![]() |
#211 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy majowe 2017 cz.V
Bambi bo to wazne jaka gramature maja te tetry
![]() ![]() Effpe trzymam kciuki za Twoje zdrowsze odzywianie, mi na sama mysl o jedzeniu z parowaru niedobrze ale to dlatego ze jadlam rzeczy z pary zawsze jak robilam diete i ani to nie bylo doprawione ani smaczne ![]() Ale mi dzis wyszla swietna zupa jagodowa ![]() ![]()
#212 |
Wtajemniczenie
ski
|
Zawał mam.
Wczoraj kupiliśmy miksero-szatkownico-kruszarko- blender z Boscha za 500zł. Chciałam go wyprobować. Źle włożyłam płytkę z tarką i poszło... płytka wyleciała z podstawki, zatamowała górną pokrywę i nie szło jej odkręcić. Musiałam na szybko podważyć nożem żeby zawiasów nie wytargać. Zamiast tego płytka porysowana, plastik delikatnie uszkodzony i... pojemnik w którym się wszystko trze pęknął... 😨😨😨 ani mężowi się nie przyznaje bo mnie zabije że nie zaglądam do instrukcji i teraz sprzętu ani na gwarancji nam nie przyjmą.. cudownie :/ ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Zadomowienie
|
Kiwaczka to kiepsko ze nie zajrzalas do tej instrukcji
![]() ![]()
#214 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Wtajemniczenie
ski
|
Nie wiem. Bo zawsze mogę na infolinii czy gdzieś powiedzieć że plastik mamy pęknięty w misie a sam mechanizm jest w tej pałce a ona jest cała i nic się z nią nie stało
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Więc może by przeszło. Ale żeby mąż się nie skapnął przez najbliższe kilka miesięcy bo będę sobie sama grób musiała wykopać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#216 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- na allegro nie ma tej zebry, o której piszecie ![]() ![]()
![]() |
#218 |
Zakorzenienie
|
Bunnybe - jagodowa?
![]() ![]() Kiwaczka - ojojoj... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Zadomowienie
|
Bardzo ładny ten pesto
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Zadomowienie
|
Decorail no taka owocowa jak wisniowa czy inna tylko ze najpyszniejsza ze wszystkich owocowych
![]() ![]()
#221 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A jaka jest szansa, że mąż się nie dowie? Mój by pewnie nowy sprzęt chciał przetestować od razu.. Dzięki dziewczyny, mi się podoba najbardziej, obym to jutro załatwiła ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Zadomowienie
|
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaa, a ja szukałam zebry tiny love
![]() dzięki ![]()
#223 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Wtajemniczenie
ski
|
Na szczęście sprzęt działa tylko ta nieszczęsna misa (kielich) jest pęknięty na ok 3cm. I tak właśnie myślę żeby poszukać samej tej misy na allegro czy gdzieś. Stresu się najadłam że omal nie urodziłam.
Felliciti, mąż na szczęście nie ma zapału do kszątania się po kuchni więc do wakacji na pewno nie będzie tego sprzętu szukać. A jak coś to szybko pobiegnę i sama będę chciała "jako przykładna żona" przygotować Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Rozeznanie
|
Hej mamuśki 😙 ja ostatnio czytam na bieżąco, ale jakoś weny do pisania brak... kiepsko u mnie z nastrojem ostatnio i nie chce Wam tu smęcić 😉 gratuluję wszystkich ślicznych nabytków, wlasnoręcznych arcydzieł i przede wszystkim pięknie rosnących bobasków. My już po usg 3 trymestru, wszystko ok i nadal córcia ☺ więc chyba zostanie Asia.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#226 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Czuje bóle jak na początek okresu, pierwszy raz w ciąży hmmm ![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
![]() Co się dzieje kochana, zawsze lepiej się wygadać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#227 | ||||
Rozeznanie
|
Poszłam na to spotkanie z położną, a ona zapomniała
![]() Cytat:
![]() [1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7159527 6]Zaraz kończę zmianę i ide odebrać swoj parowar :p Bede działać od jutra :p Znalazłam nawet przepis na ciasto z parowaru ![]() Dzis ostatni raz zjadłam frytki z mc i trzeba zacząć zdrowiej jeść :p słodycze juz odstawiłam :p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Jeju jak to zrobiłaś z tymi słodyczami? Mi się chyba nigdy nie uda ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Jak przeczytałam Twoją historię to mi się przypomniała historia jak moja mama mieliła mięso w maszynce .... coś jej się mięsko przyblokowało i mama mądra główka pierwsza myśl ... popchnąć ... no to wzięła nóż i jak się nóż zaczął mielić to cała maszynka zaczęła trzaskać i pękać a wyłączyć się nie chciało, dopiero po wyjęciu wtyczki. Mama najpierw szok, a za chwile patrzy na mnie i się pyta ile mam kasy w skarbonce, bo lecimy gdzieś do sklepu kupić drugą żeby się tato nie zorientował co nabroiła ![]() ![]() ![]() Edytowane przez misja0181 Czas edycji: 2017-03-06 o 19:23 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#228 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Rozeznanie
|
Faktycznie coś Mohnka się dawno nie odzywała. Mam nadzieję, że wszystko u nich w porządku....
|
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Zakorzenienie
|
Kiwaczka - ooo pocieszę Cię, że ja przecież niedawno zalałam laptopa Tz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Zakorzenienie
|
Kiwaczka warto poszukać samej misy albo zadzwonić do serwisu czy maja części do tego. Ja kiedyś zepsułam cos z maszynki do mielenia i w autoryzowanym serwisie mieli cześć i wcale nie było drogo, załatwiłam wszystko przez telefon na emaila przesłali dane do przelewu i w ciagu 3 dni miałam nowa cześć
![]() Troche zmobilizowałyscie mnie z tym praniem i podzielam jasne i ciemne. I na dobra spraw przeglądając te ciuszki stwierdziłam, ze mam mnóstwo body i bluzeczek ale mam tylko 3 śpiochy i ze 3 spodenki na 56/62 ![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
#232 |
Zakorzenienie
|
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7159805 1]Taki
![]() Załącznik 6952486 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] mam cos podobnego tylko ja jeden poziom wywalilam (celem ograniczania ilosci posiadanych przedmiotow hihi) tak pytalam o jaki parowar chodzi bo mnie zszokowalas ze mozna w tym ciasto zrobic. Ale ze jak?? Ja do tej pory uzywalam tego tylko do gotowania warzyw i najpierw dziwnie mi bylo bez soli, ale szybko sie przyzwyczailam ![]()
#233 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Efffpe, ja przeczytalam, ze po robocie odbierasz swojego BROWARA ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B ![]() 14.05.2017 Bruno
![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
Melka - jak kotek?
Rany, mały tak mnie tam gmera, że zaraz chyba otworzy wrota ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Rozeznanie
|
Moj kalafior ciazowy tez dajs sie we znaki, wczoraj zauwazylam ze mam reczniczek swiateczny polozony na pralce, z choinkami i sniegiem
![]() Wyszorowalam dzisiaj gruntownie kuchnie i wiecie co, az moj maz sie przerazil, bo mam tak nisko brzuch.. az pod biustem widac taka skore rozciagnieta, a brzuch niziutko, przesadzilam chyba, bo szorowalam szafki na dole i na gorze i co chwila to na krzeslo, to z krzesla. Widzialam, ze sie przewinal temat zawieszek do wozka, z tego co wiem, to do 3go miesiaca nie wolno nic wieszac w wozku ani lozeczku, zadnych zawieszek, ani karuzeli. Inezz, gratulacje dla synka, moja corcia tez juz odpieluchowana, na noc zakladam, ale zawsze pielucha sucha, tylko ze wola nawet w kosciele sisi i nie chce zrobic w pielucha, musze kupic taki mini nocnik-nakladke, bo tak nad kibelkiem na rekach to raczej nie zrobi, ma dopiero 1,5 roku. Decorail, ja slyszalam, ze najwczesniej 1,5 roczne dziecko jest w stanie polaczyc odczucie parcia na pecherz z sikaniem, ale tez nie kazde, sa takie dzieci ktore potrzebuja wiecej czasu, ja odpieluchowalam miesiac temu, od 17 msc, z tym ze moja corcia narazie bardzo szybko sie rozwija, mega duzo juz mowi, rozumie i umie, w przeciwnym razie bym nie probowala. Mysle ze takie sadzanie jak tylko dziecko siedzi to bsrdziej obserwacja i wyczucie rodzica niz swiadomosc i umiejetnosci dziecka. Kiwaczka, wspolczuje, to na pewno przez ten kalafior.. Moze sprobuj z ta gwarancja, albo tak jak dziewczyny pisza z dokupieniem tej czesci. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Zakorzenienie
|
Po wizycie u weta bylam tak glodna, ze zezarlam 5 kromek bulki paryskiej, ciasto, trzy krowki i poszlam spac.
Meli oczka chyba przewialo w oknie w sobote. Mamy kropelki. Jeszcze u weta mi cisnienie podniesli. Ja czekam w kolejce, a jak tylko drzwi sie otworzyly to dwoch bucow sie wepchalo do gabinetu przede mna, nawet nie zapytali czy moga. Maz dzwonil. Chyba ucieka przede mna, bedzie dzis pozniej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B ![]() 14.05.2017 Bruno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A dziś apka pokazała mi 55 dni do porodu, to już naprawdę blisko ![]() W ogóle tak czytam o tym terminie oczekiwania na wózki - strasznie długo. Jak zamawiam naszego Hollanda ( co prawda to było ponad rok temu) to czekałam niecały tydzień, mimo, że wybrałam niestandardowy stelaż. Nie wiem, czy to chodzi o nowe wzory, targi itp, czy takie popularne te wózki, że się nie wyrabiają z produkcją. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#238 | ||
Konto usunięte
|
Chyba ta zgaga zdziałała cuda.. :p Cytat:
Hahahah :p to fakt ze zdrowa żywnością to faktycznie musiałybyśmy same wszystko chodowac itp Tak znalazłam przepisy na ciasto z parowaru zobaczymy czy cos z tego wyjdzie :p na macierzyńskim bede działać :p Cytat:
Hahahahha oczywiście jako przykładna ciężarna ide po browara ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#239 | |
Wtajemniczenie
|
Mohnka pisała na fb pare dni temu, oby przez ten czas się nic poważnego nie wydarzyło
![]() Kingaluna coś dawno nie pisała... ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
![]() U mnie też 55 dni ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#240 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:14.