![]() |
#2941 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kielce
Kobietki!
Wychodzę za mąż 13 czerwca 2009 ![]()
#2942 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Upss...to cos mi sie pomylilo z tym zespolem ![]()
![]() |
#2943 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
My rowniez musimy troszke kilometrow przebyc aby dotrzec do restauracji na przyjecie weselne. Poza tym chcielismy aby nasi goscie w pelni skorzystali z zabawy weselnej ![]() ![]() Audacieux---> informacji tutaj mnostwo, takze w poczesci ulatwia ci organizacje wesela i jednoczesnie zamieszaja w glowie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2944 |
Rozeznanie
|
Kamilack na poprawiny nie rezerwujecie autokaru?
#2945 |
Raczkowanie
|
Jeszcze nie wiemy czy poprawiny bedziemy robic wlasnie tam, dlatego tez nie wiem czy bedzie nam potrzebny autokar, ale jak pytalam o cene to dodatkowo trzeba bedzie zaplacic 300zł.
I jak teraz patrze na te ceny o ktorych pisza dziewczyny wyzej to troszke nasz szarpnie za ta przyjemnoc, z tym ze ja tez spotkalam sie z niezbyt pochlebnymi opiniami na temat PKS, ale jak to mowia i pisza kwestia gustu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2946 |
Rozeznanie
|
800zł za oba dni to chyba nie tak dużo. Ile przed ślubem rezerwowaliście autokar?
#2947 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przez pewien czas myślałam o dwuczłonowym, ale moje nazwisko jest skomplikowane (nawet pani kierownik w USC zrobiła wielkie oczy jak je zobaczyła ![]() ![]() ![]() fakt, że moje nazwisko jest niespotykane i mi się bardzo podba, ale jest długieee i skomplikowane i czasami mam dość podpisywania się nim bo piszę i piszę ![]() dlatego biorę nazwisko TŻ-ta i dzieci też nazwisko TŻ-ta ![]() a my w piątek idziemy do księdza z tymi papierami z USC, papierami z poradni dla narzeczonych i zaświadczeniami o ukończeniu tego kursu kościelnego EDIT; dziewczyny moja parafia wymaga z dokumentów przyniesienia: metryki chrztu obojga aktualne (ważne tylko 3 miesiące do daty ślubu!). I teraz mam pytanie - (w ogóle to ja myślałam, że metryka chrztu jest zawsze aktualna ![]() Edytowane przez Kalex Czas edycji: 2008-04-09 o 16:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2948 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2949 |
Rozeznanie
|
Byłam dziś u Pasternaka i się załamałam
![]() ![]() ![]() ![]()
#2950 |
Zakorzenienie
|
Puchatku, godne oprócz nich polecenia cukiernie w Kielcach to:
1. Bracia Janusz 2. Dorotka - to ja tam zamówiłam tort i ciasta, jestem ich stałą klientką i naprawdę mogę polecić ich wyroby 3. Dr Oetker(Cztery pory roku) - jadłam torty i również polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2951 |
Raczkowanie
|
jest jeszcze cukiernik na Bialogonie ktory robi pyszne i tanie torty
|
![]() ![]() |
![]() |
#2952 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a jesli chodzi o rezerwacje to poczatkiem stycznia to zalatwialismy, wiec ok. 5 miesiecy przed slubem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2953 |
Zakorzenienie
|
Jeśli bierzesz ślub tam gdzie byłaś chrzczona, to raczej nie powinni wymagać metryki chrztu, bo jak to napisała asiulka ksiądz może sam to sprawdzić. Natomiast na pewno narzeczony będzie musiał mieć metrykę. Prawo kanoniczne mówi, że metryka chrztu jest ważna 3 miesiące, ale niektórzy księża przymykają na to oko, tyle że trzeba jeszcze na takiego trafić, żeby Cię nie wygonił za drzwi ze starszą metryką.
#2954 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2955 |
Zakorzenienie
|
co do tortów to dobre robi też pan Buras (o ile nie pomyliłam nazwiska) na Białogonie. Byłam ostatnio na weselu na którym tort i ciasta były od niego- pycha! Mogę podpytać znajomą o namiary jeśli chcecie
![]() Ja się cały czas waham pomiędzy nim, braćmi Janusz a Pasternakiem, koło czerwca pojeździmy z TŻ-tem po tych cukierniach, podpytamy, popróbujemy i zobaczymy. Kalex, mam pytanie ile płaciłaś za ciasta i tort?
#2956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast cukiernia Braci Janusz mieści sie na ul. Bohaterów Warszawy 9. nic jeszcze nie płaciłam ![]() My i tak od początku byliśmy zdecydowani na tą cukiernię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2957 |
Raczkowanie
|
Witam ponownie!
Kombinowałam z namiotem na wesele, ale jak się okazało - zbyt dużo zamieszania i niestety nic z tego nie będzie! ![]() Zarezerwowałam termin w Pałacu w Kurozwękach i stąd moje pytanie... Czy któraś z Was ma jakieś doświadczenie, czy ktoś robił tam imprezę? Na co trzeba zwrócić uwagę??? Jestem z Kielc i ok. 55km. do pokonania.... ![]() Z góry dziękuję za odpowiedzi i sugestie, Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
#2958 |
Zakorzenienie
|
oj ja to nigdy nie słyszałam opinii o weselu w Kurozwękach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2959 |
Raczkowanie
|
Byłam w cukierni Pasternak z tymi 2 zdjęciami tortów które mi się podobają. Oczywiście wszystko mogą zrobić.
Za dodatkowe dekoracje - tak jak w moim przypadku 2 gołąbki - płaci się 30zł. Jeśli chodzi o cenę tortu za 1kg - to jeśli ma być z masy marcepanowej i dodatki oczywiście marcepanowe to koszt 45zł; jeśli tort ma mieć na wierzchu śmietanę z dodatkami ze śmietany to koszt 35zł. Ja wybrałam tą tańszą opcję - bo niezależnie od produktu (czy marcepanu czy śmietany), dekoracja którą chcę, będzie wyglądała tak samo. Będę miała ok. 80gości więc tort będzie 8 kilogramowy. Jeśli chodzi o smaki to wybrałam ostatecznie: 1wszy kawałek - ajerkoniakowo-tiramisu 2gi kawałek - marakuja z truskawką 3ci kawałek - wiśnia w likierze Zamówiłam też ciasta - 5 rodzai - w sumie 18-20kg na 80 osób. Nawet nie pamiętam dokładnie jakie to rodzaje ![]() Ciasta mają dowieźć do restauracji ok.13-14godz. (ślub w kościele mam o 17tej); natomiast tort dowożą osobno o 22giej (bo ja chcę mieć podany tort o północy). Pieniążki za tort i ciasta płaci się w poniedziałek lub wtorek po weselu. Kalex - a cukiernia Dorotka robi torty i ciasta na bazie śmietany czy masła? Pytam bo raz (dawno dawno temu) jadłam u koleżanki stamtąd torcik urodzinowy i był taki typowo domowy - jakby babcia piekła ![]()
![]() ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080419290113.png http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008041900600630.png Edytowane przez joasiatko Czas edycji: 2008-04-10 o 09:05 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2960 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2961 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cena bardzo przystępna ![]()
![]() |
#2962 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2963 |
Raczkowanie
|
8 kilogramowy na 80 osób - liczy się 1kg na 10 osób.
![]()
#2964 |
Zakorzenienie
|
dawniej chyba robili na bazie masła, a teraz to różnie, zależy jakie ciasto
![]() ![]() bardzo możliwe,że gdzies na kompie mam tort w ich wykonaniu, ale nie ślubny tylko z bierzmowania mojej siostry ![]() ![]() EDIT: no i znalazłam ![]() zdjęcie nie za pękne bo robione przez moją mamę ![]() EDIT2: i zamiast zdjęcia tortu wkleiłam fotkę naszego psiaka ![]() dziewczyny a jak u Was z zaproszeniami? my już prawie wszystkie mamy rozdane. Część wysłaliśmy pocztą, do części gości pojechalismy. Tak pół na pół ![]() Wkleję jeszcze fotkę naszych zaproszeń ![]() .... i nie wkleję zdjęc ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Kalex Czas edycji: 2008-04-10 o 10:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#2965 |
Raczkowanie
|
Kalex - cudowny jest Twoj psiak
![]()
#2966 |
Zakorzenienie
|
dziękuję, ale już poprawiłam jego zdjęcie na prawidłowe zdjęcie tortu
![]() EDIT: pisałam, że kupiłam sobie buciki w Paryżance. Nie mogłam zamieścić ich fotki, bo buty są schowane u rodziców w domu ![]() ![]() Pierwsze zdjęcie to buty, które też mi się bardzo podobały, ale niestety nie mogłam ich kupić, bo były koloru białego i nie pasowały do mojej sukni. Drugie zdjęcie to również fotka butków, które mierzyłam, ale mi się nie podobały ![]() Trzecie zdjęcie to właśnie moje buty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2967 |
Zakorzenienie
|
Oj Kalex trzeba było zostawić zdjęcie psiaczka
![]() A jak się pytałam o cenę ciast i tortu to chodziło mi o cenę za kilogram
#2968 |
Zakorzenienie
|
dobra
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2969 |
Zadomowienie
|
A ja mam dalej wieeelki problem z moim księdzem
![]() ![]() ![]() Kalex buciki cudeńko piesek zresztą też;D |
![]() ![]() |
![]() |
#2970 |
Zakorzenienie
|
a czemu robi Wam problemy? w jakiej parafii bierzecie ślub?
My jutro idziemy do kancelarii zanieść już wszystkie dokumenty, a dziś TŻ idzie do swojej parafii po akt urodzenia i bierzmowania |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.