Mamy majowe 2017 cz.V - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-06, 18:24   #211
bunnybe
Zadomowienie

Dot.: Mamy majowe 2017 cz.V

Bambi bo to wazne jaka gramature maja te tetry ja chce zamowic tetrowe biale i kolorowe ale jednokolorowe a nie jakieś we wzorki

Effpe trzymam kciuki za Twoje zdrowsze odzywianie, mi na sama mysl o jedzeniu z parowaru niedobrze ale to dlatego ze jadlam rzeczy z pary zawsze jak robilam diete i ani to nie bylo doprawione ani smaczne

Ale mi dzis wyszla swietna zupa jagodowa smakuje jak lato
Stary 2017-03-06, 18:28   #212
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Zawał mam.
Wczoraj kupiliśmy miksero-szatkownico-kruszarko- blender z Boscha za 500zł. Chciałam go wyprobować. Źle włożyłam płytkę z tarką i poszło... płytka wyleciała z podstawki, zatamowała górną pokrywę i nie szło jej odkręcić. Musiałam na szybko podważyć nożem żeby zawiasów nie wytargać. Zamiast tego płytka porysowana, plastik delikatnie uszkodzony i... pojemnik w którym się wszystko trze pęknął... 😨😨😨 ani mężowi się nie przyznaje bo mnie zabije że nie zaglądam do instrukcji i teraz sprzętu ani na gwarancji nam nie przyjmą.. cudownie :/

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiwaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-06, 18:30   #213
bunnybe
Zadomowienie

Kiwaczka to kiepsko ze nie zajrzalas do tej instrukcji ja tam zawsze wszystko czytam bo inaczej na pewno tez bym cos zle zlozyla
Stary 2017-03-06, 18:35   #214
felliciti
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kiwaczka Pokaż wiadomość
Zawał mam.
Wczoraj kupiliśmy miksero-szatkownico-kruszarko- blender z Boscha za 500zł. Chciałam go wyprobować. Źle włożyłam płytkę z tarką i poszło... płytka wyleciała z podstawki, zatamowała górną pokrywę i nie szło jej odkręcić. Musiałam na szybko podważyć nożem żeby zawiasów nie wytargać. Zamiast tego płytka porysowana, plastik delikatnie uszkodzony i... pojemnik w którym się wszystko trze pęknął... 😨😨😨 ani mężowi się nie przyznaje bo mnie zabije że nie zaglądam do instrukcji i teraz sprzętu ani na gwarancji nam nie przyjmą.. cudownie :/

Ojoj słabo Na pewno Wam nie przyjmą na gwarancje?
felliciti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-06, 18:42   #215
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Nie wiem. Bo zawsze mogę na infolinii czy gdzieś powiedzieć że plastik mamy pęknięty w misie a sam mechanizm jest w tej pałce a ona jest cała i nic się z nią nie stało

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Więc może by przeszło. Ale żeby mąż się nie skapnął przez najbliższe kilka miesięcy bo będę sobie sama grób musiała wykopać

Stary 2017-03-06, 18:49   #216
kasiunialusia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez felliciti Pokaż wiadomość
Ale jaka jest szansa, że dostanę tą "ostatnią sztukę"? Nie zależy mi chyba aż tak na tym kolorze, na lato jest jednak za ciemny, czyli może dobrze się stało

Dzwonił do mnie ten facet i proponował zamianę na Red Wine (to ten podobny), ale chyba zdecyduje się na ten pierwszy Pesto.
mi się podoba grey powder ten oesto w sumie jest podobny, ale ma taki żółto zielony odcień

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

na allegro nie ma tej zebry, o której piszecie gdzie ją znajde?
Stary 2017-03-06, 18:51   #217
milutek
Wtajemniczenie

Kasia wygugluj "zebra bright starts"

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-03-06, 18:51   #218
decorail
Zakorzenienie

Bunnybe - jagodowa? pierwsze słyszę - wow

Kiwaczka - ojojoj... wiem, że jesteś zła, ale to rzecz nabyta - głęboki oddech i tyle - poszukaj może da się konkretną część dokupić?
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-06, 18:52   #219
CamomileS
Zadomowienie

Bardzo ładny ten pesto

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-06, 18:58   #220
bunnybe
Zadomowienie

Decorail no taka owocowa jak wisniowa czy inna tylko ze najpyszniejsza ze wszystkich owocowych zaciaga sie ja kisielem i podaje zimna razem z makaronem
Stary 2017-03-06, 18:58   #221
felliciti
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie wiem. Bo zawsze mogę na infolinii czy gdzieś powiedzieć że plastik mamy pęknięty w misie a sam mechanizm jest w tej pałce a ona jest cała i nic się z nią nie stało

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Więc może by przeszło. Ale żeby mąż się nie skapnął przez najbliższe kilka miesięcy bo będę sobie sama grób musiała wykopać

Zawsze warto spróbwać
A jaka jest szansa, że mąż się nie dowie? Mój by pewnie nowy sprzęt chciał przetestować od razu..

Dzięki dziewczyny, mi się podoba najbardziej, obym to jutro załatwiła

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-06, 18:58   #222
kasiunialusia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
Kasia wygugluj "zebra bright starts"
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaa, a ja szukałam zebry tiny love

dzięki
Stary 2017-03-06, 18:59   #223
felliciti
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiunialusia Pokaż wiadomość
mi się podoba grey powder ten oesto w sumie jest podobny, ale ma taki żółto zielony odcień
Taki niewiadomo czy to zielony czy niebieski, faktycznie żółty można dojrzeć
Stary 2017-03-06, 19:03   #224
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Na szczęście sprzęt działa tylko ta nieszczęsna misa (kielich) jest pęknięty na ok 3cm. I tak właśnie myślę żeby poszukać samej tej misy na allegro czy gdzieś. Stresu się najadłam że omal nie urodziłam.

Felliciti, mąż na szczęście nie ma zapału do kszątania się po kuchni więc do wakacji na pewno nie będzie tego sprzętu szukać. A jak coś to szybko pobiegnę i sama będę chciała "jako przykładna żona" przygotować

Stary 2017-03-06, 19:09   #225
Glassball
Rozeznanie

Hej mamuśki 😙 ja ostatnio czytam na bieżąco, ale jakoś weny do pisania brak... kiepsko u mnie z nastrojem ostatnio i nie chce Wam tu smęcić 😉 gratuluję wszystkich ślicznych nabytków, wlasnoręcznych arcydzieł i przede wszystkim pięknie rosnących bobasków. My już po usg 3 trymestru, wszystko ok i nadal córcia ☺ więc chyba zostanie Asia.

Glassball jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-06, 19:16   #226
felliciti
Wtajemniczenie

Cytat:
Na szczęście sprzęt działa tylko ta nieszczęsna misa (kielich) jest pęknięty na ok 3cm. I tak właśnie myślę żeby poszukać samej tej misy na allegro czy gdzieś. Stresu się najadłam że omal nie urodziłam.

Felliciti, mąż na szczęście nie ma zapału do kszątania się po kuchni więc do wakacji na pewno nie będzie tego sprzętu szukać. A jak coś to szybko pobiegnę i sama będę chciała "jako przykładna żona" przygotować

To całe szczęście! Coś wykombinujesz, a jak tż się nie dowie, to bez nerwów

Czuje bóle jak na początek okresu, pierwszy raz w ciąży hmmm

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Glassball Pokaż wiadomość
Hej mamuśki 😙 ja ostatnio czytam na bieżąco, ale jakoś weny do pisania brak... kiepsko u mnie z nastrojem ostatnio i nie chce Wam tu smęcić 😉 gratuluję wszystkich ślicznych nabytków, wlasnoręcznych arcydzieł i przede wszystkim pięknie rosnących bobasków. My już po usg 3 trymestru, wszystko ok i nadal córcia ☺ więc chyba zostanie Asia.

Ooo druga Asia na wątku
Co się dzieje kochana, zawsze lepiej się wygadać
Stary 2017-03-06, 19:20   #227
misja0181
Rozeznanie

Poszłam na to spotkanie z położną, a ona zapomniała

Cytat:
Zdenerwowałam się, bo wycofali mój kolor wózka, który zamówiłam Normalnie czułam, że tak będzie! A z facetem ze sklepu nie idzie się dogadać, bo nowych katalogów nie mają i on wie tylko to co mu ktoś z tej firmy przekazał...
Uuuuu .... ale ten co wybrałaś teraz bardzo ładny

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7159527 6]Zaraz kończę zmianę i ide odebrać swoj parowar :p
Bede działać od jutra :p
Znalazłam nawet przepis na ciasto z parowaru
Dzis ostatni raz zjadłam frytki z mc i trzeba zacząć zdrowiej jeść :p słodycze juz odstawiłam :p

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

Jeju jak to zrobiłaś z tymi słodyczami? Mi się chyba nigdy nie uda

Cytat:
Napisane przez inezz6 Pokaż wiadomość
Ale się objadlam zurkiem �� tak dawno nie jadłam, jakoś zapomniałam o tej zupie...

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Mmmniam... a jeszcze do tego ziemniaczki z boczusiem

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
O, lody. Dobra myśl. Mam doła dzisiaj, kupię sobie zaraz lody... Najem się najpierw kapusty kiszonej, żeby cukry nie szalały i będę je popijać wodą z cytryną.

Moja córka chora. Angina. Jak zawsze.
Przez Was dziś i ja lody kupiłam doooobre były tzn jeszcze są bo kupiłam duże pudełko ... waniliowe z sosem o smaku krówkowym i chrupkami karmelowymi

Cytat:
Zawał mam.
Wczoraj kupiliśmy miksero-szatkownico-kruszarko- blender z Boscha za 500zł. Chciałam go wyprobować. Źle włożyłam płytkę z tarką i poszło... płytka wyleciała z podstawki, zatamowała górną pokrywę i nie szło jej odkręcić. Musiałam na szybko podważyć nożem żeby zawiasów nie wytargać. Zamiast tego płytka porysowana, plastik delikatnie uszkodzony i... pojemnik w którym się wszystko trze pęknął... ������ ani mężowi się nie przyznaje bo mnie zabije że nie zaglądam do instrukcji i teraz sprzętu ani na gwarancji nam nie przyjmą.. cudownie :/

Ojojojoj ... spróbuj nagadać, że nie dopatrzyłaś, że tam popękane jest. Może coś się uda załatwić.

Jak przeczytałam Twoją historię to mi się przypomniała historia jak moja mama mieliła mięso w maszynce .... coś jej się mięsko przyblokowało i mama mądra główka pierwsza myśl ... popchnąć ... no to wzięła nóż i jak się nóż zaczął mielić to cała maszynka zaczęła trzaskać i pękać a wyłączyć się nie chciało, dopiero po wyjęciu wtyczki. Mama najpierw szok, a za chwile patrzy na mnie i się pyta ile mam kasy w skarbonce, bo lecimy gdzieś do sklepu kupić drugą żeby się tato nie zorientował co nabroiła tylko to wiecie taka maszynka była co ze 30 lat pewnie miała więc gdzie ona by ją znalazła to nie wiem teraz to się ze śmiechem wspomina

Edytowane przez misja0181
Czas edycji: 2017-03-06 o 19:23
misja0181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-06, 19:20   #228
CamomileS
Zadomowienie

Cytat:

Jaka waga malutkiej?

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-06, 19:22   #229
misja0181
Rozeznanie

Faktycznie coś Mohnka się dawno nie odzywała. Mam nadzieję, że wszystko u nich w porządku....
misja0181 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-06, 19:28   #230
decorail
Zakorzenienie

Kiwaczka - ooo pocieszę Cię, że ja przecież niedawno zalałam laptopa Tz tylko tego nie dało się ukryć i musiałam kupić nowego
Stary 2017-03-06, 19:32   #231
gornek
Zakorzenienie

Kiwaczka warto poszukać samej misy albo zadzwonić do serwisu czy maja części do tego. Ja kiedyś zepsułam cos z maszynki do mielenia i w autoryzowanym serwisie mieli cześć i wcale nie było drogo, załatwiłam wszystko przez telefon na emaila przesłali dane do przelewu i w ciagu 3 dni miałam nowa cześć
Troche zmobilizowałyscie mnie z tym praniem i podzielam jasne i ciemne. I na dobra spraw przeglądając te ciuszki stwierdziłam, ze mam mnóstwo body i bluzeczek ale mam tylko 3 śpiochy i ze 3 spodenki na 56/62 muszę isc do jakiegoś lumpka i dokupić śpioszki i spodenki. Podpytam koleżanki czy zna fajnie zaopatrzonego lumpa na Pradze to pojade w przyszłym tygodniu.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-06, 19:37   #232
ukrajinka
Zakorzenienie

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7159805 1]Taki
Załącznik 6952486

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
mam cos podobnego tylko ja jeden poziom wywalilam (celem ograniczania ilosci posiadanych przedmiotow hihi) tak pytalam o jaki parowar chodzi bo mnie zszokowalas ze mozna w tym ciasto zrobic. Ale ze jak?? Ja do tej pory uzywalam tego tylko do gotowania warzyw i najpierw dziwnie mi bylo bez soli, ale szybko sie przyzwyczailam tylko nie wiem czy to koniec koncow takie zdrowe bo w koncu to plastik, ale ja chyba juz nie wierze w pojecie zdrowe jedzenie bo musielibysmy sami sobie wszystko hodowac gdzies z dala od cywilizacji.
Który dzieje się wbrew rozumowi
ukrajinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-06, 19:40   #233
Melka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baambi Pokaż wiadomość
Feliciti nie chcę być upierdliwa ale my kupiliśmy kolor krórego nigdzie w poznaniu nie ma, i w ogóle jest wycofany. Znaleźliśmy go (ost. sztuka) w sklepie gdzieś w rybniku, mają swój sklep online i wysłali nam już go w ciągu 3 dni, moze już jutro przyjdzie, najpóźniej pojutrze. Więc może poszukajcie też w sklepach internetowych, jeśli wam zależy na tym wzorze
Zamawialiscie w Maluszku w Rybniku ? Ja mam stamtad nasz wóz
Cytat:
Zawał mam.

O rany ! Wspolczuje. Ale Ty jestes mądra bestia, jak znam zycie to cos wymyslisz
Cytat:
Napisane przez bunnybe Pokaż wiadomość
Decorail no taka owocowa jak wisniowa czy inna tylko ze najpyszniejsza ze wszystkich owocowych zaciaga sie ja kisielem i podaje zimna razem z makaronem
Nigdy nie mialam okazji jesc takiej zupki, o raju! Te wasze pyry z gzikiem bym sprobowala
Cytat:

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Ooo druga Asia na wątku
Ja kilka razy mialam takie bole w nocy. Dzis tez nieciekawie, jakbym zakwasy w podbrzuszu miala :/

Efffpe, ja przeczytalam, ze po robocie odbierasz swojego BROWARA

Forever I’m yours, forever I do.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-06, 19:42   #234
decorail
Zakorzenienie

Melka - jak kotek?

Rany, mały tak mnie tam gmera, że zaraz chyba otworzy wrota
Stary 2017-03-06, 19:45   #235
mamaSmerfuni
Rozeznanie

Moj kalafior ciazowy tez dajs sie we znaki, wczoraj zauwazylam ze mam reczniczek swiateczny polozony na pralce, z choinkami i sniegiem Nie zebym nie sprzatala lazienki, musialam go polozyc przy ostatnim sprzataniu.

Wyszorowalam dzisiaj gruntownie kuchnie i wiecie co, az moj maz sie przerazil, bo mam tak nisko brzuch.. az pod biustem widac taka skore rozciagnieta, a brzuch niziutko, przesadzilam chyba, bo szorowalam szafki na dole i na gorze i co chwila to na krzeslo, to z krzesla.

Widzialam, ze sie przewinal temat zawieszek do wozka, z tego co wiem, to do 3go miesiaca nie wolno nic wieszac w wozku ani lozeczku, zadnych zawieszek, ani karuzeli.

Inezz, gratulacje dla synka, moja corcia tez juz odpieluchowana, na noc zakladam, ale zawsze pielucha sucha, tylko ze wola nawet w kosciele sisi i nie chce zrobic w pielucha, musze kupic taki mini nocnik-nakladke, bo tak nad kibelkiem na rekach to raczej nie zrobi, ma dopiero 1,5 roku.

Decorail, ja slyszalam, ze najwczesniej 1,5 roczne dziecko jest w stanie polaczyc odczucie parcia na pecherz z sikaniem, ale tez nie kazde, sa takie dzieci ktore potrzebuja wiecej czasu, ja odpieluchowalam miesiac temu, od 17 msc, z tym ze moja corcia narazie bardzo szybko sie rozwija, mega duzo juz mowi, rozumie i umie, w przeciwnym razie bym nie probowala. Mysle ze takie sadzanie jak tylko dziecko siedzi to bsrdziej obserwacja i wyczucie rodzica niz swiadomosc i umiejetnosci dziecka.

Kiwaczka, wspolczuje, to na pewno przez ten kalafior.. Moze sprobuj z ta gwarancja, albo tak jak dziewczyny pisza z dokupieniem tej czesci.

mamaSmerfuni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-06, 19:47   #236
Melka88
Zakorzenienie

Po wizycie u weta bylam tak glodna, ze zezarlam 5 kromek bulki paryskiej, ciasto, trzy krowki i poszlam spac.

Meli oczka chyba przewialo w oknie w sobote. Mamy kropelki. Jeszcze u weta mi cisnienie podniesli. Ja czekam w kolejce, a jak tylko drzwi sie otworzyly to dwoch bucow sie wepchalo do gabinetu przede mna, nawet nie zapytali czy moga.

Maz dzwonil. Chyba ucieka przede mna, bedzie dzis pozniej.

Forever I’m yours, forever I do.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-06, 19:48   #237
Glassball
Rozeznanie

Cytat:

Ooo druga Asia na wątku
A wszystko po trochu... dolegliwości ciążowe się nasilają, stresuje się tą przeprowadzką, tym, że nic nie mogę zacząć szykować dla małej i tym ze coraz gorzej z moją kondycją i za miesiąc z przeprowadzką będzie ciężko, nie mówiąc o tym, że to będzie 2 tyg przed terminem wiec nawet mogę już urodzić... a do tego żal mi ostatnio strasznie synka, bo nie mam już sił na ciągłą zabawę z nim i ciągle go zbywam książeczka mi, malowaniem, wyklejaniem itp. a samej juz mi się marzy powariowac z nim na placu zabaw, pobiegać za nim na rowerku czy hulajnodze ale nic jakoś to przetrwamy, najważniejsze, że dzidzia zdrowa a ja mam nadzieję latem mu wynagrodzę
Cytat:
Napisane przez CamomileS Pokaż wiadomość
Jaka waga malutkiej?

1700g około, tolerancja plus minus 280g z tego co pamiętam. Wychodzi kilka dni mniejsza, ale synek 5 dni po terminie urodził się 2980 wiec moje dzieci chyba poprostu są małe
A dziś apka pokazała mi 55 dni do porodu, to już naprawdę blisko

W ogóle tak czytam o tym terminie oczekiwania na wózki - strasznie długo. Jak zamawiam naszego Hollanda ( co prawda to było ponad rok temu) to czekałam niecały tydzień, mimo, że wybrałam niestandardowy stelaż. Nie wiem, czy to chodzi o nowe wzory, targi itp, czy takie popularne te wózki, że się nie wyrabiają z produkcją.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-06, 19:48   #238
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez misja0181 Pokaż wiadomość
Jeju jak to zrobiłaś z tymi słodyczami? Mi się chyba nigdy nie uda

Chyba ta zgaga zdziałała cuda.. :p
Cytat:
Napisane przez ukrajinka Pokaż wiadomość
mam cos podobnego tylko ja jeden poziom wywalilam (celem ograniczania ilosci posiadanych przedmiotow hihi) tak pytalam o jaki parowar chodzi bo mnie zszokowalas ze mozna w tym ciasto zrobic. Ale ze jak?? Ja do tej pory uzywalam tego tylko do gotowania warzyw i najpierw dziwnie mi bylo bez soli, ale szybko sie przyzwyczailam tylko nie wiem czy to koniec koncow takie zdrowe bo w koncu to plastik, ale ja chyba juz nie wierze w pojecie zdrowe jedzenie bo musielibysmy sami sobie wszystko hodowac gdzies z dala od cywilizacji.

Hahahah :p to fakt ze zdrowa żywnością to faktycznie musiałybyśmy same wszystko chodowac itp

Tak znalazłam przepisy na ciasto z parowaru zobaczymy czy cos z tego wyjdzie :p na macierzyńskim bede działać :p
Cytat:
Napisane przez Melka88 Pokaż wiadomość
Zamawialiscie w Maluszku w Rybniku ? Ja mam stamtad nasz wóz

O rany ! Wspolczuje. Ale Ty jestes mądra bestia, jak znam zycie to cos wymyslisz

Nigdy nie mialam okazji jesc takiej zupki, o raju! Te wasze pyry z gzikiem bym sprobowala

Ja kilka razy mialam takie bole w nocy. Dzis tez nieciekawie, jakbym zakwasy w podbrzuszu miala :/

Efffpe, ja przeczytalam, ze po robocie odbierasz swojego BROWARA

Hahahahha oczywiście jako przykładna ciężarna ide po browara

999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-06, 19:57   #239
felliciti
Wtajemniczenie

Mohnka pisała na fb pare dni temu, oby przez ten czas się nic poważnego nie wydarzyło
Kingaluna coś dawno nie pisała...

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Cytat:
A wszystko po trochu... dolegliwości ciążowe się nasilają, stresuje się tą przeprowadzką, tym, że nic nie mogę zacząć szykować dla małej i tym ze coraz gorzej z moją kondycją i za miesiąc z przeprowadzką będzie ciężko, nie mówiąc o tym, że to będzie 2 tyg przed terminem wiec nawet mogę już urodzić... a do tego żal mi ostatnio strasznie synka, bo nie mam już sił na ciągłą zabawę z nim i ciągle go zbywam książeczka mi, malowaniem, wyklejaniem itp. a samej juz mi się marzy powariowac z nim na placu zabaw, pobiegać za nim na rowerku czy hulajnodze ale nic jakoś to przetrwamy, najważniejsze, że dzidzia zdrowa a ja mam nadzieję latem mu wynagrodzę

1700g około, tolerancja plus minus 280g z tego co pamiętam. Wychodzi kilka dni mniejsza, ale synek 5 dni po terminie urodził się 2980 wiec moje dzieci chyba poprostu są małe
A dziś apka pokazała mi 55 dni do porodu, to już naprawdę blisko

W ogóle tak czytam o tym terminie oczekiwania na wózki - strasznie długo. Jak zamawiam naszego Hollanda ( co prawda to było ponad rok temu) to czekałam niecały tydzień, mimo, że wybrałam niestandardowy stelaż. Nie wiem, czy to chodzi o nowe wzory, targi itp, czy takie popularne te wózki, że się nie wyrabiają z produkcją.

Oj wiem co czujesz, pamiętam jak mi ulżyło jak już mogłam na spokojnie planować i kupować rzeczy dla malutkiej. Wszystko się ułoży, te nasze hormony też robią swoje
U mnie też 55 dni
Stary 2017-03-06, 19:57   #240
Glassball
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ukrajinka Pokaż wiadomość
Ja w parowarze całe obiady robie, np. na jeden poziom warzywa, na drugi ryż/kasza/soczewica na trzeci kurczaka/rybe/pulpety itp i w 30 minut obiad gotowy, bez żadnego mieszania i stania przy "garach" . Kapustę na gołąbki parze, gołąbki gotuję, ogólnie bardzo dużo można zrobić. Ciasta jeszcze nie robiłam, ale mnie zaciekawiło bardzo musze poczytać

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości