno prezentuje sie bardzo ladnie. Cytat:
![]() Jaki wozeczek wybralas? Cytat:
Mam nadzieje ze sprawnie pojdzie nam trening czystosci bo jak widze jak moja bratowa przewija kupy i siuski swojej 3letniej corki to jakos sobie tego nie wyobrazam. Najwazniejsze zeby dziecko umiejetnie zachecic, nie powodujac stresu a co za tym idzie strachu pzred zrobieniem do nocniczka.Powodzenia!Ja z utesknieniem czekam na pierwsze mama lub tata [ bardziej mama rzecz jasna] Cytat:
(( nie wiem czy juz probowalas ale u nas swietnei sprawdza sie syropek Nurofen, w opakowaniu jest tez dolaczony poreczny podajnik do leku.Dziala szybko i skutecznie.Ucaluj synka w czolko, mam nadzieje ze wkrotce bedzie lepiej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Trzymamy kciuki za Klaudunie, i czekamy na wiesci! Cytat:
Co do rozzstepow - sa liczne preparaty ktore pomagaja splycic i rozjasnic, moze poszukaj czegos.Co do piersi to ja mam akurat male, wyszly z ciazy bez szwanku wiec nei pomoge, ale podobno dobrze dobrany staniczek moze zdzialac cuda ![]() Za nami srednia nocka - kilka razy wstawalam dawac smoka, raz karmilam ehh Malutka rozpedzila sie z pelzaniem na dobre. Pozatym jest super pogodna i rozesmiana - wesolo mi z nia ![]() Pozdrawiamy serdecznie! |
|||||||
|
|
|
#2304 |
|
Zakorzenienie
|
dziekujemy za gratulacje, imie jeszcze nie ustalone. Weroniczka wyglada cudownie
![]() u nas nic ciekawego nie slychac
|
#2305 |
|
Zadomowienie
|
Berbeaa - brak mi slow! Masz cudowna mala ksiezniczke, na chrzcie prezentowala sie mega - galowo
)))My mamy chrzest w przyszla niedziele ehh |
|
|
|
#2306 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2307 |
|
Rozeznanie
|
u nas nic ciekawego nie slychac[/quote]
No cos ty Sylwia, jak moze byc nieciekawie.Cos mi podejrzanie brzmi twoja wypowiedz...jestes zla, zmartwiona? Ucaluj Macka odemnie i Maxa. |
|
|
|
#2308 |
|
Zakorzenienie
|
Naprawde wszystko jest u nas dobrze (dziękujemy za troske
), powiem Wam szczerze, ze mam straszny żal do Roxett,za to, ze tak nas oszukiwala. I jakos tak straciłam zapal do pisania, przez ta historie
|
#2309 |
|
Rozeznanie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7149383]
To bylo ode mnie Weronisia to cuuuuuuuudo, nawet Tz zawolalam przed monitor (ma dzis wolne ) [/quote]To co znowu pozaziemskie spiknęcie? Werka spi od 9 do niej to nie podobne ale po tej nocy, którą się prześmiała i przegadał to musi ale oczywiście Dzięki Sylwia chyba moja przyjaciółka też tak strasznie się zraziła! ale trzeba puścić w niepamięć i zyć dalej bo jak by się człowiek każdym wariatem z tego świata przejmował to byśmy musieli głupieć jak oni! a my koleżanki Twoje chcemy i prosimy o większe zdawanie relacji |
|
|
|
#2310 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:42.

A jak juz tak straszyli to lepiej wez ze soba butelkowa to chociaz 1 dzien posiedzisz w gosciach
.

.
wypędzali z Weroniki, to musiała jakoś skomentować 
[/QUOTE]

hehe
za co z góry przepraszam 
To bylo ode mnie
[/quote]