Panny Młode - Kielce cz. I - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-09, 10:36   #2941
Audacieux
Wtajemniczenie

Dot.: Kielce

Kobietki!
Wychodzę za mąż 13 czerwca 2009 Mam nadzieję, że przy pomocy tego forum uda mi się dopiąć wszystko na ostatni guzik..

Audacieux jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 11:32   #2942
karothka
Raczkowanie

GG do karothka

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
kartotha- nie, u mnie nie gra zespół Akord My mamy Dj-a na weselu

EDIT:
w Kielcach nie dostaniesz tych sukni poza tym w krakowie w salonie Madonnna czy w sklepach Madonna w innych miastach też nie mają tej firmy. Ale być może w innych salonach w Krakowie maja tą firmę.
Z tego co widze w necie dostaniesz je np. w:
Jeleniej Górze http://www.suknieslubnescarlet.pl/
FARAGE PARIS Show Room Warszawa ul. Jana Pawła II

Upss...to cos mi sie pomylilo z tym zespolem. Dziekuje za info na temat Farage Paris.Troche daleko do Jeleniej Gory, niestety.

22.08.2009-to był Ten dzień
karothka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 11:54   #2943
kamilack80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Puchatek M. Pokaż wiadomość
Aniag66 wszystko zależy od księdza. W każdym kościele jest inaczej.

Kamilack80 płacicie 500zł tylko za wesele czy również za poprawiny. My potrzebujemy autokar również na poprawinki.
To koszt za wesele.
My rowniez musimy troszke kilometrow przebyc aby dotrzec do restauracji na przyjecie weselne. Poza tym chcielismy aby nasi goscie w pelni skorzystali z zabawy weselnej wiec Pan kierowca troszke czasu spedzi w trasie, dlatego tez zdecydowalismy ze to dobre rozwiaznie i dosc konfortowa sytuacjia dla gosci

Audacieux---> informacji tutaj mnostwo, takze w poczesci ulatwia ci organizacje wesela i jednoczesnie zamieszaja w glowie

kamilack80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 13:33   #2944
Puchatek M.
Rozeznanie

Kamilack na poprawiny nie rezerwujecie autokaru?
Stary 2008-04-09, 14:22   #2945
kamilack80
Raczkowanie

Cytat:
Kamilack na poprawiny nie rezerwujecie autokaru?
Jeszcze nie wiemy czy poprawiny bedziemy robic wlasnie tam, dlatego tez nie wiem czy bedzie nam potrzebny autokar, ale jak pytalam o cene to dodatkowo trzeba bedzie zaplacic 300zł.
I jak teraz patrze na te ceny o ktorych pisza dziewczyny wyzej to troszke nasz szarpnie za ta przyjemnoc, z tym ze ja tez spotkalam sie z niezbyt pochlebnymi opiniami na temat PKS, ale jak to mowia i pisza kwestia gustu

Stary 2008-04-09, 14:27   #2946
Puchatek M.
Rozeznanie

800zł za oba dni to chyba nie tak dużo. Ile przed ślubem rezerwowaliście autokar?
Stary 2008-04-09, 16:38   #2947
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Kalex, masz rację z tym tortem, musimy się wreszcie wybrać, planuję dziś albo jutro odwiedzić Pasternaka Bo w końcu okaże się że nie będzie jak zamówić... Bo chcę albo stamtąd albo od Braci Janusz (nie byłam nigdy u żadnego...).
A co do butków to ja jednak chcę skórkowe więc muszę rozglądać się dalej. No i fajnie że piszesz o USC bo my właśnie jutro wybieramy się załatwiać formalności, rozjaśniłaś mi co i jak I tak przy okazji...co postanowiłaś z nazwiskiem jeśli mogę wiedzieć, przyjmujesz TŻ-ta czy dwuczłonowe? Bo ja będę mieć dwa człony, razem z imieniem 26 liter A dzieci standardowo nazwisko ojca.
Trzeba zacząć przyspieszać, poradni jeszcze nie zaczęliśmy a czas biegnie...
przyjęłam nazwisko narzeczonego
przez pewien czas myślałam o dwuczłonowym, ale moje nazwisko jest skomplikowane (nawet pani kierownik w USC zrobiła wielkie oczy jak je zobaczyła i je sylabowała hehehehe) i jakby doszło do tego jeszcze nazwisko TŻ-ta - hahahahaha byłaby mieszanka wybuchowa po połączeniu naszych nazwisk powstaje bardzo dziwny twór i chyba ludzie by padali słysząc takie nazwisko
fakt, że moje nazwisko jest niespotykane i mi się bardzo podba, ale jest długieee i skomplikowane i czasami mam dość podpisywania się nim bo piszę i piszę
dlatego biorę nazwisko TŻ-ta i dzieci też nazwisko TŻ-ta

a my w piątek idziemy do księdza z tymi papierami z USC, papierami z poradni dla narzeczonych i zaświadczeniami o ukończeniu tego kursu kościelnego

EDIT;
dziewczyny moja parafia wymaga z dokumentów przyniesienia: metryki chrztu obojga aktualne (ważne tylko 3 miesiące do daty ślubu!). I teraz mam pytanie - (w ogóle to ja myślałam, że metryka chrztu jest zawsze aktualna )jak ja biorę ślub w mojej parafii to musze taką metrykę dostarczyć? bo TŻ to rozumiem, że musi ją wziąść ze swojej parafii, tak?

Edytowane przez Kalex
Czas edycji: 2008-04-09 o 16:59
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-04-09, 17:11   #2948
asiulka84
Raczkowanie

Cytat:
przyjęłam nazwisko narzeczonego
przez pewien czas myślałam o dwuczłonowym, ale moje nazwisko jest skomplikowane (nawet pani kierownik w USC zrobiła wielkie oczy jak je zobaczyła i je sylabowała hehehehe) i jakby doszło do tego jeszcze nazwisko TŻ-ta - hahahahaha byłaby mieszanka wybuchowa po połączeniu naszych nazwisk powstaje bardzo dziwny twór i chyba ludzie by padali słysząc takie nazwisko
fakt, że moje nazwisko jest niespotykane i mi się bardzo podba, ale jest długieee i skomplikowane i czasami mam dość podpisywania się nim bo piszę i piszę
dlatego biorę nazwisko TŻ-ta i dzieci też nazwisko TŻ-ta

a my w piątek idziemy do księdza z tymi papierami z USC, papierami z poradni dla narzeczonych i zaświadczeniami o ukończeniu tego kursu kościelnego

EDIT;
dziewczyny moja parafia wymaga z dokumentów przyniesienia: metryki chrztu obojga aktualne (ważne tylko 3 miesiące do daty ślubu!). I teraz mam pytanie - (w ogóle to ja myślałam, że metryka chrztu jest zawsze aktualna )jak ja biorę ślub w mojej parafii to musze taką metrykę dostarczyć? bo TŻ to rozumiem, że musi ją wziąść ze swojej parafii, tak?
nam ksiadz powiedzial ze jesli slub jest tam gdzie byl chrzest to nie trzeba bo on to moze w ksiegach nawet przy was sprawdzic. a nam ksiadz powiedzial ze atk chrztu nie ma daty waznosci.
asiulka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 17:12   #2949
Puchatek M.
Rozeznanie

Byłam dziś u Pasternaka i się załamałam W sierpniu robią remont i wogóle nie przyjmują zamówień na ten miesiąc Jak byłam w grudniu pytać o tort to nic takiego nie mówili I gdzie ja zamówię tort
Stary 2008-04-09, 18:26   #2950
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Puchatku, godne oprócz nich polecenia cukiernie w Kielcach to:
1. Bracia Janusz
2. Dorotka - to ja tam zamówiłam tort i ciasta, jestem ich stałą klientką i naprawdę mogę polecić ich wyroby
3. Dr Oetker(Cztery pory roku) - jadłam torty i również polecam
Stary 2008-04-09, 18:32   #2951
asiulka84
Raczkowanie

jest jeszcze cukiernik na Bialogonie ktory robi pyszne i tanie torty
asiulka84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-09, 18:52   #2952
kamilack80
Raczkowanie

Cytat:
800zł za oba dni to chyba nie tak dużo. Ile przed ślubem rezerwowaliście autokar?
Puchatek M.-----> wedlug mnie to dosc przystepna cena, biorac pod uwage to iz ma byc w stanie gotowosci od godz. 15:00...zanim padla kwota za wynajecie, Pan wysluchal czego to oczekujemy od niego i jak to widzimy a pozniej okreslil kwote, sam przyznal ze wiekszosc osob ktore to rezerwowaly u niego termin to klienci nastawieni na dowoz (kosciol-sala weselna) i przywoz (sala weselna i np ul. Żytnia), my natomiast mamy troszke inne ustalenia.
a jesli chodzi o rezerwacje to poczatkiem stycznia to zalatwialismy, wiec ok. 5 miesiecy przed slubem.

Stary 2008-04-09, 19:14   #2953
agunia82
Zakorzenienie

Jeśli bierzesz ślub tam gdzie byłaś chrzczona, to raczej nie powinni wymagać metryki chrztu, bo jak to napisała asiulka ksiądz może sam to sprawdzić. Natomiast na pewno narzeczony będzie musiał mieć metrykę. Prawo kanoniczne mówi, że metryka chrztu jest ważna 3 miesiące, ale niektórzy księża przymykają na to oko, tyle że trzeba jeszcze na takiego trafić, żeby Cię nie wygonił za drzwi ze starszą metryką.

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 20:11   #2954
gazelcia
Raczkowanie

Cytat:
1. Bracia Janusz
2. Dorotka - to ja tam zamówiłam tort i ciasta, jestem ich stałą klientką i naprawdę mogę polecić ich wyroby
Kalex możesz mi powiedzieć gdzie mieści się cukiernia Braci Janusz i Dorotka?? Bo nie mam pojęcia, a też muszę się rozejrzeć
Stary 2008-04-09, 20:16   #2955
agunia82
Zakorzenienie

co do tortów to dobre robi też pan Buras (o ile nie pomyliłam nazwiska) na Białogonie. Byłam ostatnio na weselu na którym tort i ciasta były od niego- pycha! Mogę podpytać znajomą o namiary jeśli chcecie

Ja się cały czas waham pomiędzy nim, braćmi Janusz a Pasternakiem, koło czerwca pojeździmy z TŻ-tem po tych cukierniach, podpytamy, popróbujemy i zobaczymy.

Kalex, mam pytanie ile płaciłaś za ciasta i tort?

Stary 2008-04-10, 06:51   #2956
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez gazelcia Pokaż wiadomość
Kalex możesz mi powiedzieć gdzie mieści się cukiernia Braci Janusz i Dorotka?? Bo nie mam pojęcia, a też muszę się rozejrzeć
Cukiernia Dorotka mieści się aktualnie na ul. Wspólnej. To jest uliczka w górę od ul. Paderewskiego(idać Paderewskiego trzeba wejść w uliczkę na rogu której znajduje się taka mała drogeria). Można też tam dojść z drugiej strony - od ul. Żelaznej, bo Wspólna to ulica równoległa do Złotej.

Natomiast cukiernia Braci Janusz mieści sie na ul. Bohaterów Warszawy 9.

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość

Kalex, mam pytanie ile płaciłaś za ciasta i tort?
nic jeszcze nie płaciłam; płacić będę dopiero na ok. 2-3 tyg przed ślubem jak już będę znała ostateczną liczbę gości.
My i tak od początku byliśmy zdecydowani na tą cukiernię
Stary 2008-04-10, 07:35   #2957
lilusto
Raczkowanie

Witam ponownie!
Kombinowałam z namiotem na wesele, ale jak się okazało - zbyt dużo zamieszania i niestety nic z tego nie będzie!
Zarezerwowałam termin w Pałacu w Kurozwękach i stąd moje pytanie...
Czy któraś z Was ma jakieś doświadczenie, czy ktoś robił tam imprezę? Na co trzeba zwrócić uwagę???
Jestem z Kielc i ok. 55km. do pokonania....
Z góry dziękuję za odpowiedzi i sugestie,
Pozdrawiam!
lilusto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 07:49   #2958
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

oj ja to nigdy nie słyszałam opinii o weselu w Kurozwękach
Stary 2008-04-10, 08:22   #2959
joasiatko
Raczkowanie

Byłam w cukierni Pasternak z tymi 2 zdjęciami tortów które mi się podobają. Oczywiście wszystko mogą zrobić.
Za dodatkowe dekoracje - tak jak w moim przypadku 2 gołąbki - płaci się 30zł.

Jeśli chodzi o cenę tortu za 1kg - to jeśli ma być z masy marcepanowej i dodatki oczywiście marcepanowe to koszt 45zł;
jeśli tort ma mieć na wierzchu śmietanę z dodatkami ze śmietany to koszt 35zł.

Ja wybrałam tą tańszą opcję - bo niezależnie od produktu (czy marcepanu czy śmietany), dekoracja którą chcę, będzie wyglądała tak samo.

Będę miała ok. 80gości więc tort będzie 8 kilogramowy. Jeśli chodzi o smaki to wybrałam ostatecznie:
1wszy kawałek - ajerkoniakowo-tiramisu
2gi kawałek - marakuja z truskawką
3ci kawałek - wiśnia w likierze

Zamówiłam też ciasta - 5 rodzai - w sumie 18-20kg na 80 osób. Nawet nie pamiętam dokładnie jakie to rodzaje na pewno sernik który z wyglądu przypomina szachownicę, jabłecznik, a pozostałe 3 ciasta to jakieś z różno- smakową masą...

Ciasta mają dowieźć do restauracji ok.13-14godz. (ślub w kościele mam o 17tej); natomiast tort dowożą osobno o 22giej (bo ja chcę mieć podany tort o północy).

Pieniążki za tort i ciasta płaci się w poniedziałek lub wtorek po weselu.

Kalex - a cukiernia Dorotka robi torty i ciasta na bazie śmietany czy masła? Pytam bo raz (dawno dawno temu) jadłam u koleżanki stamtąd torcik urodzinowy i był taki typowo domowy - jakby babcia piekła z masy na bazie masła. Czy teraz się tam coś zmieniło, czy nadal tak robią? Od tamtego czasu nic tam nie jadłam i dlatego pytam.

Edytowane przez joasiatko
Czas edycji: 2008-04-10 o 09:05
joasiatko jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-10, 08:44   #2960
Puchatek M.
Rozeznanie

Cytat:
1. Bracia Janusz
Bardzo dziękuję Na pewno tam pójdę się dowiedzieć.
Stary 2008-04-10, 08:46   #2961
Puchatek M.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kamilack80 Pokaż wiadomość
Puchatek M.-----> wedlug mnie to dosc przystepna cena, biorac pod uwage to iz ma byc w stanie gotowosci od godz. 15:00...zanim padla kwota za wynajecie, Pan wysluchal czego to oczekujemy od niego i jak to widzimy a pozniej okreslil kwote, sam przyznal ze wiekszosc osob ktore to rezerwowaly u niego termin to klienci nastawieni na dowoz (kosciol-sala weselna) i przywoz (sala weselna i np ul. Żytnia), my natomiast mamy troszke inne ustalenia.
a jesli chodzi o rezerwacje to poczatkiem stycznia to zalatwialismy, wiec ok. 5 miesiecy przed slubem.
To muszę szybciutko się tym zająć, bo do ślubu już niecałe 4 miesiące
Cena bardzo przystępna
Stary 2008-04-10, 08:54   #2962
ewusiula
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez joasiatko Pokaż wiadomość
Byłam w cukierni Pasternak z tymi 2 zdjęciami tortów które mi się podobają. Oczywiście wszystko mogą zrobić.
Za dodatkowe dekoracje - tak jak w moim przypadku 2 gołąbki - płaci się 30zł.

Jeśli chodzi o cenę tortu za 1kg - to jeśli ma być z masy marcepanowej i dodatki oczywiście marcepanowe to koszt 45zł;
jeśli tort ma mieć na wierzchu śmietanę z dodatkami ze śmietany to koszt 35zł.

Ja wybrałam tą tańszą opcję - bo niezależnie od produktu (czy marcepanu czy śmietany), dekoracja którą chcę, będzie wyglądała tak samo.

Będę miała ok. 80gości więc tort będzie 80 kilogramowy. Jeśli chodzi o smaki to wybrałam ostatecznie:
1wszy kawałek - ajerkoniakowo-tiramisu
2gi kawałek - marakuja z truskawką
3ci kawałek - wiśnia w likierze

Zamówiłam też ciasta - 5 rodzai - w sumie 18-20kg na 80 osób. Nawet nie pamiętam dokładnie jakie to rodzaje na pewno sernik który z wyglądu przypomina szachownicę, jabłecznik, a pozostałe 3 ciasta to jakieś z różno- smakową masą...

Ciasta mają dowieźć do restauracji ok.13-14godz. (ślub w kościele mam o 17tej); natomiast tort dowożą osobno o 22giej (bo ja chcę mieć podany tort o północy).

Pieniążki za tort i ciasta płaci się w poniedziałek lub wtorek po weselu.

Kalex - a cukiernia Dorotka robi torty i ciasta na bazie śmietany czy masła? Pytam bo raz (dawno dawno temu) jadłam u koleżanki stamtąd torcik urodzinowy i był taki typowo domowy - jakby babcia piekła z masy na bazie masła. Czy teraz się tam coś zmieniło, czy nadal tak robią? Od tamtego czasu nic tam nie jadłam i dlatego pytam.
o kurczaki 80 kg tortu?? przecież to maskaryczna ilość chyba że chodzi o 8 to rozumie bo za 80 kg tortu to wychodzi 2800 pln
ewusiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 09:06   #2963
joasiatko
Raczkowanie

8 kilogramowy na 80 osób - liczy się 1kg na 10 osób.
joasiatko jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-04-10, 09:45   #2964
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

dawniej chyba robili na bazie masła, a teraz to różnie, zależy jakie ciasto niektóre są właśnie takie domowe, ale torty to mają bardzo lekkie, same rozpływają się w ustach i nie są zamulające
bardzo możliwe,że gdzies na kompie mam tort w ich wykonaniu, ale nie ślubny tylko z bierzmowania mojej siostry jak znajdę to załączę zdjęcie

EDIT:
no i znalazłam
zdjęcie nie za pękne bo robione przez moją mamę

EDIT2:
i zamiast zdjęcia tortu wkleiłam fotkę naszego psiaka

dziewczyny a jak u Was z zaproszeniami? my już prawie wszystkie mamy rozdane. Część wysłaliśmy pocztą, do części gości pojechalismy. Tak pół na pół
Wkleję jeszcze fotkę naszych zaproszeń

.... i nie wkleję zdjęc bo się baterie rozładowały trzeba je naładować
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1000098.JPG (209,9 KB, 111 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1000100.JPG (95,9 KB, 91 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1000099.jpg (60,3 KB, 62 załadowań)

Edytowane przez Kalex
Czas edycji: 2008-04-10 o 10:07
Stary 2008-04-10, 10:03   #2965
karothka
Raczkowanie

GG do karothka

Kalex - cudowny jest Twoj psiak!!

22.08.2009-to był Ten dzień
karothka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 10:08   #2966
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

dziękuję, ale już poprawiłam jego zdjęcie na prawidłowe zdjęcie tortu

EDIT:
pisałam, że kupiłam sobie buciki w Paryżance. Nie mogłam zamieścić ich fotki, bo buty są schowane u rodziców w domu ale znalazłam fotki bucików w necie
Pierwsze zdjęcie to buty, które też mi się bardzo podobały, ale niestety nie mogłam ich kupić, bo były koloru białego i nie pasowały do mojej sukni.
Drugie zdjęcie to również fotka butków, które mierzyłam, ale mi się nie podobały
Trzecie zdjęcie to właśnie moje buty są w kolorze śmietankowym - moje buty to ten bucik z lewej strony, co ma te dżeciki z kształcie drukowanej litery I
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 150_11.jpg (9,1 KB, 73 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 186_4.jpg (8,2 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 186_10.jpg (8,3 KB, 89 załadowań)
Stary 2008-04-10, 10:17   #2967
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję, ale już poprawiłam jego zdjęcie na prawidłowe zdjęcie tortu
Oj Kalex trzeba było zostawić zdjęcie psiaczka

A jak się pytałam o cenę ciast i tortu to chodziło mi o cenę za kilogram

Stary 2008-04-10, 10:19   #2968
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

dobra
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1000110.JPG (230,3 KB, 62 załadowań)
Stary 2008-04-10, 11:12   #2969
marysia_258
Zadomowienie

A ja mam dalej wieeelki problem z moim księdzem Robi problemy jak byliśmy u niego w środę zapytał po co przyszliśmy i że on nie będzie z nami rozmawiał.... powiedziałam mu wtedy parę słów do słuchu niech sobie nie myśli To wczoraj przy spisywaniu protokołu nie odzywał się do mnie wcale tylko jak już musiał i to bardzo urzędowo. Powiem wam że nie wyobrażam sobie tego mojego ślubu....

Kalex buciki cudeńko piesek zresztą też;D
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 11:14   #2970
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

a czemu robi Wam problemy? w jakiej parafii bierzecie ślub?
My jutro idziemy do kancelarii zanieść już wszystkie dokumenty, a dziś TŻ idzie do swojej parafii po akt urodzenia i bierzmowania
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości